- מעורבות
- 1,261
- נקודות
- 113
גם אני עייפתי ....Take-2 ב- Take1 נכשלתי .......מה שלום המערכת של ZS..... ?
וואלה לא יודע. לא הוזמנתי מעולם. אבל שמעתי ששלומה נפלא.
גם אני עייפתי ....Take-2 ב- Take1 נכשלתי .......מה שלום המערכת של ZS..... ?
לא מאקסוול אמר, זה נאמר עליו.
נראה לך שמאקסוול בשביל 20 דולר היה עושה חקר שוק, מעמיד משרד עורכי דין ומשרד רואי חשבון, שוכר חדרים בבתי מלון, מביא את צוות ההנהלה שלו, משקיע עשרות שעות בפגישות?
כל אילו נדרשים בעסקאות של 20 מיליון דולר, לא ב 20 דולר.
לקחת אמירה פשטנית לחלוטין (שכוונתה הייתה כנראה שמאקסוול תמיד רצה להוזיל עלויות), והשלכת אותה על הכלל בלי לחשוב לבד כמה היא הגיונית ומעשית.
היה לי מורה שהסביר לי' שלא כל מה שמודפס הוא נכון (למרות שבני הדור הותיק גדל כשהוא מאמין שזה כך)
הבנתי .
מהות הפעולה בשבילך היא זהה בבניית אוהל ובניית גורד שחקים.
יללה חלאס
אף אחד לא מדבר על "אופי של משא ומתן". זה אתה שלקחת דיון על שוק האודיו והפכת אותו לדיון שניים אוחזין מתפלפל על הגדרת מו"מ; אתה מדבר בעיקר עם עצמך. בשביל מה? אף אחד לא דיבר על מהות המו"מ אלא על הצורך בקיומו.אתם כל הזמן מדברים על אופי של מו"מ , בעוד אני אומר שבכל מקרה מדובר במו"מ בשורה התחתונה .
האחד הזה הוא אני. ואני לא אחד ,האמת. היו לא מעט שהסכימו איתי וטענו טענה זהה במילים אחרות. אני לא יודע מה איתך, אבל אני בכלל לא מרוצה שרמקול מתומחר פי 2 ממה שהוא אמור להיות, רק כדי שאני אוכל להתאמץ מאד להוריד אותו למחיר סביר. אני, בניגוד אליך, לא רואה פה שום צד חיובי.להזכירכם כי בבירור שכחתם , היה אחד שהלין על העובדה שרק במחוזותינו אנו נדרשים להליך זה , ורוברט בתגובה אמר לו שהליך כזה קיים גם בניכר רק בהבדל קטן - שם סחורה כמו רמקול אינם פתוחה למו"מ בניגוד לעסקאות אחרות , ולכן אנו צריכים להיות דווקא מרוצים שזכות זו שמורה לנו כאן כאשר את עיקר האש והאנרגיות רצוי להפנות לסוגיית המחיר ההתחלתי של ציוד שמע בארץ.
למי לעזאזל אכפת מההגדרה של מו"מ? זה בכלל לא הנושא.הורדת מחיר שהושגה עקב אילוץ/דרישה של הצד השני היא בפירוש פועל יוצא של משא ומתן , כאשר ההשגה היחידה שיכולה להיות תקפה במקרה הזה היא על אופן ביצועו , ולא מהותה של אותה הוזלה . זה יכול להיות "יאללה , תעגל לי את ה280 שקל למטה , אני שם לך מזומן ביד עכשיו" , וזה יכול להיות סצנריו מהתגובות של רוברט עם המגדלים המפוארים , עו"דים מעונבים , סיגרים שמנמנים והשלכות חובקות עולם, סביבה , אדם וחיה . המהות זהה.
כל הכבוד. אתה הילד הכי חכם בכיתה.שוב: "מו"מ , לפי ההגדרה בויקיפדיה , הוא כל תקשורת שהמטרה שלה היא לשכנע או להשפיע על הזולת."
גם אם השגת את ההוזלה דרך טלפתיה , קריצת עין או כל אמצעי ביטוי אחר והשפעת על עמדת הצד השני , ניהלת מו"מ. מהי תוצאתו של מו"מ ? שינוי בתמורה המקורית של עיסקה . CASE CLOSED
אף אחד לא מדבר על "אופי של משא ומתן".
לא יודע מה אתכם
אני בא לשתות קפה ולאחר שהקפה משפיע, מתחיל במסע השכנועים ל"הוריד מחירים/תחתונים/כבוד עצמי".
כאשר אני רואה מחיר מופרך , אני אפילו לא מנסה להתקשר או להגיע לאותו סוחר.
מבחינתי אין בסיס ראשוני למו"מ.
ארז
+1כאשר אני רואה מחיר מופרך , אני אפילו לא מנסה להתקשר או להגיע לאותו סוחר.
מבחינתי אין בסיס ראשוני למו"מ.
ארז
השיטה הזאת הומצאה מזמן, והיא נקראת "שיטת מצליח"אם נניח הייתי בא לקנות רמקולים שהמחיר שלהם אצל המוכר 20,000 ש"ח. נניח שהמחיר הריאלי או מחיר חו"ל של הרמקולים הוא 10,000 ש"ח אבל אני לא יודע את אותו מחיר "אמיתי". הייתי נכנס למו"מ עם הסוחר - ואם הוא היה מוריד לי אלפי שקלים מהמחיר, אין סיכוי שהייתי קונה ממנו אפילו גפרור. התנהגות כזו היא בעיני בזויה ומצביעה על כך שאי אפשר לסמוך על אותו מוכר בשקל. כשאני קונה משהו גם ב 10,000 ש"ח, אני רוצה לסמוך על הבן אדם ממנו אני קונה.
גם כשמלמדים מוכרים מזהירים שלא לשקר. הצעת מחיר מנופחת כמוה כשקר גס - ומשקרנים אני לא מוכן לקנות.
אריה
חוזר על השאלה: מה ייחשב בעיניכם כמחיר הוגן ואיך צריך לחשב אותו?מה שצריך לשאול כאן בעצם זה לפי מה קובעים מחיר מחירון , ומה ייחשב בעיניך מחירון הוגן . לא מדובר במוצרי יסוד שהממשלה קובעת את מחירם.
חוזר על השאלה: מה ייחשב בעיניכם כמחיר הוגן ואיך צריך לחשב אותו?
אני מבין את זה טוב מאוד ולכן שאלתי , ואת הדוגמה שלך ניתן לומר גם על יבואנים בחו"ל באותה מידה , לא? השאלה היא האם יש משהו שמבדל את התמחור לצרכן בישראל ממדינות אחרות . לאחר שנענה על שאלה זו , השאלה הבאה המתבקשת לפיכך היא במי צריך לתלות את האשם . לא נעשה לעצמנו חיים קלים ונקבע מראש שהפערים הם תלויי היבואן עצמו בלבד (מה לעשות , חיים במדינת היהודים) , זו חשיבה שטחית ופופוליסטית אך כזו שמובילה למסקנה הבלתי נמנעת שבסיכומו של דבר , ואני מאמין שאמירה זו מייצגת רבים כאן , לא משתלם לקנות פה - עם כל הכבוד וההבנה לאילוצים על היבואנים המקומיים , ואם יש חלופה בפער המצדיק רכישה בחו"ל ומבלי להביא בחשבון רגשות פטריוטיים כלשהם , למה לקנות פה?
למה זה רלוונטי?
קניתי רסיבר לפני 8 שנים מתצוגה.