- מעורבות
- 666
- נקודות
- 113
איל,
אומנם אני לא ליאור...ואני כותב פה את דעתי האישית, אבל, נשאלה שאלה כללית על איפיון הצליל של קדם מגבר עם מנורות 300B. לכן, אין מניעה שתתרום מניסיונך, מבלי להזכיר שמות מותגים או דגמים.
אכן
איל,
אומנם אני לא ליאור...ואני כותב פה את דעתי האישית, אבל, נשאלה שאלה כללית על איפיון הצליל של קדם מגבר עם מנורות 300B. לכן, אין מניעה שתתרום מניסיונך, מבלי להזכיר שמות מותגים או דגמים.
תומר:
לארץ מיובאים שני מכשירים בלבד מסוג זה.
האחד ע"י ערן, השני ע"י אילן.
כל תגובה, לטוב או לרע, היא חוות דעת ספציפית.
לכן על פי חוקי הפורום שום יבואן לא יכול להביע חוות דעת על מכשירים אלו. במיוחד לא, אגב, מי שמייבא אותם, כלומר אילן.
כמובן שאם ליאור יאשר לי, אשמח לכתוב מה שאני יודע.
לא יודע אם קדם אולטימטיבי- אבל בהחלט פריצת דרך בנושא הקדם מגברים.
כמו כל חלק אני לא מאמין שאין חסרונות למוצר- אצטרך יותר שעות הרצה והשוואה לפני שאוכל לאפיין טוב יותר את מיקומו ביחס לקדם מגברים עם נורות שונות.
כל נושא הפיתוח של קדם מבוסס נורות 'גדולות' היה תמיד מטרה של חובבי בניה, ברם הבעיה עם נורות גדולות היא מיקרופוניות פנימית שיוצרת 'רעש' פנימי.
ברמה המסחרית הקדם הראשון שידוע לי יצא לפני כשנתיים, לאחר התגברות על נושא המיקרופוניות, ע"י יצרן שהס מלהזכירו- ומאז הוא משנה את עולם המושגים באיכויות הצליל בתחום.
מה שאני כן יכול להזכיר זה יצרן איטלקי מפורסם שעושה שימוש בסט הרפרנס שלו באותה מנורה, וישנם נוספים המתעתדים להוציא קדם מגברים מבוססי אותה נורה.
להערכתי לא יחלוף זמן רב ולהרבה מהיצרנים תהיה חלופה של קדם עם נורה גדולה (במיוחר 2A3 שסובלת מפחות מקרופוניות), ואז כרגיל ידרשו השוואות לבחירת הקדם המתאים ביותר ללקוח.
סינדלתם במו ידיכם את היבואנים ותראו לאיזה אבסורד הגענו.
אפשר לחשוב שהשוק כאן מפוצץ במומחים. הרי בסופו של יום, כשצריך קצת מידע מעבר ל"שוטף" כולם ממתינים למוצא פיו של איל פור. וכעת מבקשים שיסביר ויחווה דעה, בלי לציין דוגמאות של מכשירים ומאפייני הצליל של כ"א מהם. מתחיל להזכיר את ימי פראבדה העליזים.
10.....9....8......7.....
אפשר לחשוב שהשוק כאן מפוצץ במומחים. הרי בסופו של יום, כשצריך קצת מידע מעבר ל"שוטף" כולם ממתינים למוצא פיו של איל פור. וכעת מבקשים שיסביר ויחווה דעה, בלי לציין דוגמאות של מכשירים ומאפייני הצליל של כ"א מהם. מתחיל להזכיר את ימי פראבדה העליזים.
תומר:
לארץ מיובאים שני מכשירים בלבד מסוג זה.
האחד ע"י ערן, השני ע"י אילן.
כל תגובה, לטוב או לרע, היא חוות דעת ספציפית.
לכן על פי חוקי הפורום שום יבואן לא יכול להביע חוות דעת על מכשירים אלו. במיוחד לא, אגב, מי שמייבא אותם, כלומר אילן.
כמובן שאם ליאור יאשר לי, אשמח לכתוב מה שאני יודע.
איזה אוסף של שטויות. אין קשר בין מיקרופוניות למנורה הזו. הכל עניין של תכנון והיכן עושים פשרות. בשביל להשתמש ב-300B בצורה נאותה, צריך להשקיע המון כסף.
שמעתי שני קדם מגברים כאלה, אבל בקונטקסט של מערכת שלמה. כך שמה בדיוק הצליל שלהם אני לא יכול להגיד.
מה שכן, מערכות אלה נשמעו שונות מאוד זו מזו, ואני מאמין שגם הקדם מגברים בתוכן נשמעים שונה מאוד זה מזה. העובדה שיש במכשיר מנורה כזו, או אחרת, או טרנזיסטור כזה, או אחר, זה אמצעי ולא מטרה. מתכנן טוב יוציא מכל טכנולוגיה שלא תהיה תוצאה טובה. לכן אין טעם לדבר על "צליל מנורתי" ובוודאי שלא על "צליל מנורתי של מנורת 300B בקדם מגבר".
חברה מסוימת שאיתה עבדתי כן שקלה בזמנו ייצור קדם מגבר עם 300B. לחברה זו יש נסיון רב בשימוש במנורה זו הן כמנורת מוצא במגברי הספק, והן כ - DRIVER. השימוש האחרון הוא קרוב יחסית למה שעושה מנורה בפרה (קרוב אבל עדיין שונה, בייחוד עקב השימוש בטרנספורמר בין שלבי, אם כי גם כאן זה לא חד משמעי, כי קדם מגברים מסוימים כן ישתמשו בטרנספורמר די דומה כדי ליצור יציאה מושווה).
לבסוף הם ירדו מזה, וקדם המגבר שהוציאו מבוסס על מנורות סיגנל קטנות. מה שהם אמרו זה ששימוש במנורות כמו 300B היה נותן להם הרבה דינמיות אבל המנורה לטעמם לא מפורטת מספיק ועם כמה חסרונות נוספים. די הגיוני כשחושבים על מה שמנורות קטנות יודעות לעשות מול מנורות גדולות במגברי הספק.
מעבר לזה כדאי לקרוא מה שכתב HORNLESS .
המסקנה מכל זה פשוטה מאוד - צריך לשמוע קדם מגבר כזה, מי שמתעניין בו, ולקבל מושג על ביצועיו ביחס למוצרים עדכניים טובים אחרים בתחום מחירו.
איזה אוסף של שטויות. אין קשר בין מיקרופוניות למנורה הזו. הכל עניין של תכנון והיכן עושים פשרות. בשביל להשתמש ב-300B בצורה נאותה, צריך להשקיע המון כסף.
מה זה המון כסף?
נסה לבדוק אחד מהקדמים שמבוססים על 300B כאן http://www10.big.or.jp/~dh/work/pre.html
ולחשב את עלות החלקים.
בד"כ קדם מגברים המבוססים 300B של יקרים ומבוססים בדגמים היקרים של החברה שבונה אותם.
מנסיוני , מנורה גדולה (פיזית) , ולאו דווקא 300B מתאפיינת מבחינת הצליל בסאונד גדול , מנופח יותר,מתנדנד, רך יותר ,ואורירי יותר מפרה \מגבר המבוסס מנורות קטנות שמן הסתם יותר יש לו סאונד יותר מדוייק , והיתי מסכם את אופייה כיותר שפורפרתית מבחינת הצליל.
לא מדויק, מנסיוני לפחות.
במגברי הספק יש חברות שמשתמשות ב 300B כמנורת מוצא במקום שנאי וגם כדרייבר , ואלו ניקראים בשפה מקצועית
מגברי (OTL ( output transformer less שבהעדר שנאי מוצא ו Damping Factor נמוך זקוקים לרמקולים נצילים עם עכבה גבוהה מאד.