300B

מצב
הנושא נעול.

hornless

חבר משקיען
מעורבות
378
נקודות
83
עד כמה שאני מבין (ולא הרבה) זה יוצא לי כ1000$ לפני המנורות. צודק?

אם ניקח את לדוגמא את זה http://www10.big.or.jp/~dh/work/9609.html
ואל תשכח שזה מונו וצריך שניים לטנגו אז

A-4714 = $97 ותצטרך 8
A4004 = $175 ותצטרך 6
TKS-27 = $224 צריך 2
PC-3004 = $224 צריך 2

להמשיך? יש עוד.

חייב לציין שזהו קדם מגבר כולל פונו.

לדעתי, אין סיבה לקנות קדם מגבר מבוסס 300B כי יש אופציות אחרות זולות יותר ומספיק טובות. בטח לא משהו שיוצר כגימיק.

כמוכן, מנורות 300B טובות עולות $1000 לזוג. לא מדבר על תוצרת סין.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
וואלה לא מבין.

אבל הייתי בכייף עורך את ההודעה של ארמה, או אפילו מוציא אותו לחופשת רגיעון של כמה ימים.
מאוד נמוכה הארסיות הזו.

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
עובדות

אני מציין עובדות בלבד, לא אגרר למילים לא נאותות שאסורות על פי חוקי הפורום.

<נערך>

אכן, ATMA SPHERE היא היחידה שלדעתי עושה מגבר מסוג זה כאמור, אולי יש באיזה שהוא מקום עוד אחת. אבל זה יוצא מהכלל שמוכיח את הכלל.
לכן, לזהות 300B עם OTL כפי שהיה כתוב, זה לא מטעה - השילוב נדיר, מוזר ויש הטוענים שאיננו הגיוני.

כתבת שצריך אימפדנס גבוה מאוד - ותיקנתי אותך כי מה שכתבת טעון תיקון. לא צריך אימפדנס גבוה מאוד, צריך אימפדנס של 8 אום, וזהוא.

מכיון שאני מצפה להדרדרות מהירה של שירשור זה מבחינת שפה והתייחסות, אני פורש בזאת ממנו ומצפה מליאור שימחוק כל הודעה שאינה ב - 100% קורקטית.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
אבל הייתי בכייף עורך את ההודעה של ארמה, או אפילו מוציא אותו לחופשת רגיעון של כמה ימים.
מאוד נמוכה הארסיות הזו.

הסבר קצר למי שלא מבין, (ציפיתי ממך ליותר)
ברגע זה (אם היה פה מנהל) היה ננעל השרשור, ומה קרה? שבפועל הם לא עזרו בשיט אלא הרסו את השרשור. בשביל מה צריך את זה? מה זה עזר לפותח השרשור (לי) ? ואיך זה משפר את הפורום?

מקווה שעכשיו אתה מבין...

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
אם ניקח את לדוגמא את זה http://www10.big.or.jp/~dh/work/9609.html
ואל תשכח שזה מונו וצריך שניים לטנגו אז

A-4714 = $97 ותצטרך 8
A4004 = $175 ותצטרך 6
TKS-27 = $224 צריך 2
PC-3004 = $224 צריך 2

להמשיך? יש עוד.

חייב לציין שזהו קדם מגבר כולל פונו.

לדעתי, אין סיבה לקנות קדם מגבר מבוסס 300B כי יש אופציות אחרות זולות יותר ומספיק טובות. בטח לא משהו שיוצר כגימיק.

הבנתי אותך,
משיחות עם מיכאל בזמנו נראה לי שהמחירים זולים הרבה יותר אבל בכללי הבנתי את הגישה.
תודה

דרך אגב,
אשמח אם תשלח לכיווני כמה אופציות אחרות ...

arama-audio

עוסק מסחרי
מעורבות
0
נקודות
16
<נערך>

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16

קדם מגברים עם 300B הינם קונפיגורציה מסחרית די חדשה, לאור התגובות החיוביות ניתן להגיד שהציוד לא נחשב לגימיק, אלא לחידוש שעונה על חלק מהצרכים בצורה שונה.

טווח המחירים לקדם המבוסס על 300B נע בין 5,000 דולר ל 20,000 דולר- יש קדם או שניים (או יותר) בטווח המחיר העיל שמתבססים על נורות קטנות או טרנזיסטורים (ואפילו יקרים מכך).

כך ששיקול המחיר לסוג זה של קדם מגבר שווה לחלוטין לכל קדם אחר- כל אחד לפי טעמו והתאמת הרכיב לסט שלו (והחלטות התקציב שהוא מייעד לפריט).

לגבי הנורות תוצרת סין- גם ללא נורות ב 1,000 דולר לזוג הצליחו הקדם הללו להרשים מאוד את השומעים, בהשוואה לקדמים מפורסמים ויקרים אחרים.

כמובן שהשקעה בנורות יקרות יותר תשפר את התוצאה- אבל זה לא תנאי הכרחי לקבלת תוצאות מעולות.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
אייל פור
אתה יודע מה , יאללה צא מזה , אי אפשר לנהל דיון עם אדם שהחליט שהוא יודע הכל!

ירדתי מהשירשור...

דרך אגב,
אתה לא חייב להגיב אליו כל הזמן.
תן את נקודת המבט שלך וסגור עניין.

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
העדפת צד בסכסוך היא לגיטימית, אבל למה כ"כ שקוף ?

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
בד"כ קדם מגברים המבוססים 300B של יקרים ומבוססים בדגמים היקרים של החברה שבונה אותם.
מנסיוני , מנורה גדולה (פיזית) , ולאו דווקא 300B מתאפיינת מבחינת הצליל בסאונד גדול , מנופח יותר,מתנדנד, רך יותר ,ואורירי יותר מפרה \מגבר המבוסס מנורות קטנות שמן הסתם יותר יש לו סאונד יותר מדוייק , והיתי מסכם את אופייה כיותר שפורפרתית מבחינת הצליל.

במגברי הספק יש חברות שמשתמשות ב 300B כמנורת מוצא במקום שנאי וגם כדרייבר , ואלו ניקראים בשפה מקצועית
מגברי (OTL ( output transformer less שבהעדר שנאי מוצא ו Damping Factor נמוך זקוקים לרמקולים נצילים עם עכבה גבוהה מאד.

אמיר,

למה התכוונת במשפטים:
+ סאונד מתנדנד?
+ והיתי מסכם את אופייה כיותר שפורפרתית מבחינת הצליל (300B לעומת שפופרת קטנה)?

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
כמובן שהשקעה בנורות יקרות יותר תשפר את התוצאה- אבל זה לא תנאי הכרחי לקבלת תוצאות מעולות.

האם לדעתך ניתן להשיג צליל מצויין בקדם מגברים מאוד יקרים, עם שפופרות זולות?

arama-audio

עוסק מסחרי
מעורבות
0
נקודות
16
ל Sonus

<נערך>

אנני מזלזל באף אחד וביידע שלו ולכן אני מצפה שאף אחד לא יזלזל בי (גם אם הוא חושב שהוא איינשטיין)

לתומר צין

סאונד מיתנדנד = קשה לי להסביר זאת אך הכוונה לאיטי עם מעט מקרופוניות שמשאיר את התו
האחרון לשברירי שנייה באוויר.

למנורות גדולות (845 , 300B , GM70 וכו ) יש סאונד גדול , מנופח מה, עם באס פחות מדוייק שמן ומעט מרוח, וסאונד
יותר צבוע מעט , והרי זה מאפיין את הסאונד השפורפרתי בצורה הרבה יותר קיצונית ממנורות קטנות
שמן הסתם יותר מדוייקות ומהירות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

hornless

חבר משקיען
מעורבות
378
נקודות
83
הבנתי אותך,
משיחות עם מיכאל בזמנו נראה לי שהמחירים זולים הרבה יותר אבל בכללי הבנתי את הגישה.
תודה

דרך אגב,
אשמח אם תשלח לכיווני כמה אופציות אחרות ...

תעיף מבט על ה-CABARNET SINGLE הוא יכול לבוא עם 300B http://www.supratek.biz/preamp.htm

hornless

חבר משקיען
מעורבות
378
נקודות
83
ל Sonus

למנורות גדולות (845 , 300B , GM70 וכו ) יש סאונד גדול , מנופח מה, עם באס פחות מדוייק שמן ומעט מרוח, וסאונד
יותר צבוע מעט , והרי זה מאפיין את הסאונד השפורפרתי בצורה הרבה יותר קיצונית ממנורות קטנות
שמן הסתם יותר מדוייקות ומהירות.

לא לגמרי נכון. שוב, קשור בתיכנון של המגבר. שנאים, ספק וכו'

arama-audio

עוסק מסחרי
מעורבות
0
נקודות
16
גיא , אני מדבר מנסיון אישי בלבד. ולכן זה לא לגמרי נכון .....

hornless

חבר משקיען
מעורבות
378
נקודות
83
מה שבד"כ נכון הוא שככל שהמנורה גדולה יותר, היא צריכה מעגל כניסה עם יותר דרייב שיזיז אותה. ואם, המעגל הזה לא מתוכנן טוב (מה שבדרך כלל קורה, משיקולי עלויות), הצליל נהיה יותר איטי ופחות מדוייק.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
הודעות של עוסקים בתחום שאינן תורמות לדיון נערכו בהתאם.
תודה.

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
האם לדעתך ניתן להשיג צליל מצויין בקדם מגברים מאוד יקרים, עם שפופרות זולות?

אני לא רוצה להביע את דעתי- זה יהיה מיותר. מה שאני יכול לציין אלו שתי עובדות:

הראשונה- חברה שאמיר מייבא מייצרת קדם מגבר כדוגמת הדיון ועם מנורות רגילות מסדרת יצור עכשווית (לא הזולות ביותר- ברם, לא יקרות במיוחד), והביקורות מעניקות לקדם מחמאות.

השניה- ישנה חברה נוספת שהצליחה לזכות בתואר או שניים בתחום ההגברה ולא בסין - אלא בארה"ב וביפן, תוך שימוש בנורות סיניות זולות.

אז עובדתית זה אפשרי, ועובדתית ניתן לשפר את התוצאה עם השבחת הנורות.

ודרך אגב אם 'נציץ' לכמה מקדם המגברים המפורסמים והיקרים שאנחנו נהנים לקרוא עליהם- נמצא בחלק מהם מנורות סיניות זולות (כנ"ל במגברי הספק), ויצא לי לשמוע החלפת נורות לנורות אחרות (מסדרות יצור עכשוויות) באותם פריטים- ישנו שוני, ולא כולו לטובה.

e&k

עוסק בתחום
מעורבות
61
נקודות
28
מנסיון שלי עם מנורות 300b ככלל כיוון הסאונד מבחינת גודל הסאונד הוא יחסית סביר (דהיינו לא גדול מדי ולא קטן) בהשוואה למנורות כגון 211, או 845 ודמייהן,מלבד זאת תאורטית סוג זה של מנורה מכילה את בחובה קצת מכלל התכונות מכל המנורות הנחשבות בעולם ולכן היא מאוד פופולרית במגברי הספק גם בתצורת "סינגל אנדד" בהספק שבדרך כלל כ8-10 וואט לערוץ , וגם בעוד תצורות שונות בהגברה אפילו כמנורת דרייבר.
המנורה ה"מקורית" והנחשבת לקלאסיקה של הדגם הנ"ל היא של חברת ווסטרן אלקטריק האמריקאנית ומיוצרת בערך מתחילת שנות הארבעים.. כבר כמה עשורים טובים (לעיתים עם הפסקות יצור זמניות).
האופי צליל של המנורה של ווסטרן הוא בעל מיד עשיר עם המון טקסטורה וריאליות יוצאת מן הכלל ! החסרונות הם למי שאוהב באס בריא ואו גבוהים אווריריים ומפורטים בעלי גוון בהיר במקצת הוא לא ממש ישתגע על המנורה בתחומים האלה מכיוון שהבס לא ממש בריצפה וטיפה רפוי ובכלל התחום הגבוה קיימת טיפה אפלוליות אבל יפה ומוזיקלית .
בעשור האחרות צצו מס חברות שכנראה בעקבות ביקוש יצרו תחייה מחודשת והחלו לייצר ע"י יצור סדרתי ובמקביל. אני בחנתי מנורות של יצרנים צכים נחשבים ויצרנים סינים בעלי טכנולוגיות שונות וחומרים שונים שניסו ביומרנות להתחרות במנורה המקורית של ווסטרן ואף נתמכו על גבי האינטרנט בתיאורים כמי שהצליחו לא רק להחליף את המנורה המקורית ,אלא אף לשפר אותה ! ואפילו בשליש מחיר !!
אין לי מושג למה ?? אך האמת היא שבהשוואה למקור המנורות הללו נשמעו לטעמי ולא רק לטעמי פשוט נחותות עם אופי יחסית שבלוני ,רמת נקיון בינונית , עם נטייה ל"צבע" ולא פעם לבהירות מציקה (לרושם כאילו יש יותר פירוט) הבס לעיתים מנופח ולא ריאלי ,בעיות של מיקרופוניות וללא ספק המיד העשיר והמקסים של המקור "סורס" ללא הכר ,מה שהשפיע לרעה על המוזיקליות. לכן לדעתי ללא ספק יש משמעות מאוד גדולה לבחירת סוג המנורה ולא רק לסוג המגבר\קדם מגבר . וכן המחיר סביב ה- 800 $ לזוג וצפונה למנורות 300b המקוריות של ווסטרן אלקטריק.
לגבי קדם מגבר שמעתי נשמע יפה אבל לא התרשמתי שקיימת עדיפות כלשהיא לקדם מגבר המבוסס דווקא על 300b ואם קיימת עדיפות כזו אז מדובר בפלח אודיופילי מאוד מיוחד שלרוב הוא בשוליים וזה בסדר .
מקווה ששפכתי קצת יותר אור על הנושא מנקודת מבטי (heart)

נערך לאחרונה ב:

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
ולכן אני בעד מגברים טרנזיסטורים.
בעיקר כי פשוט לא צריך לשבור את הראש.

זה סה"כ מוזיקה.
במקום לחפש בכל דבר מה לא בסדר בו,איפה יש תו אחד לא במקום בגלל המערכת עדיף פשוט להקשיב למוזיקה.

מצב
הנושא נעול.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור