אין חכם כמו בעל ניסיון, כל מילה נוספת מיותרת. Cloudy@, אתה מנסה ללמוד נהיגה בעזרת עצות בפורום, התוצאה ידועה מראש. זכור שבכל פורום שבעולם (לאו דווקא באודיו) יש אנשים שלא מבינים בשיט - וזה לא מפריע להם לנפח לחיים ולהתבטא בביטחון שיכול להפיל בפח את מי שלא מתמצא בנושא. לכן לך בדרך שאמיר ארמה תיאר - והכל יהיה טוב .מדובר בשאלה מכשילה, ומנסיון אין לה משמעות בפועל, מה גם שהיא גוררת ותגרור אין ספור דיעות לכאן ולכאן.
כלומר יש מצב שרמקול אהוב יעלה 10k והמגבר שמשתלב עימו (סינרגטית) יעלה לדוגמא 15k ,וכך גם עניין המקור הכבילה וכו.
לדעתי, ובמיוחד למי שמתחיל לבנות מערכת מאפס ,שלא יבנה אותה בשיטת האחוזים בכלל ,
כי זה פשוט מתכון לאסון שידרוגי ואי שביעות רצון .
לא חסרים אנשי שבונים מערכת שלא שמעו אותה בשלמותה כי המגבר משם , והמקור יד שנייה מפה,והכבל על עיוור מהמלצות או ביקורות , והרמקולים היו מציאה מתצוגה ....
להבדיל מהמצב הנתון ( בניית מערכת מאפס) רבים מהחברים פה משדרגים מידי פעם על מערכת קיימת , אולם זה לא המצב הנתון , ולכן ממש לא מעניין.
השיטה הפשוטה והנכונה ברכישת מערכת ראשונה מאפס היא לשמוע מערכת שלמה לרבות הכבילה ,ואם היא בתקציב
ועברה את האוזן שלך בהצלחה בהדגמה של שעתיים שלוש עם המוסיקה שלך זה הכיוון הנכון .
ולא ! המערכת השלמה ששמעת ואהבת אצל יבואן x לא תגיע אליך קומפלט הביתה להאזנה מאחר וזה לא ריאלי .
אולם במצב שאהבת סט ורכשת אותו קומפלט ,ההפתעות הבלתי נעימות בתוצאה בבית יפחתו משמעותית ובאחוזים ניכרים לעומת מערכת שנרכשה בחלקים מכמה יעדים שונים לרבות יד שנייה מאחר ולמעשה אין לך מושג איך הפאזל יעבוד ביחד כלל ....
וכן , יש את עניין האקוסטיקה , החדר או הסלון שזה מצב נתון , ובמקרים מסויימים שמדובר בסלון מעוצב אין הרבה מה לעשות וזה ( האקוסטיקה ) יותר מזל , לעומת חדר יעודי בו אפשר לשחק באקוסטיקה ולשפר משמעותית את התוצאה.
שיהיה בהצלחה
אמיר ארמה
אין חכם כמו בעל ניסיון, כל מילה נוספת מיותרת. Cloudy@, אתה מנסה ללמוד נהיגה בעזרת עצות בפורום, התוצאה ידועה מראש. זכור שבכל פורום שבעולם (לאו דווקא באודיו) יש אנשים שלא מבינים בשיט - וזה לא מפריע להם לנפח לחיים ולהתבטא בביטחון שיכול להפיל בפח את מי שלא מתמצא בנושא. לכן לך בדרך שאמיר ארמה תיאר - והכל יהיה טוב .
בהינתן שלאדם אין מערכת (מתחיל מאפס) אבל יש תקציב נאה, איך הייתם מחלקים את התקציב באחוזים בין החלקים?
שאלה נוספת לגבי ניצול תקציב מיטבי, ציוד חדש או יד שניה?
- מקור
- הגברה
- רמקולים
- חיווט,ריהוט,שונות
שמע אני מרפרף פה בפורום ובלי קשר בדיוק קניתי מערכת והחלוקת אחוזים כמעט כמעט אחד לאחד לפי מה שכתבת, מעניין מה המערכת שיש לך ולמה החלטת ככה?לפותח השרשור, כפי שכבר הספקת להבין אין בדיוק חלוקה מוסכמת של התקציב באחוזים לרכיבי המערכת.
אני יכול להגיד מנסיוני, החלוקה משתנה בהתאם לתקציב הכללי של המערכת כאשר אני בגישה שככל שהמערכת זולה יותר, כך חשיבות ההגברה גבוהה יותר ולכן אפנה לה את עיקר התקציב לשם (כן כן.. מגבר בתקציב גבוה יותר מהרמקולים)
בתקציב של עד כ- 50 אלף ש״ח הייתי מקציב:
40-50% להגברה
20-30% לרמקולים
20% מקור
10% לכבלים
בתקציב גבוה יותר הרמקולים יקבלו יותר משקל ע״ח תקציב ההגברה.
קודם כל תתחדש ותהנה!שמע אני מרפרף פה בפורום ובלי קשר בדיוק קניתי מערכת והחלוקת אחוזים כמעט כמעט אחד לאחד לפי מה שכתבת, מעניין מה המערכת שיש לך ולמה החלטת ככה?
אני מתחיל וחדש אבל אחרי הרבה הרבה התייעצויות וחיפוש הגעתי לציוד שהגעתי לא מחלוקת אחוזים, אלא מתוך חלוקת תקציב שנראתה לי הגיונית וזה מגניב שזה כמעט 1 ל 1 החלוקת אחוזים שכתבת
הגישה שלי היא מקור תחילה. ברגע שיש לך מקור טוב, כי שם הכל מתחיל, אפשר להתחיל לבנות מתחתיו את היתר. שנית, יש להשקיע גם בהזנת חשמל ראויה. שהרי לא משנה כמה המערכת שלך טובה, אם החשמל שלה יושב יחד עם המקרר אז וואלה, לא ישמע כמו שצריך לעולם.
אכן...עקב אכילס כאובה אצלי...חלק מהחסרונות של לגור בדירה שכורה...אקוסטיקה. כמה זה חשוב
אני אחרי שיפוץ והשקעתי בטיפול אקוסטי לא מעט
וואו
כאילו שידרגתי את הרמקולים
מסכים עם כל מילה. איך שלא הופכים את זה, את התהליך צריך לעבור. לומדים במהלכו דברים שאין דרך אחרת ללמוד. גם במצב שהתקציב גבוה ואפילו גבוה מאוד, עדיין התהליך והדרך הם אקוטיים.עמיר.
לעניות דעתי גם בהינתן תקציב כדאי ללכת בשלבים. אחרי הכל אתה לומד המון במהלך המסע. יחד עם זאת, חשוב להיות סגורים לחלוטין על מה קונים, אחרת מתחילים בהחלפות ומשם הדרך ל״לא להיות מסופק״ היא קצרה. המטרה היא לרכוש משהו שאפשר לחיות איתו לאורך שנים.
השאלה איך אתה (לא אתה ספציפית אלה האודיופיל המתחיל) יודע מה אתה רוצה ממערכת האודיו שלך?מסכים עם כל מילה. איך שלא הופכים את זה, את התהליך צריך לעבור. לומדים במהלכו דברים שאין דרך אחרת ללמוד. גם במצב שהתקציב גבוה ואפילו גבוה מאוד, עדיין התהליך והדרך הם אקוטיים.
מצטרף לדעתך רק רוצה טיפה להקצין אותה :השאלה איך אתה (לא אתה ספציפית אלה האודיופיל המתחיל) יודע מה אתה רוצה ממערכת האודיו שלך?
לומר אני רוצה סאונד טוב יותר זה אמורפי, לכן אין מנוס מלשמוע מערכות רבות ככול האפשר, ועדיין יש כאן הרבה ניסוי ותהיה (כישלונות, הצלחות) היות והחדר של כל אחד מאתנו מתנהג שונה, כלומר סטאפ ששמעת במקום X לא בהכרח ישמע כך במקום Y.
רק להדגיש, "סטאפ ששמעת במקום X, ישמע שונה במקום Y",מצטרף לדעתך רק רוצה טיפה להקצין אותה :
כלומר סאטאפ ששמעת במקום x בהכרח לא ישמע כך במקום Y