לפני שאתם סוגרים את הדיון, אשתף אתכם מה החלטתי וכן תובנה
לעניין הדיון המישני:
1. CD VS. SACD: לעניות דעתי, מכיוון שאנו נמצאים בתקופת דימדומים שבין תקופת הדומיננטיות של פורמט הסידי הרגיל לבין התחזקותם של כמה פורמטים אחרים היי-רס שלא ברור מי מהם יתפוס במדיה קשיחה וכמובן גם דומיננטיות השימוש במחשב להזרמת התוכן וכן הזרמת תוכן מאפליקציות היי רס יעודיות דוגמת TIDAL, לכן נראה לי מעט מטופש להשקיע בCDP ONLY יקר.
אני אחפש מכשיר שיודע לנגן הכל ויודע להזרים הכל ויש לו גם דאק עצמאי שאפשר לחבר אליו מחשב או כל טרנספורט עתידי שינגן כל פורמט עתידי וכו' וכמובן מבלי לוותר על האיכויות ה"סוניות" (מת על המילה הזאת).
אולי קוראים לו אופו.
2. בנושא הלקנות על עיוור כן או לא. נדמה לי שאתם מתעלמים לגמרי מהשיקולים הפסיכולוגים שעומדים בבסיס כל קניה בכלל וקניה של מוצר פרימיום "היי אנד" בפרט.
על הקשר שבין שיקולים פסיכולוגים להחלטות כלכליות כבר קיבלו חברינו הישראלים פרס נובל לכלכלה אז אני לא מחדש כלום.
מבלי להתעלם מהעובדה הנכונה שלא ניתן לקנות ציוד "כבד" (תרתי משמע) לאחר האזנה סבירה בסביבת העבודה הפרטית, הרי שלדעתי גם אם היה ניתן זה לא אומר כלום והראיה היא שגם מי שהתמזל מזלו לקנות בצורה כזו, החליף את הסטאפ לאחר איקס זמן.
מי שקונה "על עיור", משכנע את עצמו לפני הקניה שזו קנייה הטובה ביותר עבורו כי הוא קרא חומר, שמע המלצות, יש הייפ על המוצר וכו וכו שכנועים עצמאיים שזו קנייה גאונית.
כמובן שלאחר הרכישה, יש תהליך חזק יותר של שכנוע עצמי בדבר גאוניות הרכישה כי אף אחד לא רוצה לצאת טמבל.
אותו אדם, לפרק זמן מסוים (למעט מקרי קיצון של נפילה אמיתית) מאמין ואוהב את המוצר שקנה מכל הלב ואף ישכנע אחרים שזו קנייה מעולה.
אותו כנ"ל זה שקנה על סמך התרשמותו מהמוצר בסביבת העבודה הפרטית שלו.
השכנוע העצמי הזה מחזיק אצל מי יותר ואצל מי פחות וחולף ברגע שפגה תקופת ההתאהבות הראשונה (לפי מחקרים מדעיים - כשלוש שנים) ומתחילה במקביל תחושת חוסר רוגע הידועה בז'רגון העממי כסינדרום ה"שדרגת".
קצת מזכיר את הדיון האם זה שאתה גר עם החברה 5 שנים לפני הנישואין זה ערובה לכך שחיי הנישואין יחזיקו מעמד יותר מזה שהתחתן לאחר הכרות בת 3 חודשים או רחמנא לצלן שידוך עיוור.
אותו כנ"ל, למעט מקרי קיצון - אין מובהקות סטטיסטית.
אם בדקת את המוצר לאור "חוכמת ההמונים" ואתה יודע לומר מה טוב בו ומה לא טוב לא (שלא על סמך אוזניך בלבד) ואתה יכול להעריך את השתלבותו בטעם הסוני שלך ובסטאפ שלך, אתה תהיה מרוצה ממנו ותחזיק אותו בדיוק אותו מספר שנים.
להבדיל מדוגמת הנישואין, פה יש גרנטי ברור שאותו מוצר יעוף בבעיטה לאחר איקס זמן....3 שנים או 20? זה תלוי בבנאדם.