רשמים ראשונים Opera Grand Calles

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
רק אל תצעק את זה בכל רם...אנשים עוד יאמינו לך שבכל פעם שאתה הולך עם התקליט הכבד הזה להניח אותו על הפטיפון אתה מזיז את המשקולת של הזרוע , וכשאתה הופך את התקליט ,בכלל צריך לעשות כיוון אזימוט מחדש.
אתה אומר את זה כנראה מחוסר ידע.

האם תקליט גדול יותר מ CD - כן.
האם פטיפון דורש כיוונונים כל החלפת ראש, זרוע או תקופה כלשהי כמו כל רכיב מכני - כן.
האם אצטרך לקום מהספה כל 20 דקות כדי להחליף צד - כן.

נראה לי שבזה סיכמנו את ה"ייתרונות" הגדולים של הפורמט.
ככלל, אם טוב לך זה לא חייב להיות טוב לי, אני לא בעד לומר לאנשים אחרים מה טוב להם.

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
מעדיף את הניג'וס הזה ולא להתעסק עם פורמט דחוס.

CD או SACD הם פורמטים דחוסים ?
אותו הדבר עם קובצי WAV, DSD, אומנם FLAC שונה אבל עדיין לא נראה לי שיש מי שיחוש הבדל. זאת בטרם דיברנו על הייתרונות שיש בפורמטים הללו לעומת הווניל, כגון טווח דינמי, שקט ועוד.

אין פורמט שחף מחסרונות בדיוק כפי שאין פורמט שיש לו "רק" ייתרונות, אני פשוט לא מתחבר לתקליטים (והיו לי לא מעט כאלה).

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
אין ספק, שהפורמטים הללו משובחים.

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
דיגיטל נשמע דחוס מול אנלוג.
אין מה לעשות זאת עובדה.:)

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
דיגיטל נשמע דחוס מול אנלוג.
אין מה לעשות זאת עובדה.:)
ססססעעעמממקקק. אני שומע עכשיו את הקונצ'רטו הראשון לפסנתר של צ'ייקובסקי עם וולודוס והפיל׳ של ברלין בSACD , ואני חייב להגיד שאני ממש לא סגור על זה....
הכי טוב גם וגם.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
ססססעעעמממקקק. אני שומע עכשיו את הקונצ'רטו הראשון לפסנתר של צ'ייקובסקי עם וולודוס והפיל׳ של ברלין בSACD , ואני חייב להגיד שאני ממש לא סגור על זה....
הכי טוב גם וגם.

יום אחד עוד ילמדו בבתי ספר לשיווק על חזרת האנלוג, איך הצליחו לדחוף לנו בחזרה מוצר שכבר נחשב לסוס מת לפני 30 שנים.בעיני זה תרגיל שיווק מדהים, חברות האודיו עלו על אותו פטאנט של אפל לקשור קהל מעריצי ציוד.

מישהו יכול לתאר לעצמו היום שתעשיית הרכב תתחיל למכור מכוניות ללא אביזרי בטיחות, הזרקת דלק וכו... אולי ibm יעשו קאמבק למחשב האישי הראשון, בטח יש מי שמתגעגעים לנוסטלגיה. :)

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
יש הבדלים בין כבלים,יש לך אסמכתא?

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
יום אחד עוד ילמדו בבתי ספר לשיווק על חזרת האנלוג, איך הצליחו לדחוף לנו בחזרה מוצר שכבר נחשב לסוס מת לפני 30 שנים.בעיני זה תרגיל שיווק מדהים, חברות האודיו עלו על אותו פטאנט של אפל לקשור קהל מעריצי ציוד.

מישהו יכול לתאר לעצמו היום שתעשיית הרכב תתחיל למכור מכוניות ללא אביזרי בטיחות, הזרקת דלק וכו... אולי ibm יעשו קאמבק למחשב האישי הראשון, בטח יש מי שמתגעגעים לנוסטלגיה. :)
נסחפת נשמה.
זה ממש לא אותו דבר. זו לא התקדמות טכנולוגית של אותו דבר. זה שני דברים נפרדים עם יתרונות וחסרונות.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
יש הבדלים בין כבלים,יש לך אסמכתא?

אני לא זה שקבע עובדה, למיטב ידיעתי קובצי wav ו dsd אינם מקומפרסים.

בנוגע לכבלים, מכיוון שחלקם עובדים כפילטר אין בעיה להוכיח עבור אותם כבלים שינוי בצליל.

בכל מקרה הדיון סטה מהפוסט המקורי.;)

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
בכל מקרה הדיון סטה מהפוסט המקורי.;)
זה בסדר גמור. זו אקסיומה מקובלת בפורומים של האודיו. תמיד שדיון מגיע לדד אנד, שולפים את סיפור הכבלים, זה מחזיק בדרך כלל עוד 20 פוסטים.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
מעדיף את הניג'וס הזה ולא להתעסק עם פורמט דחוס.
הפורמט לא דחוס, בד"כ זה הנגן או המערכת.

אבל מה אכפת לך, אתה כבר החלטת.

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
בטח נותן ביצועים חבל"ז.
וכנ"ל גם הנימשל!!!

חחח. הרגת אותי

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
שכחת לציין "אקוסטיקה"
כשתבין את זה, לא תשים רמקולים בחצר.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113

אתה לא מכיר את תחום האנלוג בהקשר לסאונד.ולכן אתה טועה לדעתי.
כשתשמע פעם אנלוג טוב ובהנחה שאתה תהיה כנה עם עצמך,מקסימום תגיד הבנתי אבל לא בשבילי...
יש לי חבר טוב שיש לו מע ממוחשבת אחת היקרות והטובות שמיסתובבות פה....
אבל הוא למשל מודה שאנלוג טוב זה משהוא אחר.לכן מדי שבועיים לערך הוא נוסע למקום שישנה שם מע' אנלוגית מצוינת ואיך הוא אומר..."קיבלתי היום את זריקת האנלוג שלי..."
וכן אפשר להמשיך לחיות .הכל בסדר.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
אתה לא מכיר את תחום האנלוג בהקשר לסאונד.ולכן אתה טועה לדעתי.
כשתשמע פעם אנלוג טוב ובהנחה שאתה תהיה כנה עם עצמך,מקסימום תגיד הבנתי אבל לא בשבילי...
יש לי חבר טוב שיש לו מע ממוחשבת אחת היקרות והטובות שמיסתובבות פה....
אבל הוא למשל מודה שאנלוג טוב זה משהוא אחר.לכן מדי שבועיים לערך הוא נוסע למקום שישנה שם מע' אנלוגית מצוינת ואיך הוא אומר..."קיבלתי היום את זריקת האנלוג שלי..."
וכן אפשר להמשיך לחיות .הכל בסדר.

שמעתי מערכת אנאלוג מדהימה אצל אחד מחברי הפורום, המחיר, דירת שלושה חדרים.
לומר שבשליש מחיר אין מערכת דיגיטאלית שתיתן ביצועים זהים יהיה חטא לאמת.

אנאלוג יכול להיות נהדר אבל לפורמט לא חסרים חסרונות, לדוגמא גם במערכת של מיליון ש"ח לא תצליח להיפתר מפיצפוצים, מבחינתי זה דיל ברייקר.

תוסיף על זה את עדינות הציוד, המחיר, רגישות המדיה, ההתעסקות למול הציוד ומגבלות הפורמט (20 דקות לכל צד, טווח דינמי ועוד...) אלה מספיק סיבות עבורי להעדיף מערכת דיגיטלית טובה על פני מערכת אנאלוג.

נערך לאחרונה ב:

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
שלויימה מה יהיה עם הפצפוצים? אני חוזר לדיגיטל:)

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
שמעתי מערכת אנאלוג מדהימה אצל אחד מחברי הפורום, המחיר, דירת שלושה חדרים.
לומר שבשליש מחיר אין מערכת דיגיטאלית שתיתן ביצועים זהים יהיה חטא לאמת.

אנאלוג יכול להיות נהדר אבל לפור ט לא חסרים חסרונות, לדוגמא גם במערכת של מיליון ש"ח לא תצליח להיפתר מפיצפוצים. מבחינתי זה ברייק דיל.
תוסיף על זה את עדינות הציוד, המחיר, רגישות המדיה, ההתעסקות למול הציוד ומגבלות הפורמט (20 דקות לכל צד, טווח דינמי ועוד...) אלה מספיק סיבות עבורי להעדיף מערכת דיגיטלית טובה על פני מערכת אנאלוג.
תבחר מה שנפשך רוצה הכל בסדר.אבל מה שכתוב לעיל זה לא רציני.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור