שאלתי אם האזנת ל MQA ו HI RES ולא אם האזנת לדברי פלוני (ובוודאי לא לפי שמוכר את מרכלותו כי הוא פיתח את זה....)
מתשובתך אני מבין שלא האזנת ותשובתך זה "אתה צריך" , במילים אחרות תשובותך פילוסופיות ולא מבוססות האזנה והחלטת לזרוק את הכדור אלי...
אזי אני מקבל את הכדור בשמחה...
אני מודיע לך שהאזנתי והרבה... פשוט יש לי סטרימר + DAC שתומך ב MQA (אגב ידידנו Hans Beekhuyzen סיקר ואהב אותו ) ולפעמים יש לי הרגשה שקובץ HI RES שאני מנגן נשמע "יותר נקי" או "יותר במה" מקובץ MQA מ TIDAL ,... שלא תבין לא נכון, MQA נשמע מעולה...!!
אבל זה לא ניסוי האזנה נכון...
מכיוון שיש לי מאות קבצי HI RES , ויש כאלו באיכות הקלטה מעולה , וכאלו שאני ממש אוהב ויודע להבחין בניו האנסים ואין אותם ב MQA ב TIDAL , ואפילו שיהיה כזה , לעולם לא נדע אם המקור זה אותו HI RES שברשותי, לכן , כל מה שאני צריך זאת תכנה שיודעת לייצר (MQA (MQA ENCODER (לא בטוח שיש כזה חינמי , אם אתה מכיר אשמח לדעת...) , Decoder מעולה כבר יש לי...
אני מאמין לך שאתה שומע מה שאתה שומע, ושה-decoder שלך מעולה.
זה עדיין מעניין לדעת אם מתברר ששומעים הבדלים בין קבצים זהים, או שהקבצים שונים.
למשל שמיעת קובץ שהועתק מ-CD באמצעות EAC שזהה לקובץ שירד מסטרימינג, ובכל זאת שומעים הבדלים. אני לא אומר שלא שומעים את ההבדלים, מסיבות שאינן בהכרח
רק סוגסטייה, אם כי בטוח שיש מקום לסוגסטייה, אבל בכל זאת המצב שונה.
האזנתי לא סתם לדברי "פלוני", איזה רמאי קטן ונלעג ש"מוכר את מרכולתו", אלא לדברי אחד האנשים הרציניים ביותר בתעשייה, שייש לו רזומה קצת יותר מרשים מאשר לכולנו כאן, וגם מאשר לכל כותבי המאמרים בוויקיפדיה על סמך הבנתם הלא-תמיד מלאה. Bob Stuart הוא ממייסדי חברת Meridian Audio הבריטית, שבניגוד להרבה חברות אחרות ש"סתם" מייצרות מוצרים טובים, היא גם מובילה ומפתחת טכנולוגיות. הם הייו בין הראשונים שפיתחו רמקולים אקטיביים, נגן CD אודיופילי, digital surround-sound processor, וגם DSP-based digital active loudspeakers.
בנוסף, הם גם פיתחו את Meridian Lossless Packing=MLP -- הטכנולגייה שבבסיס DVD-Audio (נקראת גם Packed PCM=PPCM), ולאחרונה MQA, שכששומעים את הפרטים של הטכנולוגיה, אין משהו אחר לעשות מאשר להוריד את הכובע -- הבנאדם גאון.
כמובן שתמיד יש סיכוי כלשהו שהוא יעוות את האמת כדי שהמוצר שלו יימכר טוב יותר, אבל יש סיכוי לא פחות מזה שהוא כן אומר את האמת. אני לא חושב שזה 50-50, אלא שהסיכוי שהוא משקר הוא נמוך ממש. אבל זו
הערכה אישית שלי של
סיכויים, לא קביעה בסלע.
בינתיים, מה שאנחנו רואים זה סתירות בין וויקיפדיה לבין Bob Stuart ו-Hans Beekhuyzen, וסתירה בין המאזינים ל-MQA, שחלקם טוענים שאין הבדל, חלקם ש-MQA עדיף וחלקם ש-MQA נחות.
וויקיפדיה טוענים ש-MQA הוא lossy, נקודה, ושבלי decoder שומעים ברזולוציה של 13 ביט, כי מדובר בקובץ 16 ביט שמתוכם שלושת הביטים הפחות משמעותיים משמשים את הפורמט.
בוב סטיוארט והנס בקהויזן טוענים ש-MAQ עם decoder הוא lossless, ושבלי decoder שומעים טוב יותר מ-CD, תוך שימוש ברוחב פס גדול רק במעט יותר 16/44.1 ללא כיווץ, ושקובץ MQA הוא קובץ wav ברזולוציה של 24/48 או 24/44, שמכווץ כ-FLAC.
אז אני לא בטוח שאפשר לפתור את הסתירה בין עדויות המאזינים, שגם אינם שומעים בדיוק את אותם הדברים באותם תנאים בדיוק, וגם לא בהכרח עושים התאמת ווליום מדוייקת, אבל אפשר לנסות לברר את הצד הטכנולוגי, האם MQA עם decoder הוא lossy או לא, והאם ללא decoder שומעים ברזולוציה של 13 ביט או יותר מ-CD.