RoyZx6r
חבר משקיען
- מעורבות
- 412
- נקודות
- 63
בדיוק לדיון - בטוח יש שישמעו הבדלים
סרטון יו טיוב שמנסה להמחיש הבדלים בצליל, אחרי לפחות 3 דחיסות? לא רלוונטי.
בדיוק לדיון - בטוח יש שישמעו הבדלים
תיכתוב שם הוא מגיב מיידית כמעטסרטון יו טיוב שמנסה להמחיש הבדלים בצליל, אחרי לפחות 3 דחיסות? לא רלוונטי.
ראשית אני מדבר על כבלים דיגיטליים
אין להם הסבר טכני , אם מתחילים להתקיל אותם בשאלות הם נותנים תשובות מתחמקות
הם מתבססים על נתונים טכניים שרלוונטים לכבלים אנלוגים כגון בידוד , איכות החומר של המוליך וכד׳
עובדה שאסור להם לפרסם את הכבל עם המילה ״אודיופילי״
כמו שהיית מבקש ממני לעשות השוואת כבלים דרך סרטון בווצאפ...בדיוק לדיון - בטוח יש שישמעו הבדלים
יש שם כאלה ששמעו הבדלים מיידיתכמו שהיית מבקש ממני לעשות השוואת כבלים דרך סרטון בווצאפ...
לא ניסיתי, ראיתי שהוא הולך להדגים דרך הסרטון ולא המשכתי.יש שם כאלה ששמעו הבדלים מיידית
סעיף 2 לא ברור ....לירן, אני איתך בעניין המדעי ובדרך כלל לא מתרשם מתיאורים דרמטים, על כך שהעץ שהגיע מיערות האמזונס, במיוחד עבור הסטנד היוקרתי , הפך את הוורפדייל לווילסונים עצומים, עם זאת, אין לי בעיה להקשיב וכך עשיתי עם אותו כבל תקשורת. ישבתי והקשבתי.
אומנם, היו שני מאזינים שזיהו את הכבל האמור שוב ושוב ושוב ושוב באופן עיוור לחלוטין (הסטרימר נמצא בנישה סגורה ואם אין לך ראיית X Ray בליווי גלימה אדומה, אין אפשרות לדעת מי מהכבלים מחובר) אך ההבדלים היו כה ברורים, שלא באמת היה צריך כאן מבחן עיוור.
מדובר גם במערכת שכל שינוי ולו הפיצפון ביותר, ניתן לזיהוי יחסית בקלות.
בעניין הבדיקה המאוד ספציפית הזו, ראוי להדגיש שני דברים:
1. באופן אישי, מעולם לא ניסיתי להקשיב לכבלי תקשורת אחרים, כך שאני לא יודע אם אכן יש הבדלים, או שמא מדובר במקרה יוצא דופן.
2. שנית, אני לא משוכנע שאפשר באמת להסיק מההבדלים ששמענו, שאכן יש הבדלים בין כבלי תקשורת, היות והכבל שניתן לי, לא באמת נראה, או הרגיש, כמו כל כבל תקשורת סטנדרטי אחר וזאת לאור החומרים שהוא מורכב מהם והעובדה שהוא מחובר להארקה ולכן, אני לא משוכנע שאפשר לקטלג את זה כ-טסט בין כבלי תקשורת , אלא יותר בין כבל תקשורת ל-כבל אחר, שיש לו בין השאר, גם יכולות של כבל תקשורת בדומה להשוואה בין-שתי מכוניות, שלאחת מהן יש גם כנפיים...
רן
לכל הסקפטים באשר הם, ג׳ון סוונסון הדיזיינר של uptone מסביר יפה מאוד את התאוריה.
Understanding how perturbations on digital signals can affect sound quality without changing bits, and how these issues are addressed by the UpTone EtherREGEN.
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0...enson_EtherREGEN_white_paper.pdf?v=1583429386
לא קראת את כל המסמך
ברור שאייכות ואופן בניית הכבל והטכנולוגיות שהשתמשו בבנייתו משנים, ולכן כנראה הוא גורם נשמע שונה מכבל אחר שנבנה אחרת.כנראה שזה כן משנה, כי היו הבדלים ברורים.
אין לי מושג לדוגמא מה המשמעות הטכנית של חיבור הכבל להארקה, הרי ה Cat7 הסטנדרטי שלי לא מחובר להארקה ולהבנתי גם לא מורכב מ-carbon, שוב, יתכן וכל אותם דברים לא אמורים להיות רלוונטים ברמה המדעית של הדברים (אין לי שום ידע בהנדסה , אני עוסק בתחום לגמרי אחר..), אבל משהו בבירור גורם לשוני בסאונד. שוני שהוא קל להבחנה.
רן
נסה לנתק את הכבל באמצע ותראה אם יש הבדלבכל אופן כל הגשפט שלי נשמע הרבה יותר טוב מחיבור רגיל , צלול פפורט דינמי
יכול להיות שהכבל המדובר מורכב מבקר קטן שעושה עיבוד כל שהואאנחנו כבר נכנסים להגדרות ודיון שהוא מעט שונה מהדיון המרכזי, אבל יתכן וכן יש לו משמעות במובן של מה בעצם משווים.
ההשוואה שאני עשיתי, היא לא הייתה השוואה בין 2 כבלי תקשורת קלאסיים, כדוגמת השוואה בין כבל תקשורת מסוג Cat6 לכבל תקשורת מסוג Cat 7, אלא ההשוואה הייתה בין כבל תקשורת רגיל, מקובל בתעשייה לבין כבל, שהוא גם כבל תקשורת, אבל לפי היצרן שלו, הוא לא רק כבל תקשורת, אלא יש לו בנוסף תפקידי נקיון שונים, (בין אם הטענה הזו מחזיקה מים או לא, במובן המדעי של הדברים) , לעומת כבל תקשורת רגיל שלא "מגיע ביחד" עם עוד תכונות נטענות, מעבר ליכולת העברת תקשורת.
ולכן, לא רואה בזה השוואה של כבל תקשורת מול כבל תקשורת, שמאפשר לי להגיע למסקנה הברורה של : "יש הבדלים בין כבלי תקשורת".
רן
ניתקתי את הכבל ותוך שניה המוזיקה נפסקה.נסה לנתק את הכבל באמצע ותראה אם יש הבדל
ניתקתי עכשיו כמעט דקה שלמה הכל נשאר מנגן אותו דבר
packet של מידע - עיבוד של מה ? כל משחק עם המידע ידרושהכבל המדובר מורכב מבקר קטן שעושה עיבוד כל שהוא
ניתקתי את הכבל ותוך שניה המוזיקה נפסקה.