סרטון מעניין של Amir מהאתר ASR

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
סבבה, רק מה שמוזר במקרה הזה שכבל רשת שנמצא בנתיב אות דיגיטלי בתמסורת אסינכרונית שמעבירה פקטים בלתי תלויים בזמן (בשונה מSPDIF) בכלל משנה משהו בצליל. לזה אין תשובה הנדסית וזה מה שמעורר כאן את הסערה.
כולכם טוענים שמה שעובר זה פקטים בלתי תלויים בזמן ואני שפחות מבין במחשבים ותקשורת מחשבים רואה שיש כמה חברות מאוד מכובדות שיש אצלן חיבור לשעון חיצוני, גם לסטרימרים, גם לדאקים וגם לסוויצ׳ים. כל החברות הנ״ל מציינות שתוספת השעון משפרת את הביצועים, ניסיתי קצת לקרוא ולהבין ויש לי הרגשה שלמרות היידע הטכני הרב של חלק מחברי הפורום הם מפספסים משהו בהזרמה של אודיו שכן קשור בשעון/זמן .

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
כל הסיפור של החשיבות של הארקות של כבלים דיגיטאליים לא קשור לאמינות או לתזמון של הסיגנלים הדיגיטאלים עצמם - אלו עוברים ב100%. הארקה נכונה וטובה מונעת רעשים חיצוניים שמתלבשים בהשראות על הסיגנלים הדיגיטאלים שמוגברים בהמשך.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
כל הסיפור של החשיבות של הארקות של כבלים דיגיטאליים לא קשור לאמינות או לתזמון של הסיגנלים הדיגיטאלים עצמם - אלו עוברים ב100%. הארקה נכונה וטובה מונעת רעשים חיצוניים שמתלבשים בהשראות על הסיגנלים הדיגיטאלים שמוגברים בהמשך.
על זה הבת שלי אומרת, נכון או לא נכון, העיקר חרטט בביטחון
שטות מוחלטת כתבת
אות דיגיטלי לא מוגבר
אות דיגיטלי מקסימום משוחזר
אין קשר בין השראות לסיגנל דיגיטלי, אם השראות תדפוק אותו הוא ישלח שוב ולא יוגבר
אין מה להגביר באות דיגיטלי, אם 1 לוגי זה 5 וולט לכ יעזור אם תגביר ל 6

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
על זה הבת שלי אומרת, נכון או לא נכון, העיקר חרטט בביטחון
שטות מוחלטת כתבת
אות דיגיטלי לא מוגבר
אות דיגיטלי מקסימום משוחזר
אין קשר בין השראות לסיגנל דיגיטלי, אם השראות תדפוק אותו הוא ישלח שוב ולא יוגבר
אין מה להגביר באות דיגיטלי, אם 1 לוגי זה 5 וולט לכ יעזור אם תגביר ל 6
ברור, התכוונתי לכך שהרעש מתלבש בהמשך על הסיגנל שהומר ומוגבר. לא אהבתי את הטון שלך.
דרך אגב, לעומתך, אני עוסק שנים רבות מאד בסילוק רעשים חשמליים זעירים. מערכות הרבה יותר רגישות מאודיו.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
ברור, התכוונתי לכך שהרעש מתלבש בהמשך על הסיגנל שהומר ומוגבר. לא אהבתי את הטון שלך.
דרך אגב, לעומתך, אני עוסק שנים רבות מאד בסילוק רעשים חשמליים זעיריםבמערכות הרבה יותר רגישות מאודיו.
מתנצל
זה היה בחצי הומור אולי זו הבעיה כשכותבים אי אפשר להביע טון
אני עוסק מעל 25 שנה במידע דיגיטלי, הכי low level שאפשר

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
דרך אגב, לעומתך, אני עוסק שנים רבות מאד בסילוק רעשים חשמליים זעירים. מערכות הרבה יותר רגישות מאודיו.
ולעניין הזה
מסכים לגמרי שרעש יכול להתלבש אחרי ההמרה אבל אז זה כבר עניין של המעגלים ב dac

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
מתנצל
זה היה בחצי הומור אולי זו הבעיה כשכותבים אי אפשר להביע טון
אני עוסק מעל 25 שנה במידע דיגיטלי, הכי low level שאפשר
מקבל. עיוותים, רעשים ו-וsnr בקוים אנלוגים זה סיפור אחר לגמרי.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
סבבה, רק מה שמוזר במקרה הזה שכבל רשת שנמצא בנתיב אות דיגיטלי בתמסורת אסינכרונית שמעבירה פקטים בלתי תלויים בזמן (בשונה מSPDIF) בכלל משנה משהו בצליל. לזה אין תשובה הנדסית וזה מה שמעורר כאן את הסערה.
הדיון ב״כבל תקשורת״ צריך לעניות דעתי (ולא למדתי הנדסה או מחשבים אפילו יום אחד בחיי) להתחלק, כמו כל דבר, לשלושה:
1. התקשורת, קרי הדאטה - פה יש קונצנזוס מקיר לקיר שהדאטה לא משתנה כתלות בכבל ולא יכולה להשתנות אפילו ברמה התיאורטית.
2. הכבל - פה יכול להפתח עולם שלם של תיאוריות מה אותו כבל יכול לשאת בחובו מעבר לדאטה שעוברת בו: אלקטרו מגנטיות, מקרופוניות, השראה, היותו כסוג של אנטנה ארוכה וכו׳ וכו׳. היינו, היותו של הכבל כשלעצמו בעל השפעה פיזיקלית כלשהי, בודאי כשהוא מחובר בקצה אחד שלו לראוטר/מחשב (אך לא רק).
3. הקישוריות הפיזית בין הכבל לגוף הסטרימר ומשם לכל אורך שרשרת הסאונד.

לכן לעניות דעתי השאלה היא האם מבחינה פיזיקלית, נכונה ההנחה שבסעיף 2 והאם בהנחה שהיא נכונה, היא יכולה להשפיע על סעיף 3 כשהתוצאה תהיה שינוי בסאונד.

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
314
נקודות
63
אתה שוב משתפן ושוב פעם מעלה את עניין הדת, בריאת העולם, שמירת כשרות וחמישה חומשי תורה.

גם לא ברור לי למה אתה לא עונה למה שנכתב למעלה, חוץ מלתהות על עומק כיסי בכל הודעה וכמה שמתי על הציוד בבית (הרבה הרבה יותר מרכב משומש, בלי כל המסלול מתחילת הדרך).

בינתיים מי שמחרטט זה אתה, כי חוץ מלענות בצורה ברורה ולהלל את הסיני שקנית, בכלל לא ענית.

אז נשמח כולנו שתשתף את הידע הנשגב שלך בתחום ותסביר לכולנו, וכן אני במקרה בעל רקע הנדסי לא רע בכלל, מהיכן יש את ההבדלים במבחן דלעיל.

ואגב, גם חברך, המודד המוסמך שהסינים מבלפים עליו חדשות לבקרים ב"נחמדות", עם דאקים סופר תפורים למדידה ופרסום חינם, טוען שיש הבדלים בין כבלי USB ועוד מדידים, השם ישמור.

ממליץ לך לפנות גם אליו עם הטיעונים המוחצים שלך. אין ספק שתהיה גיבור היום באתר ASR.
בינתיים יש לי פה אדם עם ציוד מדידה ומולו פנטזניונר שחוץ משגיונות מוחו אין לו בדל הוכחה לדבר מעבר למה שאומרים עוד אנשים הלוקים באופן דומה לו. אור, צבע, חום, קינטיקה, הכל מדעי חוץ מצליל. יש לך א זה ביותר משעשע? ציוד מדידה באלפי דולרים שקולט ספקטרום של אותות שאתה יכול לדמיין לא מוצא הבדל אבל האוזניים העל אנושיות שלך קולטות. לי אין מה להסביר או להוכיח, אני רואה ומודד את המציאות כמו שהיא. לך ולשאר הלוקים יש הרבה מה להוכיח, בינתיים כל מה שהוכחתם זה שיש לכם המון כסף מיותר.

מורה: ראיתי אותך שובר חלון בכיתה, יחד איתי היו עוד שני תלמידים שראו אותך גם כן, בנוסף צילמתי אותך בטלפון שלי שובר את החלון, הנה הסרטון.
RoyZx6r: ולי יש 38 תלמידים שלא ראו דבר! תוכיחי שהם משקרים! תוכיחי שהמילה שלהם שווה פחות מהצילום שלך, תוכיחי, תוכיחי, תוכיחי!!!!

Boo hoo, cry me a river.

בינתיים כל מה שאני לומד פה זה שאודיופיליה היא תסמונת די ברורה עם מסגרת מוגדרת דיה. אז יש הפרעה דו קוטבית, יש הפרעה (השלם רשימה ארוכה) ויש אודיופיליה. זה אפילו מסתדר מאחר ויש עוד מספר -פיליות שמוגדרות כהפרעה. וזאת חביבי התשובה שלי ל"מה שנכתב למעלה". מחר תביא לי מאמרים וסרטונים מהמחלקה הסגורה ותדרוש הוכחה למה החוויה של מספר אנשים שם שמסכימים על מה שהם חווים אינה אמיתית.

https://en.wikipedia.org/wiki/Folie_à_deux
https://en.wikipedia.org/wiki/Obsessive–compulsive_disorder
https://www.dagogo.com/the-obsessive-compulsive-audiophile/
https://hifi-opinions.com/en/audiophilia-nervosa-2/

תקרא, תלמד, תחכים.

נערך לאחרונה ב:

omi

חבר משקיען
מעורבות
425
נקודות
63
איזה כיף. פעם בכמה זמן איש צדיק וטהור לבב מגיע לכאן להציל את כל המשוגעים והבורים שלא תואר להם ולא דוקטורט, שבוחרים להסתופף יחד זה בצילו של זה וללמוד מבורותו של האחר.

למה שלא יניח לטיפשים לעשות כרצונם ויחסוך מהם את השטויות הפסאוודו מדעיות שלו.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
- בכל כבל Ethernet ישנה הארקה
- בכל כבל Ethernet ישנה הגנה בפני זליגה של סיגנל
- בכרטיס רשת במחשב ישנו שנאי לצורך בידוד גלווני

ושלא יעבדו עליכם

אני לא אכפת לי אם מישהו פה שומע הבדל כן או לא, היצרן צריך לפרסם מה הוא מוכר "ללא שטיקים וללא טריקים" .

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
בינתיים יש לי פה אדם עם ציוד מדידה ומולו פנטזניונר שחוץ משגיונות מוחו אין לו בדל הוכחה לדבר מעבר למה שאומרים עוד אנשים הלוקים באופן דומה לו. אור, צבע, חום, קינטיקה, הכל מדעי חוץ מצליל. יש לך א זה ביותר משעשע? ציוד מדידה באלפי דולרים שקולט ספקטרום של אותות שאתה יכול לדמיין לא מוצא הבדל אבל האוזניים העל אנושיות שלך קולטות. לי אין מה להסביר או להוכיח, אני רואה ומודד את המציאות כמו שהיא. לך ולשאר הלוקים יש הרבה מה להוכיח, בינתיים כל מה שהוכחתם זה שיש לכם המון כסף מיותר.

מורה: ראיתי אותך שובר חלון בכיתה, יחד איתי היו עוד שני תלמידים שראו אותך גם כן, בנוסף צילמתי אותך בטלפון שלי שובר את החלון, הנה הסרטון.
RoyZx6r: ולי יש 38 תלמידים שלא ראו דבר! תוכיחי שהם משקרים! תוכיחי שהמילה שלהם שווה פחות מהצילום שלך, תוכיחי, תוכיחי, תוכיחי!!!!

Boo hoo, cry me a river.

בינתיים כל מה שאני לומד פה זה שאודיופיליה היא תסמונת די ברורה עם מסגרת מוגדרת דיה. אז יש הפרעה דו קוטבית, יש הפרעה (השלם רשימה ארוכה) ויש אודיופיליה. זה אפילו מסתדר מאחר ויש עוד מספר -פיליות שמוגדרות כהפרעה. וזאת חביבי התשובה שלי ל"מה שנכתב למעלה". מחר תביא לי מאמרים וסרטונים מהמחלקה הסגורה ותדרוש הוכחה למה החוויה של מספר אנשים שם שמסכימים על מה שהם חווים אינה אמיתית.

https://en.wikipedia.org/wiki/Folie_à_deux
https://en.wikipedia.org/wiki/Obsessive–compulsive_disorder
https://www.dagogo.com/the-obsessive-compulsive-audiophile/
https://hifi-opinions.com/en/audiophilia-nervosa-2/

תקרא, תלמד, תחכים.
משעשע.

אתה בכלל לא מבין מה אתה כותב, ומה שעוד יותר משעשע, שאתה בוודאות מוחלטת כלל לא שולט בחומר וכלל לא מבין את הבסיס.

זרקת כאן מילים על ציוד מדידה, אוזניים על אנושיות, צבע וכל מיני סצנות הזויות מנטפליקס.

המדידות שנערכות על ידו כלל לא רלוונטיות, וברוב מוחלט של המקרים, אין בינהם שום קשר למציאות.

הוא לא מודד העדפה לצליל, שהיא מושפעת אפילו גנטית, אלא ליניאריות והתאמה בין המצב הנכנס למצב היוצא.

אבל תמשיך להלל את האתר, זה טוב.

ככה תפרנס לא מעט אנשים מהעולם ה-3 שניזונים מ"מומחים" מטעם עצמם, שאחר כך מוכרים את המוצרים המהוללים במחיר של חצי מנת פלאפל, כי זה נשמע ***.

ולגבי מה שיש לי בבית, שנראה שאתה בז לו מתוך קנאה שאין לך - אין דבר יותר כיף מלדפוק כסף על דברים שנהנים מהם, בדיוק כמו הרכב (היקר!) שיצא לפני שבועיים מהסוכנות, וציוד האודיו שעובר שדרוג לפחות פעם בשנה, ולא עם טופינג.

כמו שאומרים אצלנו בירושלים - עזוב. את הפאדיחה עשית.

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
314
נקודות
63
איזה כיף. פעם בכמה זמן איש צדיק וטהור לבב מגיע לכאן להציל את כל המשוגעים והבורים שלא תואר להם ולא דוקטורט, שבוחרים להסתופף יחד זה בצילו של זה וללמוד מבורותו של האחר.

למה שלא יניח לטיפשים לעשות כרצונם ויחסוך מהם את השטויות הפסאוודו מדעיות שלו.
כשתפסיקו לכתוב שטויות פסאודו מדעיות על ג'יטר, אשקול בחיוב. עד אז, או שתמנעו מחירטוטים הנדסיים ללא הוכחה מצורפת או שתודו שזה עניין פעוט של OCD ותמשיכו הלאה בלי להתעקש לשכנע אותו שיש הגיון בשיגיון ;)

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
314
נקודות
63
משעשע.

אתה בכלל לא מבין מה אתה כותב, ומה שעוד יותר משעשע, שאתה בוודאות מוחלטת כלל לא שולט בחומר וכלל לא מבין את הבסיס.

זרקת כאן מילים על ציוד מדידה, אוזניים על אנושיות, צבע וכל מיני סצנות הזויות מנטפליקס.

המדידות שנערכות על ידו כלל לא רלוונטיות, וברוב מוחלט של המקרים, אין בינהם שום קשר למציאות.

הוא לא מודד העדפה לצליל, שהיא מושפעת אפילו גנטית, אלא ליניאריות והתאמה בין המצב הנכנס למצב היוצא.

אבל תמשיך להלל את האתר, זה טוב.

ככה תפרנס לא מעט אנשים מהעולם ה-3 שניזונים מ"מומחים" מטעם עצמם, שאחר כך מוכרים את המוצרים המהוללים במחיר של חצי מנת פלאפל, כי זה נשמע ***.

ולגבי מה שיש לי בבית, שנראה שאתה בז לו מתוך קנאה שאין לך - אין דבר יותר כיף מלדפוק כסף על דברים שנהנים מהם, בדיוק כמו הרכב (היקר!) שיצא לפני שבועיים מהסוכנות, וציוד האודיו שעובר שדרוג לפחות פעם בשנה, ולא עם טופינג.

כמו שאומרים אצלנו בירושלים - עזוב. את הפאדיחה עשית.
את ה"פדיחה" שלי אתה רואה בתמונה. עדיף על כל מחשב, ציוד או רכב. אני לא צריך מבחנים עיוורים ולא חירטוטיישן על ג'יטר ושאר תירוצים שיש לכם ע"מ לשכנע את עצמכם שהכסף שלכם משפיע על הצליל לטובה :)
אני פשוט לא אוהב רמאים ומכורי שמן נחשים, על אחת כמה וכמה כשהם מנסים לטעון שהחרא שלהם טוב מהציוד שלי רק בגלל שהם שילמו יותר. קוראים לזה בעברית יצאת פראייר.

וד"א שוב התעלמת בבורות לא אלגנטית מהעובדה שמרבית הציוד שלך מיוצר בדיוק באותו מקום.
אז מי פראייר של אמא?

נערך לאחרונה ב:

omi

חבר משקיען
מעורבות
425
נקודות
63
כשתפסיקו לכתוב שטויות פסאודו מדעיות על ג'יטר, אשקול בחיוב. עד אז, או שתמנעו מחירטוטים הנדסיים ללא הוכחה מצורפת או שתודו שזה עניין פעוט של OCD ותמשיכו הלאה בלי להתעקש לשכנע אותו שיש הגיון בשיגיון ;)

מצחיק ששומר הצדק והאמת האוניברסאלי מדבר על OCD.

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
314
נקודות
63
מצחיק ששומר הצדק והאמת האוניברסאלי מדבר על OCD.
אז בעיניך ההבדל בין אמת ושקר זה עניין פעוט ששמור רק לאנשים עם OCD?
מעניין איך החיים שלך נראים.

omi

חבר משקיען
מעורבות
425
נקודות
63
אז בעיניך ההבדל בין אמת ושקר זה עניין פעוט ששמור רק לאנשים עם OCD?
מעניין איך החיים שלך נראים.
מציע לך לשחרר קמעא את הרצינות התהומית, אולי תשמע קצת מוזיקה ותירגע. תבין, ניהלנו את הויכוחים האלה מאה פעם ואין לנו כח לנהל אותם שוב עם כל גאון בעיני עצמו.

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
314
נקודות
63
מציע לך לשחרר קמעא את הרצינות התהומית, אולי תשמע קצת מוזיקה ותירגע. תבין, ניהלנו את הויכוחים האלה מאה פעם ואין לנו כח לנהל אותם שוב עם כל גאון בעיני עצמו.
אז למה אתה בשרשור הזה? ;)

omi

חבר משקיען
מעורבות
425
נקודות
63
אז למה אתה בשרשור הזה? ;)

אני כרגע מסביר לך למה הויכוח הזה מיותר ולא יגיע לשום מקום וסתם מעורר אנרגיות לא נחמדות

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור