נגיף הקורונה והשפעתו בעולם...

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
זו הזדמנות פז לנתח אם יש קורלציה בן אמונה באלוהים או להבדיל אתאיזם, ותמותה מקורונה.;)

רוברט
זה שאתה לא מאמין באלוהים היא אותה
סיבה שאתה לא מאמין בכבלים, מדוע?
אולי כי זה יותר מכובד או נולדת חילוני,
רוב העולם מאמין אתאיסטים במיעוט,
בכל אופן האמונה היא צורך בסיסי של בני אדם וכניראה נולדים עם הצורך הזה,או שלא, הרבנים מכנים את אלה שלא, בעלי
נכות רוחנית,לכן כידאי להאמין זה מקל זה חינם, ואולי נעמוד פעם מול היכל הצדק.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
אולי תציע למנהל האתר לפתוח פורום חדש "שנאת האחר וגזענות"
מה פתאום.
הוא מאלה שנושאים את דגל - הפלורליזם.
הוא אדם נאור. לראיה - הוא זולל שקצים רמשים וגו'קים מהים ("פירות" ים. זה מדעי).
הכי אירוני, שהקורונה התחילה בדיוק אצל אלה.
וכל זה נכתב ביום חמישי שביום שבת התקיימו משחקי כדור רגל בליגת העל שהצופים במשחקים היו רק חרדים....עשרות אלפים...
אהה שכחתי את מכבי בכדורסל שאוהדיה השרופים משער 5 הם חרדים...
בקיצור גם ה "נאורים" פה מטומטמים והאיוולת שולטת בהם.

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
הרבנים מכנים את אלה שלא, בעלי נכות רוחנית,לכן כידאי להאמין

מזל שהרבנים לא מכנים את מי שחושש לעשות קפיצת ראש מהגג למדרכה "נכה פיזית" .
אם מקודם לא התבררה האיוולת במציאת הגיון בפולמוסים שהם לחם חוקו של האתר , הציטוט לעיל נעץ את זה חזק.
מה , לא? אופס. טעות

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
רוברט
בכל אופן האמונה היא צורך בסיסי של בני אדם וכניראה נולדים עם הצורך הזה,או שלא, הרבנים מכנים את אלה שלא, בעלי
יוסי, אז מה אתה אומר ? , נניח אדם מוסרי ומקובל על הבריות, הסיכויים שלו להדבק מקורונה נמוכים יותר יחסית לאיזה אחד שהוא אשפה אנושית? ....וכמובן עקב התערבות אלוהית .....או אין קשר בין הדברים ?

נערך לאחרונה ב:

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
483
נקודות
83
רוברט, איך הגעת להיקש הזה ?
נו, אבל לאור דברי ההבאי והליצנות של המגלומן ...
הכל יתכן.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
התפשטות נגיף הקורונה לפי מדינה.

omi

חבר משקיען
מעורבות
424
נקודות
63
רוברט

וואללה זה מה שהרבנים מלמדים אתכם? עגלה ריקה וכד'? ושכדאי להאמין משיקולי תועלת של קלות ושאם לא יועיל לא יזיק? ממש דרבנן ודאורייתא ביחד.
אני מעדיף למצוא את דרכי מלהזקק לכאלה חוכמות תועלתניות. אם לאדם יש נפש טובה ששואפת גבוה (ולרוב האנשים יש) הוא ימצא בעצמו בעזרת מסורות וחכמים מסוגים שונים (כן, גם קוהלת ושלמה המלך ביניהם) את הדרכים להזין אותה וזה יותר מספק מאיזה רב שמסלף לך את המציאות בטיעונים תועלתניים. תתמודד ותמצא משמעות במה שיש ולא במה שאין.
נ. ב. אני שומע לגמרי הבדלים בין כבלים.

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
לא מאמין בדת . לא מאמין באף דת . איני אתאיסט , איני יודע בוודאות אם יש או אין ישות שעונה על הגדרת האמונה שלנו במה שקוראים לו "אלוהים" . דתות זו שטות והמצאה אנושית , אין לאדם האידיוט הממוצע (90 אחוז מהאנושות , 90 אחוז מהמדינה) את היכולת לשלב אמונה וסובלנות , לפיכך במפגש עם הטבע האנושי המחורבן אמונה דתית מקבלת מימד נפיץ ועל העדות יבואו רוב אם לא כל המלחמות והסכסוכים באלפי השנים האחרונות .

פועל יוצא של הנטייה האנושית להגדרה עצמית דרך הטקטיקה העקומה של התאחדות תחת קבוצות שיוך היא האבחנה של "אנחנו והם" שעומדת בבסיס הפרשנות הדתית של כל אדם מאמין בעולם הזה ומכתיבה במין אפקט של כדור שלג את ההשלכות המעוותות של האבחנה הזו כפי שהן באות לידי ביטוי בפלגנות על רקע דתי , פוליטי וגזעי/אתני.

אין דבר כזה שנקרא יהודים . אין דבר כזה שנקרא מוסלמים . אף אחד לא נולד עם שיוך דתי או פוליטי , כל אלה הם מבנים אנושיים שאנו מאמצים בינקות ונכלאים בהם לכל חיינו בהמשך . העובדה שחתכו לך או הטבילו אותך או שההורים שלך מגדירים עצמם כבני דת מסוימת לא משנה את העובדה הזו .נולדנו בני אדם , בני אנוש . דף ריק , גוף קיבול שתוכנו ייקבע רק ע"י מאפיינים סביבתיים בשילוב עם תכונות גנטיות ספציפיות פחות או יותר לשיוך אתני מסוים.

אני בן אדם , אתה בן אדם . הוא בן אדם , הם בני אדם . וזהו .
אין שום סיבה הגיונית או עובדתית לכבול את עצמנו לתבניות שאחרים בנו עבורנו.

צא מהפרדיגמה.

אוי. תגובה כזו אווילית לא קראתי שנים.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אני חושב שהרבה אנשים מבלבלים בין אמונה ודת.
אני מאמין בקיומו של אלוהים (אסטרופיזיקאים לא סותרים את האפשרות הזו) ואני לא מאמין בדת או באיזה מנהג שקשור לאיזה יחס שביני לבין אלוהים. קביעת מנהגים בין אדם לאלוהים מבוססת על האנשה מגוחכת של אלוהים.
הרבה אנשי דת בכל העולם ומכל הדתות מנכסים לעצמם קשר בין האדם לאל וזה כמובן קשקוש אחד גדול.
בסביבות שנת 1500 יצא לותר, שהיה כומר קתולי בתחילת דרכו בגרמניה, נגד כמרים שתמורת כסף הבטיחו סליחה על עוונות שאדם חטא כלפי האל והוא התחיל עם ההצגה הנכונה של הכמרים כבני אדם ושרק אלוהים, בלי מתווכים, יכול לסלוח (למי שמאמין בזה).
הניכוס הזה של ״קרבה לאל״ היא שורש כל הרע שבדתות והיא כולה פרי דמיונם של העוסקים בכך שגם אצלינו בארץ הקודש מנסים להחיל את תפיסתם המעוותת על כלל הציבור.

אריה

נערך לאחרונה ב:

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
הזוי, כמה נזקים כלכליים ונזק עצום, רק בגלל הרגלי תזונה חולניים של הסינים... הקטע הוא שהם לא למדו. אין שום הוראה לבטל את שוק חיות הבר ולא את פסטיבל שחיטת הכלבים...

רק חבל שהחרא שהם עושים פוגע בשאר העולם
הכל בגלל שהם אוכלים כל מה שזז ומי שאוכל כלבים דינו קורונה במקרה הטוב

נערך לאחרונה ב:

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
אני חושב שאין דבר יותר אכזרי מלראות פרה ולא לאכול אותה. ולגבי המחקרים. אם אני לא אוכל בשר אני נעשה חולה.

אני לא צמחוני (אחרי הרבה נסיונות כושלים)אבל יום יבוא שבשר יעלה יותר מתחליף כמו beyond meat וההבדל בטעם לא יהיה שונה יהיה יותר קל לא להרוג אף בעל חיים.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
אני חושב שהרבה אנשים מבלבלים בין אמונה ודת.
אני מאמין בקיומו של אלוהים (אסטרופיזיקאים לא סותרים את האפשרות הזו) ואני לא מאמין בדת או באיזה מנהג שקשור לאיזה יחס שביני לבין אלוהים. קביעת מנהגים בין אדם לאלוהים מבוססת על האנשה מגוחכת של אלוהים.
הרבה אנשי דת בכל העולם ומכל הדתות מנחסים לעצמם קשר בין האדם לאל וזה כמובן קשקוש אחד גדול.
בסביבות שנת 1500 יצא לותר, שהיה כומר קתולי בתחילת דרכו בגרמניה, נגד כמרים שתמורת כסף הבטיחו סליחה על עוונות שאדם חטא כלפי האל והוא התחיל עם ההצגה הנכונה של הכמרים כבני אדם ושרק אלוהים, בלי מתווכים, יכול לסלוח (למי שמאמין בזה).
הניחוס הזה של ״קרבה לאל״ היא שורש כל הרע שבדתות והיא כולה פרי דמיונם של העוסקים בכך שגם אצלינו בארץ הקודש מנסים להחיל את תפיסתם המעוותת על כלל הציבור.

אריה

ההצלחה הגדולה ביותר של בדת (כל דת) היא שתילת המחשבה העקומה שללא דת לא ניתן להאמין באלוהים - שזו שטות גמורה שהרי אין קשר בין הדברים, לדת אין מונופול על אלוהים כמו שהיו רוצים שנחשוב.

נערך לאחרונה ב:

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
לא הנצרות ולא האיסלאם הם הדתות הגדולות ביותר כיום. הדת עם הכי הרבה מאמינים שוטים וזומבים היא דת הסמארטפון !
כשאני רואה את הדבקות הבלתי מתפשרת והאובססיה עד לכך שאימהות עם עגלה יורדות לכביש באדום כי עייניהן במסך זה רק מחזק אצלי את ההבנה כמה בני אדם הם אוסף של אידיוטים שניתן לשטוף להם את המוח עם כל דבר.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
יוסי, אז מה אתה אומר ? , נניח אדם מוסרי ומקובל על הבריות, הסיכויים שלו להדבק מקורונה נמוכים יותר יחסית לאיזה אחד שהוא אשפה אנושית? ....וכמובן עקב התערבות אלוהית .....או אין קשר בין הדברים ?

רוברט,
אתה מעדיף להוציא מוץ מהתבן,
אני דברתי על אמונה, אתה סקרן ואמור לדעת שיש "רפואת אמונה" כמו הפלצבו,
החלמה פתאומית ממחלות קשות, כל המרפאים למינייהם, כולם המטפלים והמטופלים נשענים על האמונה.
וזה לא לוויכוח.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
החלמה פתאומית ממחלות קשות, כל המרפאים למינייהם, כולם המטפלים והמטופלים נשענים על האמונה.
וזה לא לוויכוח.
לפחות התרופות עצמם (הכדורים, הסירופים וכו') חייבות לעבור Blind Test כדי להוכיח את יעילותם.....יתכן שבעתיד בהשפעת ההומאופתיה, האודיופיליה וההוליזם אפשר יהיה לוותר גם על זה...... והכל יהיה על הבאב-אללה.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
מזל שהרבנים לא מכנים את מי שחושש לעשות קפיצת ראש מהגג למדרכה "נכה פיזית" .
אם מקודם לא התבררה האיוולת במציאת הגיון בפולמוסים שהם לחם חוקו של האתר , הציטוט לעיל נעץ את זה חזק.
מה , לא? אופס. טעות

אני חילוני כי נולדתי חילוני, אבל מי שרוצה לשפר את עצמו כידאי לו ללמוד פירקי אבות,
קוהלת ורמב"ם, זו פילוסופיה ברמה הכי גבוהה, מקורות יהדות כתבו ופירשו גאונים,
ומי שמרים קול נגד אלה הוא שטחי ומגוחך.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
לפחות התרופות עצמם (הכדורים, הסירופים וכו') חייבות לעבור Blind Test כדי להוכיח את יעילותם.....יתכן שבעתיד בהשפעת ההומאופתיה, האודיופיליה וההוליזם אפשר יהיה לוותר גם על זה...... והכל יהיה על הבאב-אללה.

אל תיגע במה שאתה לא מבין,
תמשיך לחיות באמונות העקומות שלך.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אל תיגע במה שאתה לא מבין,
תמשיך לחיות באמונות העקומות שלך.
צריך מישהו כמו קסוטו שיפרש את התגובות שלך ויבין את כוונותיך......ובמחשבה שניה לא בטוח שגם הוא מספיק Capable.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
צריך מישהו כמו קסוטו שיפרש את התגובות שלך ויבין את כוונותיך......ובמחשבה שניה לא בטוח שגם הוא מספיק Capable.

ביקשתי ממך אל תענה לי,
הצרה איתך שאתה חושב שהחוכמה זה הדבר שאין לאחרים, זו כל החוכמה שלך.

omi

חבר משקיען
מעורבות
424
נקודות
63
אני חילוני כי נולדתי חילוני, אבל מי שרוצה לשפר את עצמו כידאי לו ללמוד פירקי אבות,
קוהלת ורמב"ם, זו פילוסופיה ברמה הכי גבוהה, מקורות יהדות כתבו ופירשו גאונים,
ומי שמרים קול נגד אלה הוא שטחי ומגוחך.
פרקי אבות קוהלת אלה מקורות ברמה הגבוהה ביותר, אבל לשמוע רב שמסביר שהחילונים הם נכים רגשית ודברים שכאלה? למה צריך להקשיב לו?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור