מערכת זיקית (שהשניץ לא ישתעמם חס וחלילה ....)

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
המממ.....
תראה לי עוד מערכת שיכולה להתאים את עצמה לגמרי לקלאסית, לווקאל או לרוק בלחיצת כפתור בשלט.
מבלי לקרוא בעיון את השרשור שלך ושל עמיר עד הסוף, ומבלי להתעמק בדברים, אני חייב לומר שהשורה הזאת מזכירה לי פיצ'רים של מערכות מיני של איווה :).

באודיו אין אמת אחת.
כפרה, זאת אמרה לפנתיאון. ציטוט מפי האודיו שלנו לגורו :)

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
להרגשתי : אנשים יחליפו רמקול בעשרות אלפי דולרים כי המיד לא נשמע להם מספיק חי או חסר להם קצת באס. כנ"ל מקור או הגברה. והנה בלחיצת כפתור אתה יכול לקבל צליל שונה לחלוטין שיתאים יותר לטעמך. אין פה קסמים - הדאקס לא יוציא מההקלטה פרטים שאין בה או כאלה שמקור ממש טוב יכול להוציא. הוא לא יוציא מרמקול טווח תדרים שאין בו - מדפי קטן לא יוציא פתאום 30 הרץ. אם יש לך מערכת טובה או מעולה (ואין ספק שזו של בובו היא כזאת) תוכל למקסם את התוצאה מצד אחד ולהביא אותה לכיוון החביב עליך מצד שני.

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28
מבלי לקרוא בעיון את השרשור שלך ושל עמיר עד הסוף, ומבלי להתעמק בדברים, אני חייב לומר שהשורה הזאת מזכירה לי פיצ'רים של מערכות מיני של איווה :).

:)
כפרה, זאת אמרה לפנתיאון. ציטוט מפי האודיו שלנו לגורו

1. נשמה של ברבור, תתחיל לקרוא. בשביל מה אנחנו משלמים לך?
2. איווה זה הכי אחי :בעד:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
.....
יש בזה משהו. בגדול חושב שאת
ולגבי "צורת השימוש" שלי במוצר - לא התפרעתי לגמרי.
בסה"כ לקחתי את ה-Baseline שליכול להגיע ו "תCorrection והוספתי לו והורדתי לו קצת פה וקצת שם עבור ווקאל,
והוספתי והורדתי קצת פה וקצת שם עבור רוק. זה הכל.
היות ויש לי ארבעה כפתורים שאני יכול להחליף בהם מצבים + יכולת שליטה מלאה מהשלט, זה נראה לברק
מגניב לגמרי ולדעתי בצדק.
תראה לי עוד מערכת שיכולה להתאים את עצמה לגמרי לקלאסית, לווקאל או לרוק בלחיצת כפתור בשלט.

אה, וסליחה על מה שנראה כמו "התנפלות". זאת לא הייתה הכוונה (ורד)
תהנה בחו"ל :בעד:
אז תאר לעצמך parametric equaliser -- מכשיר שאתה יכול להגדיר לו לגבי X תדרים (נגיד 20) לפי בחירתך בכמה להגדיל/ להנחית את סביבת התדר, באיזה רוחב/שיפוע וכד'', כך שאתה ממש יכול להגיע לאיזו "תוצאה" שאתה רוצה, ויש לך 20 זיכרונות presets, וגמרנו -- לרוק ולקלאסית ולווקאל ועוד 17 -- ולא צריך את כל שאר ההתאמות לחדר והדרייברים וכל התיסבוך הזה.

סלחתי בקלות :) (f)

עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
להרגשתי : אנשים יחליפו רמקול בעשרות אלפי דולרים כי המיד לא נשמע להם מספיק חי או חסר להם קצת באס. כנ"ל מקור או הגברה. והנה בלחיצת כפתור אתה יכול לקבל צליל שונה לחלוטין שיתאים יותר לטעמך. אין פה קסמים - הדאקס לא יוציא מההקלטה פרטים שאין בה או כאלה שמקור ממש טוב יכול להוציא. הוא לא יוציא מרמקול טווח תדרים שאין בו - מדפי קטן לא יוציא פתאום 30 הרץ. אם יש לך מערכת טובה או מעולה (ואין ספק שזו של בובו היא כזאת) תוכל למקסם את התוצאה מצד אחד ולהביא אותה לכיוון החביב עליך מצד שני.
לכאלה מספיק parametric equaliser עם presets, כאמור. הם לא צריכים את הדברים הספציפיים והייחודיים שה-DEQX ודומיו נותנים.

זה מזכיר לי משהו שקרה עם מוצר תוכנה שהשתתפתי בפיתוחו, שאיזשהו סופר-גאון בצוות עשה פריצת דרך עולמית בפיתרון הבעיה שהמוצר מתמודד אתה, עקף בקשת שני מוצרים דומים של החברה שפותחו ע"י צוותים גדולים במשך 15 שנה, והשאיר את המתחרים באבק. נרשמו על זה המון פטנטים, באמת אלגוריתמים מדהימים.

אמה-מה, מי שפיתח את הממשק למשתמש הוסיף אפקט ויזואלי שכמשהו נפתח הוא עושה את זה תוך כדי סיבוב חינני.

מה אתם חושבים קיבל את ה-WOW בכל ההדגמות של המוצר?... :(

עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
נ.ב., בעצם בשביל סתם התאמות קטנות כמתואר מספיק איקווליזר רגיל, אנאלוגי פשוט. מקסימום צריך לזכור שלוש וחצי פוזיציות של הכפתורים, ומעבר מהתאמה אחת לאחרת נעשה בהזזה של שלושה וחצי כפתורים במקום בלחיצה אחת. טכנולוגיה ברמה של זיקית סטנדרטית כמו שייש ביער, או איפה שהן חיות.

לעניין *זה*, ההתלהבות של ברק *מה-DEQX* (בניגוד לההתלהבות מהתוצאות ששאר המערכת מאפשרת) מוגזמת באופן הפרזתי.

בלי ה-ווילסונים והגברה טובה וכו', יש מצב שהתוצאות לא הייו משהו, עם/בלי ה-DEQX או סתם איקווליזר רגיל במקומו.

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28
נ.ב., בעצם בשביל סתם התאמות קטנות כמתואר מספיק איקווליזר רגיל, אנאלוגי פשוט. מקסימום צריך לזכור שלוש וחצי פוזיציות של הכפתורים, ומעבר מהתאמה אחת לאחרת נעשה בהזזה של שלושה וחצי כפתורים במקום בלחיצה אחת. טכנולוגיה ברמה של זיקית סטנדרטית כמו שייש ביער, או איפה שהן חיות.

לעניין *זה*, ההתלהבות של ברק *מה-DEQX* (בניגוד לההתלהבות מהתוצאות ששאר המערכת מאפשרת) מוגזמת באופן הפרזתי.

בלי ה-ווילסונים והגברה טובה וכו', יש מצב שהתוצאות לא הייו משהו, עם/בלי ה-DEQX או סתם איקווליזר רגיל במקומו.

זה נכון מאוד. מאוד מאוד.
המשחק עם התדרים וההתאמות לרוק/קלאסי וכו' זה רק הצימוק שעל העוגה. השלב הסופי והאחרון. וגם הוא לא מחויב המציאות כמובן.
קודם כל צריך להגיע ל-Baseline טוב. וזה חתיכת סיוט וגם לוקח זמן.
אני לא מתבייש להגיד שעם הווילסונים ועם המקינטוש ועם ה-DEQX (שרכיבי ה-Pre וה-DAC שלו טובים בלי קשר לכל השאר) עשיתי כמה מדידות של הרמקולים, שבסופו של דבר יצא מהם Baseline כל כך רע, שמערכת מיני של איווה נשמעת לעומתם כמו מערכת-על. להקיא. או Laid back, או יותר מדי "פתוח", או יבש כמו הערבה, וכו' וכו'.
מה שצריך זה סבלנות וניסוי וטעייה עד שמגיעים למשהו פצצות.
משם צריך לעשות מדידות של החדר עבור Room Correction ותיקון אוטומטי או ידני.
אך ורק כשכל זה מושלם, ניתן לקחת תצורה סופית ולקסטם אותה עוד קצת עבור קלאסית/ווקאל/רוק וכדו'.

לפני זה - אין מה לדבר בכלל על אקולייזר.
לדעתי הסיכוי של אקולייזר לקחת מערכת חXא ולהפוך אותה למערכת טובה שואף לאפס.

motorica

אוהב את התחום
מעורבות
67
נקודות
28
לי זה נשמע כמו מוצר מדהים בהנחה שיודעים לתפעל אותו.
זאת צביעות של אודיופילים לא לקבל מוצר כזה אבל כן להחליף שפופרות.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
זה פשוט לא נכון. המצב שבו הדקס עשה התאמה לחדר, לסאב וכל זה ו"איזן" את המערכת כך שההגברה והרמקולים "יתאימו" נתנה תוצאה שאני אישית פשוט לא אהבתי. אבל אחרי משחקים אחרים ומניפולציות הגענו לתוצאה שהיתה לטעמי מצויינת ושהייתי חי איתה בשמחה. אז מה פה "נכון" ? כמו שחזרתי והדגשתי אם אין מוצרי יסוד מעולים ( אלקטרוניקה ורמקולים - שווי ערך לבשר משובח וירקות עסיסיים מהשוק ) - אי אפשר להגיע לתוצאה טובה. אבל עם רכיבים טובים ועם מניפולציות כאלה ואחרות ניתן להגיע לתוצאה שתתאים לאזניו של כל מאזין .

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113

כפרה, זאת אמרה לפנתיאון. ציטוט מפי האודיו שלנו לגורו :)

קטע, בדיוק ג'ף פריץ כתב מאמר בנושא. אחד החזקים שקראתי. איך אומר מודי בר און? תבלו

http://www.soundstageultra.com/index.php/features-menu/opinion-menu/579-buy-what-you-want

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
בשבילי סטריאו זה תחביב שמטרתו הנאה, ולצלול בפרטים טכניים זה עבורי ההיפך הגמור מהנאה.

אני כמוך, אבל מה לעשות שהפקת סאונד היא קודם כל עניין טכנולוגי, וטיפול באקוסטיקה הוא מבוסס מדידות, ולא פשוט בכלל, לא מבחינת התיאוריה (שלא מפסיקה להתגבש) ולא מבחינת הביצוע.
חברות מוציאות מיליונים על חקר התחום (לא רק מדידות אלא גם מבחני האזנה והבנה איך המוח קולט ומסנן הפרעות אקוסטיות), והסבירות שמישהו שלא רוצה להבין איך זה עובד יצליח להגיע לפתרון - לא סביר.
זה כמו שמישהו שאוהב לנהוג אבל חסר ניסיון במכניקה של רכב ירים מכסה מנוע, יידפוק עם פטיש בכל מיני מקומות, וישיג ביצועים משופרים.

יותר סביר ששניצל צודק, אם מגיעים לתוצאה טובה זה יותר בגלל שמאן דהוא הצליח לבחור רמקולים שמתאימים לחלל שלו, יותר מאשר הצליח לתקן את האות ו/או את האקוסטיקה בדיעבד.

סתם דוגמא לכמות היידע ועבודת המחקר שצריך לעשות כדי להתחיל להגיע למסקנות:http://www.harman.com/EN-US/OurCompany/Innovation/Documents/White Papers/LoudspeakersandRoomsPt3.pdf

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אני לא מתבייש להגיד שעם הווילסונים ועם המקינטוש ועם ה-DEQX (שרכיבי ה-Pre וה-DAC שלו טובים בלי קשר לכל השאר) עשיתי כמה מדידות של הרמקולים, שבסופו של דבר יצא מהם Baseline כל כך רע, שמערכת מיני של איווה נשמעת לעומתם כמו מערכת-על. להקיא. או Laid back, או יותר מדי "פתוח", או יבש כמו הערבה, וכו' וכו'.
זה פשוט לא נכון. המצב שבו הדקס עשה התאמה לחדר, לסאב וכל זה ו"איזן" את המערכת כך שההגברה והרמקולים "יתאימו" נתנה תוצאה שאני אישית פשוט לא אהבתי.
לדעתי הסיכוי של אקולייזר לקחת מערכת חXא ולהפוך אותה למערכת טובה שואף לאפס.
אחד הדברים שמטרידים אותי כאן הוא גם BooBoo וגם ברק מציגים מערכת שבנוייה מ-4 מרכיבים:
  1. מקור דיגיטלי
  2. DEQX כ-pre (ללא משחקי האיקוולייזר), בין עם ובין בלי ה-RC ו/או ענייני ה-delay
  3. הגברה של מקינטוש
  4. ווילסון סופייה
כמערכת "חXא".

וזאת כאשר כנראה שהמקור סביר+, אחרת אי אפשר הייה לקבל איתו תוצאות טובות, ובטוח שהמקינטוש והווילסונים הם יותר מסבירים, גם מידע קודם וגם מזה שהם מאפשרים לקבל תוצאות טובות.

כלומר, נראה לי די טריוויאלי שנובע מכאן שה-DEQX לא כל כך טוב כ-pre (בניגוד לנאמר ש"שרכיבי ה-Pre וה-DAC שלו טובים בלי קשר לכל השאר"), וגם שהפונקציונאליות של RC וה-delay לא מספקות, כך שנדרש "תיבול" ברמת "איקווליזר", ובלעדיו העסק לא מספק.

זה מאוד מסתדר לי עם ניסיון קודם שלי, אמנם מלפני מיליון שנה, כשהייה אצלי DEQX באחד מהדגמים הראשונים, ועל תקן pre הוא הייה מזעזע. אני מניח/מקווה שמאז מרכיב ה-pre השתפר בהרבה, אבל ייתכן שלא מספיק.

בנוסף, אין לנו שום אינדיקצייה מהאמור לעיל שרק "תיבול" לא הייה מספק את הסחורה.

עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
לי זה נשמע כמו מוצר מדהים בהנחה שיודעים לתפעל אותו.
זאת צביעות של אודיופילים לא לקבל מוצר כזה אבל כן להחליף שפופרות.
אז זהו, שלא כזה בטוח שזה כזה מדהים מעבר לסתם איקוולייזר,ובכלל רוב ה"תפעול" אמור להיות אוטומאטי.

אודיופילים לא בהכרח כל כך צבועים. רובים עושים את מה שנשמע להם טוב, לפעמים אפילו בניגוד להיגיון, וכנראה שמכשיר כזה לא בהכרח עושה כל כך טוב, במיוחד כשהאקוסטיקה לא ממש מזעזעת.

אל תשכח שכל ההתלהבות כאן הייתה רק מאפקט האיקוליזר -- בלעדיו (עם RC וגם delay) ממש לא הייתה התלהבות.

עמיר

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

זה בערך נכון כמו להגיד מספיק עם הרסיבר של אונקיו. מספיק למי?

קודם כל, מדובר על מערכת דיגיטלית, אז אתה חייב רכיב במסלול הזה.

דבר נוסף, אם כבר תוכנה (שזה מה שיש ב-DEQX), אז עדיף כבר ברמת המקור.

וללא קשר, אין לך מושג כנראה (אם כתבת "מספיק"), אבל לכל פילטר כזה של EQ ישנן תופעות לוואי, הכל שמיע,
ובסופו של דבר גם את תוכנת ה-EQ בוחנים לפי שמיעה (!)

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
יותר סביר ששניצל צודק, אם מגיעים לתוצאה טובה זה יותר בגלל שמאן דהוא הצליח לבחור רמקולים שמתאימים לחלל שלו, יותר מאשר הצליח לתקן את האות ו/או את האקוסטיקה בדיעבד.

-
הו !!!!! הנה מישהו שמבין משהו :בעד:

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28
עמיר יקירי,

יש לך הרבה תעוזה לכתוב על משהו שהוא "מדהים" או לא, "מספיק" או לא, "חרא" או לא, "מטריד" או לא (קח רגיעון חביבי. חבל על הבריאות הנפשית שלך) וזאת מבלי שמעת את המערכת האמורה וגם אין לך ניסיון עם המכשיר הספציפי.

אולי במדידות של רמקולים ושל חדר יש לך ניסיון, אבל זה מאוד לא ניכר מדבריך.

למעו האמת אין לי שום אינטרס ללמד סנגוריה לא על המערכת שלי, לא על ה-DEQX ותכונותיו ואיך הוא בהשוואה למכשירים אחרים, וגם לא על שאר רכיבי המערכת.
תמיד שנאתי מיסיונרים, ולכן מעולם לא התכוונתי להיות כזה בעצמי ולשאת נבואות תוכחה, זעם וחורבן על האיוולת שבפיוריזם ולשבת בשער העיר ולהפיץ אתהבשורה על "האור הגנוז" במערכת כמו DEQX ולהחזיר חובבי אנאלוג ומנורות בתשובה. ממש ממש לא.
שכל אחד יעשה מה שנראה לו ומה שטוב לו, כל עוד הוא לא מתיימר בלשחק ב"למי יש יותר גדול", מכיוון שאני לא משתתף במשחק הזה - מבחירה.

ובאמת אל תהיה מוטרד :)
המערכת הזאת היא אך ורק שלי. לא שלך.
אני זה שצריך להיות מבסוט ממנה. לא אתה.
ואני אכן מבסוט כרגע.
אולי זה ישתנה בעתיד ואולי לא.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
עמיר יקירי,

יש לך הרבה תעוזה לכתוב על משהו שהוא "מדהים" או לא, "מספיק" או לא, "חרא" או לא, "מטריד" או לא (קח רגיעון חביבי. חבל על הבריאות הנפשית שלך) וזאת מבלי שמעת את המערכת האמורה וגם אין לך ניסיון עם המכשיר הספציפי.

למעו האמת אין לי שום אינטרס ללמד סנגוריה לא על המערכת שלי, לא על ה-DEQX ותכונותיו ואיך הוא בהשוואה למכשירים אחרים, וגם לא על שאר רכיבי המערכת.
תמיד שנאתי מיסיונרים, ולכן מעולם לא התכוונתי להיות כזה בעצמי ולשאת נבואות תוכחה, זעם וחורבן על האיוולת שבפיוריזם ולשבת בשער העיר ולהפיץ אתהבשורה על "האור הגנוז" במערכת כמו DEQX ולהחזיר חובבי אנאלוג ומנורות בתשובה. ממש ממש לא.
שכל אחד יעשה מה שנראה לו ומה שטוב לו, כל עוד הוא לא מתיימר בלשחק ב"למי יש יותר גדול", מכיוון שאני לא משתתף במשחק הזה - מבחירה.

ואני אכן מבסוט כרגע.
מאוד אוהב איך שאתה כותב ,ומה שאתה מנסה ,טוב שאתה כאן!

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר יקירי,

ואני אכן מבסוט כרגע.
רגע, להירגע עם ההרגעה :)

השימוש במילים "מדהים" ו-"חרא" הייה ציטוט של דברי אומריהם, אתה עצמך בהקשר ל-"חXא".

ה"מטריד" הייה ברמה של "נשמע לי מוזר ש" --ממש לא ברמה של להטריד את מנוחתי -- אני זומם על שנת צהריים הגונה עוד מעט.

והכל הייה ממקום של ספק בקשר ליעולותו/מדהימותו של ה-DEQX, על פי דבריך שלך ושל ברק + ידע כללי.
הטלת ספק ברמה של ספק, שזו לא קטיגוריה, ואין צורך בסנגורייה.

הכוונה הייתה שאם עולה בדעתו של מישהו לרוץ לקנות DEQX לאור ההתלהבות שהובעה כאן, כדאי אולי לבדוק יותר לעומק. זה הכל.

ובשום מקום לא כתבתי ולא התכוונתי שזה לא לגיטימי או כל מניעה אחרת ליהנות מזה.

להיפך, תיהנה בכייף! (ורד)

עמיר

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
זה בערך נכון כמו להגיד מספיק עם הרסיבר של אונקיו. מספיק למי?

קודם כל, מדובר על מערכת דיגיטלית, אז אתה חייב רכיב במסלול הזה.

דבר נוסף, אם כבר תוכנה (שזה מה שיש ב-DEQX), אז עדיף כבר ברמת המקור.

וללא קשר, אין לך מושג כנראה (אם כתבת "מספיק"), אבל לכל פילטר כזה של EQ ישנן תופעות לוואי, הכל שמיע,
ובסופו של דבר גם את תוכנת ה-EQ בוחנים לפי שמיעה (!)
כל זה טריוויאלי, אלא שמראש התכוונתי ל[אפקט של]איקווליזר פרמטרי, דיגיטאלי בקלט ובפלט, עם אפשרויות לשמירת presets, לא לאיקוולייזר גראפי/אנאלוגי.

ואמור הייה להיות מובן שב"מספיק" התכוונתי שיהייה מספיק עבור הדוברים -- BooBoo ו/או ברקצ.

עמיר

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור