נדוש , נדוש אבל כל פעם מפתיעה מחדש כבלים כבלים.....

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
כי עם אקווליזר ובעיקר פרמטרי אני יכול לכוון בכל רגע בדיוק איזה צליל שאני רוצה ואם אחרי 2 ורבע דקות בא לי צליל אחר לגמרי אז אני יכול ואתה לא.
אתה לא מוכן להבין שכמו שאין בעיה לקנות רמקול "סתום", אין בעיה לקנות כבל ש"יסתום" לך את הטוויטר, אם הוא צועק באוזן.

אז אתה משתמש באקולייזר, אני בכבל.

שיח חרשים.

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
אקווליזר אנלוגי לא מפרק ולא בטיח ....הוא יוצר בסה"כ מעגל תהודה מקומי (יכולים להיות 10 או 30 מעגלים כאלה לאורך הספקטרום) וכאשר הוא במצב FLAT כלומר הנגד המשתנה במצב אמצע לא נוצרת תהודה באותו מקטע.
בוא אני יספר לך משהו
יש לי משולב ACCUPHASE
מספיק שהכפתור שמשדך את הבס והטרבל משודך וכבר שומעים ירידה באיכות. וזה כמובן במצב שהבוררים עדיין על 0

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
בוא אני יספר לך משהו
יש לי משולב ACCUPHASE
מספיק שהכפתור שמשדך את הבס והטרבל משודך וכבר שומעים ירידה באיכות. וזה כמובן במצב שהבוררים עדיין על 0
השערה....לא בטוח שהפוטנציומטר כוון נכון ....תיתכן סטיה של מס' מעלות ואז כשאתה רואה מצב 0 בעצם קיימת הנחתה או הדגשה......רק מדידת FR תוכל לבדוק זאת.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
יש הסבר מדעי ....הוא עושה מיסטיפיקציה מעניינים פשוטים כדי להצדיק את הציוד שלו......תקרא את הפוסטים הקודמים שלי מהיום..... כתבתי ששינויים ב FR בתחומים מסויימים מתפרשים ע"י המוח האנושי כ"קדימה" (הדגשה) ו"אחורה" (ניחות).
זה שכתבת משהו עוד לא הופך את מה שכתבת לאמת... זה משפט שנכון כמובן לגבי כל אחד מאיתנו.
ההתייחסות לבמה כאל "קדימה" ו"אחורה"
היא פשטנית עד כדי גיחוך. יתכן שאתה לא מכיר מניסיונך האישי את איכות הבמה שאפשר לקבל ממערכת.
וכמו שכבר כתבתי לך פעם, פאול עוסק בתכנון מערכות, כך שבעיני לדברים שלו יש תוקף עדיף בהשוואה למי שלא תכננו מערכות ועוסקים רק במדידות.

אריה

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
השערה....לא בטוח שהפוטנציומטר כוון נכון ....תיתכן סטיה של מס' מעלות ואז כשאתה רואה מצב 0 בעצם קיימת הנחתה או הדגשה......רק מדידת FR תוכל לבדוק זאת.
א אתה צודק אולי אבל קלוש כזה נמר זיהה אותה תופעה במגבר E 470 שבחן
הבוררים האלו כמו אצלך הם פוטנציומטר שמפעיל מגבר
עכשיו תחשוב מה קורה בתוך מכשיר עמוס מגברונים כמו אקווליזר. אולי ה 100 הרץ לא משפיע אחיד בין 80 ל 120 כדאי למדוד
שירשור מכשיר הקסם שלך כמובן עולה בעוד שלושה מוצרים בדרך. מכשיר הקסם ועוד שני כבלים
לכל שאלה תשובה. פיספסת את חידון התנך יכולת להביס את המתמודד השוודי הסודני והישראלי ביחד
אני מאמין שידוע לך שגם לציוד מדידה יש סטיות וצריך לכייל. אפילו את יחידת המשקל של הקילו שינו לא מזמן
אני סיימתי לא מוכן להתעייף לחינם ואפילו אין BT יש רק מדידות וירטואליות

נערך לאחרונה ב:

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אם אתה דובר השפה שלו אז תרגם לו לשפתו.
לא שאני מאמין שיחזור בו אבל אולי יבין סוף סוף על מה אנחנו מדברים פה.
ארז
זה היה מזמן
אני לא מגיעה לעשרה אחוז מהטכנוקרטיות שלו.
ואני גם כן שמעתי הבדלים .
ברגע שאני שם רכיב טיפול בחשמל מכל סוג שהוא ושומעה יותר טוב נגמר הדיון.
גם עם חושבים על זה רוברט אומר משהו לא פשוט : הוא אומר שמאות חברות שמיצרות כבילה שקעים תקעים אודיופילים תעשיה ענקית ביפן בארצות הברית בגרמניה בהונקונג כל המגזינים שמסקרים אותם פשוט עובדים על ציבור האודיופילים וכל הלכוחות שרוכשים במיטב כספם אפילו בכסף שאין הם עדת שותים חרשים שמושפעים פסכולוגית.

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
כל המוסיקות מלפני 20-80 שנה שאתם מתמוגגים מימנה ומשווים עליה כבלים.....אם מה איזנו את הרמקול בחדר ה-CONTROL עם RC ? - לא .....עם אקוולייזר אנלוגי אומלל.

לני, מי עבד לפני 40 שנה באולפן הקלטות אתה או אני ? מי בנה ביימי חייו כ 10 אולפני הקלטות אתה או אני ?.....וכן בכל האולפנים "הכבדים" היה לפני 20-80 שנה אקוויליזר לאיזון החדר

נכון .....היום יש RC !!!

יכול להיות שבנית 10 אולפני הקלטות.
יכול להיות שהם היו טובים.
כבל קומקום חשמלי היה סוגר את הפינה כי לא היתה הרגישות במערכות.

מה שכן היום הטכנולוגיה הרבה יותר מתקדמת.
רעשים ירדו, תחום דינמי השתפר, עברו לדיגיטלי, עיבוד עריכה נעשים במחשב.

אבל אתה עדיין תקוע בימי זוהר שחלפו מהעולם.
מבחינתך השיא זה אקולייזר בזמן שהיום יש rc שמתקן את פאזה , תגובה להלם ועוד מיליון דברים שמשפיעים על החוויה הכוללת.

אתה נאחז ברדיו טרנזיסטור ונילחם עם כולם שזה הדבר הכי טוב, כולם חרשים ואף אחד לא מבין כלום.

.
הנושא שצחי פתח היה מעניין וחשוב. הרבה אודיופילים כמוני שמחפשים מוצרים טובים וזולים מעריכים את האינפורמציה שצחי שיתף איתנו.
אתה מסית את הנושא העקרי למלחמת כבלים. אתה מושך את כולם באף למלחמות הקטנות האלו. 14 דפים שהעיקר שלהם הושחט בגלל הבחור החדש שיצאת להגנתו בחירוף נפש.

תפתח הודעה חדשה ותנהל שם את המלחמות שלך. אין לי ספק שנמר יאשר נושא כזה. העיקר ששאר הפטסטים יהיו נקיים מקשקושים.

האנשים בפורום מנסים ובודקים.
אתה מדבר על כבל מהונדס כבר שנים בכול הפורומים. היית יכול להכין כבל כזה ולהציג לעולם לבדיקה.
לא משנה איך בודקים, מספיק שהיית מראה fr של הכבל הראשון ואחר כל fr של הכבל השני ולבסוף fr אחרי התיקון.
יכול להיות שהוא יהיה טוב יכול להיות שלא.
זה לא משנה.
היית מקבל מעמד יותר מכובד מסתם פלצפן .

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
יכול להיות שבנית 10 אולפני הקלטות.
יכול להיות שהם היו טובים.
כבל קומקום חשמלי היה סוגר את הפינה כי לא היתה הרגישות במערכות.

מה שכן היום הטכנולוגיה הרבה יותר מתקדמת.
רעשים ירדו, תחום דינמי השתפר, עברו לדיגיטלי, עיבוד עריכה נעשים במחשב.

אבל אתה עדיין תקוע בימי זוהר שחלפו מהעולם.
מבחינתך השיא זה אקולייזר בזמן שהיום יש rc שמתקן את פאזה , תגובה להלם ועוד מיליון דברים שמשפיעים על החוויה הכוללת.

אתה נאחז ברדיו טרנזיסטור ונילחם עם כולם שזה הדבר הכי טוב, כולם חרשים ואף אחד לא מבין כלום.

.
הנושא שצחי פתח היה מעניין וחשוב. הרבה אודיופילים כמוני שמחפשים מוצרים טובים וזולים מעריכים את האינפורמציה שצחי שיתף איתנו.
אתה מסית את הנושא העקרי למלחמת כבלים. אתה מושך את כולם באף למלחמות הקטנות האלו. 14 דפים שהעיקר שלהם הושחט בגלל הבחור החדש שיצאת להגנתו בחירוף נפש.

תפתח הודעה חדשה ותנהל שם את המלחמות שלך. אין לי ספק שנמר יאשר נושא כזה. העיקר ששאר הפטסטים יהיו נקיים מקשקושים.

האנשים בפורום מנסים ובודקים.
אתה מדבר על כבל מהונדס כבר שנים בכול הפורומים. היית יכול להכין כבל כזה ולהציג לעולם לבדיקה.
לא משנה איך בודקים, מספיק שהיית מראה fr של הכבל הראשון ואחר כל fr של הכבל השני ולבסוף fr אחרי התיקון.
יכול להיות שהוא יהיה טוב יכול להיות שלא.
זה לא משנה.
היית מקבל מעמד יותר מכובד מסתם פלצפן .
14 עמודי אינטרנט ועדיין לא הבנת מה קורה פה......הנושא המרכזי הוא לא כבלים מהונדסים .......הנושא הוא האם אתה שומע (*) הבדל בין אינטרקונקט "תחנה מרכזית" ב 7 שקל לאינטרקונקט ב 20,000 יורו שאני בודק ואומר לך ששניהם FLAT 20-20,000.

לני, אתה מבין כעת מהו הנושא? .....הכבלים המהונדסים הוא תת נושא לא מעניין כלל שאני לא יודע איך נסחפתי אליו.
----------------------------------------------------------------
(*) ההגדרה "שומע" היא 16 בדיקות שאתה חייב לפגוע לפחות ב 14 מהם.....אפשר לחלק ל 2 סשנים למניעת עייפות.
לפני הבדיקה אתה מוזמן לשמוע כל כבל בנפרד אפילו חודש (בזמנך החופשי) כדי "שתלמד אותם".

נערך לאחרונה ב:

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
אני משחק באודיו של גדולים כבר16 שנה ונושא הכבילה וחשיבותו נתחן עד דק דק מיקרוני.
ואני עדיין מופתע מחדש כל פעם !!!
שלא תבינו תמיד ידעתי שכבילה עושה הבדל . עוד בתחילת דרכי חברת מייפלשייד היתה עושה ביקורי בית ומדגימה על עיוור את הכבלים שלה .
אבל בשבועה האחרון גיליתי את רמת החשיבות והקריטיות של הכבילה לתוצאה !
בעקבות מס פוסטים מתלהבים אחד על כבל חשמל שכבר כתבתי עליו ואחד על על אנטרקונקט אנלייזיס אפקס שאלדר תיאר אותו בפורום השני ( עד היום הסתפקתי בכבילה ממוצעת במונחים אודיופיליים . אמרתי לעצמי יש לי משהו סביר פלוס גם מספיק מכאן נתמקד במכשירים ) .
ובגלל שיעמום הקורונה החלתתי לנסות כבלים יקרים (לא מאוד ) אבל כאיילו שדווח אליהם שסיפקו תוצאה מעבר לרף המחיר שלהם ושדווח אלייהם שהם מצליחים ליצור שקט שחוסף פרטים ומיצרים יותר דינאמיות בסאונד ( בקיצור לא מפלטרים חונקים מרגיעים רדומים....)
בשלב ראשון זה היה כבל מתח של sine canton שהפיל אותי לקרשים וזה לא שלפני זה הדברים לא נגנו ברמה גבוהה מי שביקר אצלי יעיד. אותו מיד הזמנתי ואת הדמו החזרתי למאסטרואודיו.
לאחר מכן חיברתי את האנלייזיס אפקס אינטרקונקט והוא פחות או יותר אותה תוצאה של יותר שקט שהסיר מסך מהסאונד ויותר דינאמיות ( לכל ספקני הכבילה אצלי במגבר בלחיצת כפתור ניתן לעבור מכבל לכבל למי שרוצא לשמועה הבדלים ) .
המחשבה על מה השילוב של כבל החשמל והאינטרקונקט יכולים לעשות ביחד מפחידה אותי איך חייתי שנים בחושך וזה לא באמת שהיתי בחושך למי שהבין.
עכשיו הדילמה היא כזו : המסכנה שלי בגדול ממה שחוויתי שכבל החשמל קריטי יותר מהאינטר קונקט, וקולות לחשו לי שהמעבר מהcanton של sine לsutra שעולה כפול תיתן קפיצה משמעותית . עכשיו העם לגרד עוד 2000 ולהזמין את הכבל היקר יותר או להשאר עם הקנטון ולהזמין את האינטר קונקט.
בקיצור אני מוכר כליה למי שצריך

התבלבלת רוברט,
זה הנושא העיקרי....
לא הכבלים מהתחנה המרכזית ולא המהונדסים שאתה מדבר עליהם שנים, ולא המידע המאוד לא קשור של איך לעשות bt.
אם לא הבנת הנושא הוא כבל מתח של sine.
ולא יעזור עם תדגיש או תצבע בכחול.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
התבלבלת רוברט,
זה הנושא העיקרי....
לא הכבלים מהתחנה המרכזית ולא המהונדסים שאתה מדבר עליהם שנים, ולא המידע המאוד לא קשור של איך לעשות bt.
אם לא הבנת הנושא הוא כבל מתח של sine.
ולא יעזור עם תדגיש או תצבע בכחול.
אתה יודע "לנתח תהליכים הסטוריים" ? תאשים את @arye.gur;) .......פוסט #9

לדעתי הנושא מוצה עד תום..... כל טוב לכולנו.

רונן

חבר משקיען
מעורבות
114
נקודות
43
שאלה עם סטייה אך קשורה לנושא השרשור :
נניח ויש לי Power Condisioner איכותי וטוב , הוא מסנן רעשים ומעין ״מנקה את הזרם״
בהתבסס על כך ומבלי להיכנס לוויכוח על נחיצותו , במידה ומחברים אליו ( מהקיר ) - וממנו (לצרכנים ) כבלי חשמל ,
הרי אין צורך בכבלים איכותיים מעבר לכבל קומקום ...
הלא כך ?

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
בהתבסס על כך ומבלי להיכנס לוויכוח על נחיצותו , במידה ומחברים אליו ( מהקיר ) - וממנו (לצרכנים ) כבלי חשמל ,
הלא כך ?
שאלת מיליון הדולר!
כדי לקבל חשמל נקי באמת ובהספק לגמרי מספיק גם בפיקים של המגבר כדי לא לאבד דינמיות אתה חייב power conditioner לא קטן בכלל! זה לא זול!

רונן

חבר משקיען
מעורבות
114
נקודות
43
שאלת מיליון הדולר!
כדי לקבל חשמל נקי באמת ובהספק לגמרי מספיק גם בפיקים של המגבר כדי לא לאבד דינמיות אתה חייב power conditioner לא קטן בכלל! זה לא זול!
תודה ,
ותשובה בניטרול עלות ?
ומוצר מומלץ ?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
הלא כך ?

מהניסיון שלי יש השפעה מובחנת בחיבור כבלי חשמל שונים לפילטר מתח ויש לי פילטר אקטיבי איכותי.
לא יודע להסביר מדוע אבל עובדתית יש הבדל.
יש לי מספר כבלי חשמל מיותרים שאני עדיין מתלבט איזה להשאיר ואיזה למכור כי בסגנונות שונים של מוזיקה אין לי העדפה נחרצת...
ארז

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
ואיי ואיי
שכחתי כמה הכבל הזה טוב !!
החזרתי את הדמו לעופר ובהמתנה לכבל שיעשה עלייה חזרתי למה שהיה.
בנתיין הגיעה אלי ממיר מעניין והיתי חייו לבדוק אותו עם הכבל לפני שחוזר לבעליו.
לקחתי מעופר את הכבל דמו לסיבוב שני ובום מהשניה הראשונה פשוט מדהים .

yossie4

אוהב את התחום
מעורבות
179
נקודות
43
צחי יקירי,

אומרים כשהממיר טוב, כבל חשמל זה רק התיבול העדין. כמו שנהוג לאמר שאיכות הבשר היא טובה, אז התיבול (ורצוי העדין), לא אמור לגרוע/להוסיף לטעם העיקרי שמקורו באיכות הבשר. ויהיו שיגידו שעלול לקלקל ואף לא מומלץ.

הבעייה שאנשים לפעמים עסוקים יותר מדי בתיבול.....ולפעמים עודף תיבול יכול גם להרוס...

תהנה ידידי אחלה ממיר...

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113

אריה

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
צחי יקירי,

אומרים כשהממיר טוב, כבל חשמל זה רק התיבול העדין. כמו שנהוג לאמר שאיכות הבשר היא טובה, אז התיבול (ורצוי העדין), לא אמור לגרוע/להוסיף לטעם העיקרי שמקורו באיכות הבשר. ויהיו שיגידו שעלול לקלקל ואף לא מומלץ.

הבעייה שאנשים לפעמים עסוקים יותר מדי בתיבול.....ולפעמים עודף תיבול יכול גם להרוס...

תהנה ידידי אחלה ממיר...
הכבל עושה בדיוק מה שמתואר בשירשור
נקיון וצלילות מעולים וכל ה משתמעה מכך וקצת מרגיעה את הבס ממש בקטנה .
כל ממיר יהנה ממנו !!

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
הכבל עושה בדיוק מה שמתואר בשירשור
נקיון וצלילות מעולים וכל ה משתמעה מכך וקצת מרגיעה את הבס ממש בקטנה .
כל ממיר יהנה ממנו !!
בטוח שהוא עושה אצלך טוב.
לא בטוח שיעשה טוב לממירים אחרים במערכות אחרות.
תגובתי לגבי האמירה: "כל ממיר יהנה ממנו"

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
מערכות ללא בס לא מומלץ !
בגדול מאוד ניטרלי ונקי
נקיון זה לכולם

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור