עדיין שבויים בסטיגמה, קרמי זה כבר in...

• פותח הנושא zs
  • פורסם בתאריך

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
אני לא איש טכני, אבל הצילצול הזה הוא תופעה של יחידות קרמיות.
לכן בחלק מיחידות המיד הקרמיות יש סוג אוזניים אשר מפחיתות אותו.
גאודר למשל משתמש בקרוסאובר של 50db שלפיו גם עוזר בהפחתה של התופעה הזאת.
כפי שערן ציין, לכל סוג של רמקולים יש חסרונות.

רוב הרמקולים הקרמיים מאוד מדוייקים, ולכן כל חריגה (הבאה מהם או מהמערכת) נשמעת ומציקה.
אם תאזין לרמקולים שאינם מדויקים, כנראה הרבה מהדברים הלא טובים במערכת אשר כנראה היו מציקים לך עם רמקולים מדויקים , לא ישמעו או יציקו ברמקולים שהם פחות מדויקים.

אין בעיה לשמוע 10 שעות רצוף רמקול קרמי, תאמין לי.
ה״צלצול״ הוא לא תופעה של דרייברים קרמיים אלא תופעה של דרייברים קשיחים מכל סוג.
ובגדול (וגם אני לא איש טכני אבל ככה אני מבין את הדברים) פיזיקלית, ככל שהחומר יותר קשיח כך כאשר תפעיל עליו אנרגיה הוא ״יצלצל״ יותר בתדרים הגבוהים (ובהם בלבד).
לחומרים רכים יש יכולת ריסון גבוהה damping ולחומרים קשים פחות.
בהפשטה גמורה: תגזור עיגול קרטון ותיתן לו ״פינג״ עם האצבע, לא תשמע כלום מעבר למכה שנתת. תיקח מכסה עגול של קופסת שימורים ותיתן לו פינג עם האצבע והוא ימשיך לרטוט בתדר גבוה.
יצרני הדרייברים הקרמיים משתמשים בכמה שיטות למנוע את תופעת הצלצול בתדר הגבוה, אחת השיטות היא פשוט לחתוך בקרוסאובר את התדרים הלא רצויים (חלקם מעבר לגבול השמיע) ושיטה שניה היא לצפות את הקרמיקה בציפויים שיפחיתו עד יעלימו את התופעה.

בעיני זה דיון תאורטי לגמרי כי מה שחשוב זה מבחן התוצאה. ויש רמקולים קרמיים מדהימים.

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
BBBF1305-8B9B-4FC2-A5AF-17421F7BC140.jpeg
5C200EA6-AF5C-4A0D-805C-C8785EB8DDFE.jpeg
BF9E20E7-71D2-405E-9AEB-1415DB3F5BDA.jpeg
ומה עם הטוויטר קרמי של הגריפון ?
יש לי גם כזה טויטר וגם יהלום , ואני יכול להחליף ביניהם ב5 דקות , יש שיטה מיוחדת להחלפה מהירה ביותר , מה שצריך זה מפתח כוכב ,
ואני יכול לומר לך שהגבוהים של הטויטר הקרמי יותר מתוקים מהיהלום ,פחות מפורטים ,אבל זה טוויטר מדהים ובחלק מהסטאפ אולי אפילו יותר מתאים מהיהלום שעולה פי כמה , תכף אשלח לכם תמונה אחד ליש השני , כי הרי זה לא סביר שלבעל רמקול תהיינה סוגים מקבילים של טויטרים שתואמים שזהים חשמלית אבל שונים בחומר ,
אגב , הטויטר שאני הכי אוהב הוא סופר רוולטור של סקאן ספיק , היה לי כזה בסונוס פאבר,היה לי גם רינג רדיאטור שהוא נחמד אבל לא כמו הרוולטור

תמונות מצורפות

• BBBF1305-8B9B-4FC2-A5AF-17421F7BC140.jpeg
    KB 97.2 · צפיות: 435
  • 5C200EA6-AF5C-4A0D-805C-C8785EB8DDFE.jpeg
    5C200EA6-AF5C-4A0D-805C-C8785EB8DDFE.jpeg
    KB 109.5 · צפיות: 427
  • BF9E20E7-71D2-405E-9AEB-1415DB3F5BDA.jpeg
    BF9E20E7-71D2-405E-9AEB-1415DB3F5BDA.jpeg
    KB 96.2 · צפיות: 433
נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
הנה תמונות כדי שלא לא תגידו האדיוט הזה מדבר סתם בלי לדעת מה אומר (מה שאני עושה בדרך כלל :))

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
ה״צלצול״ הוא לא תופעה של דרייברים קרמיים אלא תופעה של דרייברים קשיחים מכל סוג.
ובגדול (וגם אני לא איש טכני אבל ככה אני מבין את הדברים) פיזיקלית, ככל שהחומר יותר קשיח כך כאשר תפעיל עליו אנרגיה הוא ״יצלצל״ יותר בתדרים הגבוהים (ובהם בלבד).
לחומרים רכים יש יכולת ריסון גבוהה damping ולחומרים קשים פחות.
בהפשטה גמורה: תגזור עיגול קרטון ותיתן לו ״פינג״ עם האצבע, לא תשמע כלום מעבר למכה שנתת. תיקח מכסה עגול של קופסת שימורים ותיתן לו פינג עם האצבע והוא ימשיך לרטוט בתדר גבוה.
יצרני הדרייברים הקרמיים משתמשים בכמה שיטות למנוע את תופעת הצלצול בתדר הגבוה, אחת השיטות היא פשוט לחתוך בקרוסאובר את התדרים הלא רצויים (חלקם מעבר לגבול השמיע) ושיטה שניה היא לצפות את הקרמיקה בציפויים שיפחיתו עד יעלימו את התופעה.

בעיני זה דיון תאורטי לגמרי כי מה שחשוב זה מבחן התוצאה. ויש רמקולים קרמיים מדהימים.

תאורטית גרפן או קבלר חומרים קשיחים מאוד ואינם סובלים מהצלילצול שמאפיין לא מעט יחידות קרמיות.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
לא צריך לקחת הכל מלחמה ,לגבי אלקטרון קטו ושלילי , התבדחתי כמובן , כל אחד יכול להחזיק בדעתו הנכונה מטבע הדברים , רק יכול לומר לכם ששומעים רמקול טוב ,אתה יודע את זה בלב ולא באזניים ,וזה קורה לי מדי פעם שמאזין למערכת פה ושם , יש מושג שמרגישים של יכולת יותר גבוהה של הרמקול שזורק אותך לספה בלי לומר דברי חוכמה או משהו ,כלום יושב ונהנה בלי הסבר מלומד,וזה נדיר , אבל קורה ,ואפילו לא דומה לצליל אצלך (שטעמך כמובן נהדר לדעתך :) ) אתה מבין שיש פה משהו מיוחד ,

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
יש לי קבוצת חברים בלתי ניסבלת;) באיזה קבוצת אודיו קטנה בוואט אפ , לכולם מערכות מפלצות , ואף אחד אין משהו דומה לחברו לקבוצה , אבל כולם באמת יוצאות דופן והורכבו בקונספט שונה , ואנחנו שם יודעים החולשות של האחרים ,ואף אחד שם לא נפוליאון בונפרטה , אפילו כשיש חולשה קוראים לשני לעצה ועזרה ,בלי אגו ובלי חשיבות עצמית וגם בלי סודות ששומרים לעצמנו , ככה היה צריך להתנהל גם פה רבאק ,אבל יש שיפור !

web

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
63
רק יכול לומר לכם ששומעים רמקול טוב ,אתה יודע את זה בלב ולא באזניים ,וזה קורה לי מדי פעם שמאזין למערכת פה ושם , יש מושג שמרגישים של יכולת יותר גבוהה של הרמקול שזורק אותך לספה בלי לומר דברי חוכמה או משהו ,כלום יושב ונהנה בלי הסבר מלומד,וזה נדיר , אבל קורה ,ואפילו לא דומה לצליל אצלך (שטעמך כמובן נהדר לדעתך :) ) אתה מבין שיש פה משהו מיוחד ,
בדיוק
בלי טריקים ובלי שטיקים
:שתוי:(ורד)

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
צפה בקובץ המצורף 51221 צפה בקובץ המצורף 51222 צפה בקובץ המצורף 51223 צפה בקובץ המצורף 51221
יש לי גם כזה טויטר וגם יהלום , ואני יכול להחליף ביניהם ב5 דקות , יש שיטה מיוחדת להחלפה מהירה ביותר , מה שצריך זה מפתח כוכב ,
ואני יכול לומר לך שהגבוהים של הטויטר הקרמי יותר מתוקים מהיהלום ,פחות מפורטים ,אבל זה טוויטר מדהים ובחלק מהסטאפ אולי אפילו יותר מתאים מהיהלום שעולה פי כמה , תכף אשלח לכם תמונה אחד ליש השני , כי הרי זה לא סביר שלבעל רמקול תהיינה סוגים מקבילים של טויטרים שתואמים שזהים חשמלית אבל שונים בחומר ,
אגב , הטויטר שאני הכי אוהב הוא סופר רוולטור של סקאן ספיק , היה לי כזה בסונוס פאבר,היה לי גם רינג רדיאטור שהוא נחמד אבל לא כמו הרוולטור
זה בדיוק מה שחשבתי על הטוויטר של הגריפון.

הוא פשוט עושה לך נעים באוזן שאתה לא רוצה לקום מהכסא.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
Screenshot_20201005-174115_2.png

תמונות מצורפות

• Screenshot_20201005-174115_2.png
    Screenshot_20201005-174115_2.png
    1.1 MB · צפיות: 343

itzik2305

אוהב את התחום
מעורבות
150
נקודות
43
היא פינתה את מקומה למוצרי לייף סטייל. דבר שני כשרוצים להרוויח, יחידות קרמיות מכשילות את העניין. הן יקרות משמעותית מיחידות אחרות.
התמחור בהתאם. לא נראה שרמקולים עם יחידות קרמיות סובלות מתת מחיר

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
תאורטית גרפן או קבלר חומרים קשיחים מאוד ואינם סובלים מהצלילצול שמאפיין לא מעט יחידות קרמיות.
קוולאר הוא חומר מאוד חזק, לאו דווקא קשיח. הוא יכול להיות מאוד גמיש, לדוגמא ביריעות שמשמשות לביגוד מגן (קוולאר הוא סיב).
לגבי גרפן ידוע שהוא חזק מיהלום, לא יודע לגבי קשיחותו.
הקרמיקה היא מאוד קשיחה אבל לאו דווקא חזקה. זו הסיבה שהדרייברים מגיעים תמיד עם רשת הגנה למנוע שבר.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
כולם מדברים על ה"צלצול" !!!!
על מה אתם מדברים ? הכל רעש וצילצולים אבל לא שומע ה"צלצול "
אפילו בלי ה"צילצול" נשמע לי חנוק קצת , לא שלא אוהב , אבל החפירה הזו בצלילים מוםיפה משהו בתנאי שלא הקמת מכונת יריה

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
אפילו בלי ה"צילצול" נשמע לי חנוק קצת , לא שלא אוהב , אבל החפירה הזו בצלילים מוםיפה משהו בתנאי שלא הקמת מכונת יריה

אצלך אין צלצול.
ייתכן בשל תכנון נכון וייתכן שזה קשור לדרייברים של הבאס שיש ברמקול שלך.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
אם זה באמת מעניין אותך אז יצרן הדרייברים שלך טוען שהוא מצליח להשיג את הדאמפינג הנדרש מהדרייבר למניעת ה״צלצול״ ע״י תכנון של שטח הפנים של הדרייבר וייצורו במיקרו-טקסטורה דמויית קצף שהיא זו שנותנת את הריסון הדרוש. סוג של בולם זעזועים.
דרך אגב, הדרייבר הקרמי שלך התחיל את דרכו כנייר אלומיניום רגיל ועובר הרבה תהליכים מורכבים עד שמגיע למצב שאתה מכיר אותו מהרמקול שלך.
בקיצר, תקרא בעצמך:
https://accuton.com/en-home/produkte/lautsprecher/keramik/Keramik-Technologie

אד ליב

חבר משקיען
מעורבות
323
נקודות
63
אצלך אין צלצול.
בסוף עם כל העליהום על משה74 הוא הכי צודק כאן..
קרמיקה דורשת הרבה מאוד כסף כדי להתגבר על תופעות הלוואי שלה. אז כנראה שכמו בכל טכנולוגיה ניתן להגיע איתה לתוצאות טובות מאוד, אבל השאלה למה ניתן להגיע באותם סכומים ועד כמה היא מגבילה את הרוכש ומחייבת אותו להסתובב סביב המגבלה שלה, כמו שגם ערן כתב, במקום להתנסות בהגברות כבלים ומקורות באופן מגוון ולחוות ספקטרום רחב של חתימות צליל.
אני אישית מעדיף ומתרגש בהרבה מטכנולוגיות אחרות הרבה יותר. שופר טוב עם מנורות קלאס a ואנלוגי כמו שצריך, מבחינתי זה היה ויישאר הקסם הגדול באודיו והוא עבורי לוקח הכל בריאליזם, בחיות, בחום, בתחושת הנוכחות של המוסיקה בחלל. מקבל באהבה את כל החסרונות של השילוב הזה ( לא כ׳פת לי טרנזיסטור רק מתחת ל 500 הרץ..בשביל שליטה קצת יותר טובה בבאס)
כאשר מיושם כמו שצריך זה הדבר מבחינתי

ודרך אגב הדגם של השניצל במקור רק שני אלמנטים מתוך 7 בכל צד הם קרמיים לחלוטין, הבס סנדוויץ אלומיניום והטוויטר הוא יהלום.
ובפנים האיטלקים ששומעים עם הלב ולא עם הגרפים ועם מכשירי מדידת ה״ביצועים״ שמו רזונטורים שמסדרים את הבעיות של הקרמיקה ועוד שלל תכנונים. ואולי בגלל זה (לא שמעתי את הדגם הזה אבל אוהב רמקולים של החברה הזו) הם נשמעים טוב במיוחד לדברי רבים.
וכמובן הנסיון וכל המסביב.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
צלצול של קרמיקה נסדקת, עם כל הדיבור על דרייברים קרמים אחד הדברים שחייבים לקחת בחשבון עדינותם ורגישותם לשברים או סדקים. מעניין כמה מבעלי רמקולים קרמיים מלבד אלדר שכתב כאן על הנושא חוו את הרגע בו דרייבר יקר הלך פייפן.

מתי שהיחידה הקרמית תסדק, יחידה לא קרמית תשרף. לא קרה לי מעולם, גם לא לשלמה ולא לאף אחד שאני מכיר מלבד אלדר.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
מתי שהיחידה הקרמית תסדק, יחידה לא קרמית תשרף. לא קרה לי מעולם, גם לא לשלמה ולא לאף אחד שאני מכיר מלבד אלדר.

כנראה שאנחנו לא מכירים את אותם האנשים...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
אצלך אין צלצול.

מזל שיש אותך שינתח היטב מאיפה כן או לא מגיע הצלצול. הצלצול הזה שמדברים עליו בקרמיקה מגיע מה-4 קילוהרץ. לכל יחידה קשיחה יש תדר ring. שתי הדרכים להתמודד עם זה בקרמיקה הן רזונטורים (חורים במקרה של הקרמיקה) כמו אצל שלמה או שחותכים אותה לפני שהיא מגיעה לשם. כמו אצלי.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
כנראה שאנחנו לא מכירים את אותם האנשים...

זה גם לא משנה. אני מכיר אנשים ששרפו יחידות לא קרמיות בציוד היי אנד. נראה לך שהם שלחו אותן לתיקון בתל אביב?

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
ואם הייתי המפקח שלך, היית מקבל ממני הערה, כי ניכר שהתלמיד הצליח לנקות מצוין את כל רעשי הרקע ונשאר עם התמצית הפסיכולוגית שעומדת ביסוד כל הפטפוטים בשרשור הזה
אתה לא יכול להיות מפקח עם ראיה צרה.ישנן חברות מאוד מכובדות שאינן משתמשות בדרייבר קרמי.
וישנן חברות מאוד מכובדות שמשתמשות בדרייבר קרמי.אך היות ויחסית הדרייבר הקרמי חדש בשוק...
(למרות שהרבה יצרנים עוברים ליחידות שבסיסן יהיה קשיח במידת מה) האם רמקול קרמי "מתערבב" עם החבורה כולה כאחד הרמקולים .או שעדיין הוא נישה מסויגת.
אתה ומי שציינתה חוטאים למטרת הפוסט ועניתם מתוך עניין אישי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור