ראיון עם יואב גבע: רמקולים וכבלים - הכל מדיד

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אני מבין שיש אנשים שהמטרה שלהם זה דברים שונים משלי, לטעמי הם טועים אבל זה עולם חופשי ובסופו של דבר אני חי עם המערכת שלי והם עם שלהם.

לגבי הגברת שפופרות, לטעמי משחזרת הרבה יותר טוב את המקור מSS. מכוון שלא SS ולא TUBES מסוגלים לשחזר ב100 אחוז את המקור מנורות זו פשרה טובה הרבה יותר מSS לדעתי. נתונים של עיוות סופי ב1KHZ לא מספרים הכל.

בקשר לרמקול,
כנראה שלא שמעת את הרמקול שלי. אין לו בכלל צבע זה לא הרמקולים היותר ישנים של סונוס בליין הזה הם ממש ניטראליים\מאוזנים יותר.

סליחה רגע. לא שיש לי משהו נגד סונוס פאבר אבל אם המטרה שלך היא לשחזר את הקונצרט טעית ברמקול.

מנורות לא משחזרות - מנורות מנעימות. לא תמצא אולפן אחד בעולם שמשתמש במגבר מנורות לטובת מסטרינג. ואם יש אולפן כזה כנראה שהוא עדיין לא מבין איך עובדים. על מנת לשחזר דרוש דיוק, מנורות אינן מהמשפחה הזו.

את הרמקול שלך אני מכיר בהחלט ומכיר גם את הישן. אני חושב שזה רמקול מעולה אך רחוק מלהפיק עשירית ממה שקורה בקונצרט. הוא עדין מידי, חלש מידי, רזה מידי וקטן מידי.

אי לכך ובהתאם לזאת. אם המטרה שלך היא לשחזר את המקור או לפחות להתקרב אליו צר לי לאכזב אותך אבל אתה ממש לא בכיוון.(ורד)

מקווה שזה לא נשמע תוקפני, אם כן, איתך הסליחה - זו לא המטרה.(heart)

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
כמו ששניצל טען,רצוי לטובתך שהמדידות בכלל לא יתבצעו... ;):O

הנחות על הנחות. הרבה מלל באוויר אבל בפועל?
אין לי שום בעיה לשים את הרמקול שלי במבחן המדידות. נראה לי שיהיה מעניין.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ואם הוא ימדד ונמצא שהוא רחוק מהמקור. תמכור אותו?

aviv007

אוהב את התחום
מעורבות
88
נקודות
28
נמר,
למיטב ידיעתי,יש אולפנים שמשתמשים בציוד של נגרה,או שאני טועה?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אף אולפן מסטרינג שמכבד את עצמו ורוצה להוציא תוצאה מדוייקת לא ישתמש בהגברה מנורתית. אם תרצה אסביר לך גם למה.

eyal_joshua

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
העיקר נמר

החוצפן הזה ששמו סונוס מדבר לי על רמקול "בדיחה" בהמשך לדיון הלא נעים שהיה אז
כשדיברתי על הסילברבק
כשהרמקול שלו עם מדידות או בלי מדידות הוא בדיחה רעה, עם מנורות או בלי מנורות
זה ממש לא משנה
ולזה היתי קורא פוסל במומו פוסל
איל

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
סליחה רגע. לא שיש לי משהו נגד סונוס פאבר אבל אם המטרה שלך היא לשחזר את הקונצרט טעית ברמקול.

סלח לי על הביטוי אבל אתה עושה מעצמך צחוק.

מנורות לא משחזרות - מנורות מנעימות. לא תמצא אולפן אחד בעולם שמשתמש במגבר מנורות לטובת מסטרינג. ואם יש אולפן כזה כנראה שהוא עדיין לא מבין איך עובדים. על מנת לשחזר דרוש דיוק, מנורות אינן מהמשפחה הזו.

מה הקשר למסטרינג? מסטרניג נעשה אחרי ההקלטה לא לפני.
הרבה הקלטות היום נעשות עם ציוד מנורות. לא פעם נתקלתי ברשת בחברות הקלטה אודיופיליות שמשתמשות בציוד מנורות להקליט.

את הרמקול שלך אני מכיר בהחלט ומכיר גם את הישן. אני חושב שזה רמול מעולה אך רחוק מלהפיק עשירית ממה שקורה בקונצרט. הוא עדין מידי, חלש מידי, רזה מידי וקטן מידי.

אי לכך ובהתאם לזאת. אם המטרה שלך היא לשחזר את המקור או לפחות להתקרב אליו צר לי לאכזב אותך אבל אתה ממש לא בכיוון.(ורד)

סיכום יפה אבל הנסיון שלי מראה אחרת. ואתה לא מאכזב אותי בכלל שמעתי את המערכת שלך והבנתי מאיפה אתה מגיע. (ורד)

aviv007

אוהב את התחום
מעורבות
88
נקודות
28
נמר,
אני אנסה אולי בהמשך להביא קישור למה שרשמתי.ראיתי את זה איפשהו...

לסונוס,
אתה מוכן להעמיד אותו כנגד מוניטור אולפני כדוגמת "אדם" או "דיינאודיו" באותו סדר גודל?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אייל.

אני לא חושב שהוא חוצפן, הוא מביע את דעתו ואני את דעתי. אין מה להשוות בין הגווארינרי לסלבר בק. אלא חיות שונות לגמרי. הדבור מאוד ניטרלי אך אני פחות מתחבר לדיוק שלו, אני מעדיף רמקולים מעט יותר שובבים ולא ממש ממושמעים.

העיניין הוא פשוט. אני מגיב למה שיניב טוען ומחפש ולמה שיש לו בבית. צר לי מאוד אבל כשאדם מרצה לי על כך שאכילת בשר זה לא בריא ולא ממולץ ובבית הוא מחזיק במקרר עדר פרות זו מבחינתי הרמה להנחתה.

ולכאן בדיוק אני רוצה להגיע. המדידות חשובות אך לכל אחד יש את המקור שלו. ליניב את שלו, לך את שלך ולי את שלי. המטרות זהות, האמצעים שונים והצליל שונה לגמרי. המקור? לא יודעים מיהו בכלל.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
יש הבדל בןי מאסטרינג להקלטה...
המאסטרינג צריך לשקף את המקור בצורה הכי מוחלטת שקיימת.
עשרות נגני גיטרה בעולם משתמשים במגברי מנורות, אבל זה המקור כדי לקבל סאונד מסויים.
מידיעה שהן לא שקופות אלא מעוותות וזה הקטע וזה בסדר.

נמר דיבר על שלב המאסטרינג.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
בבסיסו של.....אני בטוח שהרמקול של מר גבע
נישמע טוב.ואני בטוח שהוא נישמע שונה ממגבר
למגבר....אז מה יש לנו?רמקול "נכון" ומגבר "לא נכון"?
לא ניראה לי....כל יצרן והפילוסופיה שלו ,כל מאזין והתחושות שלו.
שלדעתי זה הדבר ה"נכון".
ולא ניראה לי ש90% מהאדיופלים לא שמעו כלי אקוסטי
בחייהם.ועם כל הכבוד למר גבע(שהלואי והיה לי כסף ליקנות
רמקול ברמת המחיר שלו)אדיופילים שמעו לפניו כלי נגינה
וישמעו אחריו.
בסופו של דבר מוזיקה זה רגש ולא מטמתיקה.
ולא חשוב עד כמה "נכונות" המדידות.(ורד)

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
העיניין הוא פשוט. אני מגיב למה שיניב טוען ומחפש ולמה שיש לו בבית. צר לי מאוד אבל כשאדם מרצה לי על כך שאכילת בשר זה לא בריא ולא ממולץ ובבית הוא מחזיק במקרר עדר פרות זו מבחינתי הרמה להנחתה.

ולכאן בדיוק אני רוצה להגיע. המדידות חשובות אך לכל אחד יש את המקור שלו. ליניב את שלו, לך את שלך ולי את שלי. המטרות זהות, האמצעים שונים והצליל שונה לגמרי. המקור? לא יודעים מיהו בכלל.

כל רופא יגיד לך שעישון מזיק לבריאות וגם עם אותו רופא שאומר לך את זה בעצמו מעשן.
האם זה אומר שבגלל שאותו רופא מעשן העישון לא מזיק לבריאות?!

ואני לא משווה את עצמי לרופא עצם העובדה שאני טוען משהו ויש לי בבית משהו שלדעת מישהו אחר סותר את מה שאני טוען האם זה אומר שהטענה שלי לא נכונה? בואו נעלה קצת את רמת הדיון פה בפורום וכולם ירוויחו.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
סלח לי על הביטוי אבל אתה עושה מעצמך צחוק.

מה הקשר למסטרינג? מסטרניג נעשה אחרי ההקלטה לא לפני.
הרבה הקלטות היום נעשות עם ציוד מנורות. לא פעם נתקלתי ברשת בחברות הקלטה אודיופיליות שמשתמשות בציוד מנורות להקליט.

סיכום יפה אבל הנסיון שלי מראה אחרת. ואתה לא מאכזב אותי בכלל שמעתי את המערכת שלך והבנתי מאיפה אתה מגיע. (ורד)

יניב.

כנראה שאתה עושה מעצמך צחוק אם אתה חושב שהמיני מוניטור שלך מסוגל לשחזר את מה שקורה באולמות הקונצרטים, ואם אתה מנסה להתקרב לחוויה הזו עם הציוד שברשותך אתה עושה עוד יותר צחוק מעצמך שאתה אומר שאני עושה צחוק מעצמי.:D

עכשיו תלמד משהו. אבל תשב. קח עט ודף, תרשום, תשנן ומחר יהיה מבחן. המסטרינג הוא הקובע. ההקלטה היא רק המיקס. אתה לא שומע בדיסק מיקס אלא שומע מסטרינג, את המסטרינג אתה מכניס לקומפקט.

אם אתה רוצה קורס בכל הקשור לאולפן והקלטה יש לך ממני בחינם. {רק בגלל שאתה חבר}.

עכשיו.
אני מגיע מהמקום הכי מדוייק שיש - האולפן. אם הייתי רוצה אולפן בבית הייתי פשוט בונה. כנראה שהתוצאה האולפנית לא ממש מרגשת אותי. אני להבדיל ממך ממש לא טוען שאני מחפש את המקור, הכנף או את הצפורניים אני מחפש את הלב. זה מה שמנחה אותי. לא פלצפה בשקל וחצי של דיבור על מדידות שבבית שלי אפילו אין סרגל!

בקיצור - צחוק מעצמי אני בטוח לא עושה, אבל אתה בהחלט מתחיל להדאיג אותי.(ורד)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
כל רופא יגיד לך שעישון מזיק לבריאות וגם עם אותו רופא שאומר לך את זה בעצמו מעשן.
האם זה אומר שבגלל שאותו רופא מעשן העישון לא מזיק לבריאות?!

ואני לא משווה את עצמי לרופא עצם העובדה שאני טוען משהו ויש לי בבית משהו שלדעת מישהו אחר סותר את מה שאני טוען האם זה אומר שהטענה שלי לא נכונה? בואו נעלה קצת את רמת הדיון פה בפורום וכולם ירוויחו.

אני מציע שנשאיר את הדיון ברמתו ורק אתה תרד מהעץ. כך יש בהחלט יותר סיכוי שנרוויח משהו.(Y)

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
בבסיסו של.....אני בטוח שהרמקול של מר גבע
נישמע טוב.ואני בטוח שהוא נישמע שונה ממגבר
למגבר....אז מה יש לנו?רמקול "נכון" ומגבר "לא נכון"?
לא ניראה לי....כל יצרן והפילוסופיה שלו ,כל מאזין והתחושות שלו.
שלדעתי זה הדבר ה"נכון".
ולא ניראה לי ש90% מהאדיופלים לא שמעו כלי אקוסטי
בחייהם.ועם כל הכבוד למר גבע(שהלואי והיה לי כסף ליקנות
רמקול ברמת המחיר שלו)אדיופילים שמעו לפניו כלי נגינה
וישמעו אחריו.
בסופו של דבר מוזיקה זה רגש ולא מטמתיקה.
ולא חשוב עד כמה "נכונות" המדידות.(ורד)

אתה תתפלא כמה אנשים פה מעולם לא שמעו קונצרט, חלקם פה גם נעוצים עמוק בפנים. ;)
אני עדיין לא מבין איך אתה מקבל את זה שכינור נשמע שונה בין מערכת למערכת. אבל הדיון מיצא את עצמו ואנשים פה יורדים כבר לפסים אישיים, כרגיל, אז נעצור כאן לעכשיו. עד לפעם הבאה.

אני מציע שנשאיר את הדיון ברמתו ורק אתה תרד מהעץ. כך יש בהחלט יותר סיכוי שנרוויח משהו.(Y)

קרא אחורה, הדיון היה ברמה גבוהה מאוד עד שנכנסת והתחלת לרדת על כל מני חברות באופן אישי הדיון היה מהנה מאוד.
למה האג'נדה הזו צריכה להכנס לכל דיון? אני לא מבין.

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אם הנעוצים בפנים היה קשור אלי אני מוכן לעשות איתך התערבות שעל כל קונצרט אחד שהית בו הייתי ב-10. וכל קונצרט שמעתי לפחות 3 פעמים {באותו יום}. מה לעשות שאני זה שמתפעל את התאורה בהיכל התרבות בראשון, נס ציונה, רחובות. ומה לעשות שאני מלווה את הקונסרבטריון של נס ציונה כבר 8 שנים.

בקיצור. רפרנס שלי? יש. יותר ממך ידידי היקר!

אז לגבי העקיצות באמת כדאי שתשב בצד עד לפעם הבאה.

aviv007

אוהב את התחום
מעורבות
88
נקודות
28
נמר,
יניב ואני מדברים על שלב ההקלטה הראשוני.אתה רוצה להגיד שאין אולפנים שמקליטים כיום באמצעות ציוד שפופרות,או לחילופין,עושים שימוש בטייפ סלילים בשלב ההקלטה הראשונית או בזמן העריכה (לפי הבנתי במטרה לרכך מעט את הצליל,לתת צבע או כל דבר אחר..)?

חברות כמו מנלי ונגרה כוללות בתוכן גם חטיבת פרו.נגרה בכלל הוקמה בראש ובראשונה כחברה לציוד אולפני,כך שמעט מוזר לי הטענה שאולפנים שעושים שימוש בציוד שלהם לא יודעים את עבודתם..

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
יש הבדל בןי מאסטרינג להקלטה...
המאסטרינג צריך לשקף את המקור בצורה הכי מוחלטת שקיימת.
עשרות נגני גיטרה בעולם משתמשים במגברי מנורות, אבל זה המקור כדי לקבל סאונד מסויים.
מידיעה שהן לא שקופות אלא מעוותות וזה הקטע וזה בסדר.

נמר דיבר על שלב המאסטרינג.

נמר,
יניב ואני מדברים על שלב ההקלטה הראשוני.אתה רוצה להגיד שאין אולפנים שמקליטים כיום באמצעות ציוד שפופרות,או לחילופין,עושים שימוש בטייפ סלילים בשלב ההקלטה הראשונית או בזמן העריכה (לפי הבנתי במטרה לרכך מעט את הצליל,לתת צבע או כל דבר אחר..)?

חברות כמו מנלי ונגרה כוללות בתוכן גם חטיבת פרו.נגרה בכלל הוקמה בראש ובראשונה כחברה לציוד אולפני,כך שמעט מוזר לי הטענה שאולפנים שעושים שימוש בציוד שלהם לא יודעים את עבודתם..

קרא שוב את התגובה שלי , היא עונה גם בשביל נמר.

aviv007

אוהב את התחום
מעורבות
88
נקודות
28
טעות שלי!
עכשיו שמתי לב שנמר מדבר לאורך כל השירשור על המסטרינג ואני לעומתו דיברתי על ההקלטה...

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור