MQA

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
@pruym אני שומע רק בהזרמה. לא מוריד קבצים, ככה יותר נוח לי, אז אם טידל עשו מניפולציה או לא, לא מעניין אותי כל עוד יותר כיף לי לשמוע את קובץ ה mqa שלהם.
@AK1 פסגת הטכנולוגיה מבחינתי זה ללחוץ על הכפתור פתיחה של המחשב ולהעלות את רון. כל המספרים והרזולוציות וההגדרות לא מדבר אלי ואני לא מבין בזה כלום. חד משמעית לי עדיף לשמוע בטידל את קבצי הmqa מאשר את הרגילים ואתה יודע משהו, גם אם זה פסיכולוגי אז סבבה. העיקר שיותר כיף לי.
מקובל?

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
הם יכולים לטעון מה שבא להם, עובדתית זה אפילו לא קרוב לאמת.
אם הפורמט עושה מניפולציות בסאונד אז הכל פתוח וזה בודאי נשמע שונה. יותר טוב או פחות טוב? זה באוזניי השומע.
לא הכל בחיים זה רזולוציה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
הם יכולים לטעון מה שבא להם, עובדתית זה אפילו לא קרוב לאמת.
יש מי שטוען אחרת
מבחר קטעים מ Qobuz באיכות הי רז 192 מול אותם קטעים בדיוק מ tidal ב MQA
המסקנה שלי - זה נשמע אותו דבר
אישית, אני לא יודע. ייתכן ששניהם -- 24/192 מול הפעלת MQA על זה -- מעל סף היכולת של רוב (כל?) האנשים להבחין בהבדלים. כנראה שצריך לעשות השוואות עיוורות כי ייתכנו הטיות בתוצאות בגלל אמונות כאלה או אחרות.

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
מעניין
אני משתמש ב Audirvana שהכל עובר דרכה טידל , קובוז, קבצים מכל הסוגים
יש לפעמים הבדלים (לא תמיד) בין קבצים לסהזרמה אבל אני חושב שזה נובע מהפקות שונות כלומר בקובץ יש הפקה אחת ומה שמגיע מטידל זו הפקה אחרת

בכל מקרה אני מדבר על ההבדל בין הזרמת טידל MQA להזרמת קובוז הי רז - בכל המקרים נשמע זהה

מה שהופך את ה MQA לקצת מיותר אם יש לך אינטרנט סביר (לא דורש שדרוג דאק לתמיכת MQA)
יש לי גם טידאל, קיובוז ו-audirvana.

יש זמן פנוי ומצאתי תוכנה שמאפשרת לך למשוך את הקובץ מהשרת של טידאל.

בהזרמה של טידאל/קיובוז יש מניפולציה/פילטר לדעתי.

יש הבדל גדול בצליל ב-audirvana בין הסטרימינג לבין הקובץ שנמצא על המחשב, ושנמשך מהשרת של טידאל.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
בעצם יש לנו כאן עדויות לכל האפשרויות. יש מי שטוען ש-MQA עדיף, מי שטוען ש-MQA נחות, ומי שטוען שאין הבדל (אם כי לא נעשו השוואות באמת זהות. למשל ה-MQA בטידל לא מול hi-res אלא מול non-MQA מטידל).

אם אני צריך להאמין למישהו, אני יותר מאמין למי שלא שומע הבדל, אבל הכל ייתכן, וכאמור יש צורך בהשוואות עיוורות על מערכת טובה לאחר השוואת ווליומים וכל זה.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אם הפורמט עושה מניפולציות בסאונד אז הכל פתוח וזה בודאי נשמע שונה. יותר טוב או פחות טוב? זה באוזניי השומע.
לא הכל בחיים זה רזולוציה.
כל אחד ורמת ה ocd שלו, מפריע לי לשבת ולשמוע אלבום כשאני יודע שבלחיצת כפתור אני אשמע אותו יותר טוב...

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
בשעות האחרונות בדקתי כמה דוגמאות של אלבומים שיש לי בקבצים מ hdtracks מול טידל וקובוז
אכן הקבצים נשמעים טוב יותר
לדעתי קובוז נשמע טוב יותר מטידל והוא הכי קרוב לקובץ
ובוודאות נשמע יותר טוב אם מנטרלים מהממיר את הקידוד של mqa כלומר מבקשים מהתוכנה לעשות את זה
כמו שעמיר אמר כנראה בגלל שגנבו כמה ביטים לצורך החתימה הדיגיטלית
העניין זה הנוחות האדירה של שירותי הסטרימינג

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
בעצם יש לנו כאן עדויות לכל האפשרויות. יש מי שטוען ש-MQA עדיף, מי שטוען ש-MQA נחות, ומי שטוען שאין הבדל (אם כי לא נעשו השוואות באמת זהות. למשל ה-MQA בטידל לא מול hi-res אלא מול non-MQA מטידל).

אם אני צריך להאמין למישהו, אני יותר מאמין למי שלא שומע הבדל, אבל הכל ייתכן, וכאמור יש צורך בהשוואות עיוורות על מערכת טובה לאחר השוואת ווליומים וכל זה.
הסיכום שלי (דעתי האישית) כך
שמיעה מטידל mqa מול קובוז הי רז כאשר הממיר מפענח mqa - איכות זהה
שמיעה מטידל mqa ללא ממיר תומך מול קובוז הי רז - קובוז עדיף
שמיעת קבצים הי רז שהורדו מ Hdtracks מול טידל/קובוז - הקובץ עדיף אם כי לא תמיד הורגש

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
בשעות האחרונות בדקתי כמה דוגמאות של אלבומים שיש לי בקבצים מ hdtracks מול טידל וקובוז

האם ואיך השווית ווליומים בין הפורמטים השונים? הם הושמעו מאותו ממיר ? לעיתים מעלים את הווליום של הקובץ.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
מצאתי תוכנה שמאפשרת לך למשוך את הקובץ מהשרת של טידאל
נראה לי שזה לא תיאור נכון של מה שקורה.

אני מעריך שלתוכנה הזו אין גישה ישירה ל-hard disks של ה-server של טידאל.

מה שקורה בפועל הוא שלטידאל יש קבצים, ותוכנה שקוראת קובץ ובונה ממנו stream ומשדרת אותו דרך הרשת.

התוכנה שאתה מדבר עליה מקבלת את ה-stream מטידאל דרך הרשת, ובונה מזה קובץ בפורמאט מוכר, שיכול להיות שונה מזה של הקובץ המקורי.

הסיבה להבדלים בין אתרי הסטרימינג השונים לבין עצמם וביניהם לבין קבצים ובין קבצים לבין עצמם היא כנראה שבשורה התחתונה, לא מגיע לצ'יפ של ה-DAC אותו רצף ביטים באותו timing.

כנראה בגלל שגנבו כמה ביטים לצורך החתימה הדיגיטלית
לא אמרתי שזה בגלל "חתימה דיגיטלית". כנראה שהאלגוריתם של MQA משתמש בביטים האלה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
שמיעת קבצים הי רז שהורדו מ Hdtracks מול טידל/קובוז - הקובץ עדיף אם כי לא תמיד הורגש
עם זאת, אני חושד שלפחות בחלק מהמקרים שבהם הדיסק המקורי הוא hybrid SACD, קבצי ה-PCM של HDTRACKS שנגזרים ממנו הם מה-CD layer, ואינם תרגום מ-DSD ל-PCM.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
האם ואיך השווית ווליומים בין הפורמטים השונים? הם הושמעו מאותו ממיר ? לעיתים מעלים את הווליום של הקובץ.
אותו ממיר ואותו ווליום
אפילו אותה תוכנה
בכל זאת זה 192 קילו נקי של הקובץ מול כיווץ של טידל
לא בכל האלבומים ההבדל שמיע

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
נראה לי שזה לא תיאור נכון של מה שקורה.

אני מעריך שלתוכנה הזו אין גישה ישירה ל-hard disks של ה-server של טידאל.

מה שקורה בפועל הוא שלטידאל יש קבצים, ותוכנה שקוראת קובץ ובונה ממנו stream ומשדרת אותו דרך הרשת.

התוכנה שאתה מדבר עליה מקבלת את ה-stream מטידאל דרך הרשת, ובונה מזה קובץ בפורמאט מוכר, שיכול להיות שונה מזה של הקובץ המקורי.

הסיבה להבדלים בין אתרי הסטרימינג השונים לבין עצמם וביניהם לבין קבצים ובין קבצים לבין עצמם היא כנראה שבשורה התחתונה, לא מגיע לצ'יפ של ה-DAC אותו רצף ביטים באותו timing.

לא אמרתי שזה בגלל "חתימה דיגיטלית". כנראה שהאלגוריתם של MQA משתמש בביטים האלה.
מה שהבנתי זה שהם דוחפים גם סוג של authentication בסגנון DRM חוץ מכיווץ שהם עושים ואת זה הם מכניסים בביטים שחסכו
ולכן אם הדאק/סטרימר לא מפענח mqa זה מוריד איכות

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
בכל האלבומים שבדקתי היה הבדל שמיע, מדובר בלא מעט אלבומים מכיוון שאני מקשיב בטידל לכל אלבום לפני שאני רוכש אותו...

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אותו ממיר ואותו ווליום
אפילו אותה תוכנה
בכל זאת זה 192 קילו נקי של הקובץ מול כיווץ של טידל
לא בכל האלבומים ההבדל שמיע
לא מספיק שאתה לא משנה את הווליום של המיכשור בין האזנה להאזנה.
צריך להיות אותו ווליום באוזן, או, לייתר דיוק, במכשיר מדידה.

יכול להיות שהעוצמה של מה שמתקבל מסטרימינג אחד שונה מזו של סטרימינג אחר ו/או משל הקובץ.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
הכי קל להבדיל בין קובץ לסטרימינג הוא בתלת מימד וזה בכל ווליום, בטידל אין במה בכלל! בקובץ טוב יש! לא משנה באיזה ווליום בודקים את זה...

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
מה שהבנתי זה שהם דוחפים גם סוג של authentication בסגנון DRM חוץ מכיווץ שהם עושים ואת זה הם מכניסים בביטים שחסכו
ולכן אם הדאק/סטרימר לא מפענח mqa זה מוריד איכות
נשמע מאוד לא סביר שצריך 3 ביטים בכל דגימה ודגימה בשני ערוצים לאורך כל הקובץ לצורך DRM -- תחשוב איזו כמות אינפורמציה זו.

וגם צריך לדעת די בהתחלת קריאת הקובץ אם מותר לקרוא אותו, אז אינפורמצית ה-DRM צריכה להיות מרוכזת בהתחלה.

השימוש ב-3 ביטים האלה אכן מוריד באיכות בהיעדר decoder, אבל לא זה השימוש בהם.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
לא מספיק שאתה לא משנה את הווליום של המיכשור בין האזנה להאזנה.
צריך להיות אותו ווליום באוזן, או, לייתר דיוק, במכשיר מדידה.

יכול להיות שהעוצמה של מה שמתקבל מסטרימינג אחד שונה מזו של סטרימינג אחר ו/או משל הקובץ.
זו אותה תוכנה ואותו ממיר
אותו ווליום באוזן
בכל מקרה יכול להיות שמישהו שיבדוק עם ציוד אחר יגיע למסקנות אחרות

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
הכי קל להבדיל בין קובץ לסטרימינג הוא בתלת מימד וזה בכל ווליום, בטידל אין במה בכלל! בקובץ טוב יש! לא משנה באיזה ווליום בודקים את זה...
אצלי אין הבדל משמעותי כמו שאתה מתאר
בטח שיש במה בטידל
קצת פחות פתוח וגם לא בכל האלבומים
איזה ממיר מחובר אצלך?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
זו אותה תוכנה ואותו ממיר
אותו ווליום באוזן
בכל מקרה יכול להיות שמישהו שיבדוק עם ציוד אחר יגיע למסקנות אחרות
כאמור, זה שזו אותה תוכנה ואותו ממיר זה לא העניין. גם לא מדובר על הציוד.

לפעמים הבדל קטן בווליום לא מורגש ככזה, אלא כשיפור בסאונד. זה יכול להתבטא ביותר באס, יותר נפח, יותר פרטים, יותר נוכחות -- פשוט נשמע יותר טוב.

לכן צריך למדוד את העוצמה עם מכשיר. בעצם יש אפליקציות כאלה לסמארטפון. חפש SPL meter, תתקין ותבדוק אם זה אותו ווליום, או תבצע התאמות עד שזה יהייה אותו Max volume עבור אותו קטע. כמובן שאסור שיהייו הפרעות חיצוניות כמו בני משפחה שמדברים, טמבליזיה וכו'.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור