עלויות DAC וסטרימר

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
גם בפורום הזה היו וכחנים אין סופיים שמגייסים את המדע וסבתא שלו לתת הסברים עד שהם מועילים להגיעה לאחד החברים פה עם מערכת מגובשת ונסיון ואחרי חמש דקות מעלים פוסט מתנצל בלה בלה בלה.
תראה הפורום הזה בניגוד אולי לאחרים בורך באודיופילים כבדים עם נסיון רב מאוד.
לא מדובר פה בציודים של אופיס דיפו ומחסני חשמל .
כך נתון בסיסי ותתקדם איתו : האודיו הכל זה בחשמל וחשמל זה לא רק אפס ואחד פלוס ומינוס ! על החשמל רוכבים עוד מליון דברים שברובם מזיקים מתדרים מאוד גבוהים עוד כל מיני ענינים.
כל החרה שמסביב לאפס ואחד הדיגיטאלי משפיעה מאוד שעל הסאונד ויש עוד המון .
אבל עם תרצה יש לי בבית כבל usb נוסף שנשמע שונה לחלוטין מזה המחובר , תבוא אחרי הקורונה נדגים לך.
על התחום האנלוגי אין מה לדבר שם חשמל זה מלחמה !
אף אחד לא דיבר עך אנלוגי
לגבי דיגיטלי אני לא מתווכח עם אף אחד
ציינתי עובדה שלמרות שניסו להוכיח לי כמה פעמים במבחן עיוור לא הבחנתי בשום הבדל
אני מוכן לאתגר לבוא גם אליך
בע"ה אחרי שנצא מהמצב הזה

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אין פה מה להוכיח !!
ההבדלים קימים ומוחשיים מאוד !
אני מציעה לל במקום להתווכח בויכוח שאת פשוט טועה בו. תתריח את עצמך אלי ליד נס ציונה ובדקה אני סוגר לך את הפינה.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אין פה מה להוכיח !!
ההבדלים קימים ומוחשיים מאוד !
אני מציעה לל במקום להתווכח בויכוח שאת פשוט טועה בו. תתריח את עצמך אלי ליד נס ציונה ובדקה אני סוגר לך את הפינה.
ברור שיש מה להוכיח
הסברתי לך שניסיתי כמה פעמים
הלוואי שאתה צודק. תמיד שמח ללמוד דברים חדשים. במיוחד כאלו שלא מסתדרים עם הגיון (הקורס הכי מעניין בתואר היה פיסיקה מודרנית רק בגלל שהוא מלא בתופעות לא מוסברות)
אגיע בע"ה

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
טוב הבנתי !
עם נסיתה ולא שמעתה אז אחד מ2
או שהמערכת ששמעתה לא ממש מסוגלת לשקף
או שהשמיעה לא משהו.
ואני לא מתכוון להכנס להסברים כי הנושא נתחן עד דק .
תמיד יש את החכמולול התורן . האמת קצת מעייף.
מתרת הפורום היא ללמד וללמוד במטרה לשפר ואין טעם לדוש בעניין . אני כבר לא צריך להוכיח כלום ועם אתה פה ללמוד הרווחתה ועם אתה פה להוכיח שאחד זה 2 הפסדתה.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
טוב הבנתי !
עם נסיתה ולא שמעתה אז אחד מ2
או שהמערכת ששמעתה לא ממש מסוגלת לשקף
או שהשמיעה לא משהו.
ואני לא מתכוון להכנס להסברים כי הנושא נתחן עד דק .
תמיד יש את החכמולול התורן . האמת קצת מעייף.
מתרת הפורום היא ללמד וללמוד במטרה לשפר ואין טעם לדוש בעניין . אני כבר לא צריך להוכיח כלום ועם אתה פה ללמוד הרווחתה ועם אתה פה להוכיח שאחד זה 2 הפסדתה.
לא מבין מה אתה מתעצבן
הצעת שאבוא לשמוע אמרתי סבבה
אתה רוצה שכבר עכשיו אשתכנע שאתה צודק?
אז למה לבוא?
מה קשור חכמולוג
שמעתי כמה הדגמות חלקן במערכות של עשרות אלפי דולרים
לא שמעתי הבדל. זו עובדה פרטית שלי
אם אשמע הבדל אצלך אין לי בעיה להגיד סליחה טעיתי
מותר לי להיות סקפטי בנתיים
ואגב זו המטרה של הפורום - לנהל דיונים עם כמה דעות להתווכח ללמוד
זה היה משעמם אם הדבר היחיד שהיה כאן זה "התחדשתי" וכולם מגיבים "תתחדש ותהנה" , זה היה נראה יותר כמו קבוצת תמיכה

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
זה היה משעמם אם הדבר היחיד שהיה כאן זה "התחדשתי" וכולם מגיבים "תתחדש ותהנה" , זה היה נראה יותר כמו קבוצת תמיכה
זה לא רק "תתחדש ותהנה" אפשר גם להתפרע עם (ורד) או :לב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,619
נקודות
113
ספק כח לא קשור כי אני לא מדבר על דאק שמקבל את המתח דרך USB. ברור שלספק יש השפעה קריטית ומי שמזין את הדאק באמצעות USB או ספק ממותג עושה טעות
השעון של USB קבוע על 480 מגה והמידע נשלח עם בקרות כך שאם הסטרימר שולח מידע הוא תמיד יגיע בשלמות לדאק אחרת ישלח שוב. הוא לא ישלח באיכות נמוכה יותר כי זה ביטים ולא מידע אנלוגי שיכול להתלבש משהו על האות.
אין לי ספק שאנשים שומעים הבדל כי לא יוציאו סכומי כסף על סתם. איך זה יכול להיות? אין לי הסבר אבל יש עוד כמה תופעות שאין לי הסבר ולכן לא שולל
אף אחד לא דיבר על שלמות המידע.
דיברתי על תיזמון המידע.

יש לי טרנספורט אופטי ענתיקה אבל בשעתו היה די איכותי, קוראים אותו PS Audio Lambda 2. היה מחובר לדאק ב- AES EBU.

כשקניתי סטרימר של TOTALDAC שיש לו כניסה (ויציאה) זהה, החלטתי לשרשר דרכו את הטרנספורט כי לא היה לי מקום בדאק לשתי כניסות AES EBU. הפלא ופלא - הסאונד של הטרנספורט השתפר. למה? כי זה סטרימר מודרני, איכותי, עם יחידה נפרדת (שמקבלת כוח נפרד) לשעון, והוא מייצר כנראה שעון מדויק יותר מהטרנספורט.
איך זה מתיישב עם העובדה שהמידע נשאר זהה? ושהדאק אמור לייצר בעצמו שעון? ושהדאק לא מקבל שעון מהסטרימר כלל (כי יש ביניהם בעיית התאמה)? לא יודע. אבל עובדה - זה נשמע יותר טוב. ולא ציפיתי לזה בכלל.
משמע - טרנספורט - בין אם הוא סטרימר קבצים או אופטי - משפיע על הצליל. משמעותית.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אף אחד לא דיבר על שלמות המידע.
דיברתי על תיזמון המידע.

יש לי טרנספורט אופטי ענתיקה אבל בשעתו היה די איכותי, קוראים אותו PS Audio Lambda 2. היה מחובר לדאק ב- AES EBU.

כשקניתי סטרימר של TOTALDAC שיש לו כניסה (ויציאה) זהה, החלטתי לשרשר דרכו את הטרנספורט כי לא היה לי מקום בדאק לשתי כניסות AES EBU. הפלא ופלא - הסאונד של הטרנספורט השתפר. למה? כי זה סטרימר מודרני, איכותי, עם יחידה נפרדת (שמקבלת כוח נפרד) לשעון, והוא מייצר כנראה שעון מדויק יותר מהטרנספורט.
איך זה מתיישב עם העובדה שהמידע נשאר זהה? ושהדאק אמור לייצר בעצמו שעון? ושהדאק לא מקבל שעון מהסטרימר כלל (כי יש ביניהם בעיית התאמה)? לא יודע. אבל עובדה - זה נשמע יותר טוב. ולא ציפיתי לזה בכלל.
משמע - טרנספורט - בין אם הוא סטרימר קבצים או אופטי - משפיע על הצליל. משמעותית.
ההבדל גם יכול לנבוע מהעובדה שסטרימר אחד יודע להזרים 192 או DSD והשני מוגבל ל 44
כאשר הנתונים זהים קשה להבין מבחינה טכנית למה זה יכול להשמע שונה (ושוב הדגש רק על טכנית)
יש שרשורים ארוכים על הויכוח הזה
יותר מזה אני זוכר שבתערוכת הדיגיטאון הראשונה שהיתה לפני הרבה שנים עוד לפני עידן הסטרימרים היה דיון מסודר האם הטרנספורט משפיע על האיכות וכמו בכל ויכוח היו 00תי קבוצות אחת שאמרה שזה לא יכול להיות טכנית והשנייה שאמרה "בוא אלי הביתה ואני אדגים לך"
כמובן שלהסכמה לא הגיעו
כנראה שזה ישאר בגדר תעלומה כמו עוד תופעות לא מוסברות שיש בטבע
חג פסח כשר ושמח ותהנו מהשקט שיש בחוץ כי זה משפיע בוודאות על האיכות (בלילה תמיד שומעים יותר טוב)

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
ע״פ ידיעתי וניסיוני (לא גורף במיוחד, אך עברתי על כמה דברים) - דבר הכי הכרחי בסטרימר זה תוכנה. תוכנה היא שאחראית על קריאת קובץ ושידור אל הדאק. כמובן שגם שאר הרכיבים של סטרימר יש להם השפעה במיוחד לספק, כרטיס usb משופר וכו׳. אך בסופו של דבר סטרימר זה מחשב נטו עם תוספות ותוכנה יעודית, ואפליקצית הפעלה של אותו יצרן(עם קיימת, אך לא תמיד).
לכן, אם סטרימר בנוי טוב אך תוכנה לא מה שהוא - צליל תהיה לא מה שהוא.
ניסיתי מספר תוכנות מהמחשב וכול פעם תוצאה הייתה די שונה.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
לכל תוכנה רצינית יש מליון הגדרות לכן אני בספק אם בין התוכבות הרציניות יש הבדל באיכות וגם אם כן הוא מינורי מאוד אם בכלל
להפך, לכול תוכנה רצינית לא אמורה להיות אפילו הגדרה אחד! הפעלתה ותהנה.
למי יש כוח ובכלל הגיון בהתאם לכול הקלטה ללכת ולשחק עם ההגדרות? אני רואה בזה בזבוז זמן. שלי. הגדרות = אקואלייזר ודבר הזה אף פעם לא אהבתי,כמו שאנ- לא אוהב שינוי בס וטראבל במגברים

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
להפך, לכול תוכנה רצינית לא אמורה להיות אפילו הגדרה אחד! הפעלתה ותהנה.
למי יש כוח ובכלל הגיון בהתאם לכול הקלטה ללכת ולשחק עם ההגדרות? אני רואה בזה בזבוז זמן. שלי. הגדרות = אקואלייזר ודבר הזה אף פעם לא אהבתי,כמו שאנ- לא אוהב שינוי בס וטראבל במגברים

לא הגדרות אקואלייזר בכלל אבל הגדרות של היציאה והדאק
אם ניקח את jriver כדומא יש מלא הגדרות ויש מצב בהתחלה לא להגדיר אותה נכון לציוד שלך

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
ע״פ ידיעתי וניסיוני (לא גורף במיוחד, אך עברתי על כמה דברים) - דבר הכי הכרחי בסטרימר זה תוכנה. תוכנה היא שאחראית על קריאת קובץ ושידור אל הדאק. כמובן שגם שאר הרכיבים של סטרימר יש להם השפעה במיוחד לספק, כרטיס usb משופר וכו׳. אך בסופו של דבר סטרימר זה מחשב נטו עם תוספות ותוכנה יעודית, ואפליקצית הפעלה של אותו יצרן(עם קיימת, אך לא תמיד).
לכן, אם סטרימר בנוי טוב אך תוכנה לא מה שהוא - צליל תהיה לא מה שהוא.
ניסיתי מספר תוכנות מהמחשב וכול פעם תוצאה הייתה די שונה.
מסכים לגמרי
בגלל זה אני תמיד מעדיף מחשב כי שם אתה שולט על התוכנה שהדבר הכי טוב שהיא צריכה לעשות זה פשוט לשלוח לדאק את הקובץ bitstream בלי להתערב
היו לי כמה ממירים משולבים סטרימרים ותמיד היה הבדל בסאונד בין הסטרימר הפנימי והמחשב

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
אם ניקח את jriver כדומא יש מלא הגדרות ויש מצב בהתחלה לא להגדיר אותה נכון לציוד שלך
לא דיברתי על הגדרות התאמה לדאק שהם ממש מעט וקשורות לאופן העברת מידע כמו native dsd, pod.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
מסכים לגמרי
בגלל זה אני תמיד מעדיף מחשב כי שם אתה שולט על התוכנה שהדבר הכי טוב שהיא צריכה לעשות זה פשוט לשלוח לדאק את הקובץ bitstream בלי להתערב
היו לי כמה ממירים משולבים סטרימרים ותמיד היה הבדל בסאונד בין הסטרימר הפנימי והמחשב
מהניסיון שלי, סטרימר טוב נשמע יותר טוב ממחשב גם אם הוא מחשב pc אולפני עם ספק כוח לינארי (יש לי כזה) וגם מחשב מקינטוש (היה לי). מה שכן אני לא מבין כלום במחשבים ויש מצב שלא הגדרתי משהו כמו שצריך אבל עצם זה שזה נתון להגדרות ושינוי כבר פוסל את האופציה מבחינתי מכיוון שאני רוצה רק לשמוע מוזיקה ולא להתעסק במחשבים והגדרות.

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
מהניסיון שלי, סטרימר טוב נשמע יותר טוב ממחשב גם אם הוא מחשב pc אולפני עם ספק כוח לינארי (יש לי כזה) וגם מחשב מקינטוש (היה לי). מה שכן אני לא מבין כלום במחשבים ויש מצב שלא הגדרתי משהו כמו שצריך אבל עצם זה שזה נתון להגדרות ושינוי כבר פוסל את האופציה מבחינתי מכיוון שאני רוצה רק לשמוע מוזיקה ולא להתעסק במחשבים והגדרות.

לסטרימר באמת טוב יש סביר להניח גם חומרה יעודית ולכן ישמע יותר טוב אבל לכל דבר יש את היתרונות והחסרונות

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
לא אוהב את jriver
מליון הגדרות מיותרות קל מאד לטעות
מעדיף audirvana
מגדיר לו להעביר הכל לדאק bitstream ישירות מהקובץ
בכל המשחקים שעשיתי זה המצב הטוב ביותר וזה גם נשמע לי יותר טוב מהסטרימר המובנה
בדקתי את העניין על ifi idsd pro ועל cambridge audio cxn
בשניהם המוד של דאק בלבד ומחשב עם audirvana נשמע טוב יותר

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
ולפי ניסיוני euphony עוד יותר טוב מ audirvana... הכול ע״פ הטעם:) כרגיל...:)
חג שמח לכולם!

rainbird

אוהב את התחום
מעורבות
39
נקודות
28
לסטרימר באמת טוב יש סביר להניח גם חומרה יעודית ולכן ישמע יותר טוב אבל לכל דבר יש את היתרונות והחסרונות

זה העניין - באיזה חומרה יעודית מדובר מלבד הספק ?

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
זה העניין - באיזה חומרה יעודית מדובר מלבד הספק ?

כרטיס usb ולמכשירים יקרים יותר יש עוד כל מיני מפענחים
אם יש הבדל , לא יודע לא ניסיתי אבל אני דיי בטוח שיש
עד כמה משמעותי גם לא ניסיתי אז לא יודע להגיד

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור