מגבר סקר האם אתה מכבה את הציוד אודיו שברשותך?

האם את/ה מכבה את ציוד האודיו שברשותך?

• כן

Votes: 22 57.9%
  • לא

Votes: 12 31.6%
  • משאיר רק בסופ״ש דלוק (או שאני יודע שאני הולך לקראת האזנה מרובה)

Votes: 4 10.5%

• Total voters
    38
  • סקר סגור .

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אני עם שפופרות אז מכבה.
אבל מה הבעיה לבדוק?
בעלי ציוד טרנזס' - נסו שבוע כך ושבוע אחרת, ודווחו.
אני זוכר שמאז ומתמיד הגרסא הרווחת בקרב מי שהיו ב"מעגל האודיו" הקרוב אלי הייתה, שעדיף להשאיר דלוק.
אבל אף פעם לא טרחתי לבדוק בעצמי. יכולה להיות בדיקה מעניינת.

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
די ברור שהאיש מפאס לאבס שנתן את התשובה הוא איש מכירות ולא מהנדס.

צריך להיות ברור שלכל רכיב יש בלאי. נגדים, קבלים - ולא משנה סוגם (יש רגישים יותר ויש פחות) משנים לאט לאט את ערכם, נקודות הלחמה עוברות קורוזיה, ועוד.

תהליכים אלה קורים בקצב איטי, ולכן ברוב המכשירים אין להם משמעות. אבל ההשפעה של טמפרטורה על זמן החיים של הרכיב היא פונקציה מעריכית - לא לינארית - במילים אחרות, אם אנחנו בטמפרטורת חדר של 20 מעלות, העלאה של 20 מעלות בטמפרטורת רכיב תעלה את הבלאי שלו לא פי שתיים אלא פי כמה וכמה. וטמפרטורת העבודה של מכשירי CLASS A מגיעה בקלות ל - 60-70 מעלות. (אגב, זו סתם דוגמא לסיבור האוזן, כי הרי אפס מעלות צלזיוס זו סתם נקודה שרירותית)

אי לכך, מכשירים חמים מאוד - כמו מגברי CLASS A או מגברי מנורות אסור בשום אופן להשאיר דלוקים - ולו מסיבות של בלאי בלבד.

כמובן, אפשר לצאת מנקודת הנחה שהמכשיר יוחלף תוך שנתיים, ועד אז לא סביר שיקרה משהוא. אבל מכירת מכשיר כזה ללא יידוע של הקונה על צורת העבודה שלו אינה מעשה ישר, ויידוע שלו ישפיע כמובן על מחיר המכשיר..

לגבי צריכת החשמל, גם פה החשבונות שנעשו אינם מדויקים. מגבר 30 וואט CLASS A צורך בערך 200 וואט. תעשו חשבון של קוט"ש ותקבלו לדעתי עלות הפעלה של כ - 100 ש"ח בחודש, 1200 ש"ח בשנה, 12000 ש"ח בעשר שנים.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
אני עם שפופרות אז מכבה.
אבל מה הבעיה לבדוק?
בעלי ציוד טרנזס' - נסו שבוע כך ושבוע אחרת, ודווחו.
אני זוכר שמאז ומתמיד הגרסא הרווחת בקרב מי שהיו ב"מעגל האודיו" הקרוב אלי הייתה, שעדיף להשאיר דלוק.
אבל אף פעם לא טרחתי לבדוק בעצמי. יכולה להיות בדיקה מעניינת.

משום מה נדמה לי שלא קראת את השרשור...

אין ויכוח שלטווח קצר, של ימים ושבועות, עדיף לא לכבות: גם נשמע טוב יותר וגם אין נזק.

השאלה היא רק לטווח ארוך, חודשים ושנים, אם כיבוי והדלקה שומרים טוב יותר על חיי המגבר, או להיפך.

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
אני לא יודע טווח ארוך או קצר (גם אין לי בעיה לשלם 100 ₪, בהנחה שהחישוב נכון בחודש), אבל...
אצלי, במערכת שלי, בחדר האזנה זה פשוט הבדל של שמים וארץ בין מגבר מכובה למצב שנשאר דלוק.
הצליל כל כך חם, מלא, עם משקל לעומת המצב שמדליקים את המגבר (אפילו שעתיים) לפני.
ההבדל בין צליל חלק,מלטף ומוזיקאלי (כאילו הציוד הנמצא בשיא כל הזמן), לעומת רכב שמניעים אותו בפעם הראשונה ולוקח לו זמן להתחמם
אני למסקנה שלי הגעתי, כך גם מספר אנשים שכתבו לי שניסו בעקבות השרשור ומאז לא מכבים את הציוד
העלות השולית היחסית של החשמל, לעומת הציוד וכל מה שמסביב שאנו מבזבזים, ואני מקבל את האלקטרוניקה שלי בשיא שווה (לי) הכול
תרבחו ותסעדו
ניר

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
לאחר שקראתי שוב ושוב את הפוסטים בנושא הזה, אני מציע סיסמה לחברי הפורום:

אני לא מכבה, אני גבר מדליק!

אריה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
אני לא יודע טווח ארוך או קצר (גם אין לי בעיה לשלם 100 ₪, בהנחה שהחישוב נכון בחודש), אבל...
אצלי, במערכת שלי, בחדר האזנה זה פשוט הבדל של שמים וארץ בין מגבר מכובה למצב שנשאר דלוק.
הצליל כל כך חם, מלא, עם משקל לעומת המצב שמדליקים את המגבר (אפילו שעתיים) לפני.
ההבדל בין צליל חלק,מלטף ומוזיקאלי (כאילו הציוד הנמצא בשיא כל הזמן), לעומת רכב שמניעים אותו בפעם הראשונה ולוקח לו זמן להתחמם
אני למסקנה שלי הגעתי, כך גם מספר אנשים שכתבו לי שניסו בעקבות השרשור ומאז לא מכבים את הציוד
העלות השולית היחסית של החשמל, לעומת הציוד וכל מה שמסביב שאנו מבזבזים, ואני מקבל את האלקטרוניקה שלי בשיא שווה (לי) הכול
תרבחו ותסעדו
ניר
הבעייה העיקרית, אם יש כזו, היא בירידת האיכות לטווח ארוך, כלומר שהצליל של הציוד שלך בעוד X זמן יהייה משמעותית פחות טוב מעכשיו.

גם במקרה כזה, עדיין כשהוא יהייה דלוק ברצף הוא יישמע טוב יותר מאשר קר.

אפשר בהחלט להבין שבשיקול של היום בטוח שמצויין לעומת עוד X זמן אולי פחות טוב, ולא ידוע בכמה, אתה מעדיף מצויין היום.
לי בטח אין בעייה אם זה, וכאמור את הציוד שלי שאינו מנורתי ואינו class A אני משאיר דלוק.

תיהנה, בתקווה שלטווח ארוך בלי ירידה באיכות!!
עמיר

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
Naim audio למשל, ממליצים לבצע טיפול לציוד שלהם כל 10 שנים. הם גם ממליצים להשאיר את הציוד דלוק. יש פה אינדיקציה לגבי מימד הזמן עליו אתה מדבר, עמיר.

אני סבור שקבלת איכות מקסימלית בהאזנה ותשלום בטיפול אחת ל 10 שנים, מהווה תמריץ ראוי להשארת הציוד דלוק.

אריה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
Naim audio למשל, ממליצים לבצע טיפול לציוד שלהם כל 10 שנים. הם גם ממליצים להשאיר את הציוד דלוק. יש פה אינדיקציה לגבי מימד הזמן עליו אתה מדבר, עמיר.

אני סבור שקבלת איכות מקסימלית בהאזנה ותשלום בטיפול אחת ל 10 שנים, מהווה תמריץ ראוי להשארת הציוד דלוק.

אריה
אני לא יודע על מה ההמלצה שלהם מבוססת, כמה סטאטיסטיקות היו בעניין, אם בכלל, או שזה מספר מהאצבע.

אם לא שמת לב, וכנראה שזה הייה המצב, לא התווכחתי עם המסקנה הביצועית בשום שלב.
כל מה שטענתי זה שאני לא יודע מה האמת כאן, ושאני לא בטוח שלאלה שבאים בביטחון-יתר כזה יש ביסוס כלשהו לטענותיהם, מלבד פילפולים תלמודיים על דברי מומחים לתכנון ציוד, שאינם בהכרח מומחים לנושאי שרידות ציוד.

אתה עדיין ממשיך בקו של הבאת דברי המומחים-לנושא-אחר והתפלפלות עליהם. כלומר, לא קלטת את הפואנטה, לא משנה כמה פעמים הסברתי אותה...

אבל, מנסיון, אין מה להיות מופתעים מזה...

עמיר

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
עמיר,
לפעמים נדמה לי שאתה לא קורא את מה שאתה עצמך כותב.

אתה כתבת שיתכן שעדיף להשאיר את הציוד פועל ברציפות כאשר יהייה תשלום באיכות אבל לא ברור מתי. כדבריך:

"אפשר בהחלט להבין שבשיקול של היום בטוח שמצויין לעומת עוד X זמן אולי פחות טוב, ולא ידוע בכמה, אתה מעדיף מצויין היום."

אתה מבין את המשפט שאתה כתבת? אני מקווה שכן.

למשפט הזה עניתי לך ש NAIM - וזה מחייב רק את מי שמחזיק ציוד של NAIM, מודיעים שירידה באיכות תחול לאחר 10 שנות שימוש.

אריה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
עמיר,
לפעמים נדמה לי שאתה לא קורא את מה שאתה עצמך כותב.

אתה כתבת שיתכן שעדיף להשאיר את הציוד פועל ברציפות כאשר יהייה תשלום באיכות אבל לא ברור מתי. כדבריך:

"אפשר בהחלט להבין שבשיקול של היום בטוח שמצויין לעומת עוד X זמן אולי פחות טוב, ולא ידוע בכמה, אתה מעדיף מצויין היום."

אתה מבין את המשפט שאתה כתבת? אני מקווה שכן.

למשפט הזה עניתי לך ש NAIM - וזה מחייב רק את מי שמחזיק ציוד של NAIM, מודיעים שירידה באיכות תחול לאחר 10 שנות שימוש.

אריה
מממ... נראה שאפשר להניח שהבנתי את המשפט שכתבתי...

ולמשפט המחץ שלך עניתי
אני לא יודע על מה ההמלצה שלהם מבוססת, כמה סטאטיסטיקות היו בעניין, אם בכלל, או שזה מספר מהאצבע.
כך שזו גם לא בהכרח ה"אמת" אפילו לגבי ציוד של Naim, שלא ברור בכלל האם/למה/במה הוא שונה במשהו מציוד אחר.

הכל כאן עניין הסתברותי, וכדי לתת המלצה הסתברותית, צריך שיהייו סטאטיסטיקות, כולל בידוד משתנים וכד', שממש לא בטוח שייש למישהו, כך שכנראה שאנחנו אכן מדברים על מספרים מהאצבע... לגמרי מהאוויר.

אבל כנראה שלא הבנת שזו התשובה... או מה היא אומרת, או בכלל...

הרי אמור להיות ברור, אולי אפילו גם לך, שאין בכלל שום סטאטיסטיקות על ירידה באיכות הסאונד. לכל היותר יכולה להיות אולי תמונה חלקית על תקלות -- מעבר לתקופת האחריות הרי אפילו לא חייבים לתקן אצל מישהו מורשה, שגם הוא לא בהכרח מעביר סטאטיסטיקות על איזה חלקים הוחלפו ולמה, ומה סוגי התקלות, ועם בידוד משתנים לגבי צורת השימוש והסביבה.

גם אם הסאונד מדרדר לאורך השנים, לא בהכרח מרגישים בזה, וקשה מאוד לכמת את זה.
אם לגבי מכונית אתה יכול למדוד שבצעירותה היא הייתה עושה 0 למאה ב-12 שניות (כשאתה נוהג), ובזקנתה זה הדרדר ל-17 שניות (מתוך הנחה שאתה לא הזדקנת בצורת הנהיגה), בסאונד קשה בהרבה להבחין בכלל, שלא לדבר על לכמת ולנהל סטאטיסטיקות.

הבעייה היא כנראה שאתה לא מבין שאתה לא מבין במה מדובר...

עמיר

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
עמיר,
אני לא מבין מדוע אתה מתעקש לציין שנציג רשמי של יצרן מסוים לא יודע על מה הוא מדבר ואתה משקיע מאמץ לא מבוטל בניסיונות להסביר מדוע המלצתו לא מבוססת.

בעיני זה מיותר.

אריה

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
ביחס לדעה של יצרנים...
זה מזכיר לי כתבת חדשות שראיתי לפני שנים בטלביזיה הישראלית על יצור שמן זית בדרכים מסורתיות.
הכתבה לקחה את הצופים דרך ההסברים השונים של התהליכים הללו שעדיין נעשה בהם שימוש בכפרים ערביים בגליל,ובסוף הכתבה הביאו את ראש המשפחה הזקן בן כ-100 ושאלו אותו מה הסוד לאריכות ימיו?
הזקן, שהבין עניין, הסביר למראיין, בחיוך רב משמעות, כי הסוד הוא שמן הזית שממנו הוא מקפיד לשתות מדי בוקר, כוס מלאה.
ולראיה הוא צולם כשהוא מוריד כוס שמן זית מלאה לקרבו...

אז המבין יבין.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
עמיר,
אני לא מבין מדוע אתה מתעקש לציין שנציג רשמי של יצרן מסוים לא יודע על מה הוא מדבר ואתה משקיע מאמץ לא מבוטל בניסיונות להסביר מדוע המלצתו לא מבוססת.

בעיני זה מיותר.

אריה
כנראה שאהפעם אתה במקרה צודק בכל מה שאמרת:
  • אתה באמת לא מבין
  • הנציג הרשמי (שייתכן שהוא נציג של מכירות, לא מהנדס) כנראה יודע מה הוא מדבר
  • אכן השקעתי מאמץ
  • ואכן זה מיותר, במיוחד אם זה בנסיון שאתה תבין
ואם אתה מאלה ש"נציג רשמי" עושה להם את זה, וחשיבה עצמאית לא, אז I rest my case.

אז המבין יבין.
המבין אכן יבין, והלא-מבין אכן לא יבין

והמבין יבין :)

עמיר

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
כנראה שאהפעם אתה במקרה צודק בכל מה שאמרת:
  • אתה באמת לא מבין
  • הנציג הרשמי (שייתכן שהוא נציג של מכירות, לא מהנדס) כנראה יודע מה הוא מדבר
  • אכן השקעתי מאמץ
  • ואכן זה מיותר, במיוחד אם זה בנסיון שאתה תבין
ואם אתה מאלה ש"נציג רשמי" עושה להם את זה, וחשיבה עצמאית לא, אז I rest my case.

המבין אכן יבין, והלא-מבין אכן לא יבין

והמבין יבין :)

עמיר

נקודת החולשה בדעתך בנושא היא שהמוצרים של NAIM AUDIO אמינים מאוד ועל זה אין ויכוח, המוצרים של NAIM AUDIO מחזיקים מחיר מאוד גבוה בשוק המשומשים - אבל אתה חושב מה שאתה חושב.

השיטה הכי טובה היא באמת לא להאמין לאף אחד. זה מאוד בריא ומאוד מועיל לאריכות חיים - אפילו יותר משתית כוס שמן זית...

אריה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
נקודת החולשה בדעתך בנושא היא שהמוצרים של NAIM AUDIO אמינים מאוד ועל זה אין ויכוח, המוצרים של NAIM AUDIO מחזיקים מחיר מאוד גבוה בשוק המשומשים - אבל אתה חושב מה שאתה חושב.

השיטה הכי טובה היא באמת לא להאמין לאף אחד. זה מאוד בריא ומאוד מועיל לאריכות חיים - אפילו יותר משתית כוס שמן זית...

אריה
מצאת דרך עקיפה להכניס פירסומת ישירה?

הרי לא בזה דובר, כך שזו לא יכולה להיות נקודת חולשה ולא נקודת חוזקה -- זה סתם לא רלוואנטי לשום דבר שנאמר בדיון שהייה עד עכשיו, בין אם זה נכון ובין אם זה לא, או שסתם על ראש הגנב בוער הכובע והוא מוצא צורך להכחיש האשמה שלא נאמרה ולא נחשבה אפילו.

ולא שאיכפת לי לכאן או לכן, אבל אין צורך שתנסה "להוכיח". ממש לא.
הנושא רלוואנטי רק למכורי החברה, והם ממילא משוכנעים כבר.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
״בין אם זה נכון ובין אם זה לא מכון״
״ לא בזה דובר״

חסר רק שתגיד: דברי הוצאו מהקשרם - ואני ישר בוחר אותך לראשות הממשלה.

אריה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
״בין אם זה נכון ובין אם זה לא מכון״
״ לא בזה דובר״

חסר רק שתגיד: דברי הוצאו מהקשרם - ואני ישר בוחר אותך לראשות הממשלה.

אריה
אכן, לא דובר בהאם ציוד של חברה ספציפית הוא אמין או לא. זה לא הייה על הפרק בשום שלב.

וקריטריוני הבחירה שלך בראש-ממשלה בעייתיים אפילו יותר מהקרירטריונים שלך לבחירת ציוד.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אכן, לא דובר בהאם ציוד של חברה ספציפית הוא אמין או לא. זה לא הייה על הפרק בשום שלב.

וקריטריוני הבחירה שלך בראש-ממשלה בעייתיים אפילו יותר מהקרירטריונים שלך לבחירת ציוד.

האמת שאני נכנס לויכוח מאוד לא ענייני אתך, ובכל זאת.

מה שאתה אומר, בניפוי מילים רבות שבאמצעותן אתה מנסה להיות מדויק וצודק, ואם תכחיש אוכיח לך בציטוטים מדבריך, אלה הדברים הבאים:

1. נראה שכדאי להשאיר את הציוד פועל (בהסתייגות שפופרות וקלאס A) אבל יתכן שנגרם לציוד נזק ועדיין כנראה מושג יתרון לטווח הקרוב.
2. אי אפשר לסמוך על נציגי היצרנים כי הם אנשי שיווק ואפילו אם הם מהנדסים שמתכננים את הציוד, זה עדיין לא אומר שהם מבינים מה מזיק יותר - לכבות/להדליק או להשאיר פועל.

זהו.

שים לב - שכל הדיון הוא טכני לחלוטין האם נגרם או לא נגרם נזק.

אני מביא לך את NAIM AUDIO - שגם השונאים הכי גדולים שלהם בכל הקשור לאיכות הצליל, יודעים שבכל הקשור לאמינות NAIM AUDIO מהחברות המובילות בתחום. ההמלצה של NAIM לטפל בציוד אחת ל 10 שנים עונה בדיוק להתחבטות שלך האם איכות השמע של הציוד משתנה או לא משתנה בחלוף השנים - כאשר NAIM ממליצים לא לכבות.

כמובן שלא צריך להאמין להמלצות של ההוא מ PASS או להמלצות של ההוא מ NAIM - ובכלל למה להתחייב על משהו כשהכל "נכון או לא נכון" וזה בוודאי המשפט הכי נכון. כך שהתשובה שקיבלת ממני בהקשר ל NAIM היא ישר ולעניין ובהתחבר לתשובה של PASS היא מחזקת אותה - לפחות למי שנותן אמון רב משלך לאנשים שמדברים בשם החברות האלה.

ובכל מקרה גם אם הציוד ניזוק לאחר שימוש של מספר שנים, אפשר תמיד למשוח אותו בשמן זית זך מהגליל, אז יופיע המשיח של ציוד הסטריאו והציוד יהפוך לחדש.

עכשיו נעזוב את השטויות ואני רוצה לומר לך משהו מליבי:
הסגנון שלך הרבה פעמים תוקפני וזה מרגיז אותי. גם אם אתה חושב שאני סתום ושאני לא מבין מה אתה כותב עדיין אין לנקוט בסגנון כמו שלך. אנשים עונים לפעמים בכעס, אתה לפעמים עונה ב"רגוע".

הדבר השני, ואני אומר לך כמי שכבר עשרות שנים קורא ומשתתף בפורומים של אודיו - הכל הכל הכל בפורומים האלה סובייקטיבי לחלוטין. האמת האובייקטיבית היחידה בתחום שלנו היא שהציוד צורך חשמל ומפיק רעש. כל ניסיון להשתמש בשפה מדויקת או מדעית או הנדסית - הוא עקר. סיפרתי כמה פעמים נדמה לי שפה עדיין לא, לפני הרבה שנים התנהל ויכוח בפורום של NAIM לגבי כיווניות הכבלים. בין המתווכחים היו שני מהנדסי חשמל - אחד אודיופיל ואחד לא. במהלך הויכוח שואל המהנדס הלא אודיופיל את המהנדס האודיופיל - איך אתה טוען שאתה שומע הבדל כשאתה מחליף את הכיווניות של הכבל, אתה הרי יודע שהכיווניות לא משנה בזרם חילופין. ענה לו המהנדס האודיופיל: אני יודע, אבל זה מה שאני שומע.
זו בשבילי (בנוסף לעוד כמה) הוכחה ניצחת שאנו מדברים בתחום סובייקטיבי באופן מובהק ולכן נקיטת לשון זהירה כמו "נכון או שלא נכון" מיותרת, לדעתי וגם מסרבלת את הניסוחים. עוד לא שמעתי על מישהו שעמד למשפט על התנסחות בפורום אודיו.

אז מותר להיות יותר קליל וזורם ופחות תוקפני.

אריה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור