300B

מצב
הנושא נעול.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
איל,

אומנם אני לא ליאור...ואני כותב פה את דעתי האישית, אבל, נשאלה שאלה כללית על איפיון הצליל של קדם מגבר עם מנורות 300B. לכן, אין מניעה שתתרום מניסיונך, מבלי להזכיר שמות מותגים או דגמים.

אכן

Lazy Boy

אוהב את התחום
מעורבות
11
נקודות
18
יש להוריד את שיעור האינפלציה באתר, של המילים: "אכן" "הינו" ו"אזי".

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
תומר:

לארץ מיובאים שני מכשירים בלבד מסוג זה.

האחד ע"י ערן, השני ע"י אילן.

כל תגובה, לטוב או לרע, היא חוות דעת ספציפית.

לכן על פי חוקי הפורום שום יבואן לא יכול להביע חוות דעת על מכשירים אלו. במיוחד לא, אגב, מי שמייבא אותם, כלומר אילן.

כמובן שאם ליאור יאשר לי, אשמח לכתוב מה שאני יודע.

קיבלת אישור מליאור, תרביץ.....

meir78

מושעה
מעורבות
0
נקודות
0
די עם המלחמות כאן , אף יבואן לא יזכיר כאן שום שם וגם אם הוא מזכיר מי מביא את זה זה פירסום.
כולה יש בארץ איזה 4-7 יבואנים שמוכרים לאודיופילים : איל פור, אמיר ארמה, ניל אלייב, עופר שחורי, ערן ,סאבו,
ועכשיו אילן החדש . ככה שאין מצב שמישהוא מהאודיופילים כאן לא מכיר אותם ואת האתרים והמוצרים שלהם , אז מה הם צריכים להזכיר שמות כל פעם , מי שישמע יש כאן אלפי אודיופילים . בקהילה הקטנה הזאת כולם מכירים את כולם ואת מה שהם מיבאים, במיוחד אם מדברים על מגברי מנורות שאפשר לספור את הקהל שלהם בעשר אצבעות.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אכן משעשע

סינדלתם במו ידיכם את היבואנים ותראו לאיזה אבסורד הגענו.
אפשר לחשוב שהשוק כאן מפוצץ במומחים. הרי בסופו של יום, כשצריך קצת מידע מעבר ל"שוטף" כולם ממתינים למוצא פיו של איל פור. וכעת מבקשים שיסביר ויחווה דעה, בלי לציין דוגמאות של מכשירים ומאפייני הצליל של כ"א מהם. מתחיל להזכיר את ימי פראבדה העליזים.

10.....9....8......7.....
;)

hornless

חבר משקיען
מעורבות
378
נקודות
83
לא יודע אם קדם אולטימטיבי- אבל בהחלט פריצת דרך בנושא הקדם מגברים.

כמו כל חלק אני לא מאמין שאין חסרונות למוצר- אצטרך יותר שעות הרצה והשוואה לפני שאוכל לאפיין טוב יותר את מיקומו ביחס לקדם מגברים עם נורות שונות.

כל נושא הפיתוח של קדם מבוסס נורות 'גדולות' היה תמיד מטרה של חובבי בניה, ברם הבעיה עם נורות גדולות היא מיקרופוניות פנימית שיוצרת 'רעש' פנימי.

ברמה המסחרית הקדם הראשון שידוע לי יצא לפני כשנתיים, לאחר התגברות על נושא המיקרופוניות, ע"י יצרן שהס מלהזכירו- ומאז הוא משנה את עולם המושגים באיכויות הצליל בתחום.

מה שאני כן יכול להזכיר זה יצרן איטלקי מפורסם שעושה שימוש בסט הרפרנס שלו באותה מנורה, וישנם נוספים המתעתדים להוציא קדם מגברים מבוססי אותה נורה.

להערכתי לא יחלוף זמן רב ולהרבה מהיצרנים תהיה חלופה של קדם עם נורה גדולה (במיוחר 2A3 שסובלת מפחות מקרופוניות), ואז כרגיל ידרשו השוואות לבחירת הקדם המתאים ביותר ללקוח.

איזה אוסף של שטויות. אין קשר בין מיקרופוניות למנורה הזו. הכל עניין של תכנון והיכן עושים פשרות. בשביל להשתמש ב-300B בצורה נאותה, צריך להשקיע המון כסף.

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
היהפוך כושי עורו

אפשר לחשוב שהשוק כאן מפוצץ במומחים. הרי בסופו של יום, כשצריך קצת מידע מעבר ל"שוטף" כולם ממתינים למוצא פיו של איל פור. וכעת מבקשים שיסביר ויחווה דעה, בלי לציין דוגמאות של מכשירים ומאפייני הצליל של כ"א מהם. מתחיל להזכיר את ימי פראבדה העליזים.

;)

וזה עוד מגיע מהעומד בראש המתנגדים! :rolleyes:

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
10.....9....8......7.....;)

אני לא מסכים עם מה שכתבת, גם לא נראה שכולם בפורום ממתינים למוצא פיו של אדם מסויים. חבר פורום יכול לפנות לעוסק במסחר בהודעה פרטית או באימייל ולהסתייע בו. כנ"ל להפך. מעבר לכך, אני לא מעוניין להסיט את הדיון לנושא אחר.
ב- CES האחרון האזנתי לקדם מגבר עם שפופרות 300B (צירפתי גם תמונה באחת הסקירות). קשה לי לנטרל את הצליל שלו משאר הרכיבים במערכת, לכן, אני נמנע מלתת דיעה חד משמעית. לטעמי ומניסיוני עם יותר מ- 10 קדם מגברים שפופרתיים, אין יתרון לשיטה או לסוג מסויים של שפופרות.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
תומר:

לארץ מיובאים שני מכשירים בלבד מסוג זה.
האחד ע"י ערן, השני ע"י אילן.
כל תגובה, לטוב או לרע, היא חוות דעת ספציפית.
לכן על פי חוקי הפורום שום יבואן לא יכול להביע חוות דעת על מכשירים אלו. במיוחד לא, אגב, מי שמייבא אותם, כלומר אילן.
כמובן שאם ליאור יאשר לי, אשמח לכתוב מה שאני יודע.

נכון. היות ואתה עלול להיות בעל אינטרס אחר, עדיף (לדעתי) במקרה הנ"ל לא להגיב ולא להגרר לריב עם השניים שהזכרת.

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
שמעתי שני קדם מגברים כאלה, אבל בקונטקסט של מערכת שלמה. כך שמה בדיוק הצליל שלהם אני לא יכול להגיד.

מה שכן, מערכות אלה נשמעו שונות מאוד זו מזו, ואני מאמין שגם הקדם מגברים בתוכן נשמעים שונה מאוד זה מזה. העובדה שיש במכשיר מנורה כזו, או אחרת, או טרנזיסטור כזה, או אחר, זה אמצעי ולא מטרה. מתכנן טוב יוציא מכל טכנולוגיה שלא תהיה תוצאה טובה. לכן אין טעם לדבר על "צליל מנורתי" ובוודאי שלא על "צליל מנורתי של מנורת 300B בקדם מגבר".

חברה מסוימת שאיתה עבדתי כן שקלה בזמנו ייצור קדם מגבר עם 300B. לחברה זו יש נסיון רב בשימוש במנורה זו הן כמנורת מוצא במגברי הספק, והן כ - DRIVER. השימוש האחרון הוא קרוב יחסית למה שעושה מנורה בפרה (קרוב אבל עדיין שונה, בייחוד עקב השימוש בטרנספורמר בין שלבי, אם כי גם כאן זה לא חד משמעי, כי קדם מגברים מסוימים כן ישתמשו בטרנספורמר די דומה כדי ליצור יציאה מושווה).
לבסוף הם ירדו מזה, וקדם המגבר שהוציאו מבוסס על מנורות סיגנל קטנות. מה שהם אמרו זה ששימוש במנורות כמו 300B היה נותן להם הרבה דינמיות אבל המנורה לטעמם לא מפורטת מספיק ועם כמה חסרונות נוספים. די הגיוני כשחושבים על מה שמנורות קטנות יודעות לעשות מול מנורות גדולות במגברי הספק.
מעבר לזה כדאי לקרוא מה שכתב HORNLESS .

המסקנה מכל זה פשוטה מאוד - צריך לשמוע קדם מגבר כזה, מי שמתעניין בו, ולקבל מושג על ביצועיו ביחס למוצרים עדכניים טובים אחרים בתחום מחירו.

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
איזה אוסף של שטויות. אין קשר בין מיקרופוניות למנורה הזו. הכל עניין של תכנון והיכן עושים פשרות. בשביל להשתמש ב-300B בצורה נאותה, צריך להשקיע המון כסף.

לגבי האוסף שטויות- מאחר ואני מניח את המידע כפי שטוען האיש שיצא לראשונה עם הקונפיגורציה, אז אני מקווה שניתן לסמוך על האנליזה שלו.

לגבי יוקר הציוד- כבר הזכרתי ששימוש בנורה הוא בדרך כלל בקדם מגברים יקרים יותר, ולכן התפתחה האלטרנטיבה של 2a3 שהיא זולה יותר ליצור, ועדיין שומרת על חלק מהתכונות.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
נערך

נערך לאחרונה ב:

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
שמעתי שני קדם מגברים כאלה, אבל בקונטקסט של מערכת שלמה. כך שמה בדיוק הצליל שלהם אני לא יכול להגיד.

מה שכן, מערכות אלה נשמעו שונות מאוד זו מזו, ואני מאמין שגם הקדם מגברים בתוכן נשמעים שונה מאוד זה מזה. העובדה שיש במכשיר מנורה כזו, או אחרת, או טרנזיסטור כזה, או אחר, זה אמצעי ולא מטרה. מתכנן טוב יוציא מכל טכנולוגיה שלא תהיה תוצאה טובה. לכן אין טעם לדבר על "צליל מנורתי" ובוודאי שלא על "צליל מנורתי של מנורת 300B בקדם מגבר".

חברה מסוימת שאיתה עבדתי כן שקלה בזמנו ייצור קדם מגבר עם 300B. לחברה זו יש נסיון רב בשימוש במנורה זו הן כמנורת מוצא במגברי הספק, והן כ - DRIVER. השימוש האחרון הוא קרוב יחסית למה שעושה מנורה בפרה (קרוב אבל עדיין שונה, בייחוד עקב השימוש בטרנספורמר בין שלבי, אם כי גם כאן זה לא חד משמעי, כי קדם מגברים מסוימים כן ישתמשו בטרנספורמר די דומה כדי ליצור יציאה מושווה).
לבסוף הם ירדו מזה, וקדם המגבר שהוציאו מבוסס על מנורות סיגנל קטנות. מה שהם אמרו זה ששימוש במנורות כמו 300B היה נותן להם הרבה דינמיות אבל המנורה לטעמם לא מפורטת מספיק ועם כמה חסרונות נוספים. די הגיוני כשחושבים על מה שמנורות קטנות יודעות לעשות מול מנורות גדולות במגברי הספק.
מעבר לזה כדאי לקרוא מה שכתב HORNLESS .

המסקנה מכל זה פשוטה מאוד - צריך לשמוע קדם מגבר כזה, מי שמתעניין בו, ולקבל מושג על ביצועיו ביחס למוצרים עדכניים טובים אחרים בתחום מחירו.

רואה, שאתה רוצה אתה יכול.
כתבת הודעה לעניין ובלי שום פרסומת. תודה.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0

מה זה המון כסף?

arama-audio

עוסק מסחרי
מעורבות
0
נקודות
16
בד"כ קדם מגברים המבוססים 300B של יקרים ומבוססים בדגמים היקרים של החברה שבונה אותם.
מנסיוני , מנורה גדולה (פיזית) , ולאו דווקא 300B מתאפיינת מבחינת הצליל בסאונד גדול , מנופח יותר,מתנדנד, רך יותר ,ואורירי יותר מפרה \מגבר המבוסס מנורות קטנות שמן הסתם יותר יש לו סאונד יותר מדוייק , והיתי מסכם את אופייה כיותר שפורפרתית מבחינת הצליל.

במגברי הספק יש חברות שמשתמשות ב 300B כמנורת מוצא במקום שנאי וגם כדרייבר , ואלו ניקראים בשפה מקצועית
מגברי (OTL ( output transformer less שבהעדר שנאי מוצא ו Damping Factor נמוך זקוקים לרמקולים נצילים עם עכבה גבוהה מאד.

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
בד"כ קדם מגברים המבוססים 300B של יקרים ומבוססים בדגמים היקרים של החברה שבונה אותם.
מנסיוני , מנורה גדולה (פיזית) , ולאו דווקא 300B מתאפיינת מבחינת הצליל בסאונד גדול , מנופח יותר,מתנדנד, רך יותר ,ואורירי יותר מפרה \מגבר המבוסס מנורות קטנות שמן הסתם יותר יש לו סאונד יותר מדוייק , והיתי מסכם את אופייה כיותר שפורפרתית מבחינת הצליל.

לא מדויק, מנסיוני לפחות.

במגברי הספק יש חברות שמשתמשות ב 300B כמנורת מוצא במקום שנאי וגם כדרייבר , ואלו ניקראים בשפה מקצועית
מגברי (OTL ( output transformer less שבהעדר שנאי מוצא ו Damping Factor נמוך זקוקים לרמקולים נצילים עם עכבה גבוהה מאד.

לגבי OTL ו - 300B, זה שילוב לא ממש הגיוני מבחינה הנדסית. מצאתי בכל ההסטוריה של מגברי OTL רק אקזמפלר אחד שמשתמש ב - 300B. אולי יש עוד אחד שאני לא מכיר.

ועוד אי דיוק - OTL זקוק לעכבה של 8 אום, ממש לא חייב יותר מכך.

נערך לאחרונה ב:

arama-audio

עוסק מסחרי
מעורבות
0
נקודות
16
לאייל פור

א. יש אומן בנצרת שבונה מגברי OTL מבוססים 300B , ולמי שזה יקר לו יכול לקבלם מבוססי 2A3\ 6AS7 .

ב. מנורת 300B ו 6AS7 מגיעים הרי מאותה מישפחה ולכן אין בעייה בכלל לבצע זאת רק שזה יהפוך את המגבר ליקר

ג. גם חברת Atma-Sphere מאמינה וביצעה את הטזה הזו להלן כתבה בנושא זה בלועזית :

Atma-Sphere also introduced at CES their new 300B OTL amplifier ($5600), which uses 300B output tubes in place of the 6AS7G tubes used in the M-60 Mk II. The 6AS7G tube is from the same family as the 300B, so the two power amps are basically the same

את המגבר הזה בוורסיה של ה 300B תיכנן Ralph Karsten מ Atma-Sphere ללקוחות שאוהבים את היחודיות של מנורה זו.

להלן קישור :

http://www.atma-sphere.com/papers/300b.html

ד. אנני זוכר שציינתי שמגברי OTL לא עובדים ב 8 אום , ולכן אי הדיוק הוא שלך , ובנוסף כל מבין בתחום יודע ש עדיף למגברים כאלה גם יותר מ 8 אום עכבה .

ה: לגבי התאור (שלי) של אופי הצליל של מנורת ה300B והשפעתו על הסאונד הכללי = כן מדוייק מנסיוני לפחות.

<נערך>

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0

;)

מ.ש.ל
מבין עכשיו למה אני אומר את מה שאני אומר?

מצב
הנושא נעול.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור