סרטון מעניין של Amir מהאתר ASR

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
האם שני כבלים לדוגמא נמדדים זהה בתוצאה יכולים להישמע אחרת
אז זהו, שאודיופילים טוענים שכן שומעים הבדלים ושהמדידות שיודעים למדוד לא משקפות את ההבדלים בצליל. כל מה שיודעים היום למדוד ספציפית בכבל זה LRC, אימפדנס אופייני, עמידות ל RFI ו EMI ובערך זהו. הטענה היא שיש מעבר לזה עוד פרמטרים פיזיקליים, חשמליים או אחרים שהאנושות עוד לא גילתה. דברים נסתרים ובילתי ידועים לאנושות שגורמים להבדלים בצליל. למשל טענה הכי נפוצה ו"מוכחת" באמצעות שמיעה על ידי אודיופילים היא החומר שממנו עשוי המוליך. כסף, זהב, פחם, גם הבידוד, המעטפת וכו' ... והמדידות החשמליות לא מצליחות להראות הבדלים בין חומרים שונים של מוליכים/כבלים כאשר יש להם אותם פרמטרים חשמליים כמו RLC, אבל ההבדל בצליל נשמע בברור...

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אז זהו, שאודיופילים טוענים שכן שומעים הבדלים ושהמדידות שיודעים למדוד לא משקפות את ההבדלים בצליל. כל מה שיודעים היום למדוד ספציפית בכבל זה LRC, אימפדנס אופייני, עמידות ל RFI ו EMI ובערך זהו. הטענה היא שיש מעבר לזה עוד פרמטרים פיזיקליים, חשמליים או אחרים שהאנושות עוד לא גילתה. דברים נסתרים ובילתי ידועים לאנושות שגורמים להבדלים בצליל. למשל טענה הכי נפוצה ו"מוכחת" באמצעות שמיעה על ידי אודיופילים היא החומר שממנו עשוי המוליך. כסף, זהב, פחם, גם הבידוד, המעטפת וכו' ... והמדידות החשמליות לא מצליחות להראות הבדלים בין חומרים שונים של מוליכים/כבלים כאשר יש להם אותם פרמטרים חשמליים כמו RLC, אבל ההבדל בצליל נשמע בברור...

לגבי כבלי רשת, יש תקנים מחמירים איך צריך לייצר אותם, ואיך צריך לבדוק בשביל שהם יעברו סרטיפיקציה.

RFI, EMI, אדמה, בידוד גלווני כבר מטופל מזמן כחלק מן התקינה. תראה איך בנוי כבל רשת

לכוסית ויסקי שתיקח לפני האזנה תהיה השפעה יותר גבוה מכבל תקשורת (תקין)

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
לגבי כבלי רשת, יש תקנים מחמירים איך צריך לייצר אותם, ואיך צריך לבדוק בשביל שהם יעברו סרטיפיקציה.

RFI, EMI, אדמה, בידוד גלווני כבר מטופל מזמן כחלק מן התקינה. תראה איך בנוי כבל רשת

בדיוק
גם עוד דבר שאני תמיד אומר לאלו שמנסים להסביר טכנית:
אני יכול לייצר בקלות כבל רמקול שישמע זוועות , מספיק שאדאג להתנגדות גבוהה
אני רוצה שמישהו ייצר כבל רשת גרוע או כבל usb
כזה שלא יותיר ספק
אין מצב שיצליח כי זה עובד או לא עובד
אין אמצע

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43

ברור לחלוטין מיכאל.
הנקודה שרציתי להדגיש היא שהתהום פעורה בין אלה המסתמכים על הנדסה פרופר (שעל פיה בעצם מתכננים ומייצרים ציוד), לבין אלה שמשוכנעים שהידע האנושי הנוכחי בפיזיקה ובהנדסה לא מכסה את התופעות שגורמות להבדלים בצליל הנשמע. האודיופילים שומעים הבדלים בצליל, ולהנדסה אין הסברים לזה במדידות.
הקטע המעניין שתופעה זו ייחודית לאודיו בלבד (למזלנו).
בכל תחום הנדסי אחר, אין תופעה מוזרה כזו, אחרת היינו עדים בעולם לתופעות קשות של אסונות הנובעים מ"ידע לא ידוע" בפיזיקה והנדסה. ביניינם היו קורסים, מטוסים היו מתרסקים ולך תדע מה עוד היה קורה בגלל הדברים "שעדיין האנושות לא גילתה" ולא יודעת למדוד.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113

אז איך אתה מסביר את ההבדל הברור בסאונד, בין כבל התקשורת של אלדר, ביחס לכבל "פשוט" וסטנדרטי מסוג Cat7?
כל זאת, בזמן שהכבלים הללו בכלל לא משתתפים בנגינה עצמה.

אני דווקא שייך לאלו שלא מייחסים חשיבות יתרה מדיי לכל מיני טוויקים שונים ומשונים, שלכאורה גורמים ל-"דרמות אדירות" בסאונד, כדוגמת "מרימי כבלים" למינהם,או סוג העץ שכרתו, על מנת לייצר את המידוף, מצד שני, אני פתוח להקשיב ואם אני שומע הבדל, אז אין לי בעיה להודות שטעיתי...
רק חמור לא משנה את דעתו.

במקרה של הכבל של אלדר, זה פשוט להבחין ובהאזנה עיוורת, 2 משתתפים זיהו אותו שוב ושוב ושוב ושוב (לא באמת צריך האזנה עיוורת לאור ההבדלים)
* כל זה לא אומר שהכבל היקר יותר משמעותית, היה עדיף מבחינתי על הכבל הפשוט, הוא הביא לשינוי, אבל לא לשינוי שמצא חן בעיניי.

רן

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113

אתה שם לב שאתה מאוד עיקש בטיעון שאתה יודע הכל, ואין כבר מה לחדש לך. או לחילופין שהאנושות כבר יודעת הכל על מה משפיע ולא משפיע בכבל כזה או אחר ביישומו למטרה כזאת או אחרת.

כוסית של סקרנוטיטיס מעורבבת עם כמה טיפות צניעותיתיס יכולה לעזור.

ד"א, גם אם נסכים למשנתך, שהאנושות כבר יודעת מה צריך לבדוק בכבל רשת, אני יכול להבטיח לך (על פי בדיקתם של מהנדסים "בכירים"), שחלק גדול
מכבלי הרשת הנמכרים בארץ לא עומדים בתקינה עבורם.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
בדיוק
כזה שלא יותיר ספק
אין אמצע
במערכות מסויימות ולאוזניים מסוימות, אתה כנראה צודק.
אם יש רעש - הכבל טוב. אם אין רעש הכבל לא טוב.

במערכות מסויימות עם אוזניים מסויימות ניתן להבחין גם בהבדלי אייכות הרעש, בין כבלי USB.

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
במקרה של הכבל של אלדר, זה פשוט להבחין ובהאזנה עיוורת, 2 משתתפים זיהו אותו שוב ושוב ושוב ושוב (לא באמת צריך האזנה עיוורת לאור ההבדלים)

הנה עוד הוכחה לכך שכבלים שימדדו מן הסתם זהה (במקרה זה כבלי רשת), ישמעו שונה (אפילו דרך סטרימר שעושה BUFFERING).

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
[QUOTE="atmos, post: 430651, member: 8222"
] אתה שם לב שאתה מאוד עיקש בטיעון שאתה יודע הכל [/QUOTE]

אישית הייתי מוותר על כל מה שאני יודע עד היום על המקום אם במקום זה הייתי מקבל את כל הידע שיש ואת מה שאני לא יודע עד היום. רק חבל שהחלפה כזו לא ניתנת למימוש... באסה

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
[QUOTE="atmos, post: 430651, member: 8222"
] אתה שם לב שאתה מאוד עיקש בטיעון שאתה יודע הכל

אישית הייתי מוותר על כל מה שאני יודע עד היום על המקום אם במקום זה הייתי מקבל את כל הידע שיש ואת מה שאני לא יודע עד היום. רק חבל שהחלפה כזו לא ניתנת למימוש... באסה[/QUOTE]
אמר אחד החכמים באדם (נראה לי איזה יווני בשם סוקרטס) החוכמה האמיתית והיחידה היא לדעת שאתה לא יודע כלום.
מצד שני הוא אמר עוד דבר הרלוונטי לדיון:
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
בדיוק
כזה שלא יותיר ספק
אין אמצע
אתה טועה לגבי כבל usb, ובזה אפילו אמיר אומר שיש רעשי אדמה ורעשים מהמחשב שמשפיעים ובאים לידי ביטוי, כולל במדידה.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
אתה טועה לגבי כבל usb, ובזה אפילו אמיר אומר שיש רעשי אדמה ורעשים מהמחשב שמשפיעים ובאים לידי ביטוי, כולל במדידה.
רעשים תמיד יהיו
אבל הם לא משפיעים על המידע
ל usb, ethernet יש מנגנון איתור שגיאות כחלק מהפרוטוקול
חבילת urb שנשלחת ולא הגיעה תקינה במאה אחוז עד הביט הבודד תשלח שוב
אין הסבר מדעי למה אנשים שומעים הבדלים בכבלים דיגיטליים

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
נו, אם אין הסבר אז כמובן שאין הבדל.
אנשים סתם נותנים לעובדות לבלבל אותם.
יש הרבה תופעות שאין להם הסבר
למשל בפיזיקה מודרנית

גם זה כנראה
שומעים הבדלים? מאמין לכם
יש הסבר לזה? לא!

מה הבעיה עם זה? לא חייבים להבין הכל
הדיון הזה קופץ כאן לפחות פעם בחודש - עקר ומיותר

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43

זה מחזק את הטענה שהמדע לא גילה עדיין את כל מה שקורה באודיו...
ושוב, יש לנו מזל שזה רק באודיו ולא בתחומי הנדסה אחרים, אחרת היינו ממש בבעיה.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
ללא הסבר מדעי/טכני שום חברת כבלים לא היתה מסוגלת לתכנן כבל שישמע יותר טוב, חברות הכבלים מייצרות כבלים באיכויות עולות, הסדרות הגבוהות נשמעות יותר טוב מהנמוכות וברור שיש להן הסבר למה כבל נשמע טוב יותר ועל כן נמצא בסדרה יותר גבוה.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
ללא הסבר מדעי/טכני שום חברת כבלים לא היתה מסוגלת לתכנן כבל שישמע יותר טוב, חברות הכבלים מייצרות כבלים באיכויות עולות, הסדרות הגבוהות נשמעות יותר טוב מהנמוכות וברור שיש להן הסבר למה כבל נשמע טוב יותר ועל כן נמצא בסדרה יותר גבוה.
אני מאמין (לא ממש יודע) שהתובנות שלהם, לגבי מה טוב יותר ומה פחות עבור כבל ליישום במערכת אודיו, הם בחלק גדול מהמקרים מניסוי וטעייה, ולא ממש מגובים בידע ה"מדעי" הקים.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
מזל שהבעיה היחידה שנותרה לאנושות לפתור היא הולכת המידע הקווי במערכת סטראו.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
צר לי לאכזב אותך :)
זה בהרבה תחומים אחרים

אמר לי פעם פרופסור לפיסיקה בטכניון - ״אנחנו כמו כלבים שמסתכלים על לוח שחמט ומנסים להבין אותו״

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור