DavidGil
חבר משקיען
- מעורבות
- 1,882
- נקודות
- 113
ה״צלצול״ הוא לא תופעה של דרייברים קרמיים אלא תופעה של דרייברים קשיחים מכל סוג.אני לא איש טכני, אבל הצילצול הזה הוא תופעה של יחידות קרמיות.
לכן בחלק מיחידות המיד הקרמיות יש סוג אוזניים אשר מפחיתות אותו.
גאודר למשל משתמש בקרוסאובר של 50db שלפיו גם עוזר בהפחתה של התופעה הזאת.
כפי שערן ציין, לכל סוג של רמקולים יש חסרונות.
רוב הרמקולים הקרמיים מאוד מדוייקים, ולכן כל חריגה (הבאה מהם או מהמערכת) נשמעת ומציקה.
אם תאזין לרמקולים שאינם מדויקים, כנראה הרבה מהדברים הלא טובים במערכת אשר כנראה היו מציקים לך עם רמקולים מדויקים , לא ישמעו או יציקו ברמקולים שהם פחות מדויקים.
אין בעיה לשמוע 10 שעות רצוף רמקול קרמי, תאמין לי.
ובגדול (וגם אני לא איש טכני אבל ככה אני מבין את הדברים) פיזיקלית, ככל שהחומר יותר קשיח כך כאשר תפעיל עליו אנרגיה הוא ״יצלצל״ יותר בתדרים הגבוהים (ובהם בלבד).
לחומרים רכים יש יכולת ריסון גבוהה damping ולחומרים קשים פחות.
בהפשטה גמורה: תגזור עיגול קרטון ותיתן לו ״פינג״ עם האצבע, לא תשמע כלום מעבר למכה שנתת. תיקח מכסה עגול של קופסת שימורים ותיתן לו פינג עם האצבע והוא ימשיך לרטוט בתדר גבוה.
יצרני הדרייברים הקרמיים משתמשים בכמה שיטות למנוע את תופעת הצלצול בתדר הגבוה, אחת השיטות היא פשוט לחתוך בקרוסאובר את התדרים הלא רצויים (חלקם מעבר לגבול השמיע) ושיטה שניה היא לצפות את הקרמיקה בציפויים שיפחיתו עד יעלימו את התופעה.
בעיני זה דיון תאורטי לגמרי כי מה שחשוב זה מבחן התוצאה. ויש רמקולים קרמיים מדהימים.
נערך לאחרונה ב: