מיכתב לחברים...

• פותח הנושא zs
  • פורסם בתאריך

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
האין זו סתירה? "הפוך" זה גם "שונה"..

אין סתירה. ניקח פוליטיקה למשל (ולא ניכנס לדיון - זו פשוט דוגמא טובה). אני בעד ישראל, גם רוב השמאלנים, רובם המוחלט. אבל הם חושבים שונה ממני בכל הנוגע לטיפול בעניין היהודי ערבי. אבל גם הם, כמוני, בעד ישראל רק חושבים שונה ממני. ומזה הפוך ממני? מאוד פשוט - לא בעד ישראל. איתם אין לי שיח.

גם אם ובעצם במיוחד לאור ההכרזות הגלויות החוזרות ונשנות שמדובר בדיקטטורה רעיונית , מה שלכשעצמו בלבד כבר אמור להדליק אור אדום אצל כל מי שרואה בחופש הביטוי ערך מקודש

מעולם לא חשתי שחופש הביטוי הוא ערך עליון. ולכן אתה משתמש במונחים שאין להם משמעות עבורי. ככה יהיה לך קשה להיכנס לשיקולים שלי. חופש הביטוי הוא ערך, לא עליון. שהרי אם אחשוב שאדם מסוים הוא נאצי - חופש הביטוי לשיטתך אמור לאפשר לי גם לכתוב את זה? אז זהו, חופש ביטוי כערך עליון הוא משפט שאין לו שום משמעות עבורי.

תמיד אכיר בלגיטימיות של כל אסכולה

ואני לא. זו הסיבה שהפורום הזה קם. בשביל לקדם אסכולה מסויימת שמאפשרת ליבואנים ואודיופילים בישראל לקבל בית חם שבו אף אחד לא ידווח לשני שהוא הוזה. הייתי שם, נתתי לזה הזדמנות, זה שרף את הפורום. ושריפות, בטח לא היום, זה משהו שממש לא בא לי עליו.

להעיף אדם מהפורום זה בעייני פוגעני, מעליב, תגובה ברוטלית. גם אני כמו שכתבו חושב שזה צריך להיות שמור למקרים של תמיכה בנאצים או פדופליה או העלבה מכוונת של אדם אחר.

באיזה מהמקרים אתה יכול להגיע לדיון כאן, שיש בו תמיכה בנאצים או פדופיליה? מקסימום תמצא מישהו שמתאהב ברמקול בן שנה. וזה דומם, אז לא עומד לדין. המקרים הקיצוניים הללו הם בדיוק המקרים בהם שרון דרך על כל מוקש שהאחרון שבו, הוא זה ש״גומר אותו״. וזה שלא צריך לשמוע - מספיק לראות מדידות. וכשזה בא מתוך אג׳נדה ברורה וברמת מוטיב, זה מספיק קיצוני מבחינתי. לזה תוסיף תלונות של חברים ותיקים, פוסט ראשון (וכבר הסברתי את זה) שכולו נגוע בהתרסה מכוונת. לשטיתך, רק מועל יד או לשלוח יד לקטינה זו עילא לחסימה. אז רגע, להתחיל לשים מצלמות 24/7 על כל החברים כאן ולחכות שישלוף צלב קרס או יילך עם שקית ממתקים לגן ילדים לא שלא מוכר לו? בחייאת!!!

אי אפשר להכיל את זה? אני לא שמעתי שסתימת פיות קידמה ידע באיזה תחום. לרוב זה ההפך.

בדיוק! קלעת לנקודה!!! פה אין סתימת פיות. פה כל אחד מדווח על מה שהוא רוצה. פה ניתן להרחיק באודיופיליה עד הירח ובחזרה. בלי מגבלות סקופים שאינם קיימים, בלי תלות במדידות ובלי להגדיר מקסימום תקציב. וזה בדיוק הקטע, כשנתתי יד לאנשים כמותו לכתוב, הדיונים האודיופילים כמעט נמחקו מהאתר. וזו, זו חביבי, זו העובדה המדידה היחידה בכל מה שנוגע לדיון הזה.

חברים. אם מישהו רואה במהלך הזה של חסימתו של אותו טרול מהאתר כמהלך בלתי מוסרי, זה בסדר גמור. אני חושב שהוא לא רק היה מוסרי, הוא היה בגדר חובה. להיכנס לבית כנסת עם כריך בייקון ביום כיפור זה למשל בלתי מוסרי - אפילו במדינה חופשית, ראוי שיסלקו אותו משם. ומדוע? כי לכל מקום חוקים משלו, במיוחד אם הוא פרטי ויעודי. והחוקים כאן, מקום האתר, ברורים לכולם. ״שמן נחשים״ שיכתבו בפיד שלהם בפייסבוק. כאן זה לא עבר, לא עובר ולא יעבור. השעון עד לחסימה מתקתק. ובדרך כלל, הנחסמים לא מצליחים לשמוע את הטיקטוק בשביל ללחוץ קצת ברקס, וזה בכלל סוגר לי את הפינה של יכולת השמיעה שלהם.

נראה לי שהדיון על ההפסד הנורא לפורום, המכה הקשה הזו, הסוף לפלורליזם, לחופש הביטוי, כשמר שרון 100 <קישקושים בדקה> נחסם מבלי שהוכח כפדופיל (חס ושלום) או נאצי (חס ושלום), זה משהו שאפילו דיטאון יצליח לשרוד. ומכאן אפשר להמשיך הלאה, לאודיופיליה, עם דיעות שונות ומאתגרות, אבל בלי האנטי אודיופילי ששרון הזריק לפה. אני מתנצל בפני חברי הפורום שלקח לי זמן לחסום. להבא, אהיה יעיל יותר.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
B772F7FA-65E2-4F53-B54F-9B47BC97CABE.jpeg

תמונות מצורפות

• B772F7FA-65E2-4F53-B54F-9B47BC97CABE.jpeg
    B772F7FA-65E2-4F53-B54F-9B47BC97CABE.jpeg
    KB 92.3 · צפיות: 452

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
נראה שפספסת לגמרי את כל הדינמיקה. הדעות של שרון לא היו הבעיה

מה אתה אומר . הדעות לא היו הבעיה ... ולכן הוא לא גרם לך לפתוח שרשור חדש ולכתוב את הדברים האלה:

הוא לא קונה את השינוי האמיתי, שאולי לא קיים, אלא את החווייה האמיתית, שהיא זו ששווה את הכסף. גם אם לקבל את אפקט הפלצבו עולה הרבה כסף, אם הוא מרגיש שהחווייה שווה מבחינתו, מי אמור לשפוט את זה? או לחסוך עבורו את הכסף שהוא מוכן לשלם עבור החוייה שלו?

בעצם, אם מוכיחים לו שאין שינוי אמיתי, אולי חוסכים לו כסף (שהוא היה מוכן לשלם), אבל גודעים לו את ערוץ ההנאה שקודם הייה קיים ועכשיו לא. האם זו תרומה חיובית? אני לא בטוח. למעשה, די בטוח שלא.

יצא המרצע מהשק . במסווה פופוליסטי של מסכת האשמות בליקויי התנהלות שנכפתה על האיש מתוך תגובות הנגד לה זכה , אתה מסיט את תשומת הלב מהבעייתיות האמיתית שטמונה בהשקפה אותה שרון ניסה לקדם כאן שהיא אותו פוטנציאל הרסני לחווייה האודיופילית בו הכרתי בעצמי וששרון עדיין לא השכיל להפנים , וזה אם כבר הדבר היחיד שאפשר להאשים אותו בו , ושאותו זיהית בדבריו . מחמת החשש לשלמות הטאבו המקודש , ניסית להעביר את המסר בין השורות - אבל התפלק לך קצת (לא נורא , מבטיח שאף אחד לא שם לב) והוא זלג לטקסט הגלוי :"אם מוכיחים לו" = הכרה ביכולת *כלשהי* של שרון , על תקן הטכנוקרט התורן, לשכנע אנשים . "גודעים לו את ערוץ ההנאה" = מחיר השכנוע .

הבעיות עם שרון כללו:וכו' וכו', זה ממש לא הכל, זה רק מה שאני זוכר כרגע, ואין לי כוח/עניין לחפור בזה.
אבל נראה שמרוב אמפתיה לבעל הדעות הדומות לשלך, עומק הבנתך לא הספיק כדי לראות עד כמה ההתנהלות הזו תוקפנית וברוטלית. הוא זה שתקע את עצמו, את דעותיו, את בורותו, את התנשאותו ואת ה"אמת" המפוקפקת שלו בכל חור ובכל מקום. אף אחד לא הזמין אותו. הוא זה שכפה את נוכחותו על האחרים, באינטנסיביות של זבוב מטריד.

עומק ההבנה..וואלה .
אני יודע בדיוק מה מניע אותך , בניגוד לאחרים שרק יודעים להזדעק כשנדמה להם שמישהו מנסה לחר** להם בתוך השמנת . אני יודע גם שמאוד נוח לך , במטרה להינשא על גלי האהדה , להתעלם מהעובדה שהפארסה הבזויה הזו קיבלה את התפנית האמיתית שלה בדיון על יתרונות הדיגיטל מול אנאלוג , ואני גם אעזור לך להבין איפה - תתחיל בהודעה 30 שם , כשהתחילו להתקיף אותו ללא שום סיבה אמיתית , פרט לניסיון לבטא בתמימות תפיסה שונה מהמקובל והמקודש , ואז תחזור לכאן לדבר איתי על "תוקפנות ברוטלית באינטנסיביות של זבוב". עומק הבנה .. טלו קורה!

גם ללא השרשור ההוא שלך , אני מוצא את הקטרוג שלך כמוגזם בפרט , ולא מוצדק בכלל בעצם. אני יודע ששרון לא חף מאשמה . אבל זה גדול עליו . אני מאמין שמדובר בבחור צעיר מאוד , אם לשפוט מניסוח כתביו ואופן תגובתו למפולת ההשתלחות המחפירה , שדומה למי שראה בסרט איך נוהגים ברכב ואז מנסה לקחת את המפתחות של אבא ולנסות בעצמו - ובמילים אחרות , המתכון המושלם ליצירת שעיר לעזאזל לפרוק עליו תסכולים , או לתרגל עליו דאחקות ללא חשש - בכיף! זה לא כאילו שהוא יכול לנו , במיוחד כשהוא לבדו . כל אחד ואחד מהאישומים המיוחסים , הוא תולדה של מגננה טבעית מתבקשת , אם כי הטקטיקה שנויה במחלוקת . אבל אותה טקטיקה , שנתפסה אצלכם כיהירות דידקטית ,היא מה שהקפיץ אתכם.

כולל ניתוחים קוואזי פסיכולוגיסטיים בשקל ומביא את ההתנשאות שידידו התחיל בה לרמה חדשה במחוזותינו

אז תעשה לי טובה . אני לא אחד מהקורבנות הרבים שעברו תחת הסכין הניתוחים שלך , ובמידה ונראה שאתה שוכח את זה אני תמיד אדאג להזכיר לך . ואם זה נתפס בעיניך כהתנשאות , השכל להתמודד טוב יותר עם מענה הנגד לתקיפותיך . איך זה בתור "ניתוח קוואזי פסיכולוגיסטי בשקל בעומק של אגורה"?

שמע, סחבק לא נכנס לפורום של חובבי פרארי וחופר להם...למה יש לך ציפיה לפלורליזם במצב כזה?

סחבק נכנס לפורום של פרארי לדבר איתם על למבורגיני . ופיקנטו , וסקטים . כולם כלי תחבורה , ולכולם יש זכות לטעון ללגיטימיות , על פי עקרון הפלורליזם . אי הסכמה עם דעה מסוימת לא צריכה להוות עילה והצדקה לשלילת הזכות הזו - בפורום פתוח , שמוגדר ככזה עפ"י התקנון שלו ושבו אין כל התייחסות לאג'נדה אידיאולוגית - כלל ! לא במרומז , לא באופן כללי ולא באופן ספציפי .
כפי שכתבתי לא מזמן : מן הראוי שאדם, המבקש לאמץ לו מקום לתת פומבי לכתביו , דעותיו והשגותיו בתחומי העניין שלו או בכלל , ילמד את חוקי הבית בטרם יחצה את הסף . אני מאמין שגם אם שרון היה טורח לעשות זאת , לא היתה לו סיבה לשקול מחדש את הכניסה לכאן , שכן אין שום התייחסות בתקנון לגרזן הכבד אותו מניפה ההנהלה - בדיעבד - לאחר שכבר חצה את הסף . על אחת כמה וכמה בתרחיש הסביר בו הוא לא טרח לעשות זאת כלל , מהסיבה הפשוטה שלא היתה לו סיבה להניח שייתקל בגרזן כזה .. לכן , אם ברצונכם להכריז על המקום כעל שטח סגור לקהילה מוגדרת , עליכם לבקש את אחד מהשניים , בעדיפות לשניהם:

1 - בטלו את אפשרות הרישום לחברים חדשים.
2 - בקשו מההנהלה שתוסיף הצהרת כוונות במעמד הרישום לאתר , בכדי שידעו אלו שמציבים פלורליות וחופש ביטוי בעדיפות על פני הפרסטיז'ה שבהשתייכות למועדון סגור , להדיר רגליהם ולחסוך זיעתם מראש .

אם לשפוט לפי ניסיון קודם שהיה לי באתר הכחול שם ההנהלה הכריזה על שינוי בתקנון בעקבות דברים שאמרתי , ואם עמיר ירשה לי ראייה מקדימה , אני מאמין שאחת מההצעות לפחות תאומץ , הייתי מהמר על השנייה , אם התקרית הנוכחית תחזור על עצמה בעתיד .

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
הבעיה שלי היא לא עם דיעה שונה ממה שהאתר מקדם, הבעיה שלי היא עם דיעה הפוכה ממה שהאתר מנסה לקדם.....

אין סתירה. ניקח פוליטיקה למשל (ולא ניכנס לדיון - זו פשוט דוגמא טובה). אני בעד ישראל, גם רוב השמאלנים, רובם המוחלט. אבל הם חושבים שונה ממני בכל הנוגע לטיפול בעניין היהודי ערבי. אבל גם הם, כמוני, בעד ישראל רק חושבים שונה ממני. ומזה הפוך ממני? מאוד פשוט - לא בעד ישראל. איתם אין לי שיח.

מקווה ששמת לב שלא הוכחת חוסר סתירה , אלא ניסית להחשיב את הגמישות שאתה מאפשר לעצמך בהתייחסות לדעות שונות ממך , כהוכחה לשלילת הסתירה המדוברת. דעה הפוכה היא מתוך הגדרה דעה שונה , הדרך בה אנו בוחרים להתייחס או לא - לא משנה עובדה זו . ההבדל - כאן יש לך יכולת לא רק להתעלם אלא להעלים אותה. אבל נעזוב את זה לפני שיתחילו להאשים אותי גם בהתקטננות.

מעולם לא חשתי שחופש הביטוי הוא ערך עליון. ולכן אתה משתמש במונחים שאין להם משמעות עבורי. ככה יהיה לך קשה להיכנס לשיקולים שלי. חופש הביטוי הוא ערך, לא עליון. שהרי אם אחשוב שאדם מסוים הוא נאצי - חופש הביטוי לשיטתך אמור לאפשר לי גם לכתוב את זה? אז זהו, חופש ביטוי כערך עליון הוא משפט שאין לו שום משמעות עבורי.

אבקש ממך מה שאני מבקש מכל אחד אחר - לצטט אותי במדויק . כתבתי ערך "מקודש" , לא "עליון" ; הערך שמתעלה עליו הוא "חייה ותן לחיות" , ואליו מכוונים דבריך . ואפילו , יודע מה ? כן . זה ערך עליון . ערך כזה , שניתן לחלוק עליו רק אם משתמשים בו באופן שפוגע בערך הנוסף כאן.

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
2 - בקשו מההנהלה שתוסיף הצהרת כוונות במעמד הרישום לאתר , בכדי שידעו אלו שמציבים פלורליות וחופש ביטוי בעדיפות על פני הפרסטיז'ה שבהשתייכות למועדון סגור , להדיר רגליהם ולחסוך זיעתם מראש .

4 חסימות ב-14 שנה מהסיבה הספציפית הזו.

מה שאתה כותב בדרמה גדולה לא שווה דבר בהתחשב בנתון העובדתי הזה. מכאן, קח את זה לאן שאתה רוצה. ואם נודה על האמת, קצת מצחיק לקרוא תלונות האתר + טענות לאי פלורליזם, וכל זה באתר עצמו שכביכול אינו פלורליסט מספיק. זה למשל, כבר הוכחה שהאתר הזה יודע לקבל דיעות שונות.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
אבקש ממך מה שאני מבקש מכל אחד אחר - לצטט אותי במדויק . כתבתי ערך "מקודש" , לא "עליון" ; הערך שמתעלה עליו הוא "חייה ותן לחיות" , ואליו מכוונים דבריך . ואפילו , יודע מה ? כן . זה ערך עליון . ערך כזה , שניתן לחלוק עליו רק אם משתמשים בו באופן שפוגע בערך הנוסף כאן.

זה גם לא מקודש עבורי. זו סתם מילה נזילה שכל אחד יוצר את הגבולות של עצמו.

אבל אני לא מבין למה אתה כל כך נלחם בשביל הבחור? הרי לחזור הוא לא יחזור, ואם אתה כל כך רוצה לרוץ לקראתו, תמצא אותו בקלות בפורום הכחול או השחור בוכה על הפורום הזה שחסם אותו.

אגב, גם לא ממש יוצא לך מזה משהו, חוץ מטרחנות קצת מעייפת. והמצחיק הוא, שאתה אחד הגולשים הותיקים האהובים עלי פה ומעולם לא נבלמת בדעתך. אז איך אומרים באנגלית, ״שחרר כפרה, שחרר״. לא יפתחו את החדשות עם זה ואף אחד לא יחשוב שאתה מציל נפשות עדינות. וזה כי שרון לא היה עדין, לא מעודן ולא נעליים. הוא ידע לאן הוא ניכנס וידע מה לכתוב בשביל להדליק את הפורום. קוראים לזה ניג׳ס אינטרנטי. לך מתאים? אחלה. גש, תבנה פורום, ושם תיקח אותם אלייך. זה שלי, ושל כולנו, וזו האג׳נדה, וזה מה מתאים לי וככה זה מצליח וכך ישאר.

אפשר לסיים את הדיון על הנודניק הזה?

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
4 חסימות ב-14 שנה מהסיבה הספציפית הזו.

מה שאתה כותב בדרמה גדולה לא שווה דבר בהתחשב בנתון העובדתי הזה. מכאן, קח את זה לאן שאתה רוצה. ואם נודה על האמת, קצת מצחיק לקרוא תלונות האתר + טענות לאי פלורליזם, וכל זה באתר עצמו שכביכול אינו פלורליסט מספיק. זה למשל, כבר הוכחה שהאתר הזה יודע לקבל דיעות שונות.

וזה כי הרוב יודעים מראש . ההצעה מיועדת למקרים נוספים כמו שרון , לחסוך מהם עוגמת נפש . אבל אני מניח שקורבן אחד כל 3 שנים עדיף על הכנות המתבקשת .

אגב, גם לא ממש יוצא לך מזה משהו, חוץ מטרחנות קצת מעייפת.

אבל אני לא מבין למה אתה כל כך נלחם בשביל הבחור?

זה רק כי צורם לי היחס הזה . לא מכיר אותו אישית . אתה באמת חושב שאני עושה את זה בשביל משהו? אני כותב בכיף שלי , נהנה לתת קונטרה לכל הרפש .

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
קורא תגובות של חלק מהחברים וקשה שלא לחוש שטהרנות וצדקנות עדיין לא פסו מהעולם.

גם בדמוקרטיה קיים מושג של דמוקרטיה מתגוננת (לא שהפורום הזה או כול פורום אחר הוא דמוקרטי, אחרי הכול מייסדי הפורום יוצרים אותו עבור יעוד מסוים). פורום אינו אנרכיה ולא יכול להתנהל תחת אנרכיה כפי שניסה לייצר שרון, במקרה הטוב ניתן לדמות פורום למועדון חברים או קנטרי קלוב, גם שם חבר שלא יתנהג ע"פ תקנון או חוקי המקום יורחק לטובת הכלל.

שרון מעולם לא הגיב עניינית אך לא חסך מחברי הפורום עקיצות וחזרה אין סופית על מנטרה לא מגובה מלווה בקישורים שאינם רלוונטיים לדיון. בנוסף, פעם אחר פעם נטה שרון להתקרבן, זאת מבלי להתייחס כמובן לעוקצנות והגיחוך שהפנה כלפי חברי הפורום.
לא לשם כך הוקם הפורום זה - שרון יכול למצוא לו בית חם במקומות אחרים דוגמת ASR, הפורום הכחול ואחרים.

תודה לנמר שגאל אותנו משרון 100, גם אם באיחור מה.

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113

תמתין עוד שנה שנתיים לגרסת פלטינה מצופה ביהלומים עם מחיר משולש ;)

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
חפרתם עם הנושא הזה
חאלס!

shushu

חבר משקיען
מעורבות
851
נקודות
113
מה אתה אומר . הדעות לא היו הבעיה ... ולכן הוא לא גרם לך לפתוח שרשור חדש ולכתוב את הדברים האלה:

יצא המרצע מהשק . במסווה פופוליסטי של מסכת האשמות בליקויי התנהלות שנכפתה על האיש מתוך תגובות הנגד לה זכה , אתה מסיט את תשומת הלב מהבעייתיות האמיתית שטמונה בהשקפה אותה שרון ניסה לקדם כאן שהיא אותו פוטנציאל הרסני לחווייה האודיופילית בו הכרתי בעצמי וששרון עדיין לא השכיל להפנים , וזה אם כבר הדבר היחיד שאפשר להאשים אותו בו , ושאותו זיהית בדבריו . מחמת החשש לשלמות הטאבו המקודש , ניסית להעביר את המסר בין השורות - אבל התפלק לך קצת (לא נורא , מבטיח שאף אחד לא שם לב) והוא זלג לטקסט הגלוי :"אם מוכיחים לו" = הכרה ביכולת *כלשהי* של שרון , על תקן הטכנוקרט התורן, לשכנע אנשים . "גודעים לו את ערוץ ההנאה" = מחיר השכנוע .

עומק ההבנה..וואלה .
אני יודע בדיוק מה מניע אותך , בניגוד לאחרים שרק יודעים להזדעק כשנדמה להם שמישהו מנסה לחר** להם בתוך השמנת . אני יודע גם שמאוד נוח לך , במטרה להינשא על גלי האהדה , להתעלם מהעובדה שהפארסה הבזויה הזו קיבלה את התפנית האמיתית שלה בדיון על יתרונות הדיגיטל מול אנאלוג , ואני גם אעזור לך להבין איפה - תתחיל בהודעה 30 שם , כשהתחילו להתקיף אותו ללא שום סיבה אמיתית , פרט לניסיון לבטא בתמימות תפיסה שונה מהמקובל והמקודש , ואז תחזור לכאן לדבר איתי על "תוקפנות ברוטלית באינטנסיביות של זבוב". עומק הבנה .. טלו קורה!

גם ללא השרשור ההוא שלך , אני מוצא את הקטרוג שלך כמוגזם בפרט , ולא מוצדק בכלל בעצם. אני יודע ששרון לא חף מאשמה . אבל זה גדול עליו . אני מאמין שמדובר בבחור צעיר מאוד , אם לשפוט מניסוח כתביו ואופן תגובתו למפולת ההשתלחות המחפירה , שדומה למי שראה בסרט איך נוהגים ברכב ואז מנסה לקחת את המפתחות של אבא ולנסות בעצמו - ובמילים אחרות , המתכון המושלם ליצירת שעיר לעזאזל לפרוק עליו תסכולים , או לתרגל עליו דאחקות ללא חשש - בכיף! זה לא כאילו שהוא יכול לנו , במיוחד כשהוא לבדו . כל אחד ואחד מהאישומים המיוחסים , הוא תולדה של מגננה טבעית מתבקשת , אם כי הטקטיקה שנויה במחלוקת . אבל אותה טקטיקה , שנתפסה אצלכם כיהירות דידקטית ,היא מה שהקפיץ אתכם.

אז תעשה לי טובה . אני לא אחד מהקורבנות הרבים שעברו תחת הסכין הניתוחים שלך , ובמידה ונראה שאתה שוכח את זה אני תמיד אדאג להזכיר לך . ואם זה נתפס בעיניך כהתנשאות , השכל להתמודד טוב יותר עם מענה הנגד לתקיפותיך . איך זה בתור "ניתוח קוואזי פסיכולוגיסטי בשקל בעומק של אגורה"?

סחבק נכנס לפורום של פרארי לדבר איתם על למבורגיני . ופיקנטו , וסקטים . כולם כלי תחבורה , ולכולם יש זכות לטעון ללגיטימיות , על פי עקרון הפלורליזם . אי הסכמה עם דעה מסוימת לא צריכה להוות עילה והצדקה לשלילת הזכות הזו - בפורום פתוח , שמוגדר ככזה עפ"י התקנון שלו ושבו אין כל התייחסות לאג'נדה אידיאולוגית - כלל ! לא במרומז , לא באופן כללי ולא באופן ספציפי .
כפי שכתבתי לא מזמן : מן הראוי שאדם, המבקש לאמץ לו מקום לתת פומבי לכתביו , דעותיו והשגותיו בתחומי העניין שלו או בכלל , ילמד את חוקי הבית בטרם יחצה את הסף . אני מאמין שגם אם שרון היה טורח לעשות זאת , לא היתה לו סיבה לשקול מחדש את הכניסה לכאן , שכן אין שום התייחסות בתקנון לגרזן הכבד אותו מניפה ההנהלה - בדיעבד - לאחר שכבר חצה את הסף . על אחת כמה וכמה בתרחיש הסביר בו הוא לא טרח לעשות זאת כלל , מהסיבה הפשוטה שלא היתה לו סיבה להניח שייתקל בגרזן כזה .. לכן , אם ברצונכם להכריז על המקום כעל שטח סגור לקהילה מוגדרת , עליכם לבקש את אחד מהשניים , בעדיפות לשניהם:

אם לשפוט לפי ניסיון קודם שהיה לי באתר הכחול שם ההנהלה הכריזה על שינוי בתקנון בעקבות דברים שאמרתי , ואם עמיר ירשה לי ראייה מקדימה , אני מאמין שאחת מההצעות לפחות תאומץ , הייתי מהמר על השנייה , אם התקרית הנוכחית תחזור על עצמה בעתיד .

ממש לא מסכים איתך. מי שרוצה לפרסם את דעותיו מוזמן לעשות כך ככל שיחפוץ, אני לא נגד פלורליזם כפי שאתה מסובב את זה. יכל האדון לפתוח בלוג ולכתוב את דעתו ככל שיחפוץ ללא מפרע. אבל הוא הגיע לחבורת מורעלי פרארי וחופר להם על קורקינט חשמלי, בלי בכלל לאפשר דו שיח בונה, וומצפה שהקהילה הקטנה הספציפית הזו תקבל אותו לשורותיה באהבה.

זה נמצא בתחום העדין של שמירת ספייס בין בני אדם ו/או כיבוד הזולת. אתה לא מתיישב 2 סנטים מאדם אחר וחופר לו שמותר לך כי אתה לא נוגע בו. בקיצור יש פה חציית קו אדום של הצקה לאחר בחסות הפלורליזם, ומוזר לי שאתה לא רואה את זה. גם האחר פלורליסט, ומותר לו שלא יציקו לו, או במילים אחרות מותר לו לבחור איזה חומר פלורליסטי הוא מעוניין לצרוך. מה ששרון עשה זה הזרקת חומר לאוכלוסיה שלא מעוניינת לצרוך אותו.

הוא לא טרח לבדוק את החוקים כי לא ידע על הגרזן? נו באמת...

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113

עומק ההבנה..וואלה .

הפכת להיות קשקשן צדקני ומעייף.

הפיספוס שלך הוא בזה שלא שהבנאדם הציג צורת חשיבה חדשה, שמזמינה לבחון מחדש את נושא ההתייחסות למדידות ומציגה טיעונים מאוד משכנעים -- זה עלול היה להיות מפחיד ו/או מאיים. אבל זה לא הכיוון של מה שהוא עשה. הוא זרק מנטרות מוכרות, ידועות ושחוקות, מה שלא מאיים על אף אחד, אלא סתם מטרד.

והוא היה הצד התוקפן. אף אחד לא ביקש ממנו שיתקע את עצמו והשטויות שלו, אבל הוא התעקש לתקוע אותן, ולזלזל באנשים ובתחביב שלהם, ועל זה הוא זכה ביושר במה שקיבל.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
מישהו פרסם בפייסבוק משהו שבדיוק רלוונטי לכאן: :)

פול מחליט לנסות מנזר שתקנים.

במנזר נהוג שפעם בשנה אדם יכול להיפגש עם ראש המנזר ולדבר אתו.

אחרי שנה של שתיקה פול יושב אצל ראש המנזר ואומר:" רציתי להודות לך על קבלתי לכאן. אני עובר מהפך רוחני ומתחיל להתחבר לעצמי ומרפא את הפצעים הנפשיים שהציקו לי כל חיי... אבל יש בעיה אחת...החלון בחדר שלי שבור. רוח וגשם נכנסים בו וקשה לי לישון ככה".

ראש המנזר מבטיח לשלוח מישהו להחליף את החלון.

עוברת שנה ושוב פול אצל ראש המנזר, מהלל את המעלות הרוחניות של המקום אבל מוסיף בסוף: "זוכר שבפעם שעברה סיפרתי לך על החלון השבור? ובכן מסתבר שמכל הגשם שנכנס בשנה הראשונה לחדרי, המזרן התקשה מאוד ואני לא יכול לישון עליו".

ראש המנזר מבטיח שיחליפו לו מזרן.

עוברת עוד שנה.

פול ": רציתי להודות לך על השהייה כאן אבל אני נאלץ לעזוב כי לפני שנה, כשהחליפו לי את המזרן הם שברו את החלון ושוב רוחות וגשמים נכנסו ואני כבר 3 שנים בלי שינה".

ראש המנזר :" האמת היא שאני שמח שאתה עוזב כי מאז שהגעת אתה רק מתלונן!"

amir61

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
שניצל וסובלנות ?
מאוד מעריך אותו ואת הידע שלו, המוטיבציה שלו לבדוק ולהעמיק, הרצון שלו לעזור ולשתף הוא באמת יוצא דופן וראוי להערכה, אבל להגיד על שניצל , שעד לפני זמן לא רב התיאור שלו מתחת לכינוי היה "חבר עצבני" (תוכל לשער את הסיבה...), שהוא דוגמא לסובלנות, זה ממש הפתעה מבחינתי.
מעניין אם שניצל יסכים איתך או איתי.

רק יופיך עולה על טובך ...

למה

חבר משקיען
מעורבות
823
נקודות
113

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
בכלל נראה שכל הדברים קיבלו משמעות קוסמית הרבה מעבר לפרופורציות שלהם.

סך הכל, כולנו ברווזי גומי באמבטיה הזו, רובנו לבנים ומעט קצת אפורים, ובא ברווז שחור עם פחית צבע, השוויץ בשחוריותו וניסה להשפריץ צבע שחור על שאר הברווזים, שלא אהבו את זה וביכרו להישאר בצבעיהם המקוריים.

בסוף בא מנהל האמבטיה והעיף אותו החוצה -- לא נורא, הוא עדיין יכול ללכת לבריכות של השכנים ולהשוויץ/להשפריץ כמה שהוא רוצה. יכול להיות שהוא בכלל זה שמלכלך את הקירות בגראפיטי מטופש.

ואז קמו כמה ברווזים צדקניים ואמרו שזה לא בסדר, ושאפשר היה להסתובב בתוך שקית ניילון, ולהתעלם מההשפרצות ומההשווצות, כי אמורים להכיל ולקבל את כל מי שלא מקלל או מטיף לנאציזם, גם אם הוא בז לכללי המקום ולשאר הברווזים.

הגדיל מכולם לעשות ברווז אחד שכנראה חושב שהוא ברבור, מסתובב עם שלט שכולם יראו עד כמה הוא גדול ונערץ, ועם המקור לכיוון השמיים. מדי פעם הוא משחרר לאומה נאום נמלץ כזה או אחר, עם נימוקים חפרניים וטרחניים, שמוכיחים לדעתו שהוא צודק, כמובן, ומי שלא חושבים כך הם בכלל נואלים והוא עוד יזכור אותם ויזכיר להם את חטאי קטנות אמונתם בבוא ההזדמנות המתאימה.

נו שויין, אז יש -- ותמיד יהיו -- גם כאלה, אבל אולי כדאי פשוט לחזור לפרופורציות?

על החתום:
גע גע 1, עוד ברווז אפור מהאמבטיה

נערך לאחרונה ב:

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113

"עכשיו אני כי ההוא הלך
עכשיו אני כי הייתי מוכרח...
התגעגעתי אז באתי - חסר לכם אידיוט?
חכמים שכמותכם, כבר מזמן לא יצא לי לראות.
הפחדן שהיה כאן קודם - טוב שהוא הלך!
התגעגעתי אז באתי אני שמח כל כך" .

zs מצטער שנהרס לך השירשור...

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83

ואני לא. זו הסיבה שהפורום הזה קם. בשביל לקדם אסכולה מסויימת שמאפשרת ליבואנים ואודיופילים בישראל לקבל בית חם שבו אף אחד לא ידווח לשני שהוא הוזה. הייתי שם, נתתי לזה הזדמנות, זה שרף את הפורום. ושריפות, בטח לא היום, זה משהו שממש לא בא לי עליו.

באיזה מהמקרים אתה יכול להגיע לדיון כאן, שיש בו תמיכה בנאצים או פדופיליה? מקסימום תמצא מישהו שמתאהב ברמקול בן שנה. וזה דומם, אז לא עומד לדין. המקרים הקיצוניים הללו הם בדיוק המקרים בהם שרון דרך על כל מוקש שהאחרון שבו, הוא זה ש״גומר אותו״. וזה שלא צריך לשמוע - מספיק לראות מדידות. וכשזה בא מתוך אג׳נדה ברורה וברמת מוטיב, זה מספיק קיצוני מבחינתי. לזה תוסיף תלונות של חברים ותיקים, פוסט ראשון (וכבר הסברתי את זה) שכולו נגוע בהתרסה מכוונת. לשטיתך, רק מועל יד או לשלוח יד לקטינה זו עילא לחסימה. אז רגע, להתחיל לשים מצלמות 24/7 על כל החברים כאן ולחכות שישלוף צלב קרס או יילך עם שקית ממתקים לגן ילדים לא שלא מוכר לו? בחייאת!!!

בדיוק! קלעת לנקודה!!! פה אין סתימת פיות. פה כל אחד מדווח על מה שהוא רוצה. פה ניתן להרחיק באודיופיליה עד הירח ובחזרה. בלי מגבלות סקופים שאינם קיימים, בלי תלות במדידות ובלי להגדיר מקסימום תקציב. וזה בדיוק הקטע, כשנתתי יד לאנשים כמותו לכתוב, הדיונים האודיופילים כמעט נמחקו מהאתר. וזו, זו חביבי, זו העובדה המדידה היחידה בכל מה שנוגע לדיון הזה.

חברים. אם מישהו רואה במהלך הזה של חסימתו של אותו טרול מהאתר כמהלך בלתי מוסרי, זה בסדר גמור. אני חושב שהוא לא רק היה מוסרי, הוא היה בגדר חובה. להיכנס לבית כנסת עם כריך בייקון ביום כיפור זה למשל בלתי מוסרי - אפילו במדינה חופשית, ראוי שיסלקו אותו משם. ומדוע? כי לכל מקום חוקים משלו, במיוחד אם הוא פרטי ויעודי. והחוקים כאן, מקום האתר, ברורים לכולם. ״שמן נחשים״ שיכתבו בפיד שלהם בפייסבוק. כאן זה לא עבר, לא עובר ולא יעבור. השעון עד לחסימה מתקתק. ובדרך כלל, הנחסמים לא מצליחים לשמוע את הטיקטוק בשביל ללחוץ קצת ברקס, וזה בכלל סוגר לי את הפינה של יכולת השמיעה שלהם.

נראה לי שהדיון על ההפסד הנורא לפורום, המכה הקשה הזו, הסוף לפלורליזם, לחופש הביטוי, כשמר שרון 100 <קישקושים בדקה> נחסם מבלי שהוכח כפדופיל (חס ושלום) או נאצי (חס ושלום), זה משהו שאפילו דיטאון יצליח לשרוד. ומכאן אפשר להמשיך הלאה, לאודיופיליה, עם דיעות שונות ומאתגרות, אבל בלי האנטי אודיופילי ששרון הזריק לפה. אני מתנצל בפני חברי הפורום שלקח לי זמן לחסום. להבא, אהיה יעיל יותר.

נמר,
אתה מטפס על קיר חלק.

ayal30

חבר משקיען
מעורבות
918
נקודות
113
הפכת להיות קשקשן צדקני ומעייף.

הפיספוס שלך הוא בזה שלא שהבנאדם הציג צורת חשיבה חדשה, שמזמינה לבחון מחדש את נושא ההתייחסות למדידות ומציגה טיעונים מאוד משכנעים -- זה עלול היה להיות מפחיד ו/או מאיים. אבל זה לא הכיוון של מה שהוא עשה. הוא זרק מנטרות מוכרות, ידועות ושחוקות, מה שלא מאיים על אף אחד, אלא סתם מטרד.

והוא היה הצד התוקפן. אף אחד לא ביקש ממנו שיתקע את עצמו והשטויות שלו, אבל הוא התעקש לתקוע אותן, ולזלזל באנשים ובתחביב שלהם, ועל זה הוא זכה ביושר במה שקיבל.

''הפכת להיות קשקשן צדקני ומעייף.''
קודם כל אתה צודק בהחלט.
ואותו בחור בשם קליפ יש לו אינטרס משותף עם שרון
ואני לא אתפלא אם הוא אותו אחד ..
חברים . תראו איך חכמולוג בשם שרון הצליח לשגע את
כל הפורום האיכותי הזה ונמר עשה צעד נכון שהשעה אותו :בעד:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור