תחפש באינטרנט ותגלה, להפתעתך, שבודקים על ידי תגובת גלי מוח לשינויים בצליל, למשל, האם המוח מגיב לתדירויות שמעל 20 ק"ה. מבחנים עיוורים זה נחמד, אבל ממש לא מדעי.
אף אחד לא מתכוון להוכיח קיום מידע מוזיקלי בתדירות מסויימת לפי האופן בו המוח מגיב ... ישנן שיטות מדוייקות יותר, אתה יודע .. מדידות באמצעות מכשור מתאים? ובכלל , עניין תגובת המוח לא רלוונטית לטיעון של רוברט , אלא יכולות רכיבי מערכת השמע השונים להפיק את אותן תדירויות . מבחן עיוור אינו יכול וגם לא מתיימר להיות כלי מדעי מעצם העובדה שהמרכיב האנושי אינו יכול להוות סמכות לביסוס תצפיות , אך הוא אמצעי מצויין לנטרול השפעות זרות על חוויית השמיעה והוכחת/הפרכת הדירות בדבר הטענה להבחין בהבדלים , במידה ואלו קיימים - בהתבסס על תוצאות מדידה מדעית.
הבעייה היא, לדעתי, שמאחר וקל להתייחס למדידות ובלתי אפשרי להתייחס למוח, אנשים נוטים "להידבק" לקטע של מדידות, שזה אולי חשוב, אבל רחוק מלהיות הסיפור כולו. הקשר בין איכות הצליל שמערכת מפיקה לבין תוצאות המדידות של מערכת, ככל שמדובר בהאזנה, מאוד קלוש, אז למה להתייחס למבחן עיוור כאל מדד כל כך קובע?
סתירה . נא החלט אם אנשים מייחסים משקל למבחן עיוור , או למדידות? כי אלו שני דברים שונים לחלוטין . אדם טוען לקיום הבדלים בין רכיבים שלכאורה אמורים להציג פלט זהה בתחום השמע של חתולים אפילו . מדידה תאשר מדעית אם ההבדל קיים . מבחן עיוור יאשר לאותו אדם אם אכן הוא שומע את מה שהוא שומע - שים לב , לאבחן הדירות ברמה האנושית - לא לבסס הוכחה בדבר קיום הבדל מלכתחילה.
clip99, לאלכוהול יש השפעות פיסיולוגיות ..
האדם לא מהווה חלק ממערכת שמע. בפירוש לא . ואסביר למה.
אנשים שונים יכולים לחוות באופן שונה סט-אפ נתון בחלל נתון . כמו כן , אותו אדם יכול לחוות את אותו סט אפ באופן שונה , בהתאם לנסיבות האישיות שלו (ויסקי?) .
הסטאפ נשאר תמיד זהה , ומציג את אותו הפלט (תיאורטית - לא נתייחס לשחיקת התקליט והתייבשות קבלים לדוגמא) . בשיחה הטלפונית שלך ניסו להסביר לך שההבדל לא נקבע לפי מה שמתפרש אצלך ברובד ההכרתי , אלא בשלב מוקדם יותר , אם בכלל קיים. אריה