סליחה שלא נפלתי במלכודת הלוגית שטמנתם לעצמכם. (שים לב שבהכרח יש לכם טעות היכן שהוא).סליחה סחבק, עייפתי....
בודאי שיש סצירה.
פעם אחת מה שקובע זה מבחן האזנה ופעם שניה מכשירי מדידה שהחלטת (באופן שדורש הוכחה) שהם רגישים מחוש השמיעה.
לייתר דיוק, טענותיך הם הוכחה לאי תקפות ההנחה הסמויה לפיה מכשירי המדידה הנוכחיים הינם רגישים יותר בכל אספקט (בקלט+פיענוח) מהאוזן האנושית.
זו שאלה רטורית, לא מצפה לתשובה.
זו שאלה רצינית? מה הקשר בין נתוני מדידה לפסיכואקוסטיקה? נתוני מדידה הם ביטוי של אות חשמלי אנלוגי או ספרתי . מודדים אות חשמלי . איך זה נשמע , זה כבר עניין אחר שתלוי בציוד, סביבה ומאזין (עם או בלי ויסקי) , ולכן פסיכו' לא תקפה לעניין מדידה.
זה לא סתם שאין קשר בין נתונים לבין חווית ההאזנה.
ברור! וזה מה שאני מנסה לומר מהתחלה . אפשר לדעת מה *מגיע* לאוזן , לא איך זה *נחווה*, וזה מה שעמיתך הטלפוני ניסה לומר .
אריה
הבעיה שלך היא מחסור בלוגיקה בסיסית והסברתי את הכשל.אין סתירה . יכולת האבחנה שנמדדת ע"י מבחן עיוור , ומכשירי מדידה שבודקים אם בכלל יש במה להבחין , הם שני דברים שונים . וכמו שאי אפשר לבדוק מה אתה חווה בעזרת מכשירי מדידה , אי אפשר לבדוק מה קיים בעזרת האוזן שלך. ואם אתה באמת חושב שהאוזן רגישה יותר לצליל (ולא פענוח, זה לא התפקיד שלה) מאשר מכשירי מדידה, אז באמת אין על מה לדבר כי אתה מתנהל במישור מקביל .
אולי אוזן האדם רגישה גם יותר מאוזנו של הכלב? או החתול? מה עם אוזני פיל (תת תדר)? שמא אוזנך רגישה גם לרעשי ההליכה של מקק הבית המצוי , אותם יכול לקלוט רק עכבר?
האם יש בקהל מישהו שחושב שפיל או עכבר מצויידים באמצעי קלט עדיפים על אלו של מכשור מדידה וניתוח אלקטרוני מודרני?
האם מישהו חושב שחתול (רף שמע עליון 80000 הרץ , פי 4 ויותר ממחונני השמיעה הטובים ביותר בקרבנו ובכלל) יכול לשמוע תדרים שנמדדים במגה הרצים , מהסוג שגם הספקטרום אנלייזר העלוב שיש לרוברט יכול לקלוט?
אם מבחן השמע הוא הקובע אז זהו. נגמר. זה המבחן הקובע.
טיעון חסר תוקף אם לא יוצרים הקשר בין "קובע" לבין *מה* הוא קובע.
קובע אם נבחן יכול לחוש בהבדלים במידה וקיימים? כן, בהחלט.
קובע אם ההבדלים קיימים בפועל? לא.
מבחן עיוור בוחן בני אדם , מדידה בוחנת ציוד וביצועים. יכול להיות מצב שהנבחן לא יבחין בהבדלים קיימים , אך לא יכול להיות מצב שנבחן ידווח באופן הדיר על הבדלים שלא קיימים בפועל . זה נוגד את ההגיון.
לגבי הבנתך את חוש השמיעה:
מתי תבין שאני לא כורך בכפיפה אחת את מה שמגיע לאוזן לבין מה שקורה אחר כך? צטט את דבריי בהם ניסיתי להסביר את מנגנון הפיענוח במוח , אם תמצא.
אין קשר , לא ישיר בכל מקרה, בין אות השמע לבין המניפולציה שהוא עובר בתוך הראש.
סליחה סחבק, עייפתי....
שאלה מעניינת צריכה להיות, אם לא יודעים את הפסיכו אקוסטיקה, איך יודעים מה למדוד?
זו שאלה רטורית, לא מצפה לתשובה.
זה לא סתם שאין קשר בין נתונים לבין חווית ההאזנה.
אריה
ואם אתה באמת חושב שהאוזן רגישה יותר לצליל (ולא פענוח, זה לא התפקיד שלה) מאשר מכשירי מדידה, אז באמת אין על מה לדבר כי אתה מתנהל במישור מקביל .
כל מה שכתבת טוב לסיפוק צרכיהם של מכשירי מדידה, לא של מערכת השמיעה.התשובה פשוטה וידועה לעולם האודיו כבר 100 שנה או יותר
נדרש למדוד Frequency Respons , עקום פאזה כפונקציה של תדר, יחס אות לרעש, עוותים הרמוניים ו Jitter
לרמקולים רצוי למדוד גם -Watherfall שמכיל את כהפרמטרים הנ"ל בתצוגה אחת שהיא נוחה ומובנת יותר.
הפרמטרים הללו מגדירים באופן מוחלט וחד חד ערכי את כל הפרמטרים של האודיו כולל אלו של רמקולים.
הבעיה במדידה מדוייקת של רמקולים היא הדרישה לחדר יבש שעולה כמה מליוני דולרים.
https://en.wikipedia.org/wiki/Hearing_range
מאחר שחוננת בחוש שמיעה פנומנלי , נחריג מעט את התחום עבור המאושרים שחולקים עמך את היכולת הזו (הלוואי עלי) ב, נאמר , עוד 5000 הרץ?
אני ניסיתי להסביר מדוע הטיעונים ה"רציונאליים" שהוצגו כאן הם אינם רציונאליים.מקריאה של השרשור עולים שתי גישות אפיסטמולוגיות, הגישה הרציונליסטית והגישה האמפרציסטית או מה היחסים בין הידע ליודע ואיך אני יודע שאני יודע?
אתם נמצאים במחנות שונים, רוב הסיכויים שלעולם לא תגיעו לעמק השווה, חבל על וויכוחי סרק בשרשורים כאלו שבסופו של דבר מגיעים לקרב מהלומות אישי, אפשר גם לא להסכים מבלי להתנצח ללא סוף.
אם מדובר בכבלי רמקול אז יש ועוד איך הבדלים , אם מדובר באינטרקונקטים והוא מחבר PRE נורמלי לPOWER נורמלי אז בדמיון ובחלומות שלו יש הבדלים במדידות (כדי 110-120 dB ) בתחום 10-50,000 Hzהיום היה לי ראיון עם נורדוס. המדידות סותרות את עניין ה״אין הבדלים״ אגב.
האם אתה מסוגל להבחין בהבדלים (במבחן עיוור) בין שני מוצרים שההבדלים בניהם משמעותיים ברמת המדידה?
מה זה "נמדד זהה"?זאת ממש לא שאלת השאלות- השאלה האמיתית היא אם אתה מסוגל להבחין בין ציוד שנמדד זהה - אתה חייב לחבדיל בין שתי טענות אלו, כל הויכוחים הם על הטענה שלי .
באיזה מכשירי מדידה מדובר? אשמח ללינק.התשובה פשוטה וידועה לעולם האודיו כבר 100 שנה או יותר
נדרש למדוד Frequency Respons , עקום פאזה כפונקציה של תדר, יחס אות לרעש, עוותים הרמוניים ו Jitter
לרמקולים רצוי למדוד גם -Watherfall שמכיל את כהפרמטרים הנ"ל בתצוגה אחת שהיא נוחה ומובנת יותר.
הפרמטרים הללו מגדירים באופן מוחלט וחד חד ערכי את כל הפרמטרים של האודיו כולל אלו של רמקולים.
הבעיה במדידה מדוייקת של רמקולים היא הדרישה לחדר יבש שעולה כמה מליוני דולרים.
מהנדסים שיודעים לקרוא מדידות מסוגלים לבצע קורלציה ב- 99% בין הנמדד לבין הנשמע - לא כולל רמקולים אשר המדידות שלהם אינם מספיק מדוייקות כי הם לא נמדדים בחדרים היקרים שתארתי.
זאת ממש לא שאלת השאלות- השאלה האמיתית היא אם אתה מסוגל להבחין בין ציוד שנמדד זהה - אתה חייב לחבדיל בין שתי טענות אלו, כל הויכוחים הם על הטענה שלי .
אם אתה חושב שמכשיר מדידה מסוגל לתאר לך את מה שהמוח האנושי חש אז באמת אין על מה לדבר כי אתה מתנהל במישור מקביל.
הבנתי. אז אתה מבין מה אדם יצליח לשמוע ומה לא לפי טווח ההעינות לתדר? זהו? שם נגמר לך הידע?
הערה נכונה מצידך בין יכולת האזנה ליכולת אבחנה. כל הכבוד, מתחילים להתקדם. אך תרשה לי לנסח מחדש את ההבנה שאתה מייחס לי.
אני יכול לדעת בדיוק מה יגיע לאוזנו של אדם , אך:
אני לא יכול לדעת אם היא תצליח לקלוט את הכל , אם יש לה הרגישות הנדרשת .
אני בהחלט לא יכול לדעת , אם מה שהיא כן קולטת ומעבירה הלאה , יעבור את סף התודעה.
אני מקווה שהבהרתי את עצמי .
טווח השמיעה זה נחמד, מה עם טווח ההבחנה בתוך טווח השמיעה? האם לדעתך אתה תבחין בכל מה שאני אבחין ולהיפך?
ראה לעיל , איני חולק על האבחנה שאתה עושה בין יכולת הבחנה לבין שמיעה בפועל . יש שומע, יש מקשיב. אותו דבר.
ולשאלת השאלות.
האם אתה מסוגל להבחין בהבדלים (במבחן עיוור) בין שני מוצרים שההבדלים בניהם משמעותיים ברמת המדידה?
מבחין מבחין.
האם אתה או מישהו מטעמך בדקתם שהציוד נשמע זהה , באופן המתואר בתגובה 69?
עכשיו אני שאלתי את קליפ99 אם הוא מבחין בין שני מוצרים שנמדדים שונה אבסולוטית.
הרי במידה וזה באמת מתרחש, ולא מבחינים, זה בהחלט עלול לערער את תוקפו של המבחן העיוור שלך.
רוצה להוסיף על התגובה הקודמת שלי . קודם צריך לבדוק שההבדל המדיד אכן שמיע . יכול להיות שלא אבחין בו בהאזנה מודעת . ואם אדם אחר כן יבחין? גם יכול להיות שלא תהיה הדירות במבחן ההאזנה המודעת , הכל יכול להיות . לקחת את זה בחשבון? האם יש בכך כדי לערער על מבחן עיוור? כמו שאמרתי , אין למבחן עיוור תוקף במקרה של הבדלים שמיעים . כן יש לו תוקף במקרה שמדווחים עם הבדל שמיע שלא נמדד בפועל , ובמידה שמשיגים הדירות בתוצאות הבחינה , אפשר לומר שהמדע לא יודע הכל , בתגובה לשאלתך פעם "מה המדע יודע?"