עלויות DAC וסטרימר

rainbird

אוהב את התחום
מעורבות
39
נקודות
28
לא אוהב את jriver
מליון הגדרות מיותרות קל מאד לטעות
מעדיף audirvana
מגדיר לו להעביר הכל לדאק bitstream ישירות מהקובץ
בכל המשחקים שעשיתי זה המצב הטוב ביותר וזה גם נשמע לי יותר טוב מהסטרימר המובנה
בדקתי את העניין על ifi idsd pro ועל cambridge audio cxn
בשניהם המוד של דאק בלבד ומחשב עם audirvana נשמע טוב יותר

צריך גם renderer . דאק בלבד זה לא מספיק

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,619
נקודות
113
מהניסיון שלי, סטרימר טוב נשמע יותר טוב ממחשב גם אם הוא מחשב pc אולפני עם ספק כוח לינארי (יש לי כזה) וגם מחשב מקינטוש (היה לי). מה שכן אני לא מבין כלום במחשבים ויש מצב שלא הגדרתי משהו כמו שצריך אבל עצם זה שזה נתון להגדרות ושינוי כבר פוסל את האופציה מבחינתי מכיוון שאני רוצה רק לשמוע מוזיקה ולא להתעסק במחשבים והגדרות.
בהחלט. זאת משום שאכן יש לו חומרה ייעודית מחד, כמו שעון וספקי כוח משודרגים, ומאידך צריכת זרם וצרכני זרם נמוכה בהרבה, כי יש הרבה פחות רכיבים סטרימר, למשל, לא צריך כרטיס מסך רועש (חשמלית). לסטרימר אפשר לשים מערכת הפעלה בסיסית ביותר ודרייברים מועטים.
להגיד שסטרימר זה מחשב זה קצת כמו להגיד שמחשב כיס זה מחשב, או שראוטר זה מחשב. או ש- NAS זה מחשב. זה פשוט לא.

מניסיוני, סטרימר טוב נשמע יותר טוב ממחשב מצוין. מיכאל123 חולק עלי. אני לא שמעתי את המחשב שהוא בנה והוא לא שמע את הסטרימר שלי.

בכל מקרה, לדעתי, מבחינה פרקטית, ברגע שיש פיתרונות תוכנה מבוזרים כמו ROON, הצורך ביחידת קצה של מחשב שמחובר ישירת לדאק, נעלם. צריך פשוט חומרת קצה טובה ככל האפשר, שתדע לקבל קבצים ולנגן אותם. השליטה יכולה להיות ממקור אחד. אין שום יתרון למחשב על סטרימר, בארכיטקטורה כזאת. רק חסרונות.

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
בהחלט. זאת משום שאכן יש לו חומרה ייעודית מחד, כמו שעון וספקי כוח משודרגים, ומאידך צריכת זרם וצרכני זרם נמוכה בהרבה, כי יש הרבה פחות רכיבים סטרימר, למשל, לא צריך כרטיס מסך רועש (חשמלית). לסטרימר אפשר לשים מערכת הפעלה בסיסית ביותר ודרייברים מועטים.
להגיד שסטרימר זה מחשב זה קצת כמו להגיד שמחשב כיס זה מחשב, או שראוטר זה מחשב. או ש- NAS זה מחשב. זה פשוט לא.

מניסיוני, סטרימר טוב נשמע יותר טוב ממחשב מצוין. מיכאל123 חולק עלי. אני לא שמעתי את המחשב שהוא בנה והוא לא שמע את הסטרימר שלי.

בכל מקרה, לדעתי, מבחינה פרקטית, ברגע שיש פיתרונות תוכנה מבוזרים כמו ROON, הצורך ביחידת קצה של מחשב שמחובר ישירת לדאק, נעלם. צריך פשוט חומרת קצה טובה ככל האפשר, שתדע לקבל קבצים ולנגן אותם. השליטה יכולה להיות ממקור אחד. אין שום יתרון למחשב על סטרימר, בארכיטקטורה כזאת. רק חסרונות.

למה הכוונה מחשב נעלם? הנוק שלי שקט עם מעבד I3 ומתפקד כקופסה שחורה מותקן מינימלי והדרך היחידה לנגן דרכו זה דרך ממשק טקסטואלי שאני מעדיף אותו או עם הטלפון , המעבד לא עובר את 1% גם שמריץ 4 גיג קבצים ISO מהרשת כמעט real time
איזה חסרונות יש בזה?
ועלות בכמה מאות אחוזים פחות מסטרימר
לדוגמא שים לב לשורות כל המידע שם

Screenshot 2020-04-08 at 20.18.42.png

תמונות מצורפות

• Screenshot 2020-04-08 at 20.18.42.png
    Screenshot 2020-04-08 at 20.18.42.png
    KB 177.1 · צפיות: 286
נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,619
נקודות
113
למה הכוונה מחשב נעלם? הנוק שלי שקט עם מעבד I3 ומתפקד כקופסה שחורה מותקן מינימלי והדרך היחידה לנגן דרכו זה דרך ממשק טקסטואלי שאני מעדיף אותו או עם הטלפון , המעבד לא עובר את 1% גם שמריץ 4 גיג קבצים ISO מהרשת כמעט real time
איזה חסרונות יש בזה?
ועלות בכמה מאות אחוזים פחות מסטרימר
הצורך נעלם, כפרה. לא המחשב.

אני די בטוח שאם תשים סטרימר איכותי מאד עם שעון מדויק כמו שלמחשב לא יהיה בחיים, וספק כוח איכותי, התוצאה תהיה יותר טובה. אבל כמו שאתה אומר, זה עולה הרבה יותר.
יש לי חבר חמוד ופסיכופת שאשכרה מוציא את הרכיבים בלוח האם שמייצרים שעון ומחליף אותם ברכיבים מדוייקים יותר, מחליף את כל ספקי הכוח בבית ללינארים (כולל אלה של המטענים של הטלפונים ושל הרובוט שואב האבק :)). אצלו הייתי בכיף עושה את ההשוואה הזאת - מחשב מול סטרימר.

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
הצורך נעלם, כפרה. לא המחשב.

אני די בטוח שאם תשים סטרימר איכותי מאד עם שעון מדויק כמו שלמחשב לא יהיה בחיים, וספק כוח איכותי, התוצאה תהיה יותר טובה. אבל כמו שאתה אומר, זה עולה הרבה יותר.
יש לי חבר חמוד ופסיכופת שאשכרה מוציא את הרכיבים בלוח האם שמייצרים שעון ומחליף אותם ברכיבים מדוייקים יותר, מחליף את כל ספקי הכוח בבית ללינארים (כולל אלה של המטענים של הטלפונים ושל הרובוט שואב האבק :)). אצלו הייתי בכיף עושה את ההשוואה הזאת - מחשב מול סטרימר.

הבנתי :) יקנה בקרוב ספק לנוק של sbooster רק שעולה 300 יורו נראה אם ישפיע

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113

לפחות עכשיו אני מבין למה הסטרימר נשמע כל כך הרבה יותר טוב מכל מחשב שניסיתי..

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
לפחות עכשיו אני מבין למה הסטרימר נשמע כל כך הרבה יותר טוב מכל מחשב שניסיתי..

אני נהנה מהתעסקות עם המחשב והגמישות שיש בזה
בכל מקרה רע לא שומעים.
סביר להניח שאם היה תקציב הייתי פשוט קונה כרטיס וספקים יעודים להם ומחשבים יש לי מספיק
אני יודע שסטרימרים יקרים ממש יש להם חומרה יעודית אבל המחירים בשמיים

rainbird

אוהב את התחום
מעורבות
39
נקודות
28
סביר להניח שאם היה תקציב הייתי פשוט קונה כרטיס וספקים יעודים להם ומחשבים יש לי מספיק

נכון וזו הסיבה שפתחתי את השרשור הזה.
אני ממש לא מבין למה חומרה של סטרימר מצדיקה תגי מחיר מוגזמים.

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,619
נקודות
113
אני נהנה מהתעסקות עם המחשב והגמישות שיש בזה
בכל מקרה רע לא שומעים.
צודק. וזאת היתה ההצדקה להשתמש במחשב שנים רבות. עד שלפני שנתיים ניסיתי סטרימר טוב ולא יכולתי לחזור אחורה. על משקל once you go black, או במקרה שלנו: once you try a streamer...

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
צודק. וזאת היתה ההצדקה להשתמש במחשב שנים רבות. עד שלפני שנתיים ניסיתי סטרימר טוב ולא יכולתי לחזור אחורה. על משקל once you go black, או במקרה שלנו: once you try a streamer...

בינתיים מסופק אולי בעתיד,יותר חשוב לי פטיפון בקרוב מתנה ליום הולדת :)

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
נכון וזו הסיבה שפתחתי את השרשור הזה.
אני ממש לא מבין למה חומרה של סטרימר מצדיקה תגי מחיר מוגזמים.
כי לחומרה יש חשיבות רבה. נכון, אפשר להפעיל מחשב כמו שהוא עם תוכנת הפעלה טובה, אבל כשאני הוספתי את כרטיס JCat הבדל היה ממש ממש מורגש (לטובה כמובן), כנ״הל כרטיס רשת (לא שמתי אך מאמיןמשכן), ובטח ספק טוב גם עושה את עבודה.
חברות מובילות מפתחות כול מיני רכיבי מחשב (סטרימר) יעודיים עבור עצמם אל ככה או אחרת זה מבוסס על לוח אם סטנדרטי (לרוב המוחלט) ובגלל שכול דבר בהיי אנד עולה הון - ככה גם סטרימר מבית טוב עולה בהתאם.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
מאמין לך! ואני מת לשמוע איזה סטרימר היי אנד מול מחשב יעודי שלי...

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
אם נשים את נושא המחיר בצד סטרימר היי אנד זה בעצם מחשב שנבנה רק להיות סטרימר , ספק איכותי, שעון איכותי וכו...
יותר קל לקנות סטרימר הי אנד ולא "להתעסק" עם מחשב...

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אתה יודע שברגע שתשמע איזה סטרימר היי אנד מול המחשב שלך אתה תשלוף את הפלסטיק הזה שנמצא בכיס שלך שאחרי שמגהצים אותו המספר בייתרת החשבון בנק שלך משתנה ולא לכיוון שאנחנו אוהבים...

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אני כרגע שומע עם מחשב אודיו שנשמע מעולה !
אבל בגדול המחשב מת , מיותר , הוא תרום עידן הסטרימרים .
בזמנו הסטרימרים היו בחיתולים ומחשבים שנבנו טוב השתבו לטרנספורט סידי טובים.
אבל מחשב טוב עם כל המיסביב : שנאי טורדיאלי , רקלוקרים ,רגנרטורים כבילה.....לא באים בזול ועולים כמו סטרימר.
אז למרות שאני חושב שמחשב טוב מיישר קיו עם סטרימרים ונגני סידי לא היתי מתעסק עם לבנות אחד היום .

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
אני כרגע שומע עם מחשב אודיו שנשמע מעולה !
אבל בגדול המחשב מת , מיותר , הוא תרום עידן הסטרימרים .
בזמנו הסטרימרים היו בחיתולים ומחשבים שנבנו טוב השתבו לטרנספורט סידי טובים.
אבל מחשב טוב עם כל המיסביב : שנאי טורדיאלי , רקלוקרים ,רגנרטורים כבילה.....לא באים בזול ועולים כמו סטרימר.
אז למרות שאני חושב שמחשב טוב מיישר קיו עם סטרימרים ונגני סידי לא היתי מתעסק עם לבנות אחד היום .
אני חושב שאתה צודק ! מצבי זהה למצבך , השוני הוא שאני לא בטוח בכלל שהמחשב שלי לא נשמע יותר טוב מאיזה סטרימר מושקע , הוא יהיה בטוח יותר חלש , יותר סגור בתוכנה , ויזדקן יותר מהר מבחינת התקנת תוכנות מודרניות (הרי זו פלטפורמה סגורה ) ,
מעבר לכך התוכנות שליטה לעיתים של סטרימרים קצת מתישנות ,
אני אתן דוגמה , אני למשל לעיתים מפעיל את ה"ROON " ,כאשר הוא גורם ל J RIVER לנגן בעצם , כאשר בתוך ה J RIVER מותקן פלאגין של DIRAC , נו - לך תעשה את זה בסטרימר , נכון ! זה לא היכולות שלי ,אלא של מיכאל 123 ,
עכשיו שאלה ? גם אני ,גם מיכאל , גם אלוני , יכולים לקנות לנו סטרימר ממש טוב , למה לא קונים? מה חוסכים ? מתקמצנים ? ומילא אני , אבל שני הללו מדברים עם מחשב יותר טוב מאשר עברית ,
וגם הנסיון שלי הוא לא כמו של מתנוש למרות שאני מאמין לכל מילה שהוא אומר ולדעתי ממש מבין עניין ,
אבל בסופו של דבר זה כנראה יגיע , כרגע לא ממש בא לי לקנות איזה NUC באריזה מפונפנת ותכנה צולעת בעשרות אלפי זלוטי !

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אתה צודק בזה שמבחינת סאונד אני מאמין שלסתרימר יהיה קשה להתעלות על מחשב בנוי טוב מקסימום טקו במיוחד מחשב כמו שלך.
היות והגעתי עם המחשב לתוצאה פנטסטית אני לא מאיז לגעת בוא כבר 3 שנים .
אני משתעשעה ברעיון לקחת אותו למיכאל לקינפוג מחדש אבל הכל עובד טוב ותמיד יש על מה לזרוק כסף.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
אתה יודע שברגע שתשמע איזה סטרימר היי אנד מול המחשב שלך אתה תשלוף את הפלסטיק הזה שנמצא בכיס שלך שאחרי שמגהצים אותו המספר בייתרת החשבון בנק שלך משתנה ולא לכיוון שאנחנו אוהבים...
יש מצב:) אך טרם קרה....

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
אם נשים את נושא המחיר בצד סטרימר היי אנד זה בעצם מחשב שנבנה רק להיות סטרימר , ספק איכותי, שעון איכותי וכו...
יותר קל לקנות סטרימר הי אנד ולא "להתעסק" עם מחשב...
עם לשים בצד מחיר - לי לא היה שום התעסקות יתר עם המחשב, דבר היחידי זה שהוספתי כרטיס יו אס בי שכולל שעון מדוייק (שאגב הרבה מהגדולים משתמשים בו - femto ) וספק חיצוני - זה הכול. תוכנת הפעלה שלי Euphony שבעצם מערכת הפעלה שלא דורשת שום דבר ואין לך אפילו יכולת להתערב שם, בדיוק כמו בסטרימר.
תשים לב (ציינתי באיזה מקום את זה) שלמשל סטרימר של פלייבק מבוסס כולו nuc i3
נכון יש שם עוד דברים מיוחדים יעודיים כמובן אבל עד כמה זה מצדיק מחיר... לא יודע כי שוב אני מציין את דעתי שאיכות הסאונד של סטרימר תלוי באיכות התוכנה, ואם היה אפשרות לקחת תוכנה שמותקנת באותו הפלייבק ולהתקין במחשב - לא יודע אם הינו שומעים הבדלים של ממש - אולי כן - אני לא מתווכח עד שלא ישמע במו אוזניי

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
נדמה לי שמחשב אפשר לחבר לדאק רק בחיבור usb שהוא רועש יותר מחיבור AES/EBU.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור