- מעורבות
- 4,266
- נקודות
- 113
נמר ידידי, איך שלא תסובב את זה בסוף מדובר בטעם אישי.
ואין אמת אחת.
הנסיון שלי לא עשיר כמו שלך, אבל ממנו למדתי שדגש רב מידי - לטעמי - של רזולוציה, בדכ' בא על חשבון מה שאנחנו קוראים לו"מוזיקליות", מושג חמקמק וכמו שציינת לחלוטין סובייקטיבי.
מוזיקליות אצלי היא בעצם נאמנות למקור.
מקור אצלי זו התזמורת המבצעת. כלי הנגינה על הבמה. לא האולפן ולא ההקלטה.
עפ' ההגיון הזה, אם המערכת מאוד מאוד מפורטת, אבל הכינור לא נשמע כינור והחצוצרה לא נשמעת חצוצרה כמו באולם הקונצרטים, אז פיספסתי.
ברור שאף מערכת - לפחות אלו שאני שמעתי - לא יודעת להעביר את זה 1:1. לא שמעתי ולא מאמין שיש סט וחדר שיכולים לנגן כמו קונצרט חי.
מכאן מתחילות הפשרות שכל אחד בוחר בהן.
מאחר וגם לי קשה עם מושגים חמקמקים כמו "מוזיקליות" אני הולך לשים על עצמי שכפ"ץ ולציין ,רק כדוגמא, מי לטעמי נכנס לקטגורית ה"מוזיקלי" ומי נכנס לקטגורית "אובר רזולוציה" ומי נכנס לקטגורית "חמים עד כדי סתום",
מוזיקלי - לקח לי זמן לגלות את ההגברה והמקור של איר. זה שפורפרות. זה מפורט וזה מאוד מוזיקלי לטעמי. בטח לא מרוח ולא "חם" כמו שמייחסים לחלק מהגברת המנורות. גם החתולים של שניצל שפורפרתיים ובשילוב עם הקדם שלו הם מפורטים, חזקים ומתפרצים ולטעמי מוזיקליים. הרמקולים של וון שוויקרט גם הם שם - ולא רק דגם אחד. גם הפטיפון שלך מוזיקלי מאוד לטעמי. הוא מפורט מאוד ו"נקי" מאוד, ועדיין לא קר מידי . המגברים של פאס מוזיקלים לטעמי. מפורטים, אבל לא "קרים". יש עוד המון דוגמאות, אני מניח שהפואנטה ברורה.
"אובר רזולוציה" עד כדי צליל לא מרגש ולא מהנה - בורמייסטר. שמעתי גם את ה CD שלהם בנפרד וגם סטים שלמים. אני יודע שיש אנשים שזה ה-דבר מבחינתם. לא מדבר אלי ולא מוגדר אצלי כמוזיקלי, למרות שכל פינה משדרת איכות ויוקרה. מקינטוש יודעים לתת בראש, הרבה כוח, יש פירוט, יש דינמיות מצוינת, אבל אין שם נשמה ואין מוזיקליות מבחינתי, ולכן לא מצליח להתרגש מהם.
"חמים אבל לא מספיק מפורט" - יוניסון ריסרץ, גם ה CD שלהם בנפרד בתוך מערכת, וגם ההגברה (דור קודם, לא שמעתי את הנוכחי). אלקטרוקומפיינט - כנ"ל: שמעתי CD כמקור בתוך מערכת ושמעתי סטים שלהם לא פעם ולא פעמיים. לא הייתי יכול לחיות איתם יום אחד אפילו.
כל אחד אוהב דגש אחר. זה לא אומר שבורמייסטר או יוניסון או אלקטרו' מייצרים מוצרים לא איכותיים. ממש לא. זה עניין של טעם, דגש ופשרות.
אני בטוח שבסוף תבחר בסט פיצוץ. מכיר אותך כבר.....אתה לא תתפשר על מה שאתה אוהב ופיתחת כבר מזמן אנינות אודיופילית רק קח בחשבון שבאותה מידה אני משער שיהיו שאנשים - אודיופילים - עם נסיון רב גם באודיו וגם באולמות קונצרטים והופעות חיות, שיגדירו את המערכת שלך כאובר מפורטת על חשבון מוזיקליות. כי המושג הזה כמו שגם אתה ציינת הוא סובייקטיבי.
אתה מחפש את האמת שלך ומגיע לך שאפו ענק על ההשקעה והרצון הבלתי פוסק לשפר. רק שבסופו של יום אין אמת אחת, והאמת שלך לא בהכרח תתאים לאחרים.
מה שכן, יהיה כייף לשמוע על המסע החדש.
יפה כתבת. רק דבר אחד קטן שאני לא מסכים איתו.
אובר רזולוציה או אובר פרטים. למיטב ידיעתי אי אפשר לשחזר את מה שאין. לכן, אם שומעים יותר ממה שאתה או כל אחד אחר רגיל לשמוע, סימן שכנראה במערכת השניה יש חוסר בפרטים.