נדוש , נדוש אבל כל פעם מפתיעה מחדש כבלים כבלים.....

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
בשמן אצלך
זה קוקטייל שלם:)

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
ברגע שמישהו טוען שעם אקולייזר אפשר להעתיק סאונד, אני למד שאין לו מושג בתחום. זה משום שבתחום הזה הטונאליות היא חלק קטן מהכלל. במה, שכבות, פוקוס, נקיון, אוויר וטבעיות הם גם חלק מהסיפור.
עומק במה בציוד אלקטרוני זה FR .......הזמרת "יוצאת החוצה" המשמעות היא הדגשה במיד ( בתדרים שהיא שרה בהם)
הזמרת היא "עמוק פנימה" אז יש חור ב FR במיד.

שם לב כל האמור לא תקף באותה מידה של החלטיות על רמקולים....רק באלקטרוניקה וכבלים !!!

תסביר לי איך מתרחש עומק בציוד אלקטרוני (בחוץ או פנימה) אם לא איך שתיארתי ?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
העומק שאתה מתייחס אליו, בטכנוקרטיות מוחלטת, זה לא מתחיל ונגמר בזמרת. שהרי כלי נגינה, שמסתובבים באותו ספקטרום, נמצאים במקומות שונים בעומק הבמה. מכיר את הטריקים של האולפנים, עשיתי את זה 20 שנה. לא מדבר על הטריקים של הדגשת תדרים, פאנינג או פאסות. זה הרבה מעבר לזה, לא משהו שנעשה באולפן אם כי משהו שהמערכת משמיעה כשבאולפן לא ידעו שהם עשו זאת בכלל.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
ברגע שמישהו טוען שעם אקולייזר אפשר להעתיק סאונד, אני למד שאין לו מושג בתחום. זה משום שבתחום הזה הטונאליות היא חלק קטן מהכלל. במה, שכבות, פוקוס, נקיון, אוויר וטבעיות הם גם חלק מהסיפור.
נראה אותך אומר ל @שניצל שה RC שלו "דופק סאונד" כפי שטענת פעמים רבות בעבר .......וה RC שלו היא מערכת פי 100 יותר מורכבת ומתוחכמת מהאקוולייזר האנלוגי האומלל שלי.

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
העומק שאתה מתייחס אליו, בטכנוקרטיות מוחלטת, זה לא מתחיל ונגמר בזמרת. שהרי כלי נגינה, שמסתובבים באותו ספקטרום, נמצאים במקומות שונים בעומק הבמה. מכיר את הטריקים של האולפנים, עשיתי את זה 20 שנה. לא מדבר על הטריקים של הדגשת תדרים, פאנינג או פאסות. זה הרבה מעבר לזה, לא משהו שנעשה באולפן אם כי משהו שהמערכת משמיעה כשבאולפן לא ידעו שהם עשו זאת בכלל.
אתה מדבר על "עבודת אולפן" ....מסכים איתך בהחלט אבל זאת לא השאלה

אני שואל מה המנגנון האלקטרוני/חשמלי שקובע עומק בכבל?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113

זו שפה שטכנוקראטים לא מבינים.
אם יימצא טכנוקראט שגם מסוגל לשמוע את מה שכתבת אז אולי יהיה סיכוי לתרגום לשפת הטכנוקראטים.
ארז

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
נראה אותך אומר ל @שניצל שה RC שלו "דופק סאונד" כפי שטענת פעמים רבות בעבר .......וה RC שלו היא מערכת פי 100 יותר מורכבת ומתוחכמת מהאקוולייזר האנלוגי האומלל שלי.

רום קורקשן זה אביזר אקטיבי לתיקון אקוסטיקה.
הוא לא מתקן את מה שנמר ציין כמו "שכבות, אוויר , טבעיות , ניקיון" וכו.

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
למרות שכתבתי שאפסיק לכתוב..... אני לא אשאיר אותך עם "חצי תאוותך בידך"......חזור שנית מה השאלה בבקשה.

שאלתי שאלה פשוטה.

בהינתן רמקול עם FR שטוח לחלוטין, ואל תתחכם עכשיו שזה בלתי אפשרי, האם הוא הרמקול האידאלי?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
גם אקוולייזר משמש לתיקון חדר
וגם אקולייזר , כמו רום קורקשן, לא רלוונטי לתיקון בעיות בניקיון, טבעיות, אוויר וכו , דברים שכנראה מעולם לא התוודעת לניואנסים בהם.
האקולייזר מתייחס לטונאליות אבל לא יכול לטפל בפרמטרים אחרים שנמר ציין קודם ושאת חלקם הזכרתי פה.
כל זה משום שאתה אמרת ש"עם אקולייזר אתה יכול להעתיק סאונד" וסאונד זה עוד דברים חוץ מטונאליות.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
גם אקוולייזר משמש לתיקון חדר

אקולייזר "אומלל"
לא מטפל ב:
Time Alliment Corecction
Room Gain Corecction
Phase Corecction
Crossover & Bass Management
Slop

אהה וגם טונאליות
EQ by 1/6 octave עד
freq by freq

אקולייזר "אומלל"
מה שעושה
זה post צבע מלאכותי, אי טבעיות ולכלוך בסיגנל!

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
נמר בסוף תישרף לו הריבת תותים ולא ישאר לו זמן להכין את הכבל.

הוא מרבב מילים מתחום ההנדסה לקישקושים. העיקר שהוא נהנה מהצומי שהוא מקבל מכל כך הרבה אנשים.

נערך לאחרונה ב:

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
אקולייזר "אומלל"
לא מטפל ב:
Time Alliment Corecction
Room Gain Corecction
Phase Corecction
Slop

אהה וגם טונאליות
EQ by 1/6 octave עד
freq by freq

אקולייזר "אומלל"
מה שעושה

הרגת אותו עכשיו
טוחן את גוגל להבין מה כתבת....

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
שאלתי שאלה פשוטה.

בהינתן רמקול עם FR שטוח לחלוטין, ואל תתחכם עכשיו שזה בלתי אפשרי, האם הוא הרמקול האידאלי?
לי אישית הוא אידאלי , ואם הוא ישמע לי חריף מידי או עמום מידי או כל דבר אחר - אתקן זאת עם אקווליזר......בדיוק כמו שאני עושה כבר 25 שנה......יש לי אקוולייזר במסלול הסיגנל.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אקולייזר "אומלל"
לא מטפל ב:
Time Alliment Corecction
Room Gain Corecction
Phase Corecction
Slop

אהה וגם טונאליות
EQ by 1/6 octave עד
freq by freq

אקולייזר "אומלל"
מה שעושה
כל המוסיקות מלפני 20-80 שנה שאתם מתמוגגים מימנה ומשווים עליה כבלים.....אם מה איזנו את הרמקול בחדר ה-CONTROL עם RC ? - לא .....עם אקוולייזר אנלוגי אומלל.

לני, מי עבד לפני 40 שנה באולפן הקלטות אתה או אני ? מי בנה ביימי חייו כ 10 אולפני הקלטות אתה או אני ?.....וכן בכל האולפנים "הכבדים" היה לפני 20-80 שנה אקוויליזר לאיזון החדר

נכון .....היום יש RC !!!

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
נמר בסוף תישרף לו הריבת תותים ולא ישאר לו זמן להכין את הכבל.
מוותר גם על הריבה וגם על הכבל...
אם סוף סוף יבין שסאונד זה לא רק אוסף של טונים - דיינו.
אם סוף סוף ייקח על עצמו , מסקרנות "מדעית ", לשמוע הדגמה של מערכת איכותית - דיינו
אם גם ישמע מערכת איכותית וגם ישמע השפעה של החלפת כבל (רחמנא ליצלן) - דיינו
"עַל אַחַת, כַּמָּה וְכַמָּה, טוֹבָה כְפוּלָה וּמְכֻפֶּלֶת..."

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
מוותר גם על הריבה וגם על הכבל...
אם סוף סוף יבין שסאונד זה לא רק אוסף של טונים - דיינו.
אם סוף סוף ייקח על עצמו , מסקרנות "מדעית ", לשמוע הדגמה של מערכת איכותית - דיינו
אם גם ישמע מערכת איכותית וגם ישמע השפעה של החלפת כבל (רחמנא ליצלן) - דיינו
"עַל אַחַת, כַּמָּה וְכַמָּה, טוֹבָה כְפוּלָה וּמְכֻפֶּלֶת..."

צר לי אבל לא יקרה.
הוא יחכה בפינה על לויכוח הבא...

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
כל המוסיקות מלפני 20-80 שנה שאתם מתמוגגים מימנה ומשווים כבלים עליה.....אם מה איזנו את הרמקול בחדר ה-CONTROL עם RC ? - לא .....עם אקוולייזר אנלוגי אומלל.

לני, מי עבד לפני 40 שנה באולפן הקלטות אתה או אני ?

אז לדעתך ציוד שיש בחדר הקונטרול הוא ציוד אידיאלי להאזנה ביתית ?
אם כן, למה אתה לא מחזיק אצלך בציוד כזה ?
אם לא, אז למה לברבר ולהסיט את הדיון לדברים לא קשורים ?

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אז לדעתך ציוד שיש בחדר הקונטרול הוא ציוד אידיאלי להאזנה ביתית ?
אם כן, למה אתה לא מחזיק אצלך בציוד כזה ?
אם לא, אז למה לברבר ולהסיט את הדיון לדברים לא קשורים ?
הוספתי מלל, תרענן את התגובה שלך

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
ברור שמדובר פה בדו שיח של חרשים !
גם אני הייתי פעם בצד של רוברט עד שלמדתי להקשיב ובמקביל לרכוש ציוד קצת יותר רציני .......
הוא לעולם לא יבין את החוויה שעברתי השבוע שתקעתי בקיר קבל חשמל מזורגג במחיר שעם אשתי היתה יודעת ........ השם ישמור והשינוי הדרמטי בנקיון בבמה ברוודים בפרוט.......וזה לא שלפני לא היתיבמקום טוב עם הסאונד.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור