נדוש , נדוש אבל כל פעם מפתיעה מחדש כבלים כבלים.....

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אני רוצה רגע לחזור לעניין ולסכם !
לחדול רגע את מלחמות הטכנוקרטים בעובדי שמן הנחשים.
אחרי שביליתי עם הsine סוטרה וקנטון בכל קונפיגורציה אפשרית וב2 מערכות שונות שלי ושל יוסי ויויד.
אני מרגיש שאני יכול לסכם די במדויק את המעלות וחסרונות של הכבלים האילו.
אני אקדים ואומר : לא מעניין אותי עם כבל זה אקולייזר ממתכות וכל שאר העניינים.
אותי מענינת התוצאה נטו .
הקנטון והסוטרה כבלים סופר צלולים ונקיים עם יתרון לסוטרה בחשיפת הרמוניות וביצירת תמונה הולוגרפית .
הקנטון מצוייד בגידים כסף סוליד קור ונחושת לעומת הסוטרה שהכסף אצלו הוא רק בציפוי של הגיד נחושת ככזה הוא חושפני מאוד בגבוהים צלול מאוד אך מדגיש פחות את המיד בס בס . לדעתי יהיה שילוב מצויין למערכות שמנמות ועגלגלות שסובלות מגבוהים ישנונים ובס מרוח.
הסוטרה לעומת זאת נהנה גם מהצלילות והשקט שיש בקנטון אפילו קצת יותר אך יותר מאוזן טונאלית . לקח את הפרה ממיר שלי למקומות שלא חלמתי .
השוואתי את הכבלים של sine לדברים אחרים שיש לי לדוגמה הכבל הבחיר של אקרולינק מנחושת n7 יפנית סינגל קריסטל הטהורה ביותר שיש . האקרולינק היה מצויין על מגברים שעברו אצלי אבל על הפרה ממיר ועל הספק של המחשב נפילה : ביחס לsine מעורפל סתום מלוכלך....
כך שלא מעניין אותי כל התאוריות קונספירציה שרצות פה התוצאה מעולה .
הסוטרה זה הרכיב שלקח לי הכי פחות זמן להחליט עם לרכוש או לא למרות שהיה ממש כבד עלי .
אל תתבלבל! כבל טוב חושף יותר שכבות, מייצר שקט, עוזר בהפרדה...
איקולייזר עושה בדיוק להיפך!
תהנה מהרכישה והמון מוזיקה טובה.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
אקולייזר (כמו שמתכוונים פה)
הדבר האחרון שמכניס (יותר) שקט וניקיון.
-להפך-
עוד לכלוך בסיגנל.

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
כאן אתה טועה, שום תכונה לא מעניינת מעבר ל FR !!! ........כי בסופו של יום זו התוצאה של כל ה R-L-C שלו -סוג של "שורה תחתונה".

לכבל אין עיוותים, יחס אות לרעש (*) וכו' מהיותו "מערכת לינארית" (פאסיבי לחלוטין - אין הגברה שתעוות את הסיגנל).

------------------------------------------------------------------
(*) אלא אם כן האינטרקונקט הוא לא מסוכך ואז עלולות להיות הפרעות מהסביבה (במידה והסביבה רועשת חשמלית)

אז זהו שלא...
מדובר על עולם שלם של משוואות מקסוול , קוי תמסורת טלגרף.

יש קשר לאורך של הכבל ולעובי (פחות מ 1ממ ידפוק את הגבוהים)
להתנגדות שלו כי מה לעשות כל רכיב חשמלי מוסיף רעש לפי בולצמן. ולכן יש השפעה גם מנקיון הנחושת.
יש את החומר הדיאלקטרי, שמשפיע על הפרמטרים של הכבל אבל זה משפיע על הקיבולית.

לכבל מעגל תמורה המורכב מקבל, נגד וסליל. לפעמים המעגל תמורה הוא רק כבל , לפעמים הוא שרשרת של כולם ביחד.
זה משפיע על האפסים והקטבים ומכאן גם על fr.

יש גם נושא של פאזה ועוד מלא דברים שאני לא מכיר.

יודע מה...
תראה לי בסימולציה בספייס שהצלחת להעתיק fr של איזשהו כבל.

ארוך המרחק בין משוואות מקסוול לפרקטיקה.

ועוד משהו....
לשניצל נסיון אמיתי בכבילה. הוא מנתח טכנולוגיות כבילה של חברות יקרות, מוצא ספקים של נחושת ברמה גבוהה ויש לו יכולת שזירה של מכונה. הוא מעולם לא הצליח לשחזר כבל שישמע בדיוק אותו דבר כמו המקור. לפעמים טוב יותר לפעמים פחות. אבל מעולם לא אותו דבר.

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
כאן אתה טועה, שום תכונה לא מעניינת מעבר ל FR !!! ....

לשיטתך, גם רמקול שהוא לא FLAT 20-20 ב-FR - לא שווה את הכסף.

נשים בצד את השפעת החדר, התיבה, העכבה ועוד כל מיני דברים שאני בטוח שתברח לשם.

כן או לא?

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
לשיטתך, גם רמקול שהוא לא FLAT 20-20 ב-FR - לא שווה את הכסף.

נשים בצד את השפעת החדר, התיבה, העכבה ועוד כל מיני דברים שאני בטוח שתברח לשם.

כן או לא?
נו באמת אתה משווה רמקול לכבל.......מה סתם בשביל לכתוב ? אתה מכיר רמקול שעקום ההיענות שלו הוא פס ישר 20-20,000 ? ......כל אינטרקונקט שפוי הוא פס ישר !!!

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
@לני התשובה שלי בכחול

אז זהו שלא...

בתדרים בין 20-2000 אין צורך להפעיל תותחים כמו מקסוול - תאוריה של מעגלים לינאריים עם RLC מספיקה בהחלט.

להתנגדות שלו כי מה לעשות כל רכיב חשמלי מוסיף רעש לפי בולצמן. ולכן יש השפעה גם מנקיון הנחושת.

נכון רעש בולצמן של אולי 120 dB מינוס .....בחדר שהדינמיות שלו היא בקושי 70 dB ביום כיפור.

לכבל מעגל תמורה המורכב מקבל, נגד וסליל. לפעמים המעגל תמורה הוא רק כבל , לפעמים הוא שרשרת של כולם ביחד.

כבל שפוי נמדד Flat 20-20,000 - מדדתי מאות כבלים במהלך חיי ואתה מוזמן למדוד בעצמך - אשמח להדריך אותך איך לבצע זאת

אין שום עניין של פאזה .....הסטת פאזה יש רק במקרים של קטבים ואפסים ואם הם רחוקים מתחום השמע אז הם לא משפיעים עליו ....שלא לדבר על כל הויכוחים אם ניתן בכלל לשמוע פאזה.

יודע מה...

מערכת לינארית ניתנת לשכפול בקלי קלות כי היא "חד חד ערכית" וכבל הוא מערכת לינארית.

איזה מאקסוול ואיזה נעליים באודיו......אודיו זה לא RF?

ועוד משהו....
לשניצל נסיון אמיתי בכבילה. הוא מנתח טכנולוגיות כבילה של חברות יקרות, מוצא ספקים של נחושת ברמה גבוהה ויש לו יכולת שזירה של מכונה. הוא מעולם לא הצליח לשחזר כבל שישמע בדיוק אותו דבר כמו המקור. לפעמים טוב יותר לפעמים פחות. אבל מעולם לא אותו דבר

אין שום משמעות לסוג החומר + ניקיון החומר (כן בתדרים של מאות מגה הרצים) .....המשמעות היחידה היא הגאומטריה ועובי המוליכים שמכתיבים בצורה חד חד ערכית את ה-RLC של הכבל ומכאן ה- FR שלו ....וזהו.

נערך לאחרונה ב:

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
נעלים רוברט נעלים

הכול בהנדסה זה מקסוול או הפשטה של מקוולס.

כל roomcorection המתקדמים זה משחקים בפאזה.

אין לי זמן וכוח לשעשע אותך בויכוח סרק.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
@לני התשובה שלי בכחול

אז זהו שלא...

בתדרים בין 20-2000 אין צורך להפעיל תותחים כמו מקסוול - תאוריה של מעגלים לינאריים עם RLC מספיקה בהחלט.

נכון רעש בולצמן של אולי 120 dB מינוס .....בחדר שהדינמיות שלו היא בקושי 70 dB ביום כיפור.

כבל שפוי נמדד Flat 20-20,000 - מדדתי מאות כבלים במהלך חיי ואתה מוזמן למדוד בעצמך - אשמח להדריך אותך איך לבצע זאת

אין שום עניין של פאזה .....הסטת פאזה יש רק במקרים של קטבים ואפסים ואם הם רחוקים מתחום השמע אז הם לא משפיעים עליו ....שלא לדבר על כל הויכוחים אם ניתן בכלל לשמוע פאזה.

יודע מה...

מערכת לינארית ניתנת לשכפול בקלי קלות כי היא "חד חד ערכית" וכבל הוא מערכת לינארית.

איזה מאקסוול ואיזה נעליים באודיו......אודיו זה לא RF?

ועוד משהו....
לשניצל נסיון אמיתי בכבילה. הוא מנתח טכנולוגיות כבילה של חברות יקרות, מוצא ספקים של נחושת ברמה גבוהה ויש לו יכולת שזירה של מכונה. הוא מעולם לא הצליח לשחזר כבל שישמע בדיוק אותו דבר כמו המקור. לפעמים טוב יותר לפעמים פחות. אבל מעולם לא אותו דבר

אין שום משמעות לסוג החומר + ניקיון החומר (כן בתדרים של מאות מגה הרצים) .....המשמעות היחידה היא הגאומטריה ועובי המוליכים שמכתיבים בצורה חד חד ערכית את ה-RLC של הכבל ומכאן ה- FR שלו ....וזהו.
כמה אנרגיה אתה משקיע רוברט
נראה כמו פרק בתוכנית אחד נגד מאה
רק שהפרק הזה לא נגמר

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
רק שהפרק הזה לא נגמר

תמשיך לעודד אותו ולעשות לייקים על מה שהוא כותב.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
נעלים רוברט נעלים

הכול בהנדסה זה מקסוול או הפשטה של מקוולס.

כל roomcorection המתקדמים זה משחקים בפאזה.

אין לי זמן וכוח לשעשע אותך בויכוח סרק.
למדת לצטט שם של אישיות בתחום החשמל והאלקטרומגנטיות (מאקסוול) ואתה יורה איתו לכל הכוונים...... גם כשלא צריך - שבת שלום לכולנו.

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
רק שהפרק הזה לא נגמר
זהו, נגמר.......גם לי נגמר הכוח......הולך להכין את השבת - אני אחראי על התחום הקולינרי בשבת הזו.

אהה......חקלאים פרסמו "ישר מהשדה" אז אני בעד לתמוך בחקלאי ישירות אז קניתי "שדה תותים".....הולך להכין בנוסף לשבת גם ריבה שלדעתי תספיק עד לעשור הבא.:)

נערך לאחרונה ב:

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
נו באמת אתה משווה רמקול לכבל.......מה סתם בשביל לכתוב ? אתה מכיר רמקול שעקום ההיענות שלו הוא פס ישר 20-20,000 ? ......כל אינטרקונקט שפוי הוא פס ישר !!!
כרגיל, התחמקת מהשאלה.
שבת שלום.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
כרגיל, התחמקת מהשאלה.
שבת שלום.
למרות שכתבתי שאפסיק לכתוב..... אני לא אשאיר אותך עם "חצי תאוותך בידך"......חזור שנית מה השאלה בבקשה.

נערך לאחרונה ב:

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
כרגיל, התחמקת מהשאלה.
שבת שלום.
אתה מעודד אותו, תן לו להכין את הריבה אולי ישאר לו גם זמן להכין כבל

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
ברגע שמישהו טוען שעם אקולייזר אפשר להעתיק סאונד, אני למד שאין לו מושג בתחום. זה משום שבתחום הזה הטונאליות היא חלק קטן מהכלל. במה, שכבות, פוקוס, נקיון, אוויר וטבעיות הם גם חלק מהסיפור.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
ריבה או שמן ;)

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
ברגע שמישהו טוען שעם אקולייזר אפשר להעתיק סאונד, אני למד שאין לו מושג בתחום. זה משום שבתחום הזה הטונאליות היא חלק קטן מהכלל. במה, שכבות, פוקוס, נקיון, אוויר וטבעיות הם גם חלק מהסיפור.

בהחלט
וחלק מכריע.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
ריבה או שמן ;)
שמן או נחשים ;)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור