אני לא מבין למה סיני הפך להיות שם נרדף לזבל
יש ויש
השיחה לא היתה על ההסתברות שמוצר סיני כזה או אחר יהיה זבל, אלא מה העלות תועלת של מוצר סיני, בגלל שהוא סיני ובגלל שכפרה עליך (כלומר, אתה) וגנדלף וכל מני חפרני אינטנרט שמקבלים את השכלתם האודיופילית דרך קריאה ולא דרך האזנה, החלטתם שהוא טוב כי זה מה שאומרים לכם בפורומים.
נתתי כדוגמא את ה- IFI ZENDAC, שאגב - סביר להניח שמיוצר בסין - ועולה כמו טופינג מין השורה, ונשמע כמו טופינג מין השורה. להלן - אין יתרון לטופינג. רק שיווק מאסיבי מאד דרך אתרי סקירות (עאלק).
אם זה זול וטוב אז קצב השידרוג עולה, זה לא מה שאודיופילים אוהבים הכי? לשדרג? זה בעיקר נכון במוצרים עתירי טכנולוגיה כמו הדיגיטאל.
יאללה יאללה. מה שאודיופילים אוהבים הכי הרבה זה לשמוע מוסיקה באיכות סאונד גבוהה.
אני לא רץ וקונה כל דבר בסין וטופינג לדוגמא הם לא חברת על בשבילי ולא כלום, באותו רגע נתון עלות מול תועלת אני מקבל החלטה , אם היית מכיר אותי היית יודע שאין לי בעיה (לא בקטע של כסף) לשלם גם פי 3 על מוצר אירופאי או אחר.
תגיד, מה אתה מקשקש בביצים? איזה עלות תועלת אתה מדבר? הרי אתה לא שומע לפני שאתה קונה. אתה קונה לפני שאתה שומע.
כל השיחה פה היא על האם יש הזדמנויות אדירות באליאקספרס לעומת מותגים אירופאים. לדעתכם כן. לדעתי לא.
את הפונו סטייג הזמנתי מאירופה ואני עוד צריך לחכות בסבלנות 3 שבועות שייצרו אותו. כי נשרף איזה מפעל חלקים.
קנית מספר פעמים באלי אקספרס ? אני לקוח פלטינום (באמת)
אז תגיד שיש לך חולשה למוצרים סינים בגלל החוויה הצרכנית, לא בגלל הסאונד. וזה בסדר. גם ענצ'יק כזה, כל אחד מסיבותיו.
זה לא אומר שמוצרים סיניים מציעים עלות תמורה גבוהה יותר בהכרח, וזה בטח ובטח לא אומר שצריך להזמין דאקים למערכת הראשית מסין בלי לשמוע.
וכל זה בתוך קונטקסט שאתם לא לוקחים בחשבון, בינות לשיחות המשמימות על מכוניות קוריאניות והרגלי הצריכה של מכורי אלי אקפרס: ההבדלים בין דאקים הם יחסית קטנים. ק-ט-נ-י-ם. קשה לשמוע אותם.
הייתי אצל יבואן מוערך מאד כאן בפורום (ובצדק רב). שמעתי בסט אפ אוזניות לא זול בכלל את ה- IF I ZENDAC שלי מול סטרימר דאק שעולה... 25,000 אל"ש +-.
פייר? לקח לי זמן לשמוע את הבדל. אבל כשנפל האסימון לא היתה דרך אחורה.
האם זה בגלל שאני עילג אודיופילי? לא ככ. זה בגלל שזה באוזניות, בגלל שההבדלים קטנים, ובגלל ש*סוג* ההבדלים הוא כזה שהאוזן לא מיד שמה לב אליו. צריכים חשיפה ארוכה יותר.
למה זה רלוונטי? כי זה אומר, בסופו של דבר, שאלא אם כן חיים עם דאק אירופאי ב- $50,000, ואז מחליפים לשבוע לדאק סיני, יהיה קשה לעמוד על ההבדלים בצורה מעמיקה.
דוגמא נוספת: DAC 202 של חברת וייס שעלה $7000 עומד בגבורה מול דאקים שעולים כפול ופי שלוש. האם זה כי הוא כ"כ מוצלח והאחרים פח? לא. זה בגלל שכדי לקפוץ מדרגה בדאקים, צריך בדרך לשלש או לרבע את המחיר.
אז ב- $1000 לעומת $250 טופינג... אני כבר בדר"כ אעדיף מוצר אירופאי. או סיני,
ששמעתי לפני.
אז שחררו אותנו ממציאות סיניות. הן לא יותר מציאות מאירופאיות