סרטון מעניין של Amir מהאתר ASR

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
סרטון יו טיוב שמנסה להמחיש הבדלים בצליל, אחרי לפחות 3 דחיסות? לא רלוונטי.
תיכתוב שם הוא מגיב מיידית כמעט :)

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
ראשית אני מדבר על כבלים דיגיטליים
אין להם הסבר טכני , אם מתחילים להתקיל אותם בשאלות הם נותנים תשובות מתחמקות
הם מתבססים על נתונים טכניים שרלוונטים לכבלים אנלוגים כגון בידוד , איכות החומר של המוליך וכד׳
עובדה שאסור להם לפרסם את הכבל עם המילה ״אודיופילי״

לירן, אני איתך בעניין המדעי ובדרך כלל לא מתרשם מתיאורים דרמטים, על כך שהעץ שהגיע מיערות האמזונס, במיוחד עבור הסטנד היוקרתי , הפך את הוורפדייל לווילסונים עצומים, עם זאת, אין לי בעיה להקשיב וכך עשיתי עם אותו כבל תקשורת. ישבתי והקשבתי.

אומנם, היו שני מאזינים שזיהו את הכבל האמור שוב ושוב ושוב ושוב באופן עיוור לחלוטין (הסטרימר נמצא בנישה סגורה ואם אין לך ראיית X Ray בליווי גלימה אדומה, אין אפשרות לדעת מי מהכבלים מחובר) אך ההבדלים היו כה ברורים, שלא באמת היה צריך כאן מבחן עיוור.
מדובר גם במערכת שכל שינוי ולו הפיצפון ביותר, ניתן לזיהוי יחסית בקלות.

בעניין הבדיקה המאוד ספציפית הזו, ראוי להדגיש שני דברים:

1. באופן אישי, מעולם לא ניסיתי להקשיב לכבלי תקשורת אחרים, כך שאני לא יודע אם אכן יש הבדלים, או שמא מדובר במקרה יוצא דופן.

2. שנית, אני לא משוכנע שאפשר באמת להסיק מההבדלים ששמענו, שאכן יש הבדלים בין כבלי תקשורת, היות והכבל שניתן לי, לא באמת נראה, או הרגיש, כמו כל כבל תקשורת סטנדרטי אחר וזאת לאור החומרים שהוא מורכב מהם והעובדה שהוא מחובר להארקה ולכן, אני לא משוכנע שאפשר לקטלג את זה כ-טסט בין כבלי תקשורת , אלא יותר בין כבל תקשורת ל-כבל אחר, שיש לו בין השאר, גם יכולות של כבל תקשורת בדומה להשוואה בין-שתי מכוניות, שלאחת מהן יש גם כנפיים...

רן

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
כמו שהיית מבקש ממני לעשות השוואת כבלים דרך סרטון בווצאפ...
יש שם כאלה ששמעו הבדלים מיידית

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
האם ניתן להמחיש/להרגיש פיזית טעם של מזון/תבשיל מצפייה לייב במסטר שף ע"ג מסך TV...?

כך אני מרגיש מסרטוני יוטיוב של "מבחנים ובדיקות" כאילו ואחרים.

atmos

אוהב את התחום
מעורבות
133
נקודות
43
לכל הסקפטים באשר הם, ג׳ון סוונסון הדיזיינר של uptone מסביר יפה מאוד את התאוריה.

Understanding how perturbations on digital signals can affect sound quality without changing bits, and how these issues are addressed by the UpTone EtherREGEN.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0...enson_EtherREGEN_white_paper.pdf?v=1583429386

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
לירן, אני איתך בעניין המדעי ובדרך כלל לא מתרשם מתיאורים דרמטים, על כך שהעץ שהגיע מיערות האמזונס, במיוחד עבור הסטנד היוקרתי , הפך את הוורפדייל לווילסונים עצומים, עם זאת, אין לי בעיה להקשיב וכך עשיתי עם אותו כבל תקשורת. ישבתי והקשבתי.

אומנם, היו שני מאזינים שזיהו את הכבל האמור שוב ושוב ושוב ושוב באופן עיוור לחלוטין (הסטרימר נמצא בנישה סגורה ואם אין לך ראיית X Ray בליווי גלימה אדומה, אין אפשרות לדעת מי מהכבלים מחובר) אך ההבדלים היו כה ברורים, שלא באמת היה צריך כאן מבחן עיוור.
מדובר גם במערכת שכל שינוי ולו הפיצפון ביותר, ניתן לזיהוי יחסית בקלות.

בעניין הבדיקה המאוד ספציפית הזו, ראוי להדגיש שני דברים:

1. באופן אישי, מעולם לא ניסיתי להקשיב לכבלי תקשורת אחרים, כך שאני לא יודע אם אכן יש הבדלים, או שמא מדובר במקרה יוצא דופן.

2. שנית, אני לא משוכנע שאפשר באמת להסיק מההבדלים ששמענו, שאכן יש הבדלים בין כבלי תקשורת, היות והכבל שניתן לי, לא באמת נראה, או הרגיש, כמו כל כבל תקשורת סטנדרטי אחר וזאת לאור החומרים שהוא מורכב מהם והעובדה שהוא מחובר להארקה ולכן, אני לא משוכנע שאפשר לקטלג את זה כ-טסט בין כבלי תקשורת , אלא יותר בין כבל תקשורת ל-כבל אחר, שיש לו בין השאר, גם יכולות של כבל תקשורת בדומה להשוואה בין-שתי מכוניות, שלאחת מהן יש גם כנפיים...

רן
סעיף 2 לא ברור ....
מה זה משנה איך הכבל בנוי, ממה הוא עשוי ואיזה צבע?
הוא ממש מקוטלג ככבל תקשורת - כי זה היישום שהוא ממלא אצלך במערכת.
הרי המומחים אומרים שכל תפקידו הוא להעביר ביטים ולביטים ממש לא משנה כל השאר

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
כנראה שזה כן משנה, כי היו הבדלים ברורים.

אין לי מושג לדוגמא מה המשמעות הטכנית של חיבור הכבל להארקה, הרי ה Cat7 הסטנדרטי שלי לא מחובר להארקה ולהבנתי גם לא מורכב מ-carbon, שוב, יתכן וכל אותם דברים לא אמורים להיות רלוונטים ברמה המדעית של הדברים (אין לי שום ידע בהנדסה , אני עוסק בתחום לגמרי אחר..), אבל משהו בבירור גורם לשוני בסאונד. שוני שהוא קל להבחנה.

רן

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
לכל הסקפטים באשר הם, ג׳ון סוונסון הדיזיינר של uptone מסביר יפה מאוד את התאוריה.

Understanding how perturbations on digital signals can affect sound quality without changing bits, and how these issues are addressed by the UpTone EtherREGEN.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0...enson_EtherREGEN_white_paper.pdf?v=1583429386

לשקר הוא כניראה שלא
The EtherREGEN’s primary purpose is to radically reduce the two sources of ground-plane noise—leakage current and clock phase-noise—to keep them from getting into your DAC.

יופי זה מצוין ואיכותי מאוד - האם זה מעניין את הת..... של tcpip אז זהוא שלא
זה פרוטוקול תקשורת ואם היו בעיות בהעברה היה שידור מחדש והיתה שומע ניתוקים
הוא מסביר הכל טוב ויפה אבל ללא שום התיחסות לגבי איך קשור לתקשורת בכלל

atmos

אוהב את התחום
מעורבות
133
נקודות
43
לא קראת את כל המסמך

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
לא קראת את כל המסמך

Most all network systems used with audio use switching supplies (SMPS) to power the digital devices, routers, switches, computers, etc. The high-source-impedance leakage current from the SMPS will travel through the network equipment, the Ethernet cables, the end-points, and into the DAC where they will create noise on the ground-plane, and thus jitter in the DAC circuitry.

עובר על הכבל data לא סיגנל כמו בכבל אודיו - כבל רשת זה לא כבל אודיו
אם היו רעשים כמו שהוא כותב המידע היה גם משתבש לא?
אני בטוח שכתבו גם משהוא מנגד למסמך הזה - צריך לחפש
דרך אגב - הנגן טוען כמות מסוימת לזיכרון ואז מנגן משם זה לא ישורות מהכבל
הרבה נגנים מגדירים 1 גיג לבאפר וזה מה שהוא הסביר בסרט פתיחה שאתה יכול לנתק את הכבל והנגן ממשיך לנגן

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
כנראה שזה כן משנה, כי היו הבדלים ברורים.

אין לי מושג לדוגמא מה המשמעות הטכנית של חיבור הכבל להארקה, הרי ה Cat7 הסטנדרטי שלי לא מחובר להארקה ולהבנתי גם לא מורכב מ-carbon, שוב, יתכן וכל אותם דברים לא אמורים להיות רלוונטים ברמה המדעית של הדברים (אין לי שום ידע בהנדסה , אני עוסק בתחום לגמרי אחר..), אבל משהו בבירור גורם לשוני בסאונד. שוני שהוא קל להבחנה.

רן
ברור שאייכות ואופן בניית הכבל והטכנולוגיות שהשתמשו בבנייתו משנים, ולכן כנראה הוא גורם נשמע שונה מכבל אחר שנבנה אחרת.
אבל שני הכבלים הם כבלי תקשורת (זה מהקרבון והארקה והשני מהום סנטר) , ושניהם יהיו בקטלוג באותו הפרק.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
אנחנו כבר נכנסים להגדרות ודיון שהוא מעט שונה מהדיון המרכזי, אבל יתכן וכן יש לו משמעות במובן של מה בעצם משווים.

ההשוואה שאני עשיתי, היא לא הייתה השוואה בין 2 כבלי תקשורת קלאסיים, כדוגמת השוואה בין כבל תקשורת מסוג Cat6 לכבל תקשורת מסוג Cat 7, אלא ההשוואה הייתה בין כבל תקשורת רגיל, מקובל בתעשייה לבין כבל, שהוא גם כבל תקשורת, אבל לפי היצרן שלו, הוא לא רק כבל תקשורת, אלא יש לו בנוסף תפקידי נקיון שונים, (בין אם הטענה הזו מחזיקה מים או לא, במובן המדעי של הדברים) , לעומת כבל תקשורת רגיל שלא "מגיע ביחד" עם עוד תכונות נטענות, מעבר ליכולת העברת תקשורת.

ולכן, לא רואה בזה השוואה של כבל תקשורת מול כבל תקשורת, שמאפשר לי להגיע למסקנה הברורה של : "יש הבדלים בין כבלי תקשורת".

רן

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,785
נקודות
113
חזרתי סוף סוף לכבל המוארק , שאצלי להבדיל מאצל רן מחובר לגראונדינג MADE IN ARLOZOROV ST. , לעומת הכבל הסטנדרטי שלי נשמע הרבה יותר טוב בניגוד לטענות רן שחד לו , הארקה שלי בנויה מכמה ק"ג קוורץ מוארקים לאדמה בתוך קופסה מצופה נחושת ומחוברת מצידה השני לאחד המכשירים בשרשרת , הקרוקודיל של הכבל מחובר לשם , יתכן וזה מה שגורם להבדל , לא יודע , בכל אופן כל הגשפט שלי נשמע הרבה יותר טוב מחיבור רגיל , צלול פפורט דינמי , הכבל השני מרוח לידו , מצטער .......

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
בכל אופן כל הגשפט שלי נשמע הרבה יותר טוב מחיבור רגיל , צלול פפורט דינמי
נסה לנתק את הכבל באמצע ותראה אם יש הבדל
ניתקתי עכשיו כמעט דקה שלמה הכל נשאר מנגן אותו דבר

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
אנחנו כבר נכנסים להגדרות ודיון שהוא מעט שונה מהדיון המרכזי, אבל יתכן וכן יש לו משמעות במובן של מה בעצם משווים.

ההשוואה שאני עשיתי, היא לא הייתה השוואה בין 2 כבלי תקשורת קלאסיים, כדוגמת השוואה בין כבל תקשורת מסוג Cat6 לכבל תקשורת מסוג Cat 7, אלא ההשוואה הייתה בין כבל תקשורת רגיל, מקובל בתעשייה לבין כבל, שהוא גם כבל תקשורת, אבל לפי היצרן שלו, הוא לא רק כבל תקשורת, אלא יש לו בנוסף תפקידי נקיון שונים, (בין אם הטענה הזו מחזיקה מים או לא, במובן המדעי של הדברים) , לעומת כבל תקשורת רגיל שלא "מגיע ביחד" עם עוד תכונות נטענות, מעבר ליכולת העברת תקשורת.

ולכן, לא רואה בזה השוואה של כבל תקשורת מול כבל תקשורת, שמאפשר לי להגיע למסקנה הברורה של : "יש הבדלים בין כבלי תקשורת".

רן
יכול להיות שהכבל המדובר מורכב מבקר קטן שעושה עיבוד כל שהוא
מוזר שהכבל מחובר להארקה
יש לך לינק לאתר שלו?

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
הכבל המדובר מורכב מבקר קטן שעושה עיבוד כל שהוא
packet של מידע - עיבוד של מה ? כל משחק עם המידע ידרוש
ניתקתי את הכבל ותוך שניה המוזיקה נפסקה.

רשת מקומית או שרות חיצוני?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור