בוקר טוב דן
בכבלי רמקולים גם אני שמעתי הבדלים אם כי לא הצדיקו לדעתי השקעה גדולה (כבל ב 1000 שח בהחלט מספיק)
דובר כאן על כבלי מתח שעד כמה שאני מבין אי אפשר למדוד אותם יותר מדי. בטח לא להצביע על מדידה שיכולה לגרום לשינוי סאונד.
להשקיע נניח 10000 דולר על כבל מתח ? נראה לי מתאים אולי למישהו עם מערכת של מליון דולר
בוקר טוב לירן ,
מה שלומך ?
ההבדלים בין כבלי חשמל בהחלט שמיעים . לפחות בכל הבדיקות שאני עשיתי לבד וגם אלו שהוזמנתי אליהם .
מעבר לזה מדברים על סינרגיה שהיא כמובן המפתח למערכת שמעלימה את עצמה(ככל שניתן) וזו בעיני המטרה הסופית.
אבל המפתח הזה תקף לכל דבר בתחום שלנו והוא גדול וחשוב יותר ממחיר או נראות המוצר ( בעיני) .
יש סינרגיה בין מגבר לקדם לדוגמא - שמתחילה קודם כל בסינרגיה חשמלית פשוטה מאוד .
צריך לכתוב על זה משהו מקיף .נושא חשוב מאוד .
אז אותה סינרגיה של כבל ,תקפה גם למגבר-קדם. למגבר-רמקול וכמובן לרמקול-חדר.אין הבדל פה מבחינתי בין הכבל ששם "הסנירגיה היא הכל" .
הכל צריך לדבר יחד -מהרמה הטכנית הבסיסית ואז ורק אז לעבור לרמת הסנירגיה הסונית שלדעתי היא חשובה כמובן אך שולית הרבה יותר.
אתן דוגמאות פשוטות:
קדם לדוגמא שמוציא נקי רק 1.5 וולט מחובר למגבר שמבקש ברגישות כניסה 3 וולט :
המגבר יוציא רק חצי מההספק שלו וגם זה אחרי שהפרה כבר מתחיל להוציא "זבל".
במקרה ההפוך והשכיח - קדם שמוציא 6 וולט ומגבר עם רגישות כניסה של 2 וולט.
הפרה לא ממצה את הטווח הדינמי שלו כלל- ותמיד התוצאה תהיה קטנה,לחוצה ולא טבעית- ביחס למה שהיא יכולה להיות.
אני דיי בטוח שרוב האנשים מקבלים החלטות על סמך התאמה חשמלית ואפילו לא מודעים לכך.
בסטים של יצרנים - הנושא הזה כמובן מותאם.
אבל אתה מכניס דאק חיצוני ואז שוב צריך סינרגיה חשמלית- קןדם כל.