תקשיב ,גם אני סוגר את הדיון....
אני נמצא כרגע כמה ימים בשויץ.עברתי כ שלושה מועדוני ג'ז קלילים חמודים כאילו.לא יודע מי ניגן אבל אחלה הופעות היו.אני נמצא עם (במקרה) שני אודיופילים שהם שכנים של החברה שלי.
אחד בעל חברה למיחשוב שמכניס משכורת של רבע מרצדס בחודש והשני דר בתחום האורטופדיה.כך שבורים הם לא.מעניין שהשפה שלי ושלהם וההגדרות שלי ושלהם מאוד חופפות ומובנות אחד לשני.גם בענייני אודיוםיליה וגם ממה ששמענו במועדון.אז מה שאני שואל.
האם גם אנחנו אלה שמעבר לים ואנוכי בורים מבחינתך? או שבכלל כל אוהבי המוזיקה והאודיופילים ואילו שהולכים להופעות לא מבינים דבר וחצי דבר?
אולי תגובה הראשונה מאז שכתבתי את הודעה ראשונה שהיא מנסה לייצר שיחה כל שהיא ולנסות לגשר על הפער בין מה שאני כתבתי לבין איך שכמה חברי פורום רצו להבין את הדברים....
z.s - זה לא סגנון להסביר לאחרים שטעם שלי הידע שלי וכו הוא הנכון רק בגלל שאני הוא אני ומצד שני להסביר לאחרים כמה שהם לא מבינים על מה מדברים.
אני יוצא מנקודת הנחה שכל אדם אשר יהיה יש נושאים שהוא יכול לשלוט בהם ובמגביל יש נושאים שהוא לא שולט בהם (אפילו רופאים , עורכי דין , אנשי עסקים ומוכרי פלאפל ) וזה בסדר גמור .
תסכים איתי שרופא שמתמחה באורטופדיה יכול לשלוט לחלוטין במה שהוא עוסק בו ולא בהכרח הוא ישלוט גם בתולדות המוזיקה הקלה וגם ישלוט במכניקת הקוונטים ובאותה מידה הוא יכול לשלוט בהכל יחד ( אם הוא ממש מוכשר
ואם האדם לא מונע מאגו נחיתות ריגשית או מנקודת מוצא עצם זה שהוא רופא הוא כבר צודק בהכל , אדם לא צריך להרגיש איום מזה שהוא לא מבין בנושא כזה הוא אחר...
אני יגיע לנקודה , נפתח שירשור על להקה התגובות היו מחולקות בצד החיובי לאנשים שכמעט סוגדים ללהקה לצד השלילי שלא יכולים לסבול את להקה .
וקיבלתי תחושה שגם שונאים וגם האוהבים מתיחסים רק לתקופה מאוד מסויימת של להקה .
לא קבעתי לאף אחד מה לשמוע , לא אמרתי שפינק פלויד הלקה הכי גרוע בעולם וגם לא הכי טובה בעולם...
רק ניסיתי לתת פרספקטיבה שיש ללהקה הישגים שאי אפשר לקחת מהם ומצד שני יש להם תקופות שאולי מבחינה מסחרית משגשגות מבחינת השפעה על מוזיקה שנויה במחלקות אבל כך או כך שווה לעבור על דיסקוגרפיה .
כל מה שכתבתי ניצמד לביאוגרפיה של להקה , על כתבות , סרטי דוקו , האירועים השנים סיטואציות במגביל לזה הייתי צריך ללמוד קרוסים בתולדות הג׳אז תולדות המוזיקה הקלה(פופ)
שבו נגיד ביטלס , רולינג סטון , בוב דילן , לאונרד כהן , לו ריד , דיויד בוי , הנדריקס , ביץ בויז , אלויס מקבלים שמע לא מעט פוקוס בו נגיד פלוייד לא ממש נמצאים במקום הזה למה??
כי וואלה בזמן שרוג׳רס שר על ממסד בסוף ה 70s הוא שכח לעידכן שתכנים האלה כמעט 10 שנים לפניכן היו בשיחה ציבורי בסוף וכמה עצוב המפכה לא צלחה וכנראה שציניות של רולינג סטון , לו ריד אחרים שהיו סקפטים לגבי ׳׳ יפות הנפש׳׳ וטענו שזה אופנע חולפת וכך קרה לכן הם אולי המוזיקאים שהכי משפיעים על שנות השמונים ,פאנק ֿ,גארג׳ ולאחר מכאן רוק סיאטל וכו...
z.s קראה את תגובות שקיבלתי, אין דיון ואין נעלים תוקפנות שמבטלת מה שכתבתי ללא שום נימוק רלוונטי הכל מתבסס על תחושת בטן וטעם אישי של כמה אנשים כאן ( הזכיר לי קצת את אפקט הרשתות חברתיות שאם אתה אומר משהו נגד ראש ממשלה נתניהו קופצים עליך עשרה טרולים שקוראים לך בוגד ) אז באיזה שהוא שלב התחלתי לאבד סבלנות ועניתי בסגנון של כמה חברי פורום כאן...