שאלה על כבל חשמל

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
על מנת שתבין למה אני מתכוון ב"יותר חשובים" - כוונתי היא בעיקר לטבעיות ונכונות של הסאונד.
טיפול בחשמל כולל כמעט הכול. החל מתשתית, שקעים, כבלים, מסננים, שנאים, הארקה.
כמובן שיש מכשירים שיפיקו סאונד משמעותית טוב יותר מהטיפול בחשמל לעומת אחרים שטיפול בחשמל יהייה פחות משמעותי עבורם.

אני לא חושב שאני קיצוני, ההיפך, אני חושב שאחרים הם קיצונים.
בשבילי החלפות בלתי נלאות של מגברים ורמקולים בלי לטפל בחשמל+העמדה+אקוסטיקה פאסיבית - זאת קיצוניות.
מניסיוני החלפות של מגברים, רמקולים וממירים (ללא טיפול רציני מאוד בחשמל+העמדה+אקוסטיקה פאסיבית) הם התרגשות רגעית ובעצם הליכה הצידה ולא קדימה - דבר הנגלה לאחר מספר שבועות לאחר ההחלפה.
שיהייה עוד יותר ברור - אני יודע ומכיר את ההבדלים בין מגברים+ממירים+רמקולים - והם משמעותיים.
אני לא יודע מה זה אומר "טכעיות ונכונות הסאונד".
זה הרבה עניין של טעם אישי והעדפות ולא השוואה לרפרנס "אמיתי כלשהו", כי אין לנו כזה. ולא, הופעה חיה היא לא רפרנס למערכת ביתית.

אני טוען שאפשר לשפוט מערכת בעיקר על סמך הבעיות שלה. חלק גדול מהאספקטים הטובים בה, קשורים עם חיבור אישי של המשתמש.

אני כן מנסה להבין משהו בסיסי , לגביי המושג הזה "כבל טוב", או "כבל לא טוב", הגדרה שהיא לדעתך עובדה נתונה ואינה משתנה ממערכת למערכת.

בוא ננסה שנייה ברשותך להתמקד רק באספקט הזה של הדברים ונקח את אותו "כבל טוב:"

1. האם לדעתך ברגע שנקח את אותו כבל טוב ונשים אותו במערכת כלשהי ובו ברגע שנשים אותו, הסאונד יהיה פחות טוב, האם בהכרח זה בעצם מצביע על המערכת, שהיא זו שבעצם לא טובה ולא הכבל...?

2. האם אתה מסכים לעובדה שכבלים שונים, של אותו יצרן נשמעים שונה?
איך אפשר להתמודד עם העובדה שאותו יצרן, לשיטתך, מוציא כבלים טובים וכבלים לא טובים?

3. בהנחה שתשתית החשמל היא העיקר ואין בעצם אפשרות להגיע לרמות מצוינות, בלי עובדה זו, האם אפריורית ניתן לומר שכל החדרים , בכל תערוכה באשר היא, ישמעו קטסרופה, לאור העובדה שאין שום טיפול בתשתית שם.

4. האם ניתן לומר שאין שום הגיון לשמוע כל מוצר , באשר הוא, אצל יבואן שאין לנו ידיעה שהתשתית שלו עברה טיפול משמעותי, כי בהכרח המערכת לא תשמע טוב?

5. האם לדעתך יכולות להיות מערכות שישתמשו בכבלי חשמל מהקופסא ויתבססו על מערכת החשמל המקומית ועדין יכולות להשמע טוב יותר מכל מה שאי פעם הקשבת לו?

רן

* וכן, העמדה של רמקולים היא בסיסית ודרמטית ולא חלק מהדיון לטעמי.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
משום שהבחור שעובד איתי על הנושא המליץ לי ועד עתה כל המלצותיו עבדו מצויין. אני לא מומחה בתחום ולכן צריך עצות מאלה שכן.
אני יכול לחשוב על סיבה אפשרית להמלצה שכל הכבלים יהיו אחידים והיא שכולם יהיו זהים ברמתם ובאיכותם ואף אחד מהם לא יהיה סוג של צוואר בקבוק.
בעולם אידיאלי , כנראה שהטופ של חברה כלשהי היה הכי טוב אבל בעולם האמיתי, במגבלות תקציב, צריך לעשות בחירה והשאלה שלי היא :
האם לדעתך עדיף כבלים זהים ברמה בינונית או שאולי עדיף לחבר כבל ברמה גבוהה יותר במכשיר מרכזי (נגיד בקדם מגבר) על חשבון כבל פחות טוב במכשיר אחר , למשל לספק כוח ליניארי של מחשב אודיו (סתם דוגמא, לא יודע אם זה בכלל נכון שיש דירוג כזה…) ?

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
ברגע שאתה מדבר על אפקט זה כבר לא נשמע כמו התייחסו לרכיב אחר במערכת - מה זו מערכת נפוחה, אולי הדבר נגרם בשל שילוב רכיבים שאינו נכון, אולי בגלל תנאים אקוסטיים וכו'...

איך תדע מה האפקט של כבל X במערכות A,B,C (כולן בנויות באותו התקציב - נניח 500K) - האם בכול פעם כבל X יביא עמו בדיוק את אותם השינויים כך שלא משנה לאיזו מערכת יחובר תמיד תדע שכבל X גרם לאותם שינויים ?

הכול חשוב, אקוסטיקה (בסביבה של שואה אקוסטית גם אם תחובר בקו ייעודי ע"י חברת חשמל דבר לא יעזור), חשמל, העמדת הציוד והציוד עצמו (משום שציוד X אינו שווה ביכולותיו לציוד Y - אחרת עולנו היינו בוחרים באופציה הזולה ביותר וליצרנים לא היה טעם לייצר ציוד שונה במהותו).
לא מבין את השאלות והערות שלך.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אני לא יודע מה זה אומר "טכעיות ונכונות הסאונד".
זה הרבה עניין של טעם אישי והעדפות ולא השוואה לרפרנס "אמיתי כלשהו", כי אין לנו כזה. ולא, הופעה חיה היא לא רפרנס למערכת ביתית.

אני טוען שאפשר לשפוט מערכת בעיקר על סמך הבעיות שלה. חלק גדול מהאספקטים הטובים בה, קשורים עם חיבור אישי של המשתמש.

אני כן מנסה להבין משהו בסיסי , לגביי המושג הזה "כבל טוב", או "כבל לא טוב", הגדרה שהיא לדעתך עובדה נתונה ואינה משתנה ממערכת למערכת.

בוא ננסה שנייה ברשותך להתמקד רק באספקט הזה של הדברים ונקח את אותו "כבל טוב:"

1. האם לדעתך ברגע שנקח את אותו כבל טוב ונשים אותו במערכת כלשהי ובו ברגע שנשים אותו, הסאונד יהיה פחות טוב, האם בהכרח זה בעצם מצביע על המערכת, שהיא זו שבעצם לא טובה ולא הכבל...?

2. האם אתה מסכים לעובדה שכבלים שונים, של אותו יצרן נשמעים שונה?
איך אפשר להתמודד עם העובדה שאותו יצרן, לשיטתך, מוציא כבלים טובים וכבלים לא טובים?

3. בהנחה שתשתית החשמל היא העיקר ואין בעצם אפשרות להגיע לרמות מצוינות, בלי עובדה זו, האם אפריורית ניתן לומר שכל החדרים , בכל תערוכה באשר היא, ישמעו קטסרופה, לאור העובדה שאין שום טיפול בתשתית שם.

4. האם ניתן לומר שאין שום הגיון לשמוע כל מוצר , באשר הוא, אצל יבואן שאין לנו ידיעה שהתשתית שלו עברה טיפול משמעותי, כי בהכרח המערכת לא תשמע טוב?

5. האם לדעתך יכולות להיות מערכות שישתמשו בכבלי חשמל מהקופסא ויתבססו על מערכת החשמל המקומית ועדין יכולות להשמע טוב יותר מכל מה שאי פעם הקשבת לו?

רן

* וכן, העמדה של רמקולים היא בסיסית ודרמטית ולא חלק מהדיון לטעמי.
אני יודע שאתה אוהב לפתח דיונים ארוכים, ולהעמיס בדבריך בעיות וסתירות על הכתוב, רק על מנת לערער את טענות הצד השני
אני לא שם.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
לדעתי רשמתי זאת בעבר
לפני כמה חודשים, חבר טוב מהפורום ערך לי "בליינד טסט" על 3 כבלי חשמל במערכת *שלו* שאותה מן הסתם אני לא מכיר לדקויות כמו שהוא מן הסתם.
ההחלפה הייתה על הטרנספורט שלו.

ההחלפה הייתה עניין של שניות.

כיבוי המכשיר + החלפת הכבל כ 3 שניות.
הדלקת המכשיר שנדרש 9 שניות המתנה שהטרנספורט היה מוכן להפעלה

זא סהכ 12 שניות מעבר מכבל X לכבל Y.

3 הכבלים היו ברמה סופר גבוהה
הן באיכות והן בעלות.
2 כבלים מאותו יצרן
בשתי רמות שונות
וכבל שלישי מחברה אחרת.

הרגשתי הבדלים קיצוניים, וידעתי לתאר במדויק מה שמעתי ואיפה ההבדלים ששמעתי.

יש להתייחס לכבלי חשמל כ-מכשירים בפני עצמם.
כך גם השינוי שנותנים.
איזה שינוי כבר ניתן לפרשנות והשפעה אישית על כל מערכת מבחינת התאמה והטמעה.
הצלחת להבחין באופן עיוור בין שלושת הכבלים? כלומר להגיד בוודאות איזה כבל מחובר 9 פעמים???

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
אני יודע שאתה אוהב לפתח דיונים ארוכים, ולהעמיס בדבריך בעיות וסתירות על הכתוב, רק על מנת לערער את טענות הצד השני
אני לא שם.
זה נקרא לנהל דיון.

לבוא ולהגיד RC , או חשמל, או החומוס של אבו חסן זה הכי טוב בעולם ועזבו אותי במנוחה, זה נחמד, אבל לא מקדם אותנו לכלום.

..אבל זו זכותך המלאה..:)

רן

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
לי אין בעיה עם התגובות שלו -כל עוד הן נכתבות בצורה מכובדת.
אני ילד גדול, עם המון ניסיון בתחום ויודע דבר או שניים על החיים, לא מפריע לי אם מישהו אומר לי שהמערכת שלי גרועה, האוטו שלי דפוק או שהטעם שלי באוכל הוא לא טוב - זה לא מערער אותי כהוא זה.
וזכותו של כל אדם לדעתו ואם אני לא מסכים איתה, אנסה לפתח דיון ואם אין פרטנר- אני מדלג הלאה.
אולי כדאי שתראה לאיזו רמה אתם יורדים רק כי הוא לא מסכים לדעתכם וזה לא משנה אם הוא לא מבין, לא מסכים, רוצה תשומת לב אהבל וכו' - חלק מהמגיבים ממש אלימים : מקללים אותו, צוחקים עליו, משפילים אותו ושזה לא מצליח אז קוראים למנהל לעזור להם לזרוק אותו מהפורום- הם יכולים פשוט להתעלם ממנו ! האלימות הזו והביריונות הזו הרבה יותר מגעילה ומסוכנת שלא לדבר על חבורות שמנסות לרמוס את כל מי שלא שותף לדעתם - נגד זה אני אצא יחד איתך !
יודע מה ?
מכבד את דעתך כי היא מנומקת וגם מקבל אותה בחלקה.
אני חושב שהקושי שלי (ומסתבר שיש עוד כמוני ) נובע ממסקנה שלי שהמטרה שלו לחולל פרובוקציות ומהומות .
בתגובות מתריסות כגון אלה, שמטרתן לחרב שרשורים, קשה לי להישאר אדיש וזו נקודה לשיפור אצלי.
יחד עם זאת, האם לדעתך ראוי שאדם חובב בשר ייכנס לפורום של טבעוניים וייתן את דעתו (כתובה בצורה מכבדת) בכל פוסט , כאשר מטרת פורום טבעוניים היא לקדם את הטבעונות בישראל ?
האם אין גבול לסובלנות הזאת , שלדעתי מנוצלת לרעה ?
הרי יש פה בעל אתר שפתח את האתר הזה על מנת לקדם את תחום האודיו בישראל.
האם פוסטים עם משתתף כזה מקדם את התחום או שזה סוג של יריקה בפרצוף המארח ?

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
הצלחת להבחין באופן עיוור בין שלושת הכבלים? כלומר להגיד בוודאות איזה כבל מחובר 9 פעמים???

ידעתי מראש
אילו 3 כבלים עומדים במבחן אם זו כוונתך.
זו הייתה מטרת הביקור לבדוק באופן עיוור את ההשפעה שלהם על המערכת הקיימת.

אבל לא ידעתי לשייך כל מצב שמע ל כבל X ספציפי או Y ספציפי או יותר נכון brand כזה או אחר
מה עוד שממש לא רלוונטי brandים לשרשור
רק השפעה ושינוי בכל סשן וכיצד ניתן לתאר ולהבין מה השינוי ומה מהות השינוי.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
זה נקרא לנהל דיון.

לבוא ולהגיד RC , או חשמל, או החומוס של אבו חסן זה הכי טוב בעולם ועזבו אותי במנוחה, זה נחמד, אבל לא מקדם אותנו לכלום.

..אבל זו זכותך המלאה..:)

רן
אני חושב שאתה יודע את התשובות לכל השאלות שהעלית מולי.
אל תכניס מילים להודעותי. לא כתבתי מה הכי טוב בעולם אלא מה לדעתי התחומים הכי משפיעים על הביצועים של מערכת אודיו.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
הינה, איך ששאלה על אפשרות יצירת כבל חשמל הופכת לדיון נצחי על הכבלים:) לא שזה רע...
הכוונה (בעניי) כשאומרים "כבל טוב" או "כבל לא טוב" אני מביא לדבר הכי פשוט שיש:
כבל "טוב" - זה כבל שמשתלב טוב ומתאים למערכת שלך ואך ורק שלך ומביא שינוי שמתאים ומקובל אליך ואך ורק אליך.
כבל "לא טוב" - זה בדיוק ההפך.
אין קשר לא ליצרן, לא לדגם, לא לחומר, לא למחיר ולא לשום כלום

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
לירן
יש גם כאלה.
הדוגמא שלך נכונה כמו להגיד : תפסתי לקוח שגנב מהעסק אז כל הלקוחות גנבים…
נפלת על יבואן חרטטן או על יבואן שלא שומע הבדלים ונוהג כאחרון אנשי המכירות שיגידו כל דבר בשביל למכור (כמה אנשי מכירות אתה מכיר שעושים את זה ? ).
אבל יודע מה, זה בכלל לא חשוב ולא רלוונטי.
מה שחשוב זה האם אתה שומע הבדל אצלך בסטאפ שלך בבית בהחלפת כבל.
לא משנה אם מישהו אחר יטען שהוא שומע, רק אתה.
אני לא שומע הבדל
אני כן שמעתי שמעתי הבדל קיצוני לפני שהפרדתי לקו ישיר יעודי למערכת.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
אני חושב שאתה יודע את התשובות לכל השאלות שהעלית מולי.
אל תכניס מילים להודעותי. לא כתבתי מה הכי טוב בעולם אלא מה לדעתי התחומים הכי משפיעים על הביצועים של מערכת אודיו.
לא מנסה להכניס לך שום מילה לפה, אלא להבין לעומק יותר את הטענות שלך, באשר לחשיבות הדרמטית של התשתית והכבילה ואיך הטענות האלה משתלבות במציאות היום יומית.

אתה לא רוצה לנהל על זה דיון, זה גם סבבה מבחינתי.

רן

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
ידעתי מראש
אילו 3 כבלים עומדים במבחן אם זו כוונתך.
זו הייתה מטרת הביקור לבדוק באופן עיוור את ההשפעה שלהם על המערכת הקיימת.

אבל לא ידעתי לשייך כל מצב שמע ל כבל X ספציפי או Y ספציפי או יותר נכון brand כזה או אחר
מה עוד שממש לא רלוונטי brandים לשרשור
רק השפעה ושינוי בכל סשן וכיצד ניתן לתאר ולהבין מה השינוי ומה מהות השינוי.
לא הבנתי. ידעת להבחין ביניהם אבל לא לשייך לברנד?

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
אני לא שם.
אני אפשט לך את הדברים,

יש לך מערכת חיזוי לכל כבל שתשים מה יהיה האפקט שלו על סטאפים שונים באותה עלות ?

מצטרף להערה של רן, יצרני כבלים מייצרים מספר דגמים של כבלים, מה "טוב" ומה "פחות טוב", ובכלל למה הם מראש מייצרים משהו שנחשב "פחות טוב"?

אין לך שום דרך לדעת איך כבל X יתנהג במערכת Y מבלי לבדוק אותו על מהמערכת הספציפית, לכן לטעון שכבל "טוב" יביא לשינוי זה או אחר (שמן, רטוב, רזה, נפוח) = ערך לזה שתחזה את המספרים בלוטו במשך עשר זכיות רצופות.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
לא הבנתי. ידעת להבחין ביניהם אבל לא לשייך לברנד?

ידעתי להבחין את ההשפעה ושיש שינוי בין הכבלים,
ולזה התכנסנו
בסופו של יום בחרתי את הכבל שלדעתי היה מוטמע הכי טוב והכי מתאים לפי ההקלטות ששמעתי.

כאמור זו מערכת לא שלי, כן.

החלפנו הלוך ושוב
כדי לבודד ניואנסים שהיו חשובים לי ולהבין את ההשפעה.

מה שחשוב
זה להבין שיש הבדלים קיצוניים בין כבלים גם כאשר נמצאים כמעט באותו MSRP ואותו יצרן ורמות.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
לא מנסה להכניס לך שום מילה לפה, אלא להבין לעומק יותר את הטענות שלך, באשר לחשיבות הדרמטית של התשתית והכבילה ואיך הטענות האלה משתלבות במציאות היום יומית.

אתה לא רוצה לנהל על זה דיון, זה גם סבבה מבחינתי.

רן
אבל הכנסת.
אני חוזר וכותב: אני חושב שאתה מספיק חכם כדי לענות לכל השאלות שהעלית, בעצמך.
להגיע לסאונד טוב בסביבה ביתית - אין מתכון של רכיבים, אלא הרבה ניסוי ותהיה (לא טעיה).
מה שאני טוען זה רק מהניסיון שלי.
אני לא מוכן להיכנס איתך לדיונים של מהו סאונד טוב (אין לזה תשובת בית ספר)
לא מוכן להתדיין איתך מה הגורמים לסאונד לא טוב (יש 145,452 אפשרויות)
לא יכול לסווג את הסאונד של כל יצרני הכבלים (יש 9532 כאילו)

מה שאני יודע כבר כתבתי ומעכשיו זה רק ביזבוז אנרגיה וזמן.

זה תחביב שעל מנת לדעת מה טוב צריך להתנסות בו לאורך זמן.
אני עדיין מתנסה, ומשתדל לא להתנשא.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
אבל הכנסת.
אני חוזר וכותב: אני חושב שאתה מספיק חכם כדי לענות לכל השאלות שהעלית, בעצמך.
להגיע לסאונד טוב בסביבה ביתית - אין מתכון של רכיבים, אלא הרבה ניסוי ותהיה (לא טעיה).
מה שאני טוען זה רק מהניסיון שלי.
אני לא מוכן להיכנס איתך לדיונים של מהו סאונד טוב (אין לזה תשובת בית ספר)
לא מוכן להתדיין איתך מה הגורמים לסאונד לא טוב (יש 145,452 אפשרויות)
לא יכול לסווג את הסאונד של כל יצרני הכבלים (יש 9532 כאילו)

מה שאני יודע כבר כתבתי ומעכשיו זה רק ביזבוז אנרגיה וזמן.

זה תחביב שעל מנת לדעת מה טוב צריך להתנסות בו לאורך זמן.
אני עדיין מתנסה, ומשתדל לא להתנשא.

סבבה לגמרי רוזי.

רן

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אני אפשט לך את הדברים,

יש לך מערכת חיזוי לכל כבל שתשים מה יהיה האפקט שלו על סטאפים שונים באותה עלות ?

מצטרף להערה של רן, יצרני כבלים מייצרים מספר דגמים של כבלים, מה "טוב" ומה "פחות טוב", ובכלל למה הם מראש מייצרים משהו שנחשב "פחות טוב"?

אין לך שום דרך לדעת איך כבל X יתנהג במערכת Y מבלי לבדוק אותו על מהמערכת הספציפית, לכן לטעון שכבל "טוב" יביא לשינוי זה או אחר (שמן, רטוב, רזה, נפוח) = ערך לזה שתחזה את המספרים בלוטו במשך עשר זכיות רצופות.
יצרני הכבלים אינם זהים. יש כאילו שכל הכבלים שלהם נשמעים דומה אם שינוי של גודל, דינמיות . ויש כאילו שהכבלים שלהם נשמעים שונה זה מזה.
לכל כבל יש כיוון סאונד. אם אתה מכיר אותו - אתה בגדול יכול לחזות מה תהייה ההשפעה שלו על כל מערכת בתצורתה הנוכחית, ובתנאי שניתן לשמוע בה הבדלים בין כבלי חשמל

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
@רוזי1
ראית פעם אריזה של כבל חשמל מייצרן מפונפן שרשום עליה צליל רזה, צליל שמן, מונע צליל נפוח וכו..?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור