300B

מצב
הנושא נעול.

aloni

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
מה הקשר? אתה חסום

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
ולכן אני בעד מגברים טרנזיסטורים.
בעיקר כי פשוט לא צריך לשבור את הראש.

זה סה"כ מוזיקה.
במקום לחפש בכל דבר מה לא בסדר בו,איפה יש תו אחד לא במקום בגלל המערכת עדיף פשוט להקשיב למוזיקה.

שאיפה למצויינות. כל אחד בתחום שלו. כנראה שסטראו זה לא שלך. וזה בסדר.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
כמה אתה נחמד. פשוט מקסים.
באמת . משהו. עוד לא ראיתי כזה אדם מקסים כל חיי , כ"כ אישי, כ"כ נעים ונחמד. תענוג.

תמשיך לחפש איפה שלא צריך. שאיפה למצוינות? מה הקשר ומה הפשר?

שאיפה למצוינות לא קשורה בחיפוש נויאנסים שלא קיימים שם.

מה בדיוק טוב ברכיב שאני צריך לעבוד בשבילו שעות כדי שלא יקבל השראה? מה בדיוק זה שווה?
למהל קנות רכיב שכדי להשתמש בו צריך או לסרס אותו , או לבנות מערכת שלמה של הגנות ומעצורים?

ואגב זה בדיוק גם מה שמנורות עושות. לא סתם המנורות עברו מהעולם.

יחי הטרניזסטור! כל הכבוד לצה"ל!

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
כמה אתה נחמד. פשוט מקסים.
באמת . משהו. עוד לא ראיתי כזה אדם מקסים כל חיי , כ"כ אישי, כ"כ נעים ונחמד. תענוג.

מה בדיוק טוב ברכיב שאני צריך לעבוד בשבילו שעות כדי שלא יקבל השראה? מה בדיוק זה שווה?
למהל קנות רכיב שכדי להשתמש בו צריך או לסרס אותו , או לבנות מערכת שלמה של הגנות ומעצורים?

בפועל שמדובר על מוזיקת בום בום, טראנסים וכל מה שמיוצר על ידי מחשב אתה צודק.
אני מדבר על מוזיקה אקוסטית ועל כלים שקיימים במציאות.
שהטעם שלך במוזיקה ישתנה תבין כמה טרנזיסטור לא מסוגל לספק את הסחורה.
עד אז אתה מוזמן להתעצבן על כל תגובה שחושבת שונה ממך. גם זה יעבור.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0

הנה ענית לעצמך , שאיפה למצוינות אומרת שאני שואף לקבל את כול הניואנסים שאני יכול מהמערכת

אם כך למה לך רמקולים סנטר , הרי גם להם יש הגנה מהשראה , בקיצור הגנה מהשראה זה לא דבר פוסל כשצריך את זה . ואם צריך לעבוד שעות , אז המשמעות היא שכנראה התוצאה הסופית שווה את זה וזה אכן שאיפה למצוינות
ויש המון רכיבים שצריך וחייב מערכת של הגנות ומעצורים כדי להשתמש בו , הטריוויאלי ביותר הוא החשמל שמחשבך משתמש בו

עוד שטות , הנה אתה מגיב בתרד שמדבר על מגברי מנורות אז איך בדיוק הן נעלמו מהעולם ? , ומי בדיוק משלם 5K-20K לפרה מנורתי כשמנורות נעלמו מהעולם ?

מה דעתך לחשוב קצת לפני שאתה יורד על דעות של אחרים ? ובבקשה אל תתבכיין עוד פעם שאני מחפש אותך כי זה פשוט לא נכון , תגיב בבקשה לגופן של הטענות , ולא לגופו של המגיב

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
בפועל שמדובר על מוזיקת בום בום, טראנסים וכל מה שמיוצר על ידי מחשב אתה צודק.
אני מדבר על מוזיקה אקוסטית ועל כלים שקיימים במציאות.
שהטעם שלך במוזיקה ישתנה תבין כמה טרנזיסטור לא מסוגל לספק את הסחורה.
עד אז אתה מוזמן להתעצבן על כל תגובה שחושבת שונה ממך. גם זה יעבור.

לא מסכים.

לפי תשובתך כל מגבר מנורות ישמע טיבעי יותר מכל מגבר טרנזיסטורי שקיים, זו טעות לחשוב כך.
למנורות ישנם יתרונות וחסרונות. כאשר אנחנו מדברים על שליטה בתחום הנמוך, דינמיקה, מהירות לטרנזיסטור טוב יכול להיות יתרון.

המערכת הטובה ביותר ששמעת אם אני זוכר נכון הייתה האלכסנדריה שהייתה משודכת למגברים טרנזיסטורים ולכן אני חושב שאפילו אתה אינך שלם עם ההצהרה הזו.

נכון. למוסיקת טרנס אתה חייב טרנזיסטור מהסיבה הפשוטה שמגבר מנורות פשוט יקרוס. הסיכוי שהוא יצליח לשחזר את כל הצלילים במהירות הנכונה קלוש. טרנזיסטור יעשה זאת ללא כל בעיה.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
לא מסכים.

לפי תשובתך כל מגבר מנורות ישמע טיבעי יותר מכל מגבר טרנזיסטורי שקיים, זו טעות לחשוב כך.
למנורות ישנם יתרונות וחסרונות. כאשר אנחנו מדברים על שליטה בתחום הנמוך, דינמיקה, מהירות לטרנזיסטור טוב יכול להיות יתרון.

לכל דבר יש יתרון וחסרון אבל שמדברים על שחזור מוזיקה, לטעמי מנורות עושות את זה טוב יותר.

המערכת הטובה ביותר ששמעת אם אני זוכר נכון הייתה האלכסנדריה שהייתה משודכת למגברים טרנזיסטורים ולכן אני חושב שאפילו אתה אינך שלם עם ההצהרה הזו.

אבל מה שאתה שוכח זה שמגברים אלו עלו מעל 40K $ והיה משודך להם פרה מנורות!
ואם תתן לי 40K $ אני בטוח שאני אמצא לא מעט מגברי מנורות שישמעו טוב יותר. פשוט לא יצא לי לבדוק.

נכון. למוסיקת טרנס אתה חייב טרנזיסטור מהסיבה הפשוטה שמגבר מנורות פשוט יקרוס. הסיכוי שהוא יצליח לשחזר את כל הצלילים במהירות הנכונה קלוש. טרנזיסטור יעשה זאת ללא כל בעיה.

שאני מדבר על מוסיקה אני מדבר על כלים שקיימים במציאות ולא מחשב, בשביל לשחזר מחשב צריך טרנזיסטור בשביל לשחזר כינור צריך מנורה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
לכל דבר יש יתרון וחסרון אבל שמדברים על שחזור מוזיקה, לטעמי מנורות עושות את זה טוב יותר.

אם זהו טעמך אין לנו ויכוח.

אבל מה שאתה שוכח זה שמגברים אלו עלו מעל 40K $ והיה משודך להם פרה מנורות!
ואם תתן לי 40K $ אני בטוח שאני אמצא לא מעט מגברי מנורות שישמעו טוב יותר. פשוט לא יצא לי לבדוק.

מעטים מגברי המנורות שיניעו רמקולים קשים עם יחידות גדולות שיוכלו להיתמודד עם טרנזיסטור איכותי אם בכלל.

שאני מדבר על מוסיקה אני מדבר על כלים שקיימים במציאות ולא מחשב, בשביל לשחזר מחשב צריך טרנזיסטור בשביל לשחזר כינור צריך מנורה.

גם מוסיקה שמוקלטת ממחשב דורשת שיחזור פרטים מקסימלי, אם הוא מצליח לשחזר את כל הפרטים אין סיבה שלא יצליח לשחזר כלי בודד. כאשר אני האזנתי למגברים בטווח מחיר של המגבר שלי {בין 30K ל-40K} לטרנזיסטורים היה יתרון מוחץ על המנורות בכל הפרמטרים.

ועוד משהו שרצוי וכדאי להבין.
למנורות יש שעות עבודה מוגבלות, אחרי X שעות המנורות נשמעות קטסטרופה ודורשות החלפה, לא תמיד אתה שם לב לכך מפני שאתה מתרגל לירידה באיכות והמוח לא מבין שבעצם זה נשמע פחות טוב. כל מגברי המנורות ששמעתי סבלו מבעיות דומות.

1- כח למול טרנזיסטורי איכותי בטוו מחיר דומה ופרמטרים דומים.
2- מיד צבוע וחלקלק אך שוב . צבוע.
3- חוסר יכולת להיתמודד עם קטעים קשים ותובעניים למול טרנזיסטור איכותי שמתמודד ללא כל בעיה.
4- ירידה באיכות השמע כאשר המנורות מתישנות.
5- נחיתות בדינמיקה אל מול טרנזיסטור איכותי.
6- בס נפוח או אנמי {תלוי במגבר} וחוסר רזלוציה בנמוכים.

7- אם המנורות לא במצב מושלם גם הבמה לא משהו.

לעומת זאת היו להם יתרונות.

1- הרמוניה שניה ושלישית מורגשת יותר {תודות לצבע}
2- לוק מקסים וממכר.
3- מיתוג האודיופילה
4- חלקות המיד

כך אני רואה את התמונה.
כאשר אנו משווים מגבר מנורות ב-30K לעומת טרנזיסטור באותו מחיר בפועל לטרנזיסטור הרבה יותר יתרונות טכנים, אם זה לטעמך? זה כבר סיפור אחר.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
גם מוסיקה שמוקלטת ממחשב דורשת שיחזור פרטים מקסימלי, אם הוא מצליח לשחזר את כל הפרטים אין סיבה שלא יצליח לשחזר כלי בודד. כאשר אני האזנתי למגברים בטווח מחיר של המגבר שלי {בין 30K ל-40K} לטרנזיסטורים היה יתרון מוחץ על המנורות בכל הפרמטרים.

ועוד משהו שרצוי וכדאי להבין.
למנורות יש שעות עבודה מוגבלות, אחרי X שעות המנורות נשמעות קטסטרופה ודורשות החלפה, לא תמיד אתה שם לב לכך מפני שאתה מתרגל לירידה באיכות והמוח לא מבין שבעצם זה נשמע פחות טוב. כל מגברי המנורות ששמעתי סבלו מבעיות דומות.

3- חוסר יכולת להיתמודד עם קטעים קשים ותובעניים למול טרנזיסטור איכותי שמתמודד ללא כל בעיה.
6- בס נפוח או אנמי {תלוי במגבר} וחוסר רזלוציה בנמוכים.

2- לוק מקסים וממכר.
3- מיתוג האודיופילה
4- חלקות המיד

כך אני רואה את התמונה.
כאשר אנו משווים מגבר מנורות ב-30K לעומת טרנזיסטור באותו מחיר בפועל לטרנזיסטור הרבה יותר יתרונות טכנים, אם זה לטעמך? זה כבר סיפור אחר.

יש לשחזר ויש לשחזר בפועל לא הצלחתי לשמוע מגבר SS שמשחזר ג'אז או ווקאלי כמו מגבר מנורות.
אתה יכול להגיד שמדובר על צבע הרמוניות וכו אבל בפועל זה לא מעניין. מה שמענייו זו התוצאה הסופית איך זה נשמע ובסגנונות מוזיקה מסויימות אין על מנורות גם אתה אמרת את זה.
אז מה קרה עכשיו?

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
<נערך>

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
6- בס נפוח או אנמי {תלוי במגבר} וחוסר רזלוציה בנמוכים.[/B]

2- לוק מקסים וממכר.
3- מיתוג האודיופילה
4- חלקות המיד

כך אני רואה את התמונה.

נמר,
ומה לגבי שילוב של קדם מנורות וכח טרנזיסטורי?
האם היית יכול לכתוב את אותן מסקנות.....?

z.y

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
יש לשחזר ויש לשחזר בפועל לא הצלחתי לשמוע מגבר SS שמשחזר ג'אז או ווקאלי כמו מגבר מנורות.

אתה לא יודע מה ואיך צריך לשחזר !!
אולי התרגלת לשתות קפה עם 4 סוכר, זה טעים לך וזו זכותך המלאה.

(אני בצד של הנמר הפעם...ולא מִפָּחד :) )

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אתה יכול להגיד שמדובר על צבע הרמוניות וכו אבל בפועל זה לא מעניין. מה שמענייו זו התוצאה הסופית איך זה נשמע ובסגנונות מוזיקה מסויימות אין על מנורות גם אתה אמרת את זה.
אז מה קרה עכשיו?

מגברי מנורות טובים לרמקולים קלים, וכמעט זהו.

אכן למגבר מנורות יש את הקסם שלו, שאין במגברי SS.

אבל כשצריכים מגבר שיזיז רמקולים גדולים וקשים צריך מגברי מנורות ענקיים, ואז לדעתי מאבדים הרבה מהקסם ה"מנורתי".

בישראל, כמו בכדורסל הישראלי שדורשים משחקן זר שיקלע, ימסור, יקח ריבאונד ויעשה קפה, מחברים מגבר מנורות נחמד ועדין עם 4 מנורות EL34 לאיזה ריצפתי עצבני ומנסים שהבחור ינגן דייר סטרייטס.

האמת היא, שכדי לקבל מוסיקה ממגבר SS, צריך להתחיל בסביבות ה- 4 אל"ד לפחות, כי מתחת לזה רוב רובם של מגברי SS נשמעים כמו הסטיגמה עליהם.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אז מה קרה עכשיו?

אני אתן לך כמה מגברים טרנזיסטורים שמשחזרים ללא כל בעיה ג'אז ווקאלי.

1- MBL
2- האודיו אנלוג שלי.
3- Audia Flight
4- Sovereign Power
5- גמוט D200

ובנוסף מגברי כח אלא נותנים לך גם ים של דינמיקה וישלטו על רוב הרמקולים הקיימים בשוק.

לגבי זה שאמרתי אין על מנורות אתה טועה.
מעולם לא האמנתי בהגברת מנורות כמגברי הספק מהסיבה הפשוטה שאני שומע מגוון רחב של מוסיקה, ובנוסף מעולם לא אמרתי "אין על מנורות" בדיוק כמו שאני לא אומר "אין על טרנזיסטור" ואני חוזר. למגברי מנורות ישנו קסם כל עוד אתה לא מעמיס עליו, כאשר אתה רוצה לשמוע פילהרמונית שלמה על רמקול לא נציל למנורות ישנו חיסרון אדיר.

יתרה מכך מגברי מנורות מוגבלים בסיגנונות המוסיקה להם ניתן להאזין דרכם, אני כאחד ששומע הכל מהכל לא מי יודע מה נופל מהגברה מנורתית.

לגבי ג'אז ווקאלי.
אני שומע המון ג'אז ותאמין לי שהמגבר שלי בדיוק כמו אלה שברשימה מסוגלים לנגן בטבעיות לא פחות ממדהימה.

נמשיך עם המנורות.
שמע רוק קלאסי במנורות ובטרנזיסטור ומיד תגלה כי לטרנזיסטור יהיו יתרונות משלו ולמנורות יתרונות משלהם אין מושלם.

TakeOne

תלוי מאוד בסינרגיה, בגדול אני בעד אבל במערכת האישית שלי העדפתי את הקדם הטרנזיסטורי על פני המנורות. אם קדם מנורתי יצליח לתת לי יותר מהדנסן שברשותי אני הראשון שאשמח לשדרג.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
אני אתן לך כמה מגברים טרנזיסטורים שמשחזרים ללא כל בעיה ג'אז ווקאלי.

1- MBL
2- האודיו אנלוג שלי.
3- Audia Flight
4- Sovereign Power
5- גמוט D200

ובנוסף מגברי כח אלא נותנים לך גם ים של דינמיקה וישלטו על רוב הרמקולים הקיימים בשוק.

לגבי זה שאמרתי אין על מנורות אתה טועה.
מעולם לא האמנתי בהגברת מנורות כמגברי הספק מהסיבה הפשוטה שאני שומע מגוון רחב של מוסיקה, ובנוסף מעולם לא אמרתי "אין על מנורות" בדיוק כמו שאני לא אומר "אין על טרנזיסטור" ואני חוזר. למגברי מנורות ישנו קסם כל עוד אתה לא מעמיס עליו, כאשר אתה רוצה לשמוע פילהרמונית שלמה על רמקול לא נציל למנורות ישנו חיסרון אדיר.

יתרה מכך מגברי מנורות מוגבלים בסיגנונות המוסיקה להם ניתן להאזין דרכם, אני כאחד ששומע הכל מהכל לא מי יודע מה נופל מהגברה מנורתית.

לגבי ג'אז ווקאלי.
אני שומע המון ג'אז ותאמין לי שהמגבר שלי בדיוק כמו אלה שברשימה מסוגלים לנגן בטבעיות לא פחות ממדהימה.

נמשיך עם המנורות.
שמע רוק קלאסי במנורות ובטרנזיסטור ומיד תגלה כי לטרנזיסטור יהיו יתרונות משלו ולמנורות יתרונות משלהם אין מושלם.

TakeOne

תלוי מאוד בסינרגיה, בגדול אני בעד אבל במערכת האישית שלי העדפתי את הקדם הטרנזיסטורי על פני המנורות. אם קדם מנורתי יצליח לתת לי יותר מהדנסן שברשותי אני הראשון שאשמח לשדרג.

נסכים על אי הסכמה.

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
אני אתחיל מהסוף- מגבר טרנזיסטורי 'גמיש' יותר בהתאמתו למיגוון רחב של רמקולים, ויתן תוצאה 'נשלטת' יותר מאשר מרבית מגברי המנורות. ומכאן אין ספק 'שנוח' יותר לבחור הגברה טרנזיסטורית ברוב הסטים.

אבל, וכאן האבל הגדול- סט אפ מנורתי, לטעמי האישי, יתן תוצאה לא פחות טובה ולעיתים אף טובה יותר, כמעט בכל מימד, במידה ומושקעת התצורה הראויה להתמודדות עם הרמקולים.

לא מזמן יצא לי לקרוא מאמר על השוואה בין 4 מגברים דיגיטליים של 200 וואט כ"א + פרה דיגיטאלי, לזוג מונובלוקים מנורתיים 60 וואט כ"א+ קדם מנורתי- בחיבורם לרמקול ריבוני מלא.

להפתעת הבוחן זוג המונובלוקים המנורתיים שלט טוב יותר ברמקול (שריבון לא ממש 'חבר טוב' של נורות), והבס היה משמעותית מלא יותר, מפורט יותר ובשליטה טובה יותר. וזה מבלי לוותר על היתרון המיד (והגבוהים בדיגיטאלי היו יותר אווריריים).

וזה למול 4 מונובלוקים- אז איפה החוקיות, וזו לא דוגמא יחידה לאפשרות לקבל ממגברי מנורות תוצאה מלאה ומוצלחת בכל מימד שניתן לבחון (אישית שמעתי בהדגמת ערב פרטית במינכן זוג מונובלוקים ב 300b 'שפירקו' רמקול לגזרים כאילו היו סופר טרנזיסטוריים, כמובן עם רמקולים שהותאמו לכך).

אין 'קו' חוצה לפי טופולוגיה מנורתית או טרנזיסטורית, יש תיכנון טוב, חלקים טובים- וזה יתן תוצאה ראויה גם בהגברה מנורתית וגם בהגברה טרנזיסטורית.

לא כל תיכנון ייצא מתוך אותן נקודות מוצא כיצד לשחזר את הצליל, לא כל חלק טוב מתוכנן לייצר תוצאה כמו חלק טוב אחר- ולכן המיגוון נועד להתאמה לרמקול, ולטעמו / העדפותיו של השומע.

mmhifi

אוהב את התחום
מעורבות
11
נקודות
18

Namer, I am afraid you never heard really good tubed system. If you will hear it - you will fall down and it will be very hard job to stand up. And about limits - NO LIMITS

meir78

מושעה
מעורבות
0
נקודות
0
:מבולבל:תראו מה שאל הבן אדם בתחילת השירשור ולאן הגעתם , ואיך אתם מצליחים בשירשור להפוך נושא כל פעם .

מצב
הנושא נעול.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור