כל הניתוח המתיימר להיות פסיכולוגי מיותר ומגוחך.
עבורך ועבור כל מי שמסרב להפנים את האיוולת במעשיו , ואת המנגנון ממנו נובעת . אתה מוזמן להתעלם להבא .
האם חשת סכנה למנוי שלך? הרי אתה מתבטא בחופשיות רבה ומעולם לא רמזתי שאתה תחסם. וכן, הדיעות שלך ושל אלה שנחסמו זהות. אז אולי בכל זאת יש הבדל בניכם? צריך רגישות בשביל להבחין בהבדל, ורגישות במקרה הזה, הוא דבר שממוקם אצלך נמוך יותר מאשר הצורך בלקבל אנשים עם אג׳נדה כמו שלך.
ההבדל בינינו שבניגוד למושעה אני יכול לנמק דבריי בעובדות , לגבות ולעמוד מאחוריהם במצבים בהם אני *יודע* שאני צודק . זו הסיבה שעף , כי במצב כזה קל למרוח אדם בזפת ונוצות ולעשות לו דמוניזציה - ואם זה לא היה המצב (במקרה של מישהו כמוני למשל) - לא היה ניתן לשפוט את ההרחקה כמשהו אחר מסתימת פיות על רקע רעיוני ואת הקונוטציות השליליות המתבקשות מכך לא ניתן לטאטא , גם אם ובעצם במיוחד לאור ההכרזות הגלויות החוזרות ונשנות שמדובר בדיקטטורה רעיונית , מה שלכשעצמו בלבד כבר אמור להדליק אור אדום אצל כל מי שרואה בחופש הביטוי ערך מקודש , מה שמבדל אותי הפעם מהשאר ; אני לעולם לא ארסן עצמי גם במחיר של השעיה , מעולם לא חשבתי לעצב את דבריי לנוכח איומים כאלה והם אינם מהווים שום שיקול בבואי לתת גילוי דעת בנושאים גם מחוץ לתחום הנידון וזו הסיבה שהעיפו אותי מהכחול . כן , גם שם מתקיימת דיקטטורה רעיונית זהה , גם אם מוכתבת משיקולים אחרים ומתבטאת בתחומים אחרים . להתנהג אחרת מהעקרון הזה משמעותו ויתור על הכבוד העצמי.
לפיכך אני רואה את הקביעה שלך למיצוב נמוך של רגישות מצידי כיומרה נלעגת לניתוח אופי , בבחינת "הפוסל במומו" , ולהכליל אותי ושרון תחת אותה אג'נדה רק מחזקת אבחנה זו ; היה סמוך ובטוח שאם הייתי תומך בשרון , המאבק שלו היה נראה אחרת לגמרי .
אני מייצב עצמי כנייטרלי בתחום השמע . לעולם לא אסמוך ידי על אובייקטיביות לכאורה של תיאורי חווייה ובאותה נשימה לא אקדם תפיסות טכנוקרטיות . לכן לא נעמדתי לצד שרון בפארסה המביכה הזו בה הוא מצא עצמו , אם כי אהדתי נתונה לו . אבל אני כפלורליסט במובן המוגדר של המילה ולא במובן המוגדר-מחדש שלך , תמיד אכיר בלגיטימיות של כל אסכולה . בעינני דיומא של הפורום אני לא מוצא סיבה להתערב , ועושה זאת רק מתי שאני רואה לנכון בניסיון להוסיף זוית חדשה לדיון.
זה לא דם חדש, זה דימום חדש. תעשה הבחנה.
זה לצייר את המטרה סביב החץ .
אני לא תייר, ונוטה לראות דברים כהוויתם ולא לחפש פילוסופיה בכל דבר,
איך גלישה באתר שאין באף פינה , כתבה ופורום נידחים בו משהו שעלול לרמז על אסכולות המנוגדות לצביונו בכדי לרמז או להוכיח אדם כבעל עניין ? מה, יש פה "פורום טכנוקרטיה" שאיני מודע לקיומו ? פורום "סוחרי כבלים ומגברים במחיר לכל נפש" ? מחר אולי אני אכנס לפורום טלויזיה או מצלמות בכדי לברר משהו , זה מעיד על אג'נדה בתחומים האלה , או אפשר להקיש מכך על אג'נדה שלי בתחום הדו ערוצי ? נראה לי קצת תמוה .
ראייה חד צדדית , מוטה מראש , מכתיבה שטחיות שעלולה להתפרש כראייה מציאותית . אם היית חף מכך , היית מכיר בעובדה שנערך כאן מסע צלב על בסיס רעיוני- לא מצדך אלא מצד החברים , ושבו מלכתחילה לא היתה לך סיבה להתערב אלמלא ירד הדיון מהפסים הרעועים מראש גם ככה . אין צורך להבין את המנגנון הפסיכולוגי (בניגוד ל"פילוסופי") מאחורי מה שהלך פה , בכדי להכיר בזה כ"הווייה" אותה היית אמור לראות .
הפורום הזה פועל ומנוהל בגישה פלורליסטית למחצה. הוא פלורליסט למי שהאג׳נדה שלו אינה מנוגדת לאג׳נדה הברורה, המובהקת שלו.
פלורליסט למחצה? האם זה משהו בנוסח "חצי אינסוף"? או שאתה כזה, או שלא . אין באמצע , אלא אם נטלת את היומרה לעצב מחדש סדרי עולם ולכפות מבנים מוגדרים לתוך שבלונות שאתה עיצבת .
עובדתית האתר הזה עולה בכמות הכניסות באופן עקבי, מצליח לשמר תחום שאנשים כמו שרון יכולים לקבור אותו בשניה. הניהול שלי, מאפשר לאודיופיליה לשרוד בישראל בזמן שבמקומות אחרים עורפים את ראשה.
הפורום משקף את הדינמיקה בתחום מחוצה לו , על כך אין עוררין . אני מדבר על הדינמיקה הפנימית שלו .
אתה , ובצדק אולי , רואה עצמך כמגן ומקדם התחום אך התואר הזה יכול להתקיים רק מתוך המציאות העגומה שהכתיבה אותו , והיא שיש כאן קובץ נפשות שתכונת הסובלנות הוא מהן והלאה שאינן משכילות להפנים זאת מתוך ניכוס איצטלה אבסורדית של צדקנות ויללנות מגובה באנטגוניזם מובנה לכל השונה מהן ושמאלצת אותך לתפקד על תקן של גננת ... הרי מהידועות היא שכל קונסטלציה אנושית לוקה באותם החסרונות והמקום הזה לא שונה בחוסר היכולת שלו לקיים שיח מכבד שייתר את הצורך שלך להתערב בכלל , ואם מישהו כאן נפגע יש סיבה לכך , וגם עובדה שיש כאלה שלא , ובכלל לדעתי - אדם שבטוח בצידקתו ושרוי בשלווה עם ההחלטות והתפיסות שלו - לא צריך בכלל לרפרף לכיוון של המושעה... שכמו שאמרתי מהווה פוטנציאל לאיום מתוך המראה שהוא מציב. הסיבה לכך ידועה , לפחות לי , ולא נלאה אתכם בפסיכולוגיה של מנגנון הפעולה שלה שאני בטוח שידוע גם לאי-אלו מכם . גם ככה קשה לכם .
הבעיה שלי היא לא עם דיעה שונה ממה שהאתר מקדם, הבעיה שלי היא עם דיעה הפוכה ממה שהאתר מנסה לקדם.
האין זו סתירה? "הפוך" זה גם "שונה"..
יש לנו מזל שנמר מגן על הקבוצה ומגביל את התופעות האלה.
שרון לא הועף מכאן בגלל דיעותיו ..הוא הועף מכאן עקב התנהלותו...
האם אנחנו אמורים לסבול כל אדם שאינו מפלצת, שלא קילל ולא השמיץ, לא הטיף לגזענות או נאציזם, לא חלק על זכותם של אחרים להביע את דעתם, אבל "רק" זילזל בדיעותיהם מן היסוד ולעג להם, ובכלל הגיע רק כדי להוכיח שהם טיפשים?
גם אתה לא חף מביקורת . להזכירך , העלייה על בריקדות הזו לנוכח ה"מפגע" התורן עלתה לך כבר בהשעייה אחת או שתיים , ולמרות התחייבותך החגיגית למנהל הקודם לריסון עצמי בעתיד , התברר מאז שהצורך לאחוז במינוי העצמי שלך כמגן הפורום חזק ממילתך . אני לא יודע מה המניע לכך , אבל אם מדובר בפשט הדברים - נראה לי די בטוח לקבוע שאף אחד כאן לא זקוק להגנה , החברים יכולים לחרוץ לשונם בעצמם . גם לא נראה לי שמדובר בצורך להגנה עצמית . שרון עף לא כתוצאה מהתנהלותו המקורית אלא מתוך ניסיון התגוננות ***עקב התגובות להן הוא זכה*** . להזכירך , הוא לא קילל ולא תקף , הוא רק כשל ביכולתו להגן על עמדתו ולכן הקים עליו מהומת עולם . הוא נגרר לשחצנות ודידקטיות מתוך חוסר היכולת שלו להגן על עצמו עניינית! אבל אבחנה זו חמקה ממך , וגם נראה שלא ברור לך עד עכשיו שאיפכא מיסתברא כזו יכולה להתקיים רק במקומות בהם סובלנות , פלורליזם וביטחון עצמי באמונות ותפיסות נעים על המנעד שבין "יקר המציאות" לבין "מילה גסה" .
שורה תחתונה לכל הRANT ? בבקשה . תמשיכו כך , הדברים נכתבו כשיקוף של המצב מנקודת מבט ספציפית של אדם ספציפי בלבד . איזור הנוחות של אדם הוא מבין הנכסים החשובים ביותר שיהיו לו, ובאותה הנשימה הכלא המגביל ביותר , למרות שאולי לא יידע זאת אף פעם.
פטור בלא כלום אי אפשר . נמר, הלגיטימיות שאתה מנסה לשוות למטרה של פועלך במסגרת האתר לקדם את תחום ההיי אנד והאודיו בארץ ,שכבודה במקומה מונח , היא לגיטימיות חד צדדית מתוך ההתעלמות מההיבט ההופכי שלה - שכנוע אנשים לקנות ולהתאכזב מכך שאינם חווים את ה"טררררררם" האודיופילי שקראו עליו בפורומים כאלה , ועל העדות יבואו זירות היד השניה השונות ברחבי האינטרנט המקומי שלך תדע כמה מהם לא לצורך שדרוג (אבל כותבים לצורך שדרוג... מובן) אלא מתוך אכזבה או חוסר עניין שגווע. אני די בטוח שעובדה זו לא ניתנת לניטור או אבחנה בכלל במסגרת הגישה הכל-יכולה שלך לסטטיסטיקות ונתוני האתר .