אכן, לא דובר בהאם ציוד של חברה ספציפית הוא אמין או לא. זה לא הייה על הפרק בשום שלב.
וקריטריוני הבחירה שלך בראש-ממשלה בעייתיים אפילו יותר מהקרירטריונים שלך לבחירת ציוד.
האמת שאני נכנס לויכוח מאוד לא ענייני אתך, ובכל זאת.
מה שאתה אומר, בניפוי מילים רבות שבאמצעותן אתה מנסה להיות מדויק וצודק, ואם תכחיש אוכיח לך בציטוטים מדבריך, אלה הדברים הבאים:
1. נראה שכדאי להשאיר את הציוד פועל (בהסתייגות שפופרות וקלאס A) אבל יתכן שנגרם לציוד נזק ועדיין כנראה מושג יתרון לטווח הקרוב.
2. אי אפשר לסמוך על נציגי היצרנים כי הם אנשי שיווק ואפילו אם הם מהנדסים שמתכננים את הציוד, זה עדיין לא אומר שהם מבינים מה מזיק יותר - לכבות/להדליק או להשאיר פועל.
זהו.
שים לב - שכל הדיון הוא טכני לחלוטין האם נגרם או לא נגרם נזק.
אני מביא לך את NAIM AUDIO - שגם השונאים הכי גדולים שלהם בכל הקשור לאיכות הצליל, יודעים שבכל הקשור לאמינות NAIM AUDIO מהחברות המובילות בתחום. ההמלצה של NAIM לטפל בציוד אחת ל 10 שנים עונה בדיוק להתחבטות שלך האם איכות השמע של הציוד משתנה או לא משתנה בחלוף השנים - כאשר NAIM ממליצים לא לכבות.
כמובן שלא צריך להאמין להמלצות של ההוא מ PASS או להמלצות של ההוא מ NAIM - ובכלל למה להתחייב על משהו כשהכל "נכון או לא נכון" וזה בוודאי המשפט הכי נכון. כך שהתשובה שקיבלת ממני בהקשר ל NAIM היא ישר ולעניין ובהתחבר לתשובה של PASS היא מחזקת אותה - לפחות למי שנותן אמון רב משלך לאנשים שמדברים בשם החברות האלה.
ובכל מקרה גם אם הציוד ניזוק לאחר שימוש של מספר שנים, אפשר תמיד למשוח אותו בשמן זית זך מהגליל, אז יופיע המשיח של ציוד הסטריאו והציוד יהפוך לחדש.
עכשיו נעזוב את השטויות ואני רוצה לומר לך משהו מליבי:
הסגנון שלך הרבה פעמים תוקפני וזה מרגיז אותי. גם אם אתה חושב שאני סתום ושאני לא מבין מה אתה כותב עדיין אין לנקוט בסגנון כמו שלך. אנשים עונים לפעמים בכעס, אתה לפעמים עונה ב"רגוע".
הדבר השני, ואני אומר לך כמי שכבר עשרות שנים קורא ומשתתף בפורומים של אודיו - הכל הכל הכל בפורומים האלה סובייקטיבי לחלוטין. האמת האובייקטיבית היחידה בתחום שלנו היא שהציוד צורך חשמל ומפיק רעש. כל ניסיון להשתמש בשפה מדויקת או מדעית או הנדסית - הוא עקר. סיפרתי כמה פעמים נדמה לי שפה עדיין לא, לפני הרבה שנים התנהל ויכוח בפורום של NAIM לגבי כיווניות הכבלים. בין המתווכחים היו שני מהנדסי חשמל - אחד אודיופיל ואחד לא. במהלך הויכוח שואל המהנדס הלא אודיופיל את המהנדס האודיופיל - איך אתה טוען שאתה שומע הבדל כשאתה מחליף את הכיווניות של הכבל, אתה הרי יודע שהכיווניות לא משנה בזרם חילופין. ענה לו המהנדס האודיופיל: אני יודע, אבל זה מה שאני שומע.
זו בשבילי (בנוסף לעוד כמה) הוכחה ניצחת שאנו מדברים בתחום סובייקטיבי באופן מובהק ולכן נקיטת לשון זהירה כמו "נכון או שלא נכון" מיותרת, לדעתי וגם מסרבלת את הניסוחים. עוד לא שמעתי על מישהו שעמד למשפט על התנסחות בפורום אודיו.
אז מותר להיות יותר קליל וזורם ופחות תוקפני.
אריה