דן,
אתה יכול לחשוב על האנקדוטה שהעלת, כעל הסנונית הראשונה שמבשרת את סוף עידן התמחור הבלתי שפוי של מוצרי ההיי אנד האולטרה איכותיים פר אקסלנס, זה בסדר אני זורם.
אם אתה שואל לדעתי אז או שנקבל תחליפים במחירים ראויים, או לחילופין חברות שמובילות את השוק הנדון (כולל חברות בוטיק יחודיות) יואילו אאוט אוף דה בלו, לחתוך עבורנו את מחיר הריטייל שלהם ביותר מחצי.
לעניות דעתי, לא זה ולא זה יתרחש כל כך מהר בשוק שלכשעצמו מצומצם. ואתה יודע מה אינשאללה כמו שכבר ציינתי, אני הוא זה שטועה כאן ובגדול.
אז נכון, פה ושם יש מציאות וחלון הזדמנויות צר, אבל בוא דן אם כל הכבוד שאני רוכש לא רק לך, אני לא מהיום כאן, ומה שלימדו אותי עוד בילדותי ש"בחוינם יש כוינם" (בחינם יש כינים) תופס גם כאן.
לסיום אני הוסיף אנקדוטה משלי;
לפני מספר שנים התעניינתי בראש קצה של חברה יפנית וותיקה. מדובר בראש סופר יחודי, שהגוף שלו עשוי אוניקס תחרה כחול ( סוג של אבן יקרה). כמובן שלנוכח המחיר דאז 25k$ קיפלתי את הזנב בין הרגליים. מה שאילץ אותי לגנוז הפנטזיה.
סיפרתי את כל זה משום שלא חלף זמן רב (ובלי לנסות להבין מדוע) המחיר צנח ל-15k$. אז הנה דוגמה להפחתת הריטייל באחוזים ניכרים.
למרות זאת לדידי גם במחיר המעודכן היה טעם לפגם, בפרט כאשר מדובר בראש לפטפון, שאין צורך להכביר במילים, אלה לציין שמדובר ברכיב סופר רגיש, שהנטיה שלו לאמורטיזציה (בלאי) היא גבוהה. בקיצור גם כאן ירדתי מהרכישה.
חלון הזדמנויות;
לפני זמן לא רב גונבה לאוזני שמועה שיש הזדמנות לשים יד על ראש שגם הוא מיוצר ככל הנראה בארץ השמש העולה.
נאמר לי שהריטייל 8k$, למרות זאת אפשר להשיג אותו ביד שניה במחיר ממש טוב. בלי להכנס לפרטים כמה שעות הוא עבד וכו, חטפתי את הראש שדרך אגב הגוף שלו מיוצר מאבן קוורץ. לא השוותי לראש היפני הנדון, אבל אני כן יכול לומר שהוא ראש מעולה בכל קנה מידה, וכבר שמעתי וערכתי השוואה ליותר מראש אחד בחיי שעלותו כפולה ממנו. מה עוד שאני מחזיק אישית בעוד ראש באותו סדר גדול של ריטייל.
אני לא יודע למה, אבל הסוגיה הזו מזכירה לי במידה רבה את שוק הנדל"ן בארץ. כבר שנים שלא רק אני רוצה להאמין שהוא יתרסק.