סרטון מעניין של Amir מהאתר ASR

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
פה בדיוק הטעות שלך והיא נובעת מעצם הרצון שלך להתעקש רק לשם ההתעקשות, מבלי בכלל להכיר את העובדות.

הכבל של אלדר, באופן מוצהר, לא נועד רק להעביר תקשורת, אלא גם לבצע סוג של נקיון וזה לא ממש משנה לי אם הטענה הזו הגיונית מדעית או לא.

עצם העובדה שהוא כבל תקשורת פלוס והפלוס הזה אמור לנקות דברים (במרכאות או לא במרכאות) ומורכב מכל מיני חומרים אקזוטיים ומחובר להארקות, שולל ממנו את הזכות להקרא "רק" כבל תקשורת ולכן, הבדיקה לא יכולה להעיד על כלל כלשהו, כמובן שאין זה גם אומר שאין הבדלים בין כבלי תקשורת, היא בסך הכל אומרת שיש הבדל מול אותו כבל.

רן

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
ואגב, בעקבות הבדיקה הזו, אני בהחלט אנסה כבלי תקשורת אחרים, רגילים, לפחות באופן בו אין להם חיבור להארקה, והצהרת יצרן על יכולות נוספות, על מנת להבין אם היה כאן משהו יוצא מן הכלל, או בעצם אכן יש הבדלים שמיעים, בדומה לאותו הבדל ברור ששמענו עם הכבל של אלדר.

רן

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
הכבל של אלדר, באופן מוצהר, לא נועד רק להעביר תקשורת, אלא גם לבצע סוג של נקיון וזה לא ממש משנה לי אם הטענה הזו הגיונית מדעית או לא.
חבל שאתה לא יודע מה באמת עובר על הכבל
גם אם יש שם חומרים ומה שתגיד, מי שמקבל את המידע (נגן או מ״ע) לא מבין בכל זה וגם לא מעניין אותו , קח סרט ביוטיוב. בנושא wireshark/tcpdump ותנסה להבין איך זה עובד. כבל תקשורת זה לא כבל אודיו

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,785
נקודות
113
יש כנראה יותר מורעלים ממך עם כל הכבוד , אנחנו פה חבורה שמקשיבה , זה לא פאטה מורגנה , מציע לך להיות קצת יותר אוביירטיבי , זה משנה הצליל דרמטית , אבל לא בא להתווכח עם ידעניני מחשבים , אני אומר שזה כן משנה , בקטנה , אבל יש הבדל , גם בעוור שהחברים שלי בכלל לא צריכים , הם מומחים לשמוע , יש מי שהאפקט נחמד ויש כאלה שאומרים שעל הפנים

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,785
נקודות
113
יש לנו בקבוצה כמה מהנדסי אלקטרוניקה שמזלגלים בזה , אבל יודעים לשמוע ,

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
פה בדיוק הטעות שלך והיא נובעת מעצם הרצון שלך להתעקש רק לשם ההתעקשות, מבלי בכלל להכיר את העובדות.

עצם העובדה שהוא כבל תקשורת פלוס והפלוס הזה אמור לנקות דברים (במרכאות או לא במרכאות) ומורכב מכל מיני חומרים אקזוטיים ומחובר להארקות, שולל ממנו את הזכות להקרא "רק" כבל תקשורת ולכן, הבדיקה לא יכולה להעיד על כלל כלשהו, כמובן שאין זה גם אומר שאין הבדלים בין כבלי תקשורת, היא בסך הכל אומרת שיש הבדל מול אותו כבל.

רן
אילו עובדות בדיוק אני לא מכיר?
הרי לכל חברת כבלים יש את ה"שטיקים" וה"סודות" שלה.
בסוף - THE PROOF IS IN THE PUDDING

האמת, כל הדיון הזה לגבי ההבדלים בין כבלי רשת קצת מוזר עבורי.
שמעתי אצלי יותר מ 10 סוגים של כבלי רשת (לאף אחד מהם לא היו תוספות כאילו או אחרות) וההבדלים בינהם הם מאוד גדולים.
כך שהמצד שלי, אני לא יודע על מה המהומה....

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
שמעתי אצלי יותר מ 10 סוגים של כבלי רשת (לאף אחד מהם לא היו תוספות כאילו או אחרות) וההבדלים בינהם הם מאוד גדולים.
כנ״ל (בעצם אולי רק 5)…

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
מוכן להתחייב עם חלק מהחברים פה על בליינד טסט שאם אני דורך להם על הכבל רשת יגידו ששומעים הבדלים שמיים וארץ

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113

צודק לגמרי
כל חברה והטכנולוגיה שלה (שטיקים שלה)
לדוגמא בשלוף:

ל Stealth Audio יש את ה Tuning Ring שמוריד השראות למינהם ומרגישים וחשים זאת ישר בשקט וצלילות גבוהה (ככל שהמערכת שקופה ואיכותית יותר).

אצלי יש כבל LAN ייעודי של חברת ReQuest Audio
שמתחבר להארקה של הממיר/סרבר של ReQuest Audio.
בדומה מאמין לכבל המדובר
הכבל LAN בנוי עם "חוט" ומחובר ישירות לארקה של הממיר.
כבל ה LAN נכנס לחיבור ה ethernet בממיר
ומהצד השני שלו יש פילטר יצוק שאליו יוצאים לקיר ו/או ל Swithcer.

זה must מניסיוני וחלק משלים, כאשר חושבים על Request Audio.
כבל לא זול (2600$) אבל שווה כל שקל/דולר.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113

אין לי שום בעיה עם דבריך אגב ולגמרי מקבל אותם כנכונים, היות ולא ביצעתי בדיקה כאמור.

כפי שציינתי פעמים רבות , יש דברים שאני נוטה בתחילה לא להאמין להם , או לא לייחס להם חשיבות, אבל עדיין מקשיב להם.

לפעמים אני נשאר באמונותיי כי מדובר בהזייה ותו לא, שאינה תורמת דבר וחצי דבר, למרות המחיר הדמיוני של המוצר ולפעמים, אני אכן משתכנע כי למוצר יש ערך שמיע, אבל בכל מקרה, לפני שאצא בהצהרות , אני יושב ובודק עם ראש פתוח.

גם פחות שייך לאלו שזורקים בכל דיון, שמות של חברות שהם קנו, עם איזה ליסט פרייס מטורף לכאורה, למרות שכמעט תמיד נרכש כענתיקה יד שנייה ב 10% ממחירו ונמכר אחרי שבועיים, נשכחו כלא היו , ביחד עם כל הביטויים האודיופילים המפוצצים שהתלוו לרכישה.
ועכשיו הם מתעוררים עם דוגמאות ל "כבלי תקשורת היסטריים" שהפכו להם את הסאונד מקצה לקצה..

צריך לקנות עם האוזן ופחות עם איזה ליסט פרייס דמיוני, זה כבר למדתי לפני שנים רבות.

רן

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
כל מה שאני שומע פה זה אדם שמתעקש לא לצאת פראייר על זה שהוא קונה מעגל מודפס (שכנראה גם הוא מיוצר בסין) במחיר של רכב, אז הוא מפעיל דיסוננס קוגניטיבי לשכנע את עצמו שהוא קנה יותר משמן נחשים. עדיין עדיף על להיות נרקומן. שגיונות ודמיון מודרך לא יצליחו לשכנע אותי ולא משנה כמה תשתדל. עם דתיים אני לא מתווכח ככה, הם אנשים מאמינים בבסיסם, אמונה היא חלק מהווייתם. דתיים לא יחרטטו אותי שבסידור הזה יש פחות ג'יטר בתקשורת מול אלוהים ;)
אודיופילים לעומת זאת...
אתה שוב משתפן ושוב פעם מעלה את עניין הדת, בריאת העולם, שמירת כשרות וחמישה חומשי תורה.

גם לא ברור לי למה אתה לא עונה למה שנכתב למעלה, חוץ מלתהות על עומק כיסי בכל הודעה וכמה שמתי על הציוד בבית (הרבה הרבה יותר מרכב משומש, בלי כל המסלול מתחילת הדרך).

בינתיים מי שמחרטט זה אתה, כי חוץ מלענות בצורה ברורה ולהלל את הסיני שקנית, בכלל לא ענית.

אז נשמח כולנו שתשתף את הידע הנשגב שלך בתחום ותסביר לכולנו, וכן אני במקרה בעל רקע הנדסי לא רע בכלל, מהיכן יש את ההבדלים במבחן דלעיל.

ואגב, גם חברך, המודד המוסמך שהסינים מבלפים עליו חדשות לבקרים ב"נחמדות", עם דאקים סופר תפורים למדידה ופרסום חינם, טוען שיש הבדלים בין כבלי USB ועוד מדידים, השם ישמור.

ממליץ לך לפנות גם אליו עם הטיעונים המוחצים שלך. אין ספק שתהיה גיבור היום באתר ASR.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
יש אנשים שבגישה שלהם מחפשים קיצורי דרך
(מיני devices שמשנים את התוצאה כפי שמתחשמק להם והמצב רוח שקמו בבוקר- לא אודיופילי בשיט)

ויש אנשים שבגישה שלהם בונים מערכת מ א' עד ת'
לכן כל כבל וכל שיכוך מקבל משמעות פי כמה אצלהם כמוצר משלים ומחייב!.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
חבל שאתה לא יודע מה באמת עובר על הכבל
גם אם יש שם חומרים ומה שתגיד, מי שמקבל את המידע (נגן או מ״ע) לא מבין בכל זה וגם לא מעניין אותו , קח סרט ביוטיוב. בנושא wireshark/tcpdump ותנסה להבין איך זה עובד. כבל תקשורת זה לא כבל אודיו

למרות שהסברתי את עצמי שוב ושוב ושוב באופן חד וברור, אתה עדיין כותב את הדברים, אז למרות שאני אמור להצטיין בניסוח, כחלק מעבודתי, אני לוקח את האשמה עליי...

ושוב. אני דווקא איתך בעניין הזה, לפחות בכל הקשור לבדיקה הספציפית שעשינו, אך מנסה ליצור כאן אבחנה בכל הקשור למסקנה החד חד ערכית שאנשים לוקחים מאותו ניסוי.

מבחינתי, אם אתה משווה לי בין 2 בננות, כאשר לאחת מהן יש פיסת שוקולד בסוף, אני פוסל את הבננה השנייה, כי היא לא "טהורה" מבחינתי ולכן גם אם יהיו הבדלים בין אותה בננה פלוס לבין בננה רגילה, הטסט מבחינתי לא מעיד כי יש הבדלים בין שתי בננות רגילות.

ולכן, הבדיקה לא הייתה בין Cat7 רגיל של שתי חברות שונות , אלא בין Cat7, לכבל עם "פיסת שוקולד בסוף" ואותה תוספת (אין לי בעיה עם תוספות ושטיקים) מונעת ממנו, לטעמי, להקרא בפשטות- כבל תקשורת.

ולכן , אני מתקשה עם המסקנה של :"רן ביצע מבחן עיוור בין Cat7 לכבל של אלדר, היה הבדל ולכן, יש בוודאות הבדלים בין כבלי תקשורת".

המסקנה היא: " כי יש הבדל בין כבל תקשורת, ללא שום תוספת הנחוצה להעברת התקשורת שלו, לבין כבל שהוספו לו תוספות, אשר אינן נדרשות לשם העברת התקשורת".

רן

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
מבחינתי, אם אתה משווה לי בין 2 בננות, כאשר לאחת מהן יש פיסת שוקולד בסוף
קח בחשבון שקופים פותחים את הבננה לא בצד של הצ׳ופצ׳יק אלה בצד השני.

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
המסקנה היא: " כי יש הבדל בין כבל תקשורת, ללא שום תוספת הנחוצה להעברת התקשורת שלו, לבין כבל שהוספו לו תוספות, אשר אינן נדרשות לשם העברת התקשורת".

רן

סבבה, רק מה שמוזר במקרה הזה שכבל רשת שנמצא בנתיב אות דיגיטלי בתמסורת אסינכרונית שמעבירה פקטים בלתי תלויים בזמן (בשונה מSPDIF) בכלל משנה משהו בצליל. לזה אין תשובה הנדסית וזה מה שמעורר כאן את הסערה.

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
לצורך הדיון מדדתי כמה זמן מוסיקה ממשיכה עם כבל רשת בחוץ, כמו שרואים הקובץ מנוגן מהזכרון ולא ישירות מהכבל
קצת מתחבר יותר למה שאני אומר. סתם החזרתי את הכבל זה לא הפסיק לנגן
B6F13D89-6DFD-41E9-89DD-F1385E40B328.png

תמונות מצורפות

• B6F13D89-6DFD-41E9-89DD-F1385E40B328.png
    B6F13D89-6DFD-41E9-89DD-F1385E40B328.png
    KB 96.7 · צפיות: 178

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
סבבה, רק מה שמוזר במקרה הזה שכבל רשת שנמצא בנתיב אות דיגיטלי בתמסורת אסינכרונית שמעבירה פקטים בלתי תלויים בזמן (בשונה מSPDIF) בכלל משנה משהו בצליל. לזה אין תשובה הנדסית וזה מה שמעורר כאן את הסערה.

סערה לכאורה, כי יש כאן אנשים שלא מבינים בכלל על מה הסערה כי הם (בניגוד אליי ולאחרים..) בדקו כבלי תקשורת פלוס* שכאלה ושמעו הבדלים ברורים בינם לבין כבלי תקשורת רגילים לבין כבלי תקשורת פלוס* אחרים

אז מבחינתם זה עוד סיפור, שזה גם סבבה.

רן

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור