מיכתב לחברים...

• פותח הנושא zs
  • פורסם בתאריך

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
אבל יש גם את זה, בחור נחמד בן שלושים פלוס נשוי פלוס שעובד בפיצוציה ליד ביתי ממוצא רוסי אוהב קולנוע ומוזיקה אך בעל אמצעים דלים שברשותו מערכת זבל דיוטי פרי החליט שהוא אוהב ויניל וקנה פטיפון חדש של rega והתחיל לקנות תקליטים.
שוחחנו על ההבדל בין A ל D וכו' והתחלתי ללמד אותו את הא-ב של אודיופיליה אפילו נתתי לו בחינם כמה כבלים רמת כניסה ומברשות שונות שאלתי אותו האם כאשר החליף כבלים שם לב להבדל ואמר שלא. שאלתי אותו מדוע החליט לקנות פטיפון ברמה טובה וגם קצת יקר כאשר יש לו מערכת כל כך ירודה והשיב שהוא מרגיש משהו אנושי יותר בצליל לעומת דיגיטל ובכלל נהנה להתעסק עם התקליטים. נתתי לו את שם אתר זה ואיחלתי לו בהצלחה.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אני חושב שהרחקה של אדם כמו שרון היא סוג של הודאה בכישלון, שלנו, חברי הפורום.

חברה חזקה יודעת להכיל כאלה אנשים, וכן, גם התעלמות היא דרך להכיל כאלה אנשים.

לא חייבים להתייחס לכל אמירה של האיש, מעצבנת ככל שתהייה. אפשר לכבוש את האגו ( שלנו) אפשר להתאפק, אפשר לא להתייחס, ואז אנשים כאלה מתאדים לאט לאט, או שלומדים להשתלב. אני מהמר שהיה מתאדה.

כשהפתיל שלנו קצר וכשהאגו האודיופילי שלנו בשמיים, (ותודו על האמת, כשמדובר בקודשי הקודשים והמערכת של כ"א כאן, האגו נוסק לחלל, לא רק לשמיים), אז אין לנו אלוהים, גם לא יכולת פשוטה להתעלם.

עקבתי אחרי חלק מהשרשורים בהם הבחור השתתף וקשה היה שלא להתרשם שמרבית החברים כאן פשוט לא מצליחים להתעלם. אז נכון שהוא הוכיח שרלטנות מביכה בענייני אודיו ונכון שהוא נורא עצבן בכתיבה הלעיתים מתריסה שלו, ונכון שכתב שטויות במיץ בלי להבין דבר מימינו ומשמאלו. אבל בואו, הבן אדם לא מפלצת, לא פגע כאן באופן אישי באף אחד, לא קילל ולא השמיץ, לא הטיף לגזענות או נאציזם, לא חלק על זכותם של אחרים להביע את דעתם. כולה עצבן באמירותיו הלעיתים מגוחכות, לעיתים מטופשות. על זה, עם כל הכבוד, לא צריך להרחיק מכאן אנשים. אפשר ( וצריך) לגלות בגרות ופשוט להתעלם.

הרחקה היא אקט רע כי היא חרב פיפיות. אתה יודע איך להתחיל, לא ממש יודע לנבא איך זה ימשיך. היום שרון מורחק, מחר אתה, או אני או חבר טוב שייצא נגד הזרם בפורום. לדעתי הרחקות צריך לשמור למקרים סופר קיצוניים כמו אלו שכבר מניתי, ולא כלפי כל מי שעולה לנו על העצבים. תתאפקו קצת.

ולכן, מבחינה זו הרחקה היא הנשק של החלשים, התעלמות והכלה היא הנשק של החזקים.

ולמען הסר ספק, אני מאוד מאוד אוהב את הפורום הזה ויש לי יותר מחיבה יתרה והערכה " אודיופילית" למרבית הגולשים כאן, שאת רובם לא זכיתי להכיר באופן אישי. הדברים שלי נכתבים בעיקר בשל כך, כי חשוב לי שהפורום שאני אוהב ימשיך להיות חופשי, פתוח, תוסס וגם כזה שחבריו יודעים להתמודד בעצמם מול אנשים כמו שרון, בלי להזדקק לנמר שירחיק.

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
אני חושב שהרחקה של אדם כמו שרון היא סוג של הודאה בכישלון, שלנו, חברי הפורום

הרחקה היא אקט רע כי היא חרב פיפיות.

כשהפתיל שלנו קצר וכשהאגו האודיופילי שלנו בשמיים

הרחקה היא הנשק של החלשים, התעלמות והכלה היא הנשק של החזקים חשוב לי שהפורום שאני אוהב ימשיך להיות חופשי, פתוח, תוסס

זו בדיוק התגובה שקיוויתי לקרוא כאן וכבר חשבתי שלא נגיע לזה . למרות שאני לא מסכים עם כל מה שTAKE1 אמר , ראוי לציין את הסובלנות ממנה הדברים מנוסחים , תכונה שבהחלט אינה אחד ממאפייניה הבולטים או בכלל של החברה האנושית בת ימינו אשר מתייחסת לכל גילוי שלה כאל חולשה נלעגת או כאל מילה גסה והפורום כזה כמיקרוקוסמוס מוגדר שמקיים מציאות פנימית משל עצמו הוכיח שאינו מסוגל להתנתק מחוליי המציאות החיצונית בה הוא מתקיים .האופן בו אדם הוקא ממנו , שמהווה תעודת עניות לכל מי שבחש בקלחת הבאושה בפרט ועבורו בכלל , הוא אחד הביטויים לחוסר היכולת הזה .

הביטוי הגלוי של התגובה הנגדית לה שרון זכה - זלזול , לעג ותוקפנות הוא המרה של פחד וחוסר נוחות סמויים שתפקידם לחפות באופן בלתי מודע לעתים אפילו על תפיסת עולם מסוימת , שאנשים מסוגו נוטים להוות איום עליה בעצם דבריהם . שרון ייצג גישה לגיטימית , גם אם כשל משהו ביכולתו להגן על טיעוניו כנגד ההמון אוחז הלפידים והקילשונים שהדגים לנו איך מושג הלגיטימיות מקבל משמעות גמישה כמו מסטיק לעוס כאשר מדובר במה שעלול להיתפס כאותו איום .
אבחנה זו מקבלת את תוקפה מהמשקל הבלתי נמנע שנוטים אותם "נפגעים" לייחס לאמונותיהם , השקעתם וחווייתם הנגזרת מכך בתחום המדובר . עובדה פשוטה זו מסבירה את המושג "אגו אודיופילי" המדובר , וכל ניסיון ערעור או קעקוע שלה ישרת רק כחיזוק שלה , בין אם אותו "אגו" ירצה להכיר בכך או לא , וגם בלי קשר למעמדו בקהילה .

השעיה , בין אם מדובר בהחלטה חד צדדית שרירותית של ההנהלה או יותר מכך - בתולדה שלה מתוך לחץ של האוכלוסיה המקומית , היא הרבה יותר מאשר חרב פיפיות . המשמעות המיידית שלה היא עיצוב מחדש של השיח ע"י סירוס והטייה שלו על כל המשמעויות השליליות שבדבר וזה לא ממש כיף , אלא אם אתה מתפקד על תקן של נתין נרצע שתומך בה מרצון באופן אקטיבי , כמו הרוב כאן . המשמעות לטווח ארוך היא ניסור הענף עליו הפורום יושב , ועל העדות יבוא השרשור של ZS , שלא מבין למה חדשים בתחום לא מצליחים ליצור עניין . מים עומדים נוטים להבאיש , ומקום שמעדיף הומוגניות על פני פלורליזם נידון לגורל דומה . אז אם רציתם להרחיק דם חדש ולהמשיך להתחפר אחד בחיקו של האחר , שיהיה בהצלחה . למי שמשקיף מהצד כבר ברור מה שברור לכל לקוח בפוטנציה חדש אחר - וזה שלמרות שעל פניו זה פורום פתוח הוא בעצם סגור , מה שמשתקף יפה בתמונת המצב שZS צייר מתוך חוסר הבנה של המניעים לכך שמדגישה את האיוולת בהתנהלות שמנסה לקרב ביד אחד ובשניה מגרשת , ושמחירה הבלתי נמנע הוא סטגנציה וגוויעה למחוזות חוסר העניין . אי אפשר לבשל עם מרכיב אחד בלבד , שיהיה טעים צריך להוסיף עוד . ריבוי דעות , בבחינת ביקורת עמיתים , נותן רפרנס נדרש לצורך הנעת התחום קדימה , ומספיק רק להיזכר איך דחקו את האודיופילים מהפורום הכחול , ומה נשאר ממנו היום .

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
המטרה של פורום היא דיון
כאשר נכנס אדם שכל מטרתו היא להשמיע את דעתו בתור האמת האבסולוטית זה לא מקומו. שיפתח לו בלוג יכתוב שם פוסטים ומי שירצה יכנס ויקרא
בהתחלה התייחסו אליו יפה מאד אבל ברגע שהמטרה שלו הובנה הנוכחות שלו הפכה מיותרת.
הוא לא ענה לטענות שלא היו נוחות לו, חזר על מנטרות ולא הועיל לדיון פה כלל
אחד כזה חוץ מלייצר טראפיק לא עושה שום דבר חיובי
יש פה לא מעט ויכוחים בפורום בין טכנוקרטים לאודיופילים וגם אם לפעמים זה מתדרדר קצת , זה נעצר בסוף , מסכימים או מסכימים שלא להסכים
במקרה הזה (והיו עוד כמה כאלו בעבר) לא היתה כל מטרה לתרום משהו אלא להקניט

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
ניקח צעד אחד אחורה ונזכיר :
מדובר בפורום פרטי
יש לפורום הזה מטרות שהוגדרו עי בעלי הפורום וזה בגדול קידום האודיופיליה בארץ.

זה בסדר להביא דיעה שונה.
זה לא בסדר לדחוף אותה לגרון של כל שרשור, בין אם קשור או לא קשור ולרמוז רמזים עבים שמי שלא נוהג ככה הוא "הוזה/מדמיין/מרמה את עצמו"...

אין שום סיבה לגלות סבלנות וסובלנות אין סופית כאשר נכנס מישהו לסלון של מי שמארח אותו, ובוחר פעם אחר פעם להקיא על השטיח בסלון את משנתו ולהתעלם במכוון משאלות או מתגובות שקיבל ובכך לא תורם לשיח פרודוקטיבי.
זה לא דיאלוג ואין בזה שום תועלת לציבור החברים.
כל הניתוח המתיימר להיות פסיכולוגי מיותר ומגוחך.אדון שרון לא ייצג "פחדים" של אף אחד פה. מותר לו להחזיק בדיעות שלו ומותר היה לו להביע אותן במקומות המתאימים במינון הנכון. אבל הוא לא נכנס לפה בשביל זה.
המקום הזה הוא לא אכסניה ציבורית לכל דיכפין, בדיוק כמו שכימאי שהיה טוען שאין צורך לטעום יין אלא צריך להסתמך רק על ההרכב הכימי היה מורחק מיידית מפורום יין כי זה פשוט לא מקומו.
גם החשש ש"היום זה קרה לו ומחר זה עלול לקרות לי" הוא מוגזם ברמה של "צל הרים".
כאשר מישהו מתארח אצל מישהו, בוודאי כאשר מדובר במקום פרטי (וגם במקום ציבורי), חובתו לוודא שהוא מבין את כללי המקום.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
הרחקה היא אקט רע כי היא חרב פיפיות. אתה יודע איך להתחיל, לא ממש יודע לנבא איך זה ימשיך. היום שרון מורחק, מחר אתה, או אני או חבר טוב שייצא נגד הזרם בפורום. לדעתי הרחקות צריך לשמור למקרים סופר קיצוניים כמו אלו שכבר מניתי, ולא כלפי כל מי שעולה לנו על העצבים. תתאפקו קצת.

עד היום הורחקו מאותן סיבות ארבעה אנשים מהאתר. רוברט, דיגימון, מיכאל לנג ושרון. שהוא כנראה, אחד מהם. תיאורתית זה מחזיר אותנו לשלושה אנשים. אז אני משער שכל אחד יודע היטב שמקומו כאן מאוד בטוח ביחס לכל אתר פרטי אחר ביקום המחזיק באג׳נדה אודיופילית דתית חרדית.

זו בדיוק התגובה שקיוויתי לקרוא כאן וכבר חשבתי שלא נגיע לזה . למרות שאני לא מסכים עם כל מה שTAKE1 אמר , ראוי לציין את הסובלנות ממנה הדברים מנוסחים , תכונה שבהחלט אינה אחד ממאפייניה הבולטים או בכלל של החברה האנושית בת ימינו אשר מתייחסת לכל גילוי שלה כאל חולשה נלעגת או כאל מילה גסה והפורום כזה כמיקרוקוסמוס מוגדר שמקיים מציאות פנימית משל עצמו הוכיח שאינו מסוגל להתנתק מחוליי המציאות החיצונית בה הוא מתקיים .האופן בו אדם הוקא ממנו , שמהווה תעודת עניות לכל מי שבחש בקלחת הבאושה בפרט ועבורו בכלל , הוא אחד הביטויים לחוסר היכולת הזה .

קצת דרמטי. אם זיכרוני אינו מטעה אותי, שרון לא חוסל מחוץ לביתו. הוא הושעה מהפורום. אני מבטיח לך שאם תבדוק, שרון בריא ושלם, ויש סיכוי שהיום התעורר, התלבש, מדד את מצב הרוח שלו ויצא לעבודה.

השעיה , בין אם מדובר בהחלטה חד צדדית שרירותית של ההנהלה או יותר מכך - בתולדה שלה מתוך לחץ של האוכלוסיה המקומית , היא הרבה יותר מאשר חרב פיפיות . המשמעות המיידית שלה היא עיצוב מחדש של השיח ע"י סירוס והטייה שלו על כל המשמעויות השליליות שבדבר וזה לא ממש כיף , אלא אם אתה מתפקד על תקן של נתין נרצע שתומך בה מרצון באופן אקטיבי , כמו הרוב כאן . המשמעות לטווח ארוך היא ניסור הענף עליו הפורום יושב

אתה בעצמך, שנוטה גם להתווכח על ההבדלים נמצא כאן מ-2010. האם חשת סכנה למנוי שלך? הרי אתה מתבטא בחופשיות רבה ומעולם לא רמזתי שאתה תחסם. וכן, הדיעות שלך ושל אלה שנחסמו זהות. אז אולי בכל זאת יש הבדל בניכם? צריך רגישות בשביל להבחין בהבדל, ורגישות במקרה הזה, הוא דבר שממוקם אצלך נמוך יותר מאשר הצורך בלקבל אנשים עם אג׳נדה כמו שלך.

ועל העדות יבוא השרשור של ZS , שלא מבין למה חדשים בתחום לא מצליחים ליצור עניין . מים עומדים נוטים להבאיש , ומקום שמעדיף הומוגניות על פני פלורליזם נידון לגורל דומה . אז אם רציתם להרחיק דם חדש ולהמשיך להתחפר אחד בחיקו של האחר , שיהיה בהצלחה . למי שמשקיף מהצד כבר ברור מה שברור לכל לקוח בפוטנציה חדש אחר - וזה שלמרות שעל פניו זה פורום פתוח הוא בעצם סגור ,

זה לא דם חדש, זה דימום חדש. תעשה הבחנה.

הביטוי הגלוי של התגובה הנגדית לה שרון זכה - זלזול , לעג ותוקפנות הוא המרה של פחד וחוסר נוחות סמויים שתפקידם לחפות באופן בלתי מודע לעתים אפילו על תפיסת עולם מסוימת , שאנשים מסוגו נוטים להוות איום עליה בעצם דבריהם .

לא. בדיוק הפוך. וזה כשהגמל אינו רואה את דבשתו. הפוסט הראשון שלו היה התרסה מובהקת, בפורום בו הוא נמצא ועוקב לא מעט זמן. כפי שכבר כתבתי בעבר, יש לי גישה למקומות באתר שלך למשל אין גישה. אני יכול לראות למשל את מוקדי ההתענינות שלך בפורום. אני יודע מה אתה מחפש, איפה אתה גולש יותר, מה אתה קורא וכ״ו. ולכן, אני מבטיח לך ששרון ידע היטב מה הוא כותב, איפה, ולמה. אני גם מוכן להבטיח לך ששרון ידע היטב שמה שהוא כותב, בדרך שהוא כותב את זה, יעשה ״גלים שלילים״ בפורום. ולכן, מכיוון שאני לא תייר, ונוטה לראות דברים כהוויתם ולא לחפש פילוסופיה בכל דבר, ידעתי בדיוק מה מטרתו והוא ידע בדיוק איפה להשיג אותה. שהרי לא חסרים פורומים, ממש כאן בארץ שיחזקו ומחזקים את הטיעונים שלו. תשאל את עצמך מדוע בחר לעשות את זה כאן ומדוע בחר לפעול כך.

ונכון שכתב שטויות במיץ בלי להבין דבר מימינו ומשמאלו. אבל בואו, הבן אדם לא מפלצת, לא פגע כאן באופן אישי באף אחד, לא קילל ולא השמיץ, לא הטיף לגזענות או נאציזם, לא חלק על זכותם של אחרים להביע את דעתם. כולה עצבן באמירותיו הלעיתים מגוחכות, לעיתים מטופשות. על זה, עם כל הכבוד, לא צריך להרחיק מכאן אנשים. אפשר ( וצריך) לגלות בגרות ופשוט להתעלם.

המרחק בין ניהול אתר בפלורליזם מוחלט לבין הפיכתו לכזה שיהפוך לכחול הוא קטן מאוד. ואם לא נשים את הדברים על השולחן מיד, ונעצור דירדור לבינוניות אודיופילית, נמצא את עצמינו במקום ההוא שממנו ברחתי לפני 14 שנה. למקום בו יבואנים מבינים שכאן כל דיון על כבלים יהפוך אותם לשרלטנים, גנבים, נוכלים. ולאט לאט נמצא כתבים שבוחנים רסיבר קולנוע ביתי על הרצפה, משווים אותו למגבר היי אנד ומדווחים שאין הבדלים, מחברים מפצל חשמל מהום סנטר כי אין הבדלים. והנה, האודיופיליה בישראל תחטוף זאפטה כזו שדם חדש יחשף בדיוק לבינוניות הזו כאן. ולזה לא אסכים.

תבינו, הפורום הזה הוא לא פורום דמוקרטיה. הוא פורום מקצועי, בית לאודיופילים. הבית היחיד בעצם שמאפשר להם לכתוב בחופשיות. כתבתי לשרון, לדיגימון ולכל אנטי אודיופיליה שעבר כאן. הפורום הזה פועל ומנוהל בגישה פלורליסטית למחצה. הוא פלורליסט למי שהאג׳נדה שלו אינה מנוגדת לאג׳נדה הברורה, המובהקת שלו. האג׳נדה הזו היא משהו שאני מדבר עליו תמיד האתר הזה נולד מתוכה.

כתבתי בעבר שיש כאן פלורליזם אבל זה לא פורום דמוקרטי, המנוהל על ידי פאשיסט אדיופיל כמוני. הרבה פעמים אני מקבל כל מיני הצעות איך לנהל את האתר. נראה לי שאחרי כל כך הרבה שנים, כבר קצת יותר קשה להסביר לי איך הוא צריך להיות מנוהל. זה משום שעובדתית האתר הזה עולה בכמות הכניסות באופן עקבי, מצליח לשמר תחום שאנשים כמו שרון יכולים לקבור אותו בשניה. הניהול שלי, מאפשר לאודיופיליה לשרוד בישראל בזמן שבמקומות אחרים עורפים את ראשה.

אני לא מחפש לגלות בגרות, לחנך אנשים לפלורליזם ולקבלת דיעות הפוכות (לא שונות - הפוכות) מהדיעה הרווחת באתר. אני מחפש ליצר בית לאודיופילים שיאפשר, בזכות האג׳נדה שלו, לצאת לתערוכות שבהן מציגים ״שמן נחשים״ מבלי שבאי התערוכה יראו בהם נוכלים ורמאים. ואת זה, לפחות נראה לי, שאני עושה לא רע.

ואגב. אני תמיד גאה בחסימות שלי. הן בדרך כלל מאוחרות אבל מבטיח להשתפר בעניין הזה.

amir61

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
שלום לכולם, שמי אמיר ואני קורא ומשכיל מהדיונים שבאתר במשך לא מעט שנים. הסיבה שאיני משתתף ותורם לפורום היא בגלל התחושה המאד לא נוחה שיש לי מחוסר הסובלנות שיש לחלק מהאנשים שכותבים תכופות בפורום לדעות ששונות מדעותיהם. לפעמים (כמו במקרה של שרון) יש לי תחושה שהדבר גובל בכמעט אלימות מילולית. אנני בא לנסות ולשנות את מדיניות האתר או את האנשים הכותבים בו. אינני מעוניין לייצר ויכוח נוסף או להתעמת. כוונתי היחידה היא לתת נקודת ראיה נוספת קטנה ושולית של מישהו שמתבונן מהצד.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אני חושב שהרחקה של אדם כמו שרון היא סוג של הודאה בכישלון, שלנו, חברי הפורום.

חברה חזקה יודעת להכיל כאלה אנשים, וכן, גם התעלמות היא דרך להכיל כאלה אנשים.

לא חייבים להתייחס לכל אמירה של האיש, מעצבנת ככל שתהייה. אפשר לכבוש את האגו ( שלנו) אפשר להתאפק, אפשר לא להתייחס, ואז אנשים כאלה מתאדים לאט לאט, או שלומדים להשתלב. אני מהמר שהיה מתאדה.

כשהפתיל שלנו קצר וכשהאגו האודיופילי שלנו בשמיים, (ותודו על האמת, כשמדובר בקודשי הקודשים והמערכת של כ"א כאן, האגו נוסק לחלל, לא רק לשמיים), אז אין לנו אלוהים, גם לא יכולת פשוטה להתעלם.

עקבתי אחרי חלק מהשרשורים בהם הבחור השתתף וקשה היה שלא להתרשם שמרבית החברים כאן פשוט לא מצליחים להתעלם. אז נכון שהוא הוכיח שרלטנות מביכה בענייני אודיו ונכון שהוא נורא עצבן בכתיבה הלעיתים מתריסה שלו, ונכון שכתב שטויות במיץ בלי להבין דבר מימינו ומשמאלו. אבל בואו, הבן אדם לא מפלצת, לא פגע כאן באופן אישי באף אחד, לא קילל ולא השמיץ, לא הטיף לגזענות או נאציזם, לא חלק על זכותם של אחרים להביע את דעתם. כולה עצבן באמירותיו הלעיתים מגוחכות, לעיתים מטופשות. על זה, עם כל הכבוד, לא צריך להרחיק מכאן אנשים. אפשר ( וצריך) לגלות בגרות ופשוט להתעלם.

ולמען הסר ספק, אני מאוד מאוד אוהב את הפורום הזה ויש לי יותר מחיבה יתרה והערכה " אודיופילית" למרבית הגולשים כאן, שאת רובם לא זכיתי להכיר באופן אישי. הדברים שלי נכתבים בעיקר בשל כך, כי חשוב לי שהפורום שאני אוהב ימשיך להיות חופשי, פתוח, תוסס וגם כזה שחבריו יודעים להתמודד בעצמם מול אנשים כמו שרון, בלי להזדקק לנמר שירחיק.
אנחנו לא "חֶבְרה" שצריכה להכיל את השונה באשר הוא, להיות חופשית ופתוחה, ושחבריה אמורים לתרגל הכלה, התאפקות, כיבוש האגו, התעלמות וכיו"ב.

אנחנו קבוצת תחביב, והתחביב שלנו הוא אודיו, לא זן בודהיזם.

הבנאדם במפורש -- על פי "הודאתו", בא כדי להראות לנו את האור, להביא אלינו את ה"אמת" האבסולוטית, ולהוכיח שאנחנו פתאים שמתעסקים בשמן נחשים.

אני לא רואה אף סיבה שבגללה אנחנו צריכים או אמורים לסבול את זה.

מילא אם הוא היה מביא איזשהו חידוש מרענן, אבל הוא הביא רק דברים שכולנו ידענו עוד לפני שהוא התחבר לאתר.

לאחרונה נתקלתי בקבוצת פייסבוק שנקראת "קהילת האודיופילים של ישראל", ושם ה-admin נותן חופש מלא לכולם, ממש חברה פלורליסטית, וקורה מה שצפוי שיקרה: קבוצה קטנה של טכנוקראטים, כולל מיודענו מיכאל לאנג, משתלטים על השיח, ומוכיחים לכל מי שרוצה לשתף משהו אודיופילי שהוא אידיוט ושאין הבדלים וכו', כך שלאודיופילים אין מה לעשות שם, למעט למזוכיסטים שמוכנים לחטוף על כל ציוץ שלהם, וחלקם אפילו נכנסים למצבי הגנה-עצמית מטופשים ובעייתיים בפני עצמם. כאב לב לראות את זה.

יש לנו מזל שנמר מגן על הקבוצה ומגביל את התופעות האלה.

שרון לא הועף מכאן בגלל דיעותיו -- גם ל-clip99 למשל יש דיעות דומות בהרבה אספקטים ואף אחד לא חולם להעיף אותו. הוא הועף מכאן עקב התנהלותו, עקב כך שהוא השתמש בדיעותיו כקרדום לחפור לנו בראש ולהתנשא, ולהוכיח כמה הוא חכם והאמת בכיס שלו.

האם אנחנו אמורים לסבול כל אדם שאינו מפלצת, שלא קילל ולא השמיץ, לא הטיף לגזענות או נאציזם, לא חלק על זכותם של אחרים להביע את דעתם, אבל "רק" זילזל בדיעותיהם מן היסוד ולעג להם, ובכלל הגיע רק כדי להוכיח שהם טיפשים?

וכדאי גם לזכור שחסימה אינה כמו סנקציות ברמת החברה שמחוץ לפורום. זה לא עונש גופני, זה לא שלילת חירות -- מעבר לחירות להציק לחברים כאן, זה לא עונש כלכלי, וכד'. זה אפילו לא עונש, אלא הגנה עצמית.

במקרה זה, הרחקה הוא הנשק של החזקים, שמחוייבים לשמור על סביבה נקייה מהשפלת אודיופילים, למרות שברור שיהיו כאלה שיצאו נגדה.

ואגב. אני תמיד גאה בחסימות שלי. הן בדרך כלל מאוחרות אבל מבטיח להשתפר בעניין הזה.
בדיוק, ואכן כל הכבוד. במקרה הזה אכן הוא נשאר הרבה יותר מדי זמן אחרי שכבר היה ברור לגמרי במי מדובר.

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
שלום לכולם, שמי אמיר ואני קורא ומשכיל מהדיונים שבאתר במשך לא מעט שנים. הסיבה שאיני משתתף ותורם לפורום היא בגלל התחושה המאד לא נוחה שיש לי מחוסר הסובלנות שיש לחלק מהאנשים שכותבים תכופות בפורום לדעות ששונות מדעותיהם. לפעמים (כמו במקרה של שרון) יש לי תחושה שהדבר גובל בכמעט אלימות מילולית. אנני בא לנסות ולשנות את מדיניות האתר או את האנשים הכותבים בו. אינני מעוניין לייצר ויכוח נוסף או להתעמת. כוונתי היחידה היא לתת נקודת ראיה נוספת קטנה ושולית של מישהו שמתבונן מהצד.

ישנם לא מעט חברים כאן בדעתו של שרון. הם מתבטאים, טוענים, מתווכחים ומתנגדים לא פעם לדעת האודיופיליה ה״דתית״. הם כאן, הם כותבים והם לא בסכנת חסימה. ולכן, אני מציע לפתוח קצת את הראש, להביט רחב, לקרוא את יריית הפתיחה של שרון ולהבין שלצערי הוא נחסם מאוחר מידי. הבעיה שלי היא לא עם דיעה שונה ממה שהאתר מקדם, הבעיה שלי היא עם דיעה הפוכה ממה שהאתר מנסה לקדם.

האתר הזה לא נולד בשביל לייצר שיח סובלני. ממש לא! הוא נולד בשביל לדבר בחופשיות על אודיו היי אנד, כבלים ו״שמן נחשים״ מבלי שיבוא חכמולוג עם סיסמאות ולינקים ליוטיוב מבלי שהתנסה בעצמו. וגם שביקשו ממנו לתת דוגמא מוחשית לטענה שלו, משהו ששמע, בחן, בדק - אמר ״לא צריך לבדוק, יש לי מכשירי מדידה״. זה למשל, נוגד בבוטות את רוח האתר. וגם אז, לא חסמתי. מתי כן? כשקיבלתי תלונות מצד חברים ותיקים.

שורה תחתונה

אני בעד דם חדש, נגד דימום חדש.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
הבעיה איננה דעה שונה או זוית שונה ,אלמלא היית יודע מי גם קורא כאן ,היית מבין שיש כאן מוממחים למדידות ולעוד אלפי דברים איזוטרים שעדיף שלא להזכירם מחמת הגיחוך שיגרמו ,כמו למשל הקמת חלקת הארקה של אלקטרודות תקועות לעומק בחצר , ועוד הרבה דברים אבסורדים , בקיצור יש לנו כאן בחלקם מומחים גדולים להכל שנעזרים אחד בשני אפילו במדדידות ,מחשב וכדומה ,אבל אנחנו רוצים להתנהל פה בלי שחסר נסיון יהפוך לנו האתר כי קרא כמה שטויות , תסלח לנו .....

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
כל הניתוח המתיימר להיות פסיכולוגי מיותר ומגוחך.

עבורך ועבור כל מי שמסרב להפנים את האיוולת במעשיו , ואת המנגנון ממנו נובעת . אתה מוזמן להתעלם להבא .

האם חשת סכנה למנוי שלך? הרי אתה מתבטא בחופשיות רבה ומעולם לא רמזתי שאתה תחסם. וכן, הדיעות שלך ושל אלה שנחסמו זהות. אז אולי בכל זאת יש הבדל בניכם? צריך רגישות בשביל להבחין בהבדל, ורגישות במקרה הזה, הוא דבר שממוקם אצלך נמוך יותר מאשר הצורך בלקבל אנשים עם אג׳נדה כמו שלך.

ההבדל בינינו שבניגוד למושעה אני יכול לנמק דבריי בעובדות , לגבות ולעמוד מאחוריהם במצבים בהם אני *יודע* שאני צודק . זו הסיבה שעף , כי במצב כזה קל למרוח אדם בזפת ונוצות ולעשות לו דמוניזציה - ואם זה לא היה המצב (במקרה של מישהו כמוני למשל) - לא היה ניתן לשפוט את ההרחקה כמשהו אחר מסתימת פיות על רקע רעיוני ואת הקונוטציות השליליות המתבקשות מכך לא ניתן לטאטא , גם אם ובעצם במיוחד לאור ההכרזות הגלויות החוזרות ונשנות שמדובר בדיקטטורה רעיונית , מה שלכשעצמו בלבד כבר אמור להדליק אור אדום אצל כל מי שרואה בחופש הביטוי ערך מקודש , מה שמבדל אותי הפעם מהשאר ; אני לעולם לא ארסן עצמי גם במחיר של השעיה , מעולם לא חשבתי לעצב את דבריי לנוכח איומים כאלה והם אינם מהווים שום שיקול בבואי לתת גילוי דעת בנושאים גם מחוץ לתחום הנידון וזו הסיבה שהעיפו אותי מהכחול . כן , גם שם מתקיימת דיקטטורה רעיונית זהה , גם אם מוכתבת משיקולים אחרים ומתבטאת בתחומים אחרים . להתנהג אחרת מהעקרון הזה משמעותו ויתור על הכבוד העצמי.

לפיכך אני רואה את הקביעה שלך למיצוב נמוך של רגישות מצידי כיומרה נלעגת לניתוח אופי , בבחינת "הפוסל במומו" , ולהכליל אותי ושרון תחת אותה אג'נדה רק מחזקת אבחנה זו ; היה סמוך ובטוח שאם הייתי תומך בשרון , המאבק שלו היה נראה אחרת לגמרי .
אני מייצב עצמי כנייטרלי בתחום השמע . לעולם לא אסמוך ידי על אובייקטיביות לכאורה של תיאורי חווייה ובאותה נשימה לא אקדם תפיסות טכנוקרטיות . לכן לא נעמדתי לצד שרון בפארסה המביכה הזו בה הוא מצא עצמו , אם כי אהדתי נתונה לו . אבל אני כפלורליסט במובן המוגדר של המילה ולא במובן המוגדר-מחדש שלך , תמיד אכיר בלגיטימיות של כל אסכולה . בעינני דיומא של הפורום אני לא מוצא סיבה להתערב , ועושה זאת רק מתי שאני רואה לנכון בניסיון להוסיף זוית חדשה לדיון.

זה לא דם חדש, זה דימום חדש. תעשה הבחנה.

זה לצייר את המטרה סביב החץ .

אני לא תייר, ונוטה לראות דברים כהוויתם ולא לחפש פילוסופיה בכל דבר,

איך גלישה באתר שאין באף פינה , כתבה ופורום נידחים בו משהו שעלול לרמז על אסכולות המנוגדות לצביונו בכדי לרמז או להוכיח אדם כבעל עניין ? מה, יש פה "פורום טכנוקרטיה" שאיני מודע לקיומו ? פורום "סוחרי כבלים ומגברים במחיר לכל נפש" ? מחר אולי אני אכנס לפורום טלויזיה או מצלמות בכדי לברר משהו , זה מעיד על אג'נדה בתחומים האלה , או אפשר להקיש מכך על אג'נדה שלי בתחום הדו ערוצי ? נראה לי קצת תמוה .
ראייה חד צדדית , מוטה מראש , מכתיבה שטחיות שעלולה להתפרש כראייה מציאותית . אם היית חף מכך , היית מכיר בעובדה שנערך כאן מסע צלב על בסיס רעיוני- לא מצדך אלא מצד החברים , ושבו מלכתחילה לא היתה לך סיבה להתערב אלמלא ירד הדיון מהפסים הרעועים מראש גם ככה . אין צורך להבין את המנגנון הפסיכולוגי (בניגוד ל"פילוסופי") מאחורי מה שהלך פה , בכדי להכיר בזה כ"הווייה" אותה היית אמור לראות .

הפורום הזה פועל ומנוהל בגישה פלורליסטית למחצה. הוא פלורליסט למי שהאג׳נדה שלו אינה מנוגדת לאג׳נדה הברורה, המובהקת שלו.

פלורליסט למחצה? האם זה משהו בנוסח "חצי אינסוף"? או שאתה כזה, או שלא . אין באמצע , אלא אם נטלת את היומרה לעצב מחדש סדרי עולם ולכפות מבנים מוגדרים לתוך שבלונות שאתה עיצבת .

עובדתית האתר הזה עולה בכמות הכניסות באופן עקבי, מצליח לשמר תחום שאנשים כמו שרון יכולים לקבור אותו בשניה. הניהול שלי, מאפשר לאודיופיליה לשרוד בישראל בזמן שבמקומות אחרים עורפים את ראשה.

הפורום משקף את הדינמיקה בתחום מחוצה לו , על כך אין עוררין . אני מדבר על הדינמיקה הפנימית שלו .
אתה , ובצדק אולי , רואה עצמך כמגן ומקדם התחום אך התואר הזה יכול להתקיים רק מתוך המציאות העגומה שהכתיבה אותו , והיא שיש כאן קובץ נפשות שתכונת הסובלנות הוא מהן והלאה שאינן משכילות להפנים זאת מתוך ניכוס איצטלה אבסורדית של צדקנות ויללנות מגובה באנטגוניזם מובנה לכל השונה מהן ושמאלצת אותך לתפקד על תקן של גננת ... הרי מהידועות היא שכל קונסטלציה אנושית לוקה באותם החסרונות והמקום הזה לא שונה בחוסר היכולת שלו לקיים שיח מכבד שייתר את הצורך שלך להתערב בכלל , ואם מישהו כאן נפגע יש סיבה לכך , וגם עובדה שיש כאלה שלא , ובכלל לדעתי - אדם שבטוח בצידקתו ושרוי בשלווה עם ההחלטות והתפיסות שלו - לא צריך בכלל לרפרף לכיוון של המושעה... שכמו שאמרתי מהווה פוטנציאל לאיום מתוך המראה שהוא מציב. הסיבה לכך ידועה , לפחות לי , ולא נלאה אתכם בפסיכולוגיה של מנגנון הפעולה שלה שאני בטוח שידוע גם לאי-אלו מכם . גם ככה קשה לכם .

הבעיה שלי היא לא עם דיעה שונה ממה שהאתר מקדם, הבעיה שלי היא עם דיעה הפוכה ממה שהאתר מנסה לקדם.

האין זו סתירה? "הפוך" זה גם "שונה"..

יש לנו מזל שנמר מגן על הקבוצה ומגביל את התופעות האלה.
שרון לא הועף מכאן בגלל דיעותיו ..הוא הועף מכאן עקב התנהלותו...
האם אנחנו אמורים לסבול כל אדם שאינו מפלצת, שלא קילל ולא השמיץ, לא הטיף לגזענות או נאציזם, לא חלק על זכותם של אחרים להביע את דעתם, אבל "רק" זילזל בדיעותיהם מן היסוד ולעג להם, ובכלל הגיע רק כדי להוכיח שהם טיפשים?

גם אתה לא חף מביקורת . להזכירך , העלייה על בריקדות הזו לנוכח ה"מפגע" התורן עלתה לך כבר בהשעייה אחת או שתיים , ולמרות התחייבותך החגיגית למנהל הקודם לריסון עצמי בעתיד , התברר מאז שהצורך לאחוז במינוי העצמי שלך כמגן הפורום חזק ממילתך . אני לא יודע מה המניע לכך , אבל אם מדובר בפשט הדברים - נראה לי די בטוח לקבוע שאף אחד כאן לא זקוק להגנה , החברים יכולים לחרוץ לשונם בעצמם . גם לא נראה לי שמדובר בצורך להגנה עצמית . שרון עף לא כתוצאה מהתנהלותו המקורית אלא מתוך ניסיון התגוננות ***עקב התגובות להן הוא זכה*** . להזכירך , הוא לא קילל ולא תקף , הוא רק כשל ביכולתו להגן על עמדתו ולכן הקים עליו מהומת עולם . הוא נגרר לשחצנות ודידקטיות מתוך חוסר היכולת שלו להגן על עצמו עניינית! אבל אבחנה זו חמקה ממך , וגם נראה שלא ברור לך עד עכשיו שאיפכא מיסתברא כזו יכולה להתקיים רק במקומות בהם סובלנות , פלורליזם וביטחון עצמי באמונות ותפיסות נעים על המנעד שבין "יקר המציאות" לבין "מילה גסה" .

שורה תחתונה לכל הRANT ? בבקשה . תמשיכו כך , הדברים נכתבו כשיקוף של המצב מנקודת מבט ספציפית של אדם ספציפי בלבד . איזור הנוחות של אדם הוא מבין הנכסים החשובים ביותר שיהיו לו, ובאותה הנשימה הכלא המגביל ביותר , למרות שאולי לא יידע זאת אף פעם.

פטור בלא כלום אי אפשר . נמר, הלגיטימיות שאתה מנסה לשוות למטרה של פועלך במסגרת האתר לקדם את תחום ההיי אנד והאודיו בארץ ,שכבודה במקומה מונח , היא לגיטימיות חד צדדית מתוך ההתעלמות מההיבט ההופכי שלה - שכנוע אנשים לקנות ולהתאכזב מכך שאינם חווים את ה"טררררררם" האודיופילי שקראו עליו בפורומים כאלה , ועל העדות יבואו זירות היד השניה השונות ברחבי האינטרנט המקומי שלך תדע כמה מהם לא לצורך שדרוג (אבל כותבים לצורך שדרוג... מובן) אלא מתוך אכזבה או חוסר עניין שגווע. אני די בטוח שעובדה זו לא ניתנת לניטור או אבחנה בכלל במסגרת הגישה הכל-יכולה שלך לסטטיסטיקות ונתוני האתר .

נערך לאחרונה ב:

למה

חבר משקיען
מעורבות
823
נקודות
113
שרון הורחק בצדק רב: לא צריך לחזור על אותה מנטרה בכל שרשור. פשוט הוא עלה על העצבים להרבה חברים,כי היה צץ בכל שרשור כמו זבוב טורדני וחוזר על אותם משפטים וסיסמאות בלי שום הוכחה,ניסיון מעשי או תועלת לדיון.;)

amir61

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
הבעיה איננה דעה שונה או זוית שונה ,אלמלא היית יודע מי גם קורא כאן ,היית מבין שיש כאן מוממחים למדידות ולעוד אלפי דברים איזוטרים שעדיף שלא להזכירם מחמת הגיחוך שיגרמו ,כמו למשל הקמת חלקת הארקה של אלקטרודות תקועות לעומק בחצר , ועוד הרבה דברים אבסורדים , בקיצור יש לנו כאן בחלקם מומחים גדולים להכל שנעזרים אחד בשני אפילו במדדידות ,מחשב וכדומה ,אבל אנחנו רוצים להתנהל פה בלי שחסר נסיון יהפוך לנו האתר כי קרא כמה שטויות , תסלח לנו .....

אלדר - אתה אחת הדוגמאות לאדם שמגיב בסובלנות ומפגין ידע שמאפשר לו להתמודד בצורה מלאת הומור גם עם דעות שלפעמים מאד מעצבנות. ולוואי שכולם היו מגיבים בצורה דומה לך!

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
להעיף אדם מהפורום זה בעייני פוגעני, מעליב, תגובה ברוטלית. גם אני כמו שכתבו חושב שזה צריך להיות שמור למקרים של תמיכה בנאצים או פדופליה או העלבה מכוונת של אדם אחר. בשרשור הזה שבו שרון סולק, הזלזול והלעג כלפיו התחיל עוד לפני שכתב מילה אחת. והוא בתגובה הראשונה שלו, התייחס בצדק לכך שזה מה שנעשה.
ומה הוא אמר שכל כך פגע בכם? שהוא אובססיבי לסאונד? שהוא לא צריך מאות שעות כדי לשמוע? מה הוא זרק לכם "צלם" להיכל ? אי אפשר להכיל את זה? אני לא שמעתי שסתימת פיות קידמה ידע באיזה תחום. לרוב זה ההפך.

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
אלדר - אתה אחת הדוגמאות לאדם שמגיב בסובלנות
שניצל וסובלנות ?
מאוד מעריך אותו ואת הידע שלו, המוטיבציה שלו לבדוק ולהעמיק, הרצון שלו לעזור ולשתף הוא באמת יוצא דופן וראוי להערכה, אבל להגיד על שניצל , שעד לפני זמן לא רב התיאור שלו מתחת לכינוי היה "חבר עצבני" (תוכל לשער את הסיבה...), שהוא דוגמא לסובלנות, זה ממש הפתעה מבחינתי.
מעניין אם שניצל יסכים איתך או איתי.

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
בשרשור הזה שבו שרון סולק, הזלזול והלעג כלפיו התחיל עוד לפני שכתב מילה אחת. והוא בתגובה הראשונה שלו, התייחס בצדק לכך שזה מה שנעשה.
ומה הוא אמר שכל כך פגע בכם? שהוא אובססיבי לסאונד? שהוא לא צריך מאות שעות כדי לשמוע? מה הוא זרק לכם "צלם" להיכל ? אי אפשר להכיל את זה? אני לא שמעתי שסתימת פיות קידמה ידע באיזה תחום. לרוב זה ההפך.

מדוייק , רק תיקון אחד לאמירה שב(כל ה)נסיבות אחרות היא נכונה - כאן לא מחפשים לקדם ידע אלא לשמר ציביון , ולצורך כך לצערי אכן צריך להרחיק כל מי שמאתגר את הקונצנזוס . מסריח אך כשר והגיון עקום יכול להיות ישר , כידוע , רק מול המראה בלונה פארק .

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
@clip99 -- נראה שהפעם מינית את עצמך להיות השופט הנאור, שמסתכל על כולם מלמעלה, משבח את עצמו, ומחלק ציונים, כולל ניתוחים קוואזי פסיכולוגיסטיים בשקל בעומק של מטבע של אגורה, מגן על זכות הדיבור הקדושה ועל הקורבן שלא ידע להגן על עמדותיו, ומביא את ההתנשאות שידידו התחיל בה לרמה חדשה במחוזותינו.

נראה שפספסת לגמרי את כל הדינמיקה. הדעות של שרון לא היו הבעיה, ואף אחד לא פחד מפניהן, ולו רק כי לא היה בהן שום חידוש שהוא. כולם כאן כבר נתקלו בהן אינספור פעמים, והן לא "אתגרו את הקונצנזוס" כהוא זה, ולו רק כי ממילא אי אפשר היה לנהל איתו דיון.

הבעיות עם שרון כללו:
  • הוא נכנס לקבוצת תחביב במטרה להוכיח שבעלי התחביב טיפשים ופתאים
  • הוא מינה את עצמו להיות נציג ה"מדע" ו"האמת", בלי להבין במדע ו/או באמת
  • הוא מינה את עצמו גם כמביא האור ומחנך הבורים
  • הוא לא הוסיף שום מידע ו/או הבנה בשום דבר, רק דיקלם אוסף מנטרות
  • הוא תקע את עצמו בכל מצב ובכל מקום
  • הוא נהנה להקניט אנשים, כולל אך לא מוגבל לביטוי החביב עליו "שמן נחשים"
  • הוא התנשא ברמה מביכה, כולל "אחרים אולי זקוקים לאלפי שעות האזנה כדי להתחיל להבין משהו במשהו, תודה לאל אני לא"
וכו' וכו', זה ממש לא הכל, זה רק מה שאני זוכר כרגע, ואין לי כוח/עניין לחפור בזה.

אבל נראה שמרוב אמפתיה לבעל הדעות הדומות לשלך, עומק הבנתך לא הספיק כדי לראות עד כמה ההתנהלות הזו תוקפנית וברוטלית. הוא זה שתקע את עצמו, את דעותיו, את בורותו, את התנשאותו ואת ה"אמת" המפוקפקת שלו בכל חור ובכל מקום. אף אחד לא הזמין אותו. הוא זה שכפה את נוכחותו על האחרים, באינטנסיביות של זבוב מטריד.

אז נכון שמחנכים אותנו שחופש הדיבור הוא אחד הדברים החשובים בדמוקרטיה, אבל כאן זו לא דמוקרטיה ולא אמורה להיות דמוקרטיה. זו קבוצת תחביב, ולא רק ששרון אינו שותף לתחביב, הוא במפגיע ובמודע ובכוונה תחילה בא כדי לחרב אותו.

המארח -- מנהל הקבוצה -- הוא זה שקבע את הכללים בה, ובין הכללים יש איסור על אג'נדות הפוכות למטרת הקבוצה. שרון הוזהר שהוא עובר על הכללים, אבל זה לא הפריע לו כהוא זה להמשיך ביתר תוקף.

אין שום סיבה הגיונית למה בעלי התחביב אמורים לסבול את זה בשקט ולהתעלם מהתוקפנות המתמשכת הזו.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
851
נקודות
113
שמע, סחבק לא נכנס לפורום של חובבי פרארי וחופר להם שקאיה פיקנטו נמדדת אש או ממליץ להם להתנייד באופנים כדי לשמור על כדור הארץ. ואם הסחבק עושה את זה ומצפה להיות חבר מהמניין בקיהילת חובבי הפרארי, משהו בלוגיקה של הפלוני מאוד בעייתי.

דווקא הטרור המחשבתי וחוסר הפלורליזם הוא מהצד המטריל. מי ששם רטיות סוס ומסתכל רק קדימה, חוזר שוב ושוב על אותן המנטרות בצורה חד סיטרית כאשר אתה רואה שאין סיכוי ממשי לדו שיח או העברת מידע באופן דו סיטרי, הוא בעצם נוקט בסוג של טרור רעיוני. באופן דומה לבעל הקאיה פיקנטו.

הקטע של ״העליבו אותי״, סתם בולשיט בעני, עוד דרך מתוחכמת לשחק אותה קורבן כדי להמשיך לבצע את זממו.

למה יש לך ציפיה לפלורליזם במצב כזה?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
להעיף אדם מהפורום זה בעייני פוגעני, מעליב, תגובה ברוטלית. גם אני כמו שכתבו חושב שזה צריך להיות שמור למקרים של תמיכה בנאצים או פדופליה או העלבה מכוונת של אדם אחר. בשרשור הזה שבו שרון סולק, הזלזול והלעג כלפיו התחיל עוד לפני שכתב מילה אחת. והוא בתגובה הראשונה שלו, התייחס בצדק לכך שזה מה שנעשה.
ההתנהגות של שרון הייתה פוגענית, מעליבה וברוטלית, והוא קיבל בדיוק את מה שהגיע לו, אם כי במאוחר.

אם היינו בקבוצת זן בודהיזם, היינו יכולים להשתמש בזה כתירגול להתעלמות ולהכלה.
אבל אנחנו בקבוצת תחביב, אז למה אנחנו צריכים לסבול את מי שבא במפורש כדי לחרב את התחביב?

זה לא שהוא אמר כך או אחרת, זה איך שהוא התנהל. הסברתי בפירט בפוסט הקודם.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור