@roberts התפיסה שלך את המדע מעוותת. אתה לא מדען וגם אני לא, אבל אחת הדוגמאות הקלסיות המובאות כדי להסביר שיש
להטיל ספק גם ״באמיתות״ מדעיות היא התפשטות האור.
בתחילה התייחסה הפיזיקה לאור כאל קרן.
אחר כך התייחסה הפיזיקה לאור כאל גל.
והיום הפיזיקה מתייחסת לאור כאל התפשטות חלקיקים.
אלה הם לא סתם הבדלים סמנטיים, יש להם משמעות מבחינת הפיזיקה.
אתה, רוברט, מתייחס למדע כאל דת, בדיוק כפי שאדם דתי מתייחס לאלוהים.
גם במדע יש פוליטיקה. לא כל מי שבא עם איזו תפיסה חדשה מתקבל מייד בזרועות פתוחות. הרבה אנשים שהביאו תיאוריות מדעיות נכונות, אכלו הרבה מרורים עד שתפיסתם התקבלה. עד כמה שאני זוכר, גם לפרופסור שכמן מהטכניון, זוכה פרס נובל, לקחו כמה עשרות שנים עד שתפיסתו המדעית התקבלה בקהיליה המדעית.
גם המדענים הדגולים ביותר, הם לא מלאכים, הם קודם כל בני אדם בדיוק כמו אחרון האודיופילים על כל היתרונות והחסרונות. וגם למדען ותיק לא נעים שאיזה ינוקא מנסה להסביר לעולם שהתפיסה שלו, הותיק, היא שגוייה והינה יש משהו נכון יותר עכשיו.
אני, כמו הרבה אחרים כאן, מזלזל בנסיונות שלך להכתיב לאחרים מה הם שומעים או לא שומעים, ואתה עוד עושה זאת באיצטלה מדעית בעיניך שבדרך כלל נראית כגיבוב שטויות בעיני האחרים. ואתה יודע היטב שיש אודיופילים שלא נופלים ברמת הידע ההנדסי שלהם מהידע שלך - וכמו שהעיר לך מישהו, יש הרבה אנשים דתיים ומאמינים שהם מדענים אמיתיים וחיים מצויין עם אמונתם ועם המדע. לא נראה לי שאתה במעמד שיכול לערער על כך או לנסות לקשקש לנו פה מה זה מדעי. זה באמת מעייף וזה גם לא הפורום המתאים. תכתוב בבקשה מה אתה מרגיש ומה אתה שומע ואל תקשקש לנו (בכבל) הקומקום מה אנחנו שומעים. אל תתנשא עלינו ואל תציג עצמך כמדען כי אתה לא.
אריה