MQA

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אצלי אין הבדל משמעותי כמו שאתה מתאר
בטח שיש במה בטידל
קצת פחות פתוח וגם לא בכל האלבומים
איזה ממיר מחובר אצלך?
בטידל יש במה מאוד מוגבלת מול קובץ טוב

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
שיקה אופיר הגדיר יפה את הדיון שיש כאן - מונולוג הוא בן אדם שמדבר לעצמו ודיאלוג שני אנשים מדברים לעצמם.
זה מרגיש לי כמו חבורה של אנשים שבטוחים ש MQA לא שווה כלום ומנסים להסביר לעצמם למה הוא לא שווה כלום.

אז אני ממש לא רוצה להפריע לדיאלוג שלהם - אבל, ללא DAC שתומך ב MAQ אין לכם באמת יכלות לקבל את כל מה שה MQA יכול לספק ברמת הסאונד. יותר מכך קשה לעשות השוואות של קטעים עם ובלי MQA היות ו MQA זה ממש לא לקחת הקלטה ולהזרים אותה שונה, זו עריכה שונה - כך שהקטעים נשמעים לגמרי אחרת מקטעים זהים ללא MQA.

אישית אני חייב לציין שהרבה קטעים של MQA ממש לא אהבתי את העריכה החדשה של הקטע - ומעדיף את הקטע ללא ה MQA לא בגלל איכות השמע, אלה בגלל שאני פחות אהבתי את קו העריכה של הקטע.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
שיקה אופיר הגדיר יפה את הדיון שיש כאן - מונולוג הוא בן אדם שמדבר לעצמו ודיאלוג שני אנשים מדברים לעצמם.
זה מרגיש לי כמו חבורה של אנשים שבטוחים ש MQA לא שווה כלום ומנסים להסביר לעצמם למה הוא לא שווה כלום.

אז אני ממש לא רוצה להפריע לדיאלוג שלהם - אבל, ללא DAC שתומך ב MAQ אין לכם באמת יכלות לקבל את כל מה שה MQA יכול לספק ברמת הסאונד. יותר מכך קשה לעשות השוואות של קטעים עם ובלי MQA היות ו MQA זה ממש לא לקחת הקלטה ולהזרים אותה שונה, זו עריכה שונה - כך שהקטעים נשמעים לגמרי אחרת מקטעים זהים ללא MQA.

אישית אני חייב לציין שהרבה קטעים של MQA ממש לא אהבתי את העריכה החדשה של הקטע - ומעדיף את הקטע ללא ה MQA לא בגלל איכות השמע, אלה בגלל שאני פחות אהבתי את קו העריכה של הקטע.
למה אתה חושב שזה נבדק עם דאק לא תומך mqa ?
תעבור שוב על הדיון
נבדק עם שני דאקים תומכי mqa
בכוונה לא כתבתי של איזה יצרנים כדי לא להכנס לזה
הבדיקה נעשתה טידל mqa מול קובוז הי רז

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
ברור שחייבים מערכת שתומכת ב MQA , אחרת הדיון חסר ערך,
MQA טוב ל TIDAL ,
אישית אני מעדיף קובץ אחד HI RES בדיסק מ 2 קבצים ב TIDAL ברשת...
ניגון MQA לעולם לא יהיה טוב מ קובץ מקורי FLAC - HI RES
ה MQA נועד להקטין את רוחב הפס , זה עדיין יותר טוב מ FLAC רגיל (44.1 16 ביט) או MP3 כמובן...
אבל מי ששומע הרבה TIDAL אז עדיף שיהיה לו מערכת (סטרימר + DAC ) שתומכת ב MQA

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ראה את ההמשך של מה שכתבתי - ואני לא מדבר רק על הודעות שלך, יש כאן עוד חברים הגיבו

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ברור שחייבים מערכת שתומכת ב MQA , אחרת הדיון חסר ערך,
MQA טוב ל TIDAL ,
אישית אני מעדיף קובץ אחד HI RES בדיסק מ 2 ב TIDAL ברשת...
ניגון MQA לעולם לא יהיה טוב מ קובץ מקורי FLAC - HI RES
ה MQA נועד להקטין את רוחב הפס , זה עדיין יותר טוב מ FLAC רגיל (44.1 16 ביט) או MP3 כמובן...
אבל מי ששומע הרבה TIDAL אז עדיף שיהיה לו מערכת (סטרימר + DAC ) שתומכת ב MQA

ממש לא מדויק מה שאתה כותב

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
MQA זה עיבוד שונה של הקטע

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
MQA זה עיבוד שונה של הקטע
MQA זה דחיסה של התדרים הגבוהים שממילא לא שומעים אותם טוב,
לכן עדיף את ה HI RES המקורי ללא דחיסת התדרים הגבוהים

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113

למה אתה קורא עריכה ב MQA ? בישול חדש של הקטע ? דחיסה ? שנוי ווליום?.......למה הם צריכים לעשות זאת?.....כדי שהMQA ישמע שונה?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113

לא נכון - זה עיבוד שונה

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אתה באמת מוטרד מדחיסה של תדרים מעל 20 KHz .......האדם עם השמיעה הטובה בעולם ישמע זאת ? .......אנשים בקושי שומעים MP3 320 KHz הם ישמעו דחיסה מעל 20 KHz ?

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
לא נכון - זה עיבוד שונה
ושוב, למה אתה קורא עיבוד ?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
למה אתה קורא עריכה ב MQA ? בישול חדש של הקטע ? דחיסה ? שנוי ווליום?.......למה הם צריכים לעשות זאת?.....כדי שהMQA ישמע שונה?

אני לא יודע למה הם צרכים לעשות זאת.
אתה יכול להגיד כמו רבים שאתה לא מאמין להם שהם עושים זאת, אבל הם אומרים שהם עושים זאת.

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
אתה באמת מוטרד מדחיסה של תדרים מעל 20 KHz .......האדם עם השמיעה הטובה בעולם ישמע זאת ? .......אנשים בקושי שומעים MP3 320 KHz הם ישמעו דחיסה מעל 20 KHz ?
דוחסים בגבוהים, לא יודע מאיזה תדר...
מה שאני טוען ש MQA עדיף מניגון CD רגיל, אבל ניגון קובץ מקורי של HI RES יהיה עדיף יותר
אני לא נגד MQA , ההפך הוא הנכון , לי יש מערכת שתומכת 100 אחוז ב MQA ונהנה מ TIDAL ,
אבל עדיין תמיד העדיף את המקור ללא דחיסה או עיבוד וללא איבוד או חרטה ברטה

נערך לאחרונה ב:

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
לא נכון - זה עיבוד שונה
זה כן נכון , זאת דחיסה של התדרים הגבוהים...

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני אומנם מהנדס עם תואר במטמטיקה, אבל שאני שומע מוזיקה לא משנה לי ההגדרות בניגוד לאחרים אני שומע עם האוזניים, וכמו שכבר כתבתי בדרך כלל אני מעדיף קטעים ללא MQA.

אבל חצי ממה שנכתב כאן לא מדויק, רק אומר

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
נראה לי שזה לא תיאור נכון של מה שקורה.

אני מעריך שלתוכנה הזו אין גישה ישירה ל-hard disks של ה-server של טידאל.

מה שקורה בפועל הוא שלטידאל יש קבצים, ותוכנה שקוראת קובץ ובונה ממנו stream ומשדרת אותו דרך הרשת.

התוכנה שאתה מדבר עליה מקבלת את ה-stream מטידאל דרך הרשת, ובונה מזה קובץ בפורמאט מוכר, שיכול להיות שונה מזה של הקובץ המקורי.

הסיבה להבדלים בין אתרי הסטרימינג השונים לבין עצמם וביניהם לבין קבצים ובין קבצים לבין עצמם היא כנראה שבשורה התחתונה, לא מגיע לצ'יפ של ה-DAC אותו רצף ביטים באותו timing.
תודה :)

אם היא מבצעת ריפינג ל-stream, איך הסטרימר מזהה שזה mqa? הוא לא היה אמור לזהות שמדובר בקובץ "רגיל"?

לא הצלחתי להבין איך החתימה הדיגיטלית של ה-mqa מועתקת ב-stream.

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
תודה :)

אם היא מבצעת ריפינג ל-stream, איך הסטרימר מזהה שזה mqa? הוא לא היה אמור לזהות שמדובר בקובץ "רגיל"?

לא הצלחתי להבין איך החתימה הדיגיטלית של ה-mqa מועתקת ב-stream.
ה MQA "רוכב" על FLAC רגיל , סטרימר שלא מכיר MQA ינגן את זה כ FLAC רגיל , סטרימר שיש לו MQA מזהה משהו ב HEADER (כותרת) ואז ישתמש במידע הנוסף ל MQA

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
טוב, אז עשיתי ניסוי קטן. ביצעתי השוואה בין 2 קבצים.

קובץ שהורד מהדיסק המקורי שיש לי למחשב עם EAC, לעומת קובץ שנמשך ב-stream מטידאל.

מה דעתכם?

‏‏לכידה.JPG

תמונות מצורפות

• ‏‏לכידה.JPG
    ‏‏לכידה.JPG
    KB 62.4 · צפיות: 464

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור