מגבר נמר, באיזו הגברה התחדשת?

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
נגיד שטיפול באקוסטיקה, במיוחד אם היא בעייתית מראש, יכול לעשות יותר הבדל מאשר החלפת מגבר.
החלפת פרה מקום החלפת מגבר? אולי, תלוי.
אבל מה החוטים עושים באותה נשימה עם אקוסטיקה, פרה ומגבר -- כשנתון שהחוטים הם מראש "ברמות האלו"??

עמיר

היכן קראת ומתוך זה הבנת, שיעצתי למישהו, משהו, לגבי המערכת הספציפית שלו, או חלקים ממנה?
אלא אם כן אתה רוצה להתווכח, ואז אני פתוח לרשימת נושאים שתציע,

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
היכן קראת ומתוך זה הבנת, שיעצתי למישהו, משהו, לגבי המערכת הספציפית שלו, או חלקים ממנה?
היכן קראת, ומתוך זה הבנת, שהתייחסתי לנושאי ייעוץ, למישהו, משהו, לגבי המערכת הספציפית שלו, או חלקים ממנה?

התייחסתי אך ורק ישירות למה שכתבת:
אני מסופק אם ההבדלים המשמעותיים מגיעים דווקא בין מגברים ברמות האילו.
אני חושב ש pre, חוטים ואקוסטיקה עושים את ההבדל המשמעותי

עמיר

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
בין המגברים שנמר בודק.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
בין המגברים שנמר בודק.
לא הבנתי מה קטע-המשפט הזה בא להגיד.

בכל מקרה, ה"מגברים ברמות האלו" יכולים להיות מאוד שונים זה מזה, ולעשות הבדל מאוד ניכר.
לא מובן מאליו שהחלפת פרה תיתן בהכרח שיפור ניכר יותר, והחדר כבר מטופל אקוסטית.

אבל חוטים? :(

עמיר

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
תאמין לי נמר, במקום להחליף ולהחליף , קח tidal impulse ותגמור עניין.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
רוזי יקירי.
ההבדלים בין מגברי ההספק בלבד היו גדולים מאוד.
בכל מקרה אני מחליף גם מגבר וגם קדמגבר. עדיפות לרכיבים מאותה חברה.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
רוזי,
אני יכול להסכים עם משפט שאומר שברמות מוצר מסוימות - כמו למשל הסקאלה שנמר בודק כרגע - אין מגברים "לא טובים".
סביר שכולם מפורטים, כולם דינאמיים, מהירים וכו וכו
אבל בטח יש הבדלים. בטח יש כאלה ש"מדברים אליך" יותר, ותמיד יהיה אחד שירגש אותך יותר
זו כל הפואנטה.

אגב, זו גם הייתה המסקנה שלי בזמנו ממבחן הנגנים. אי אפשר לומר שהיה שם נגן "לא טוב". כולם היו ברמה גבוהה.
אבל היו אחד או שניים שנשמעו יותר טוב או "נכון" לדעת מי שבחר בהם או שפשוט ריגשו יותר.

אני בטוח שזה נכון גם לציוד שעולה פי כמה יותר ממה שנמר עכשיו בודק.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אני אומר שברמות האילו כולם טובים (ככל הנראה, קרוב לוודאי) כאשר אחד עושה משהו טוב מהשני וההפך.
והמיקסום האמיתי הוא בשאר החלקים שהזכרתי וקצת התאמה.
מגבר מבחינתי זה הרכיב הכי טיפש במערכת, ולדעתי אין צורך להשקיע ממון רב מאוד בהגברה.
Pre, חוטים ונגן באמת טובים הם משימה קשה ויקרה יותר.
רק דעתי

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
176
נקודות
43
אני אומר שברמות האילו כולם טובים (ככל הנראה, קרוב לוודאי) כאשר אחד עושה משהו טוב מהשני וההפך.
מגבר מבחינתי זה הרכיב הכי טיפש במערכת, ולדעתי אין צורך להשקיע ממון רב מאוד בהגברה.
רק דעתי
:בעד: רק לפי הסדר הבא- נגן/פרה/כבילה/העמדה/אקוסטיקה

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
:בעד: רק לפי הסדר הבא- נגן/פרה/כבילה/העמדה/אקוסטיקה
מבחינתי אקוסטיקה במקום הראשון

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
רק דעתי
דעה לגיטימית לחלוטין, אבל, לעניות דעתי, ממש מוזרה... :)

כנראה שלא שמעת די מגברים כדי לקלוט עד כמה ההבדל ביניהם גדול, גם כשכולם יקרים.

ההבדלים גדולים בהרבה יותר מאשר בין כבלים, ולמצוא מגבר שיעשה מה שבאמת נדרש ממנו זה לא יותר פשוט מאשר למצוא פרה.

זה שבפרה יש יותר כפתורים לא עושה אותו -- לייתר דיוק את תיכנונו ויישומו -- למסובך יותר (או פחות).
פשוט הבעיות הייחודיות שאיתם אמור להתמודד המתכנן הן שונות (וייש מכנים משותפים), אבל לאן דווקא פשוטות יותר.

אם כבר, לדעתי, כבלים הם בדיוק בבחינת "התאמה", שיכולה להיות קטנה פחות במקרי קיצון, או קטנה יותר במיקרים הרגילים, אבל רק בחזקת התאמה, fine-tuning, ואם מדברים במונחים של "רכיב טיפש", כבל קצת יותר "טיפש" ממגבר, לא?

בכל מקרה, המערכת הכוללת -- כולל החדר והאקוסטיקה, ההעמדה בו, כולל של מיקום הישיבה, הרכיבים האקטיביים והפאסיביים, כולל סטנדים, שיכוכים וכל מה שמשפיע -- אינה טובה יותר מהחולייה החלשה ביותר, אבל כדאי להשקיע בכל דבר לפי מידת ההשפעה שלו על התוצאה הסופית.

מבחינתי, להשקיע הרבה בכבלים ומעט במגבר זה אבסורד מאז'ורי.

עמיר

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
דעה לגיטימית לחלוטין, אבל, לעניות דעתי, ממש מוזרה... :)

כנראה שלא שמעת די מגברים כדי לקלוט עד כמה ההבדל ביניהם גדול, גם כשכולם יקרים.
ההבדלים גדולים בהרבה יותר מאשר בין כבלים, ולמצוא מגבר שיעשה מה שבאמת נדרש ממנו זה לא יותר פשוט מאשר למצוא פרה.
זה שבפרה יש יותר כפתורים לא עושה אותו -- לייתר דיוק את תיכנונו ויישומו -- למסובך יותר (או פחות).
פשוט הבעיות הייחודיות שאיתם אמור להתמודד המתכנן הן שונות (וייש מכנים משותפים), אבל לאן דווקא פשוטות יותר.

אם כבר, לדעתי, כבלים הם בדיוק בבחינת "התאמה", שיכולה להיות קטנה פחות במקרי קיצון, או קטנה יותר במיקרים הרגילים, אבל רק בחזקת התאמה, fine-tuning.
ואם מדברים במונחים של "רכיב טיפש", כבל קצת יותר "טיפש" ממגבר, לא?

בכל מקרה, המערכת הכוללת -- כולל החדר והאקוסטיקה, ההעמדה בו, כולל של מיקום הישיבה, הרכיבים האקטיביים והפאסיביים, כולל סטנדים, שיכוכים וכל מה שמשפיע -- אינה טובה יותר מהחולייה החלשה ביותר, אבל כדאי להשקיע בכל דבר לפי מידת ההשפעה שלו על התוצאה הסופית.

מבחינתי, להשקיע הרבה בכבלים ומעט במגבר זה אבסורד מאז'ורי.

עמיר
אני שמח דווקא, שאתה לא מסכים לדעתי.
המגברים שנמר בודק, כולם מאותה טופולוגיה, וכולם אמורים לדחוף את הרמקולים שלו מבחינה חשמלית.
לכן אני חושב שההבדלים בינהם הם קטנים לעומת ההבדלים בין רכיבים אחרים באותה רמת מחירים.
שמעתי כמה וכמה מגברים חוטים ונגנים, וזאת דעתי שחוטים ונגנים מייצרים הבדלים גדולים יותר בינהם, ואין הרבה שהם באמת טובים מאוד.
אתה כהרגלך לוקח דברים של מישהו והופך אותם על פי רצונך. אני לא אמרתי בשום מקום שצריך להשקיע מעט במגבר, אלא שהה ודל בין מגברים ברמות הגבוהות אינם גדולם ואין צורך להשקיע ממון רב בהגברה ) אלא אם כן התקציב אינו מוגבל).

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
רוזי יקירי.
ההבדלים בין מגברי ההספק בלבד היו גדולים מאוד.
בכל מקרה אני מחליף גם מגבר וגם קדמגבר. עדיפות לרכיבים מאותה חברה.
אני לא יכול להתווכח איתך כי יש הבדלים בין מגברים.
אמרתי רק שלדעתי ברמות האילו הם תן וקח בין מגבר אחד לאחר בתלות באיכויות וחסרונות המערכת.
אני גם לא מאמין בבדיקות קצרות טווח, כדי להגיע למסקנות חד משמעיות לגבי אייכות המערכת לאחר שינוי רכיב.
לדעתי הרבה מאיתנו עושים שינויים יקרים מאוד כדי לפתור בעיה שלא עלינו עליה, ולכן החלפת מגבר או רמקול, יוצרים בשלב הראשון את המחשבה שהנה הגענו לנחלה ורק לאחר חודשים ספורים מבינים שזה לא היה הפתרון לבעיה.
יש לי המון דוגמאות, אבל כמובן שאין טעם להזכיר אותם.
אני חושב שרובנו זורקים סתם כסף, אבל כנראה זה חלק מההנאה:)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
[נערך על ידי עמיר -- חריף מדי ללא צורך]

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
Aka

בוא נתעלם אחד מקיומו של השני.
אני התחלתי.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אני שמח דווקא, שאתה לא מסכים לדעתי.
המגברים שנמר בודק, כולם מאותה טופולוגיה, וכולם אמורים לדחוף את הרמקולים שלו מבחינה חשמלית.
לכן אני חושב שההבדלים בינהם הם קטנים לעומת ההבדלים בין רכיבים אחרים באותה רמת מחירים.
שמעתי כמה וכמה מגברים חוטים ונגנים, וזאת דעתי שחוטים ונגנים מייצרים הבדלים גדולים יותר בינהם, ואין הרבה שהם באמת טובים מאוד.
אתה כהרגלך לוקח דברים של מישהו והופך אותם על פי רצונך. אני לא אמרתי בשום מקום שצריך להשקיע מעט במגבר, אלא שהה ודל בין מגברים ברמות הגבוהות אינם גדולם ואין צורך להשקיע ממון רב בהגברה ) אלא אם כן התקציב אינו מוגבל).

אני חולק עלייך.

ההבדלים בין כבלים הם אכן קיימים. לעיתים יכולים אפילו להביא מערכת טובה מאוד למצוינת. אבל מגברים זה כבר סיפור אחר. ההבדלים בין מגברים הם גדולים ומורגשים מידית. זה מתבטא בשליטה, מהירות ורזולוציה שאף כבל לא יכול לתקן. כבל יכול מקסימום לחשוף את המגבר יותר. להיות שקוף - קיים אבל לא שם. מגבר תמיד יהיה שם, תמיד יראה מה הוא לא יודע לעשות. זו הסיבה שכבלים בוחרים בסוף ולא משחקים איתם באמצע. לדוגמא. כבל לעולם לא יכול לטפל בשליטה. הוא לא יכול להשפיע על טונאליות גרועה. הוא יכול לתקן טונאליות בגבול מסויים. אני חושב שלהקטין ראש בבחירת מגבר לעומת בחירת כבל זה בדיוק מה שהופך את התחום הזה ל״אובר חוכם״. מגבר משפיע על המערכת במידה רבה מאשר כבל. אפשר להגיד שמערכת עם כבלים בינוניים יכולה להיות טובה מספיק אפילו עבורך. אבל מערכת עם מגבר לא מספיק איכותי לא יכול להיות טוב עבורך.

לגבי ההתאמה החשמלית.
זו בדיוק התגובה המנוגדת לשיטתך שלך. הכוונה היא שכבלים, מבחינה חשמלית, לא אמורים להישמע לך שונה. אז מדוע הפעם המדידה החשמלית היא חלק מההסבר שלך?

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
מניסיוני ההבדלים בין הגברות באותו רמת מחירים מוחשית ביותר.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אני חולק עלייך.

ההבדלים בין כבלים הם אכן קיימים. לעיתים יכולים אפילו להביא מערכת טובה מאוד למצוינת. אבל מגברים זה כבר סיפור אחר. ההבדלים בין מגברים הם גדולים ומורגשים מידית. זה מתבטא בשליטה, מהירות ורזולוציה שאף כבל לא יכול לתקן. כבל יכול מקסימום לחשוף את המגבר יותר. להיות שקוף - קיים אבל לא שם. מגבר תמיד יהיה שם, תמיד יראה מה הוא לא יודע לעשות. זו הסיבה שכבלים בוחרים בסוף ולא משחקים איתם באמצע. לדוגמא. כבל לעולם לא יכול לטפל בשליטה. הוא לא יכול להשפיע על טונאליות גרועה. הוא יכול לתקן טונאליות בגבול מסויים. אני חושב שלהקטין ראש בבחירת מגבר לעומת בחירת כבל זה בדיוק מה שהופך את התחום הזה ל״אובר חוכם״. מגבר משפיע על המערכת במידה רבה מאשר כבל. אפשר להגיד שמערכת עם כבלים בינוניים יכולה להיות טובה מספיק אפילו עבורך. אבל מערכת עם מגבר לא מספיק איכותי לא יכול להיות טוב עבורך.

לגבי ההתאמה החשמלית.
זו בדיוק התגובה המנוגדת לשיטתך שלך. הכוונה היא שכבלים, מבחינה חשמלית, לא אמורים להישמע לך שונה. אז מדוע הפעם המדידה החשמלית היא חלק מההסבר שלך?

כשדיברתי על התאמה חשמלית התכוונתי בדיוק לדבריך לגבי שליטה על הרמקול.
אם מגבר לא שולט טוב על הרמקול אז ברור שהוא לא מתאים לאותה מערכת.
אנ יוצא מנקודת הנחה שהמגברים שהזכרת ואתה בודק, כולם יש להם את היכולת לשלוט ולדחוף היטב את הרמקול שלך
( הרי אתה לא בודק מגברי מנורות se)
אני חושב שלנגנים, קדמים, וחוטים יש השפעה על טונאליות המערכת הרבה. הרבה יותר מאשר מגבר.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
מניסיוני ההבדלים בין הגברות באותו רמת מחירים מוחשית ביותר.
הניסיון שלך כולל מגברים , שכולם מאותה טופולוגיה וברמת המחירים שנמר בודק?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור