סרטון מעניין של Amir מהאתר ASR

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
314
נקודות
63
הנה שרשור מעניין על ה-DX3, ועוד מהאתר של הגורו. מדובר באחד הדאקים הכי תקולים שיצא להם מעולם.

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/dx3-pro-issues.6449/

אבל למה לבלבל אותך עם עובדות? העיקר שקנית ואתה מרוצה.

רק אל תחשוב ש"דפקת את המערכת", כי "חסכת" אלפי שקלים.

אתה מקבל בדיוק את מה שאתה משלם.

אז זהו שכן "דפקתי את המערכת". אני לא שומע DSD, ה DAC משמש אותי ככרטיס קול גנרי 24bit/192Khz למוסיקה, יוטיוב, משחקים וכל שימושי האודיו במחשב. התוצאה מצויינת. אז ה"עובדות" שלך פשוט לא קשורות למציאות אצלי. בשורה התחתונה יש לי ולעוד מאות לקוחות מאד מרוצים שקנו אותו יותר מפעם אחת כרטיס קול סטריאופוני שיפרה-דשופרא עם אפס תקלות במחיר תחרותי. אתה מוזמן לקנות ציוד אודיו במחיר של רכב יד שנייה כאוות נפשך ולתרץ את זה לעצמך ככל שתחפוץ. כסף שלך, תעשה איתו מה שאתה רוצה, לא שופט.

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
נדיר שזה קורה.

הדאקים הסיניים האלו לא שווים כלום. האמינות שלהם ברצפה. קניתי כמה מהם רק לשעשוע ולהבין על מה ההייפ.

חוץ מזה שזה נשמע כמו פח וחסר חיים - כי מה שמעניין בדאק זה החלק האנלוגי שבא אחרי הממיר וכנראה משהו דפוק שם, כמעט כולם מתו אחרי חודשיים-שלושה.

כמעט ואין היום ציוד אלקטרוני בעולם שלא יוצר בסין. גם אם אנחנו חושבים שלא, הוא כן ואם לא כולו, אז החלק הארי ממנו. כמו שבשנות ה70 השמיצו את היפנים, היום זה קורה עם הסינים. האמת שיש גם זבל סיני, אבל הרבה מאד מוצרים הם הTOP, על אף שקשה לנו לקבל זאת בגלל הסטיגמה. הם מיליארד פלוס תושבים והגיעו למקומות שהעולם המערבי היה מת להגיע בכל מיני תחומים. מי אנחנו בכלל?

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
כמעט ואין היום ציוד אלקטרוני בעולם שלא יוצר בסין. גם אם אנחנו חושבים שלא, הוא כן ואם לא כולו, אז החלק הארי ממנו. כמו שבשנות ה70 השמיצו את היפנים, היום זה קורה עם הסינים. האמת שיש גם זבל סיני, אבל הרבה מאד מוצרים הם הTOP, על אף שקשה לנו לקבל זאת בגלל הסטיגמה. הם מיליארד פלוס תושבים והגיעו למקומות שהעולם המערבי היה מת להגיע בכל מיני תחומים. מי אנחנו בכלל?
היכן קראת שזלזלתי בתוצרת הסינית? אני יודע היטב, וטוב מאוד לאן הם מסוגלים להגיע.
כבר ראיתי מוצרים מסויימים שהפילו לי את הלסת ברמת תחכום ובנייה, מהגבוהות בעולם.

אין בכלל קשר לסטיגמה, ברמת מחיר הזו צריך המון מזל בשביל שלא ליפול איתם.

אז זהו שכן "דפקתי את המערכת". אני לא שומע DSD, ה DAC משמש אותי ככרטיס קול גנרי 24bit/192Khz למוסיקה, יוטיוב, משחקים וכל שימושי האודיו במחשב. התוצאה מצויינת. אז ה"עובדות" שלך פשוט לא קשורות למציאות אצלי. בשורה התחתונה יש לי ולעוד מאות לקוחות מאד מרוצים שקנו אותו יותר מפעם אחת כרטיס קול סטריאופוני שיפרה-דשופרא עם אפס תקלות במחיר תחרותי. אתה מוזמן לקנות ציוד אודיו במחיר של רכב יד שנייה כאוות נפשך ולתרץ את זה לעצמך ככל שתחפוץ. כסף שלך, תעשה איתו מה שאתה רוצה, לא שופט.

תהנה. העיקר שאתה מרגיש טוב עם עצמך שדפקת את המערכת ולא היית צריך להשקיע.

זה בדיוק מה שasr גורם לך ולאחרים להרגיש, בגלל המדידות המכובסות והמכורות מראש.

אתם חושבים שיש קיצורי דרך באודיו ואפשר לקנות מייבאך במחיר של חמור.

מה שהשקעתי, כלל לא רלוונטי.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
תגיד, @RoyZx6r , על סמך מה אתה אומר שהמדידות מכורות / שיש יצרנים שעושים מכשירים שימדדו טוב על פי הקריטריונים שלו? יש לזה סימוכין? שואל מסקרנות.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
מי זה ASR, שגורם לכזאת התרגשות פה?

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
תגיד, @RoyZx6r , על סמך מה אתה אומר שהמדידות מכורות / שיש יצרנים שעושים מכשירים שימדדו טוב על פי הקריטריונים שלו? יש לזה סימוכין? שואל מסקרנות.

היצרנים הסיניים שולחים אליו ישירות "בנחמדות" את המוצרים שלהם. מדובר בפרסום חינם, שזוכה להדים גדולים.

שים לב:
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/topping-d30pro-review-balanced-dac.20259/

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/topping-e30-dac-review.12119/

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/smsl-su-9-balanced-dac-review.16150/

ואגב, אם כבר מה שהוא "שכח" לציין שכמעט כל מי שקנה את הE30, נפל.

הדאק הוא כלל לא ביט פרפקט כמו שטען. יש לו 7 פילטרים שמשפיעים קיצונית על הצליל כמו אקולייזר, בלי שום אפשרות לנטרל אותם.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
כפרה עליך, אותך לכנסת.
כן, מה- SMSL הזה נוטף ריח של הטיה. הבנתי את הראש.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
היכן קראת שזלזלתי בתוצרת הסינית? אני יודע היטב, וטוב מאוד לאן הם מסוגלים להגיע.
כבר ראיתי מוצרים מסויימים שהפילו לי את הלסת ברמת תחכום ובנייה, מהגבוהות בעולם.

אין בכלל קשר לסטיגמה, ברמת מחיר הזו צריך המון מזל בשביל שלא ליפול איתם.

תהנה. העיקר שאתה מרגיש טוב עם עצמך שדפקת את המערכת ולא היית צריך להשקיע.

זה בדיוק מה שasr גורם לך ולאחרים להרגיש, בגלל המדידות המכובסות והמכורות מראש.

אתם חושבים שיש קיצורי דרך באודיו ואפשר לקנות מייבאך במחיר של חמור.

מה שהשקעתי, כלל לא רלוונטי.

אבל למה אתה מוביל את הדיון לכיוון הזה?
אותך ולכנסת:)

הרי הלינק המקורי הוא בכלל על משהו אחר - על השקרים וכיביכול תאורים פסאודו טכניים של יצרנים שלא מחזיקים מים.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
זה מאוד נוח להגיד ש-
- הוא לא אודיופיל
- כבד שמיעה
- חסר ניסיון
- יש לו מערכת בשני שקל

אבל במקרה הנ"ל, זה לא נכון
(זה לא נכון לגבי, יש לי מערכת מאוד יקרה גם כבלים תתפלאו, רוב הכבלים אצלי של MIT ולא entry level)

שאלה היא
- למה לטעון על איזה רצפה רעש
- ניקיון
- ג'יטר

כשמכשירים שנמכרים לא עושים כלום בעניין הזה.

זאת הנקודה

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
זה מאוד נוח להגיד ש-
- הוא לא אודיופיל
- כבד שמיעה
- חסר ניסיון
- יש לו מערכת בשני שקל

אבל במקרה הנ"ל, זה לא נכון
(זה לא נכון לגבי, יש לי מערכת מאוד יקרה גם כבלים תתפלאו, רוב הכבלים אצלי של MIT ולא entry level)

שאלה היא
- למה לטעון על איזה רצפה רעש
- ניקיון
- ג'יטר

כשמכשירים שנמכרים לא עושים כלום בעניין הזה.

זאת הנקודה
אין כאן קשר לאודיופיל או לציוד במאה אלף דולר.

אי אפשר להדביק מדע לאודיו, בדיוק כמו שאי אפשר לטעון איזה אוכל יותר טעים.

האתר הזה בא באצטלה של אתר כביכול מדעי, אבל הוא כלל לא שם. אמיר מקבל את כל הדאקים מהונדסים היטב למבחן שלו, בלי לדגום אותם רנדומלית או לפחות לעשות מדגם רנדומלי על 3 דאקים זהים. היצרנים הסיניים מקבלים פרסום ענק ובחינם.

בנוסף, הוא נדבק כביכול למבחן של הרמן שה-FR צריך להיות שטוח. אני ועוד רבים, לא נקנה את הרמקולים האלו. הם משעממים, שטוחים ונשמעים רע.

לא הבנתי מה העניין של ג'יטר אם 99% מהדאקים היום הם אסינכרוניים.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אין כאן קשר לאודיופיל או לציוד במאה אלף דולר.

אי אפשר להדביק מדע לאודיו, בדיוק כמו שאי אפשר לטעון איזה אוכל יותר טעים.

האתר הזה בא באצטלה של אתר כביכול מדעי, אבל הוא כלל לא שם. אמיר מקבל את כל הדאקים מהונדסים היטב למבחן שלו, בלי לדגום אותם רנדומלית או לפחות לעשות מדגם רנדומלי על 3 דאקים זהים. היצרנים הסיניים מקבלים פרסום ענק ובחינם.

בנוסף, הוא נדבק כביכול למבחן של הרמן שה-FR צריך להיות שטוח. אני ועוד רבים, לא נקנה את הרמקולים האלו. הם משעממים, שטוחים ונשמעים רע.

לא הבנתי מה העניין של ג'יטר אם 99% מהדאקים היום הם אסינכרוניים.

מה קשר לאתר?
גם אני לא אוהב אותו, ולא אוהב את הקהל שם.
אבל אני גם לא אוהב את הקהל של WBF:)

ראית את הסרטן?

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
מה קשר לאתר?
גם אני לא אוהב אותו, ולא אוהב את הקהל שם.
אבל אני גם לא אוהב את הקהל של WBF:)

ראית את הסרטן?
ראיתי, המון מדידות, המון.

איפה הטסט עם האוזניים? איך אפשר לקבוע על פי מדידה שאין שום הבדל?

הרי לפי המדידות שלו באתר, אף אחד מאיתנו לא יצליח לשמוע הבדלים בטופ 10 של הדאקים.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
ראיתי, המון מדידות, המון.

איפה הטסט עם האוזניים? איך אפשר לקבוע על פי מדידה שאין שום הבדל?

הרי לפי המדידות שלו באתר, אף אחד מאיתנו לא יצליח לשמוע הבדלים בטופ 10 של הדאקים.

אתה שוב מזכיר את האתר שלו, זה לא רלוונטי לשרשור. גם מהבדיקות של האזנה שלו פחות אכפת לי. כן, אני מסכים איתך, אבל זה לא העניין.

לאמיר הזה יש ציוד מדידה יקר, שספק אם יש ליצרן עצמו. סויטץ' זה מוצא הנדסי, והוא מתיחס לאמירות הטכניות של יצרנים, שהוא לא מצא להם בסיס, ולמדידות שהם הבטיחו לפרסם ומשום מה שכחו..

כלומר, בשביל למכור מוצר אודיופילי עם איזה תכונות אמיתיות או לא, חייבים לשקר לציבור?

האמת, זה קורה עם רוב הציוד.
גם ממיר שלי יש לו SNR של 170db או משהו כזה, איזה מספר פסיכי לגמרי.

אני לא עושה מזה דרמה, כי לא אכפת לי, ממיר אני בחרתי לפי האוזן.

אבל במקרה של ציוד תקשורת זה סיפור אחר. כפי שהוסבר.

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
אתה שוב מזכיר את האתר שלו, זה לא רלוונטי לשרשור. גם מהבדיקות של האזנה שלו פחות אכפת לי. כן, אני מסכים איתך, אבל זה לא העניין.

לאמיר הזה יש ציוד מדידה יקר, שספק אם יש ליצרן עצמו. סויטץ' זה מוצא הנדסי, והוא מתיחס לאמירות הטכניות של יצרנים, שהוא לא מצא להם בסיס, ולמדידות שהם הבטיחו לפרסם ומשום מה שכחו..

כלומר, בשביל למכור מוצר אודיופילי עם איזה תכונות אמיתיות או לא, חייבים לשקר לציבור?

האמת, זה קורה עם רוב הציוד.
גם ממיר שלי יש לו SNR של 170db או משהו כזה, איזה מספר פסיכי לגמרי.

אני לא עושה מזה דרמה, כי לא אכפת לי, ממיר אני בחרתי לפי האוזן.

אבל במקרה של ציוד תקשורת זה סיפור אחר. כפי שהוסבר.

ראיתי, ישנם לא מעט מהפורום שטוענים שיש הבדלים ניכרים בצליל בין סוויצ'ים, למרות שדעתו היא שונה, והמדידות מראות חד משמעית שאין הבדלים.

מי צודק? שניהם.

יש לפעמים לא מעט "אי דיוקים" מטעם היצרנים באודיו, ואני מסכים איתך בעניין. יחד עם זאת, היצרנים לא חייבים לפרסם שום דבר וזו זכותם הלגיטימית.

לגבי ציוד המדידה, ה-APx555 שיש לו הוא ציוד בסיסי בכל חברת אודיו, בטח בחברות הגדולות מבריטניה, גרמניה וארה"ב.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
ראיתי, ישנם לא מעט מהפורום שטוענים שיש הבדלים ניכרים בצליל בין סוויצ'ים, למרות שדעתו היא שונה, והמדידות מראות חד משמעית שאין הבדלים.

מי צודק? שניהם.

יש לפעמים לא מעט "אי דיוקים" מטעם היצרנים באודיו, ואני מסכים איתך בעניין. יחד עם זאת, היצרנים לא חייבים לפרסם שום דבר וזו זכותם הלגיטימית.

לגבי ציוד המדידה, ה-APx555 שיש לו הוא ציוד בסיסי בכל חברת אודיו, בטח בחברות הגדולות מבריטניה, גרמניה וארה"ב.
הטענות הטכניות של היצרנים האלו מתפלפלות , ברגע ששלחתי שאלה טכנית שנוגעת לפרוטוקול ענו לי תשובה מתחמקת או לא ענו כלל
לקחתי לדוגמא פילטר USB - כזה שמחברים בין הממיר למחשב ואמור לנקות רעשים
הטענה של היצרן היא שהוא מנקה רעשים ומשאיר את הנתונים כמו שהם
חיברתי אותו למחשב ולצד השני disk on key
מה קרה לדעתך? לא עובד
למרות ש usb זה תקן המחשב היה אמור לראות אותו כ usb hub ובפועל ראה אותו כ audio device
כלומר הוא מתערב בסיגנל של האודיו - בקיצור אקולייזר
אם הוא מנקה רעשים מה אכפת לו לנקות רעשים במדפסת? או בעכבר?
חרטא
הוא מפרק את הסיגנל של האודיו , משפץ אותו ומרכיב מחדש
אתה רוכש ״פילטר״ קיבלת אקולייזר

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
הכל יחסי בחיים...
זה בטוח - השאלה כמה אתה משלם יותר עם תקציב של 2
היצרנים לא חייבים לפרסם שום דבר וזו זכותם הלגיטימית.
לא מסכים, אם יצרן כותב שיש הבדלים טכניים במשהוא שהוא מיצר , למה הוא לא מציג גרף השוואה, הרי הוא מדבר על מדידות שונות. אחרת על איזה נתונים הוא מדבר
ברגע שהוא יפרסם גראפיים יהיה אפשר לבדוק אותו ואז זה בעיה כי זה אומר שלמדידות יש השפעה/קשר לתוצאה

נערך לאחרונה ב:

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
לא מסכים, אם יצרן כותב שיש הבדלים טכניים במשהוא שהוא מיצר , למה הוא לא מציג גרף השוואה, הרי הוא מדבר על מדידות שונות. אחרת על איזה נתונים הוא מדבר
ברגע שהוא יפרסם גראפיים יהיה אפשר לבדוק אותו ואז זה בעיה כי זה אומר שלמדידות יש השפעה/קשר לתוצאה
כמו שאתה בטח יודע, מדידות יכולות להיות שונות לחלוטין זו מזו על אותו המוצר, ותלויות בעשרות משתנים.

זה בדיוק כמו שאתה רוכש רכב שהיצרן מצהיר על צריכת דלק מסויימת ובפועל אתה מקבל משהו אחר.

המדידות האלו לא עוזרות בשום דבר, אם מי שקנה שומע הבדלים בצליל.

כמו שאמר לי פעם יאיר פורמן שהוא לדעתי, מהנדס חשמל מהטובים בתחום בארץ, יש דברים שמדידה לא יכולה להסביר.

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
כמו שאתה בטח יודע, מדידות יכולות להיות שונות לחלוטין זו מזו על אותו המוצר, ותלויות בעשרות משתנים.

זה בדיוק כמו שאתה רוכש רכב שהיצרן מצהיר על צריכת דלק מסויימת ובפועל אתה מקבל משהו אחר.

המדידות האלו לא עוזרות בשום דבר, אם מי שקנה שומע הבדלים בצליל.

כמו שאמר לי פעם יאיר פורמן שהוא לדעתי, מהנדס חשמל מהטובים בתחום בארץ, יש דברים שמדידה לא יכולה להסביר.
אני לא מתכוון כבללי - רק בהתיחס למתג או לכבל של אודיוקווסט
שבעצם כל האי הסכמה לגבי מדידות - האם שני כבלים לדוגמא נמדדים זהה בתוצאה יכולים להישמע אחרת

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור