מערכת זיקית (שהשניץ לא ישתעמם חס וחלילה ....)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אתה לא ממש נוקת עמדה,
לדעתי הכבלים הם פקטור חשוב בשרשרת האודיו,הם לא רק חלק מהמערכת הם גם
קובעים את התוצאה הסופית לטוב ולרע,ולכן צריך לבחור ולוודא שנישמעים טוב.
לא קיימים כבלים הכי טובים,קיימים כבלים שמשרתים את שרשרת אודיו הכי טוב.
להישתמש בכבלים כדי לתקן או לשנות את המערכת היא גישה פסולה,
צריך לחפש ולמצאו את מקור הבעיה,במערכת מאוזנת בכל מחיר, כבלים מתאימים יאפשרו
ליותר איפורמציה לעבור,
כבלים בעצמם לא יכולים לשפר את טיב ציוד האודיו,הם יכלים לאפשר לסיגנל לא לאבד
מאיכותו, ולאפשר להישמע למערכת במיטבה
אני לא חושב שאני אמור/חייב לנקוט עמדה,
מעבר לזה שאין שיטות פסולות אם הן עובדות, ולזה שמה שאודיופריק כתב אינו "חרטבונות" :)

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
אני מסכים עם אודיופריק:אצבע מורמת

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
לדעתי אתה מסכים להסכים.
אני מסכים עם אודיופריק
יש כאן דבר והיפוכו
לדעתי הכבלים הם פקטור חשוב בשרשרת האודיו,הם לא רק חלק מהמערכת הם גם
קובעים את התוצאה הסופית לטוב ולרע,ולכן צריך לבחור ולוודא שנישמעים טוב.
לא קיימים כבלים הכי טובים,קיימים כבלים שמשרתים את שרשרת אודיו הכי טוב.
להישתמש בכבלים כדי לתקן או לשנות את המערכת היא גישה פסולה,
צריך לחפש ולמצאו את מקור הבעיה,במערכת מאוזנת בכל מחיר, כבלים מתאימים יאפשרו
ליותר איפורמציה לעבור,

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
לדעתי אתה מסכים להסכים.

יש כאן דבר והיפוכו

ערן כתב, שאין טעם להחליף כבלים כשמחליפים ציוד אודיו,
כמו שכתבתי צריך למצוא את מקור הבעיה בשאר השרשרת, ולא בכבלים,
אני גם חושב שה rc לא יתקן את מה שחסר או עודף, בטח לא אחרי שעומר השקיע באקוסטיקה,
איפה פה דבר והיפוכו?

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
ערן כתב, שאין טעם להחליף כבלים כשמחליפים ציוד אודיו,

נשמה, זה לא מה שערן כתב!
הוא התכוון שלא מחליף את הכבילה של האלקטרוניקה (חשמל ואינטרקונקטים) כאשר הוא בודק רמקולים אחרים על אותה אלקטרוניקה.
לטעמי יש בזה הגיון, מפני שכאשר בעל המערכת מכיר את האלקטרוניקה שלו (כולל הכבילה הספציפית) קל יותר להבין את אופי הרמקול שמשתנה. זה כמובן לא אומר שלא ניתן לשפר את התוצאה עם כבלים שונים.
אבל במידה ורמקול יושב גרוע על אלקטרוניקה ספציפית, הכבלים כנראה לא יצילו המצב. זה לא אומר שהרמקול לא טוב, או האלקטרוניקה לא טובה, פשוט אין התאמה. במצב עניינים כזה, הכבלים יוכלו לשפר המצב אבל בצורה מאוד מוגבלת. החלפת רמקול במערכת הוא השינוי הכי טראומטי, מה שבדרך כלל גורר החלפת לפחות רכיב משמעותי אחד באלקטרוניקה.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
נשמה, זה לא מה שערן כתב!
הוא התכוון שלא מחליף את הכבילה של האלקטרוניקה (חשמל ואינטרקונקטים) כאשר הוא בודק רמקולים אחרים על אותה אלקטרוניקה.
לטעמי יש בזה הגיון, מפני שכאשר בעל המערכת מכיר את האלקטרוניקה שלו (כולל הכבילה הספציפית) קל יותר להבין את אופי הרמקול שמשתנה. זה כמובן לא אומר שלא ניתן לשפר את התוצאה עם כבלים שונים.
אבל במידה ורמקול יושב גרוע על אלקטרוניקה ספציפית, הכבלים כנראה לא יצילו המצב. זה לא אומר שהרמקול לא טוב, או האלקטרוניקה לא טובה, פשוט אין התאמה. במצב עניינים כזה, הכבלים יוכלו לשפר המצב אבל בצורה מאוד מוגבלת. החלפת רמקול במערכת הוא השינוי הכי טראומטי, מה שבדרך כלל גורר החלפת לפחות רכיב משמעותי אחד באלקטרוניקה.

אז ככה, יש ציוד אודיו שיש לו הרבה מהמרצפן,
ויש ציוד אודיו שיש לו רק מהקוקוס
ואסור לחבר את המרצפן עם הקוקוס,
היגיע הזמן להפסיק לדבר על סינרגיות בחיבור ציוד מחברות שונות,
לחבר קדם מגבר מנורות למגבר טרנזיסטור,
לספר שמגבר טרנזיסטור נשמע כמו מנורות
למה לא לקנות הגברה טובה מאותה חברה,שם יש סינרגיה.
הקופסה נפתחת בקלות,תלוי בגישה.
שושו זה לא אישי,אהבתי שהגבת בנימוס

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
אני מסכים עם השניץ. אני מסכים עם עמיר. אני מסכים עם הפריק. ועם יוסי. ושושו. מסכים עם כולם. הם רק לא מסכימים אחד עם השני כי כל אחד מדבר על משהו אחר :) ...

בובו הסביר בצורה מפורטת מה שאני אמרתי בתמציתיות, גם כי לא הייתי שם לבצע את עבודת הכיול : עבודת הכיול עם הדקס היא רצינית קשה ודורשת אנרגיה הבנה וזמן. התוצאה היתה כנראה "מושלמת" לפי כל מיני פרמטרים אובייקטיבים. אבל נניח שתראו ברחוב את הבלונדה המושלמת - מטר שבעים, גוף מדהים, רגליים ארוכות, עור צח ועיניים כחולות חודרות. אבל ... יחד איתה מסתובבת חברתה הלטינית, רגליים קצרות ועור שחום, שיער כהה ועיניים חודרות. בז'ורנלים אין ספק מי תיקח. אבל אין ספק גם עם מי תעדיף להכנס למיטה ... מה לא ברור ? לא יודע אם זו "אשמת" הווילסונים או כל דבר אחר, ויכול להיות שהדקס עשה עבודה "טובה מדי" באיזון המערכת. עובדה היא שכיול נוסף ןהבלטת קימור כזה או אחר עשו את הכל יותר סקסי. עכשיו תהרגו אותי.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
לתשומת הלב,

החל מתחילת חודש זה החלו קופות החולים לתת שרותי בריאות הנפש...

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28
חייב לציין שלדעתי עניין שינוי כל הכבילה בעת החלפת רמקול - הוא לא נכון מהיסוד בבניית מערכת, וסבירות גבוהה שנובע מחוסר התאמה של אלקטרוניקה- כבלים- רמקולים -אקוסטיקה מלכתכילה.
אני לא טוען שאין הבדלים בפיין טיון שכזה, אלא שהדרך של לנסות לתקן בעיות של התאמה בין רמקול למגבר עם כבל מתח למקור היא לא נכונה.
לדעתי, אלקטרוניקה שעובדת נכון עם כבלים מסוימים ( חשמל ואינטרקונקטים) תעבוד טוב עם כל רמקול- במידה והמגבר והרמקול עובדים טוב. הכבל היחיד שרצוי לבדוק בהחלפת רמקול - הוא כבל הרמקול. אני בודק אצלי הרבה רמקולים על מערכת נתונה- לא נוגע בכבלים שלה ,ברגע שיש לי איזון נכון מהמקור והלאה - זה מושלך על מגוון גדול של רמקולים. מה שנשמע לא טוב אחרי משחקים פשוט לא מתאים וכבלים לא יעזרו ב90 אחוז מהמקרים- אלא כפתרון לטווח קצר.
מה שכן , רמקול חדש בבית יכול להצריך החלפת אלקטרוניקה , ואחריה גם הכבלים המחוברים אליה...

ערן,
מכבד (כמובן) את דעתך, אבל דעתי שונה.
ברור לחלוטין שאין פה "נכון" ו"לא נכון".
מניסיוני לאורך השנים דווקא החלפת אלקטרוניקה לא "מצריכה" שינוי כבילה ואילו החלפת רמקולים
ברוב הפעמים דווקא כן.

גם בפעם האחרונה כשהחלפתי את האלקטרוניקה מהסט Pre+Power הקודם שלי לזה הנוכחי (DEQX + McIntosh)
לא החלפתי אף כבל. האלקטרוניקה החדשה "התמזגה" בצורה מושלמת עם הכבילה הקיימת (במצב
מכוייל כמובן. במצב Flat לא מעניין)
אגב, כשמחליפים Power או כבלים אין צורך לבצע סט מדידות חדש ל-DEQX, מכיוון שמבחינתו
אם הרמקולים לא השתנו והחדר לא השתנה אז לא השתנה כלום.

כבר כתבתי לפחות פעמיים שכשעובדים עם DEQX זה לא מעניין את הסבתא איך זה נשמע
עם הכבלים הקיימים במצב Flat והאם הרמקול החדש מצריך החלפת כבל.
אף אחד לא קונה DEQX כדי לעבוד איתו במצב Flat.
המצב הנ"ל משמש רק כרפרנס כדי לבדוק את רמת השיפור. זה הכל.

אז אולי יש כבילה שיותר תתאים לווילסונים. ואולי לא.
זה ממש לא מעניין אותי כרגע מכיוון שאני לגמרי מבסוט מהתוצאה הנוכחית.
אולי בעתיד, אחרי השיפוץ, ובמידה ושניצל ישמור לי איזה כבל ולא יחלק את כולם, אני אשמח לבדוק.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
יוסי ! מי אומר שהכבל חשמל שאיתו עבדת שנה מתאים עכשיו לכבל רמקול החדש ,
ערן,
מכבד (כמובן) את דעתך, אבל דעתי שונה.
ברור לחלוטין שאין פה "נכון" ו"לא נכון".
מניסיוני לאורך השנים דווקא החלפת אלקטרוניקה לא "מצריכה" שינוי כבילה ואילו החלפת רמקולים
ברוב הפעמים דווקא כן.

גם בפעם האחרונה כשהחלפתי את האלקטרוניקה מהסט Pre+Power הקודם שלי לזה הנוכחי (DEQX + McIntosh)
לא החלפתי אף כבל. האלקטרוניקה החדשה "התמזגה" בצורה מושלמת עם הכבילה הקיימת (במצב
מכוייל כמובן. במצב Flat לא מעניין)
אגב, כשמחליפים Power או כבלים אין צורך לבצע סט מדידות חדש ל-DEQX, מכיוון שמבחינתו
אם הרמקולים לא השתנו והחדר לא השתנה אז לא השתנה כלום.

כבר כתבתי לפחות פעמיים שכשעובדים עם DEQX זה לא מעניין את הסבתא איך זה נשמע
עם הכבלים הקיימים במצב Flat והאם הרמקול החדש מצריך החלפת כבל.
אף אחד לא קונה DEQX כדי לעבוד איתו במצב Flat.
המצב הנ"ל משמש רק כרפרנס כדי לבדוק את רמת השיפור. זה הכל.

אז אולי יש כבילה שיותר תתאים לווילסונים. ואולי לא.
זה ממש לא מעניין אותי כרגע מכיוון שאני לגמרי מבסוט מהתוצאה הנוכחית.
אולי בעתיד, אחרי השיפוץ, ובמידה ושניצל ישמור לי איזה כבל ולא יחלק את כולם, אני אשמח לבדוק.
נשאלת השאלה ״ האם השינויים שיוצרים בצליל החלפות כבלים , מדידים בכלל ? אני ניסיתי למדוד , ולא הצלחתי למרות הבדל שמיע ״

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
נשאלת השאלה ״ האם השינויים שיוצרים בצליל החלפות כבלים , מדידים בכלל ? אני ניסיתי למדוד , ולא הצלחתי למרות הבדל שמיע ״

אלדר,
כנראה שלא מדדת את הדברים הנכונים,
או שהציוד שבידך לא מודד את חלקיקי הפרומיל (PPM) של הסיגנאל...

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28

אין לי מושג.
ב-DEQX בטוח שלא.

ה-DEQX מודד רק את הרמקולים ואת החדר,
כך ששינויי כבלים ושינויי אלקטרוניקה שקופים עבורו ולא מדידים.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
אלדר,
יש לי כבל רציני מבודד בהרבה שכבות משקע של אויידה למפצל של אויידה,
הכבל של פביו ברטה שם החברה faber's cables הוא בונה אותם בעצמו,
זה כבל חשמל החשוב בעיני, יש לי גם קובלה וסינרג׳סטיק.
כבל חשמל וכבל רמקול שניהם של faber's level 3 הגבוה של החברה.
הכבלים מושקעים מאוד מסוגלים להעביר הרבה זרם, ולכן אני לא נוגע בהם
כשהוספתי את neat ultimatum xls אז הבנתי כמה באמת הכבלים טובים.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אין לי מושג.
ב-DEQX בטוח שלא.

בסופו של דבר, זה משפיע על סאונד, אמור להשפיע.
אני מדדתי לפני כמה שנים והבדל היה (החלפתי כמה פעמים), אבל היה קטן.. 2-3db בתחום תדרים מסוים.. וגם לא עם כל כבל.
בקיצר, אם בסאונד זה לא מדיד - לא מבחינת התדר, ולא מבחינת הפאזה, אז צר לי להגיד.. אין כנראה שינוי.

איזה מיקרופון יש לך?

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28
בסופו של דבר, זה משפיע על סאונד, אמור להשפיע.
אני מדדתי לפני כמה שנים והבדל היה (החלפתי כמה פעמים), אבל היה קטן.. 2-3db בתחום תדרים מסוים.. וגם לא עם כל כבל.
בקיצר, אם בסאונד זה לא מדיד - לא מבחינת התדר, ולא מבחינת הפאזה, אז צר לי להגיד.. אין כנראה שינוי.

איזה מיקרופון יש לך?

מיכאל, הכל טוב ויפה אבל ציינתי לפחות 3 פעמים שמאז שקניתי את ה-DEQX לא החלפתי במערכת אפילו כבל אחד,
אז איך אני יכול למדוד שינויים בתדר ובפאזה בין כבלים אם לא החלפתי כבלים? :מבולבל::מבולבל::)

יש לי Behringer ECM8000.
הוא בסדר אבל DEQX טוענים שעם מיקרופון Eearthworks המדידה יותר איכותית
ורוצים על סט מדידה כזה (כולל 5 מטר כבל XLR) לא פחות מ-745$.
קצת יקר, לא?

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
יקר, Earthworks לבד עולה מעל 300$,
ECM8000 הוא בסדר אבל לא בקצוות (האמת, אם הבהרינגר שלך לא מגיע עם קובץ כיול, אולי כדאי לקחת ממישהו רק לצורך כיול)

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28
ל-DEQX אכן יש קובץ כיול ל-ECM8000.
למען האמת אתה לא יכול לעשות מדידות עם איזה מיקרופון שאתה רוצה אלא רק עם מיקרופון
שמאושר על ידם.

אתה אפילו לא יכול טכנית להתחיל לעבוד עם המיקרופון עד שאתה לא טוען את קובץ הכיול שמתאים לו...

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אין לי מושג.
ב-DEQX בטוח שלא.

האם ה-DEQX לא משתמש בשלבים שאחריו -- אינטרקונקטים + מגבר/י הספק + כבלי רמקול + רמקולים כדי למדוד את החדר ו/או את הרמקולים?

ואם זה כך, והסיגנאל עובר דרך הרכיבים הנ"ל גם בזמן המדידות, איך ייתכן שהם "שקופים"?

אם למשל המגבר הייה מוציא 2dB פחות בתחום בין 40 ל-60 הרץ, ה-DEQX הייה מוסיף הדגשה הפוכה לסיגנאל בתחום הזה, לא?

לכל היותר, אם ה-test signals מיוצרים ע"י ה-DEQX עצמו, אז סביר שאכן אין משמעות למקור (מחשב, CD, פטיפון) ולכבילה בין ה-DEQX לבין המקור.

עמיר

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28
בתנאים אופטימליים (רמקול 15 מטר באוויר) או סמי-אופטימליים (רמקול שוכב על הדשא עם הדרייברים לכיוון השמיים בשקט סביבתי מוחלט) אני מניח ששינוי בין כבלים ו/או מגבר יכול להימדד ולהיות משמעותי.

אבל כשאני מודד את הרמקולים בחדר שיש בו לא מעט רזוננסים מכל מה שיש מסביב (רצפה, קירות, רהיטים, חלונות וכו'. מה שהכי מפריע זאת הרצפה אגב) המדידה היא לא אופטימלית, ולכן יהיה מאוד נמהר להסיק ששינוי מסוים בין מדידה למדידה נובע מפורשות מהחלפה של כבל או מגבר בהתחשב בכל הגורמים האחרים שיכולים לגרום לשוני.

גם ככה יצאו לי הבדלים בין מדידה למדידה בלי שהחלפתי אף כבל ולא את המגבר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור