חייב לציין שלדעתי עניין שינוי כל הכבילה בעת החלפת רמקול - הוא לא נכון מהיסוד בבניית מערכת, וסבירות גבוהה שנובע מחוסר התאמה של אלקטרוניקה- כבלים- רמקולים -אקוסטיקה מלכתכילה.
אני לא טוען שאין הבדלים בפיין טיון שכזה, אלא שהדרך של לנסות לתקן בעיות של התאמה בין רמקול למגבר עם כבל מתח למקור היא לא נכונה.
לדעתי, אלקטרוניקה שעובדת נכון עם כבלים מסוימים ( חשמל ואינטרקונקטים) תעבוד טוב עם כל רמקול- במידה והמגבר והרמקול עובדים טוב. הכבל היחיד שרצוי לבדוק בהחלפת רמקול - הוא כבל הרמקול. אני בודק אצלי הרבה רמקולים על מערכת נתונה- לא נוגע בכבלים שלה ,ברגע שיש לי איזון נכון מהמקור והלאה - זה מושלך על מגוון גדול של רמקולים. מה שנשמע לא טוב אחרי משחקים פשוט לא מתאים וכבלים לא יעזרו ב90 אחוז מהמקרים- אלא כפתרון לטווח קצר.
מה שכן , רמקול חדש בבית יכול להצריך החלפת אלקטרוניקה , ואחריה גם הכבלים המחוברים אליה...
ערן,
מכבד (כמובן) את דעתך, אבל דעתי שונה.
ברור לחלוטין שאין פה "נכון" ו"לא נכון".
מניסיוני לאורך השנים דווקא החלפת אלקטרוניקה
לא "מצריכה" שינוי כבילה ואילו החלפת רמקולים
ברוב הפעמים דווקא כן.
גם בפעם האחרונה כשהחלפתי את האלקטרוניקה מהסט Pre+Power הקודם שלי לזה הנוכחי (DEQX + McIntosh)
לא החלפתי אף כבל. האלקטרוניקה החדשה "התמזגה" בצורה מושלמת עם הכבילה הקיימת (במצב
מכוייל כמובן. במצב Flat לא מעניין)
אגב, כשמחליפים Power או כבלים אין צורך לבצע סט מדידות חדש ל-DEQX, מכיוון שמבחינתו
אם הרמקולים לא השתנו והחדר לא השתנה אז לא השתנה כלום.
כבר כתבתי לפחות פעמיים שכשעובדים עם DEQX זה לא מעניין את הסבתא איך זה נשמע
עם הכבלים הקיימים במצב Flat והאם הרמקול החדש מצריך החלפת כבל.
אף אחד לא קונה DEQX כדי לעבוד איתו במצב Flat.
המצב הנ"ל משמש רק כרפרנס כדי לבדוק את רמת השיפור. זה הכל.
אז אולי יש כבילה שיותר תתאים לווילסונים. ואולי לא.
זה ממש לא מעניין אותי כרגע מכיוון שאני לגמרי מבסוט מהתוצאה הנוכחית.
אולי בעתיד, אחרי השיפוץ, ובמידה ושניצל ישמור לי איזה כבל ולא יחלק את כולם, אני אשמח לבדוק.