arye.gur
חבר משקיען
- מעורבות
- 882
- נקודות
- 113
השיאומי מחובר עם ה איץ די אמ איי לטלוויזיה ומהטלוויזיה כבל אופטי לממיר.איך השיומי מחובר אצלך? ניסית עם כבל usb?
אריה
השיאומי מחובר עם ה איץ די אמ איי לטלוויזיה ומהטלוויזיה כבל אופטי לממיר.איך השיומי מחובר אצלך? ניסית עם כבל usb?
טעות קולוסלית !הסטרימר צריך רק להעביר את המידע הדיגיטלי לדאק
הרכיב הקריטי זה הדאק
השאלה איך תחבר את השיאומי לדאק.
עד כמה שידוע לי יש לו רק יציאת hdmi
ההבדלים בין כבליי usb הם כמו חושך ואור.אין לי בעיה עם הנסיון שלך
מנסיון שלי אין הבדל
בכל מקרה זה ויכוח מיותר
ברור שכל אחד משקיע כסף רק אחרי שהוא שומע הבדלים
שובההבדלים בין כבליי usb הם כמו חושך ואור.
הבעיה בדרך כלל היא בחוסר נסיון של המאזין או חוסר יכולת של המערכת לשקף הבדלים.
תמצא פה הרבה חברים שישמחו להדגים לך הבדלים.
לעניין הסטרימר/ טרנספורט והממיר.
חשיבותם בשרשרת זהה . הסטרימר קריטי לאיכות הסאונד נקודה .
ועוד פעם לא בכל מערכת יש צורך בהשקעה מהסוג הזה .
השיאומי מחובר עם ה איץ די אמ איי לטלוויזיה ומהטלוויזיה כבל אופטי לממיר.
אריה
ספק כח לא קשור כי אני לא מדבר על דאק שמקבל את המתח דרך USB. ברור שלספק יש השפעה קריטית ומי שמזין את הדאק באמצעות USB או ספק ממותג עושה טעותאין קשר בין מימוש תוכנה בדרייברים לבין דיוק חומרה של שעון או ספק כוח איכותי.
לי זה נשמע מאד מוזר שאתה לא שומע הבדלים כשיש לך מערכת של 80,000 שח בבית. אבל אני מצדיע לך שאתה לפחות לא שולל את ניסיונם של אחרים.
איש יקר הויכוח מסתיים ברגע שתלך למישהו עם עמרכת שיכולה לשקף ותשמעה בעצמך או תתחיל להקשיב לבעלי נסיון. לא פסיכולוגית ולא כלום.שוב
זה ויכוח שלא יגמר אף פעם
מבחינה מדעית לא יכול להיות הבדל אבל אני לא אומר שאנשים לא שומעים הבדל
אנחנו פשוט לא מבינים הכל וברור שיש כאן אפקט פסיכולוגי
הויכוח על כבלים דיגיטלים חורש כל פורום אודיו בעולם
שמתי לב לעובדה שאלו שהם יותר טכניים לא מבחינים בהבדל אולי בגלל שפסיכולוגית הם יודעים שאין לזה הסבר מדעי ואלו שפחות מבינים טכנית כן שומעים
בתור אחד שעובד בתחום וכתב לא מעט דרייברים ל USB אני לא יכול לחשוב על סיבה שכבל כזה ישפיע בדיוק כמו כבל רשת וכבל hdmi
ולכן אולי אני לא שומע הבדל
זה לא קשור לנסיון אני לא ילד ושמעתי המון המון מערכות מפשוטות ועד מאות אלפי דולרים בתערוכות
לא.אשאל בצורה יותר ברורה: האם השוואת בין השיומי לפיוניר באותה צורת חיבור ( אם זה ה- SPDIF או USB. שתי האופציות שהשיומי נותן)
מה זה ? למה ככה ?השיאומי מחובר עם ה איץ די אמ איי לטלוויזיה ומהטלוויזיה כבל אופטי לממיר.
אריה
לא.
אריה
זה מאוד נוח, אני יכול לשמוע את הטלוויזיה דרך המערכת.מה זה ? למה ככה ?
ההבדל, לטעמי, גדול יותר משיפור בכבל או שיטת חיבור. השיאומי חסר חיים בהשוואה לפיוניר.אם כך, יתכן והשיומי יכול לתת תוצאה יותר טובה מהפיוניר בהזרמת מוזיקה. אני שואל כי אני מעוניין לקבל נקודת יחוס לגבי הרמה של השיומי.
אצלי למשל השוותי מול הסטרימינג של הגל ואין הבדל מוחשי
ההבדל, לטעמי, גדול יותר משיפור בכבל או שיטת חיבור. השיאומי חסר חיים בהשוואה לפיוניר.
אנסה בהזדמנות.אבל איך אתה קובע את זה אם לא השוות בין הפיוניר לשיומי באותו אופן?
אני לא מנסה לסנגר על השיומי אבל נראה לי שתופתע לטובה אם תחבר אותו למגבר שלך עם כבל usb ותשאיר את ה hdmi לווידאו
הסטרימר אחראי לרזולוציה, בימת צליל, הפרדה, איזון ועוד.
עשיתי את הניסוי הזה הרבה פעמים עם מערכות מכל הסוגיםאיש יקר הויכוח מסתיים ברגע שתלך למישהו עם עמרכת שיכולה לשקף ותשמעה בעצמך או תתחיל להקשיב לבעלי נסיון. לא פסיכולוגית ולא כלום.
חשמל כנראה זה לא רק אפס ואחד ובמיוחד באודיו . על החשמל רוכבים עוד מליון גורמים שמעכירים את הסאונד ובזה אני מתמצת את העניין המדעי . מעבר לכף אני יכול להדגים לך 2 כבלי usb שאחד סותם את הסאונד והשני פותח . הבדלים לחרשים. ושניהם מעבירים אותו אפס ואחד.
גם בפורום הזה היו וכחנים אין סופיים שמגייסים את המדע וסבתא שלו לתת הסברים עד שהם מועילים להגיעה לאחד החברים פה עם מערכת מגובשת ונסיון ואחרי חמש דקות מעלים פוסט מתנצל בלה בלה בלה.עשיתי את הניסוי הזה הרבה פעמים עם מערכות מכל הסוגים
לא שמעתי שום הבדל
ברור שיש הרבה גורמים שמשפיעים על הסאונד אבל לדעתי איכות הכבל הדיגיטלי זה לא אחד מהם
זו לא רק דעתי, תעשה חיפוש קצת בפורומים תראה שזה ויכוח ארוך ארוך כמעט כמו ביבי/לא ביבי
בקצרה תפקיד הכבל להעביר את המידע הדיגיטלי לממיר ואם היה מפספס ביט אחד אז גם כאשר היית מעביר קובץ בדיסק נייד היה מתפספס
לא שמעתי שמישהו קנה דיסק חיצוני עם כבל איכותי יותר כי הכבל הרגיל איבד לו מידע
יותר מזה אני יודע שלא יתכן מצב כזה בגלל מבנה הפרוטוקול של USB
שוב אני מאמין שאנשים שומעים הבדל, לא מאמין שהיו משקיעים כסף אם לא אבל האם זה נובע מעניין טכני לדעתי לא אלא משהו אחר שאנחנו לא מבינים
אז כל אחד ישקיע איפה שהוא רואה תמורה העיקר שנמשיך להנות מהתחביב
חג כשר ושמח