רשמים ראשונים Opera Grand Calles

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
חברים יקרים
קראתי בשקיקה את כל הכתבות,
בעד ונגד האנלוג,
ואני מעיד על עצמי,
כמי שהפעם הראשונה שלו,
היתה לרכוש פטיפון בשנות השבעים,
ולפשפש בחנויות התקליטים,
היתה חוויה מהנה ומרוממת,
וכרגיל(ותמיד) אהבה ראשונה לא שוכחים,
והיום שם בצד (בקופת קרן קיימת) שקל ועוד שקל,
בשביל הדבר האמיתי , אנלוג ברמה אחרת.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
צריך לקנות תקליטים איכותיים וחדשים שמחירם מתחיל ב 100 שח וצפונה , ולא ב 10 שח, יד שנייה ,בני 18 שנה ,מהעודף של הפלאפל ...
.
לא נכון.
יש תקליטים בני 18 שנה (שמורים) שנותנים בראש לכל הרי אישויים החדשים.
אני ועמיר קסנר עושים מפעם לפעם השוואות בין אותה הקלטה בהדפסות והוצאות שונות והתוצאות ממש ממש לא חד משמעיות.
לא צריך לזלזל, הם ידעו מה הם עושים אז בימים הגדולים של האנלוג.

GROOPER

אוהב את התחום
מעורבות
175
נקודות
43
לא נכון.
יש תקליטים בני 18 שנה (שמורים) שנותנים בראש לכל הרי אישויים החדשים.
אני ועמיר קסנר עושים מפעם לפעם השוואות בין אותה הקלטה בהדפסות והוצאות שונות והתוצאות ממש ממש לא חד משמעיות.
לא צריך לזלזל, הם ידעו מה הם עושים אז בימים הגדולים של האנלוג.

מרוב שטיפות מוח "אנאלוגיות" החלטתי לפני זמן מה לגשת לחנות שנקראת b- side בחיפה
אמרתי לעצמי שאם אתחבר שוב למערכת האנאלוגית אותה נטשתי לפני שלושה עשורים
אשקיע הכל מחדש וכמובן ארכוש לעצמי פטיפון ראוי.
התקליטים בחנות מתומחרים לפי מצבם, ועל כל תקליט יש מדבקה באנגלית שבמילה אחת
מתארת מצבו (good' very good' excellent)
התחלתי בטובים והרעש היה בלתי נסבל, עברתי לטובים מאוד ושם התימחור הממוצע היה סביבות 60 שח
עדיין היו שריטות רבות ורחשי שפשוף שלי באופן אישי לא איפשרו להתעלם מהם ולהנות מההקלטה
ואז רציתי לעבור לאלו שתומחרו במצב מצויין- אבל המחיר היה 80 שח וצפונה (למשומשים !!).... אז וויתרתי.
חזרתי להאזין לעוד כמה תקליטים מבקטגורית "טוב מאוד", וכולם היו זהים פחות או יותר ברמת המטרד עבורי.
זנחתי את החלום האנאלוגי שלי, כל הכבוד לכל מי שמוכן לשלם בין 100- 120 שח לתקליט חדש
שלא לדבר על ההקלטות הטובות שמחירן מאמיר עד לכדי 140 שקל ליחידה
נכון שעל הנאות צריך לשלם, אבל קצת הגיון לעיניין
עלות תקליט בעבר היתה זהה לדיסק, וכיום היא כפולה או משולשת
גם בארץ וגם בחו"ל.
אני מניח שתקליטיהם של מר גיל ושל מר קסנר (אתה חסר) :בכי: אם היו מגיעים לחנויות מחירם היה באיזור 90-100 שח
זה הרבה מאוד עבור מי שרוצה לבנות את החלום האנאלוגי שלו מההתחלה ואיננו שרוט בראשו או בתקליטיו

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
ההשוואה שלי פשוטה, יש לי הרבה תקליטים מקוריים תוצרת חוץ טרום העידן הדיגיטלי, קניתי את גרסת ה CD שלהם שכתוב על הקופסא digitally remastered from the original tapes.
דבר ראשון אי אפשר לדעת כמה התערב הטכנאי באולפן בחומר המקורי, אבל נצא מנקודת הנחה שנאסר עליו ורק השתמש בתוכנת ניקוי גם זה אולי לא היה נדרש, בהשוואה עם ציודים טובים, לטעמי, התקליט המקורי תמיד הצליח להעביר את הקסם המוזיקלי יותר טוב מבחינה צלילית.
גם בהשוואה מול דיסקים מוקדמים ללא ditital remastering התקליט לטעמי מנצח אם מוציאים מהמשוואה פצפוצים וכו'
זוהי מהות הוויכוח בין חסידי הפורמטים. הבעתי בעבר את פליאתי מכך שיש אנשים שקונים ויניל שכל ההפקה משלב המיקרופון צפונה היא דיגיטלית, עם כאלה אני אפילו לא מתווכח.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
המילה אנלוג נשמעת פשוטה , אבל למי שיש cd רציני , על מנת לעקוף אותו בצורה ברורה בסאונד
זה אומר לקנות פטיפון , זרוע, ראש mc , פונו סטייג, וכבלים . כל אודיופיל שיש לו פטיפון איכותי יודע שזו חבילה של מינימום
35K וצפונה , ובשביל לשמוע איכות כמעט ללא פצפוצים צריך לקנות תקליטים איכותיים וחדשים שמחירם מתחיל ב 100 שח וצפונה , ולא ב 10 שח, יד שנייה ,בני 18 שנה ,מהעודף של הפלאפל ...
אז גם מדובר בהוצאה לא קטנה , וגם זו התעסקות .
אבל התוצאה , רמה אחרת מדיסק או כל מדיה דיגיטלית אחרת .

אפשר לעשות את זה גם בפחות אם קולעים בול בסט אפ ויש התאמה בין הרכיבים, הפטיפון כמובן חייב להיות מכוון בצורה מקצועית עם כבילה טובה וראש MC איכותי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור