מחשב מכניס רעשים לאות הדיגיטלי?

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
מחירים:
בצע את החיפוש ב www.froogle.com , שזה מנוע חיפוש למוצרים ומחירים של google.
מודולי הרחבה:
על מנת לנגן מוסיקה, אין צורך שאף אחד מהם.
אבל אם אתה מתעניין, מדובר בתוספות של מודולי חומרה לכרטיס. בעיקר של תוספת כניסות ויציאות (MIDI , World Clock ) וכמובן DSP.
DSP זה מעבד אותות דיגיטלי real time. אתה צריך את הדברים האילו אך ורק לעריכה. במיוחד כאשר אתה מחזיק בו זמנית מספר רב של ערוצים (לפעמים גם 30 ) ואתה צריך לסנכרן בין כולם, ולהפעיל אפקטים שונים על חלק או כל הערוצים במקביל. זה די בלתי אפשרי לביצוע בלי תוספת של DSP ורצוי כמה שיותר (כשנמר יושב על פרוטול יש לו חומרה עם 40 DSP למשל). אולי כאשר אינטל תצא לשוק עם מעבד 8 ליבות או 16 ליבות, אז אולי אפשר יהיה *להסתדר* עם עריכה *סבירה* גם ללא חומרה מסוג זה.

כרטיסים
הכרטיס הזה Echo Gina 3g, הוא גירסא מצומצת של Echo Layla 3G שאני מאוד אוהב.
Echo עושים דברים יפים.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
תודה

מחירים:
בצע את החיפוש ב www.froogle.com , שזה מנוע חיפוש למוצרים ומחירים של google.
מודולי הרחבה:

כרטיסים
הכרטיס הזה Echo Gina 3g, הוא גירסא מצומצת של Echo Layla 3G שאני מאוד אוהב.
Echo עושים דברים יפים.

מה דעתך יש הבדל גדול בין הRME והGINA הזה ? כי הGINA הוא חיצוני , וז אמור לשפר את הסאונד או שאני טועה ?
הם שניהם עולים המון לתקציב הנוכחי שלי כך שאם אני מצטצם אני רוצה לפחות לוודא שאקבל וואו , ונראה לי ,אולי בגלל אי הבנה , שכרטיס חיצוני עדיף
עריכה
ראיתי שהגינה הוא 128/24 ולא 192 כמו הRME , עד כמה זה משנה בפועל ? ואם אני עושה UPSAMPLE בתוכנת FOOBAR האם אשמע הבדל ?
כך שאם תוכל להתיחס לנושא אני אשמח

נערך לאחרונה ב:

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
- זה שה GINA חיצוני לא ישפיע על איכות הסאונד בהכרח , כיוון שמה שעובר על ה PCIe\ USB זה לא אודיו, כי אם מידע בין ה BUS של המחשב לכרטיס.
למשל כאשר אתה מנגן MP3 אז תוכן הקובץ עובר דרך usb / pci במלואו (לא להתבלבל בין usb כתווך על BUS ן s/pdif) , וכל ההמרה לאנאלוג נעשית הכרטיס עצמו. לג'ינה יש יציאות רבות, לכן היה יותר פרקטי לארוז אותו במארז חיצוני.

- ידידי, לא הבנתי מה אתה מתכוון כשאתה מצפה לוואו. אם מדובר על סטריאו, אז אני לא בטוח שכדאי לך ללכת על דגמים אלה,כיוון ש m-audio יתן תוצאות מרשימות ביותר בשליש מחיר. אם אתה מעוניין לעשות דברים קצת יותר מתקדמים (עריכה) אז ייקח לך כמה ימים\שבועות טובים עד שתנוח דעתך כי רכשת כרטיס ראוי לוואו.

- אני חושב שנפל קצת בלבול בעניין הבנתך את הנתונים 192 או 128 :) : שני הנתונים מתארים דברים שונים. שניהם נתונים שקשורים ל conversion

192 : במקרה של הRME זהו Sample Rate כלומר תדר דגימה. 192khz זהו תדר הדגימה של High Definition Audio כלומר DVD-A HD-DVD DTS-HD וכו..

128: במקרה של הג'ינה זהו OverSampling. שזו טכניקה שבה דוגמים סיגנל בתדירות כפולה (ומעלה) של התדר הגבוה ביותר של הסיגנל, וזה אמור לשפר את רזולוציית הסיגנל המומר, ולהפחית רעשים.

בכל ממיר תמצא נתון של sample rate אבל לדעתי לא כולם ישתמשו ב Oversampling.

ron_a

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
לדג רקק,
אני מצטער אם אני טוחן את זה יותר מדי,
לאור נסיונך, מה הכרטיס לסטראו נטו עד 2000 ש"ח הכי טוב שאתה מכיר?
ןלאיזה דרגת מחיר של CD אפשר להשוות אותו ?
אני משער שבסכום זה יש טובים יותר מ M-AUDIO ?
תודה מראש

נערך לאחרונה ב:

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אין לי שום כוונה להשתמש בכרטיס לעריכה , אני רוצה כרטיס מקצועי שיקח את הדאטה ושישתמש בדרייבר מקצועי כדי שWIN XP לא תיגע בדאטה . הנגן FOOBAR יעביר את זה בASIO ולא דרך הקרנל ו/או המקסר של חלונות , כמו כן אני רוצה יכולת לנגן בצורה איכותית את הסאונד החוצה (בשניהם יש מגבר אוזניות פשוט אז נשתמש בו בהתחלה ), למגבר אוזניות ולפרה של המערכת .
אני מעדיף שלא אצטרך לרכוש DAC נוסף , ואני רוצה שהם יוכלו לתמוך בUPSUMPLING מ44HZ ב16 BIT למספרים היותר גדולים (יש את זה בתור תוסף בFOOBAR ), כמו כן אני רוצה שלא יהיו בעייות של ג'יטר , ושל ביטים שלא יודעים מה הם ועושים להם SRC
כמובן שהיכולת לנגן SACD וDVD-A היא טובה לשדרוג עתידי אבל זה לא מה שחשוב כרגע . מה שחשוב שאני אקבל אות נקי שעבר קלוקינג מעולה וניתן לעבוד איתו לסאונד סופר איכותי מחוץ למחשב.
את כול אלו מי עושה הכי טוב ?

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
@ג'וקר
-ווינדווז די אסארטיבי עם טכנולוגיות ה DRM שלו, כך שטוב כי אתה מכוון ל asio.
אני חושש כי עם וויסטה, ווינדווז 7 הבאה, יהיה בלתי אפשרי להתחמק מהלייטנסי המוסף ע"י מערכת ההפעלה.

-אכן, אפשר להמתין עם high res audio.

-כרטיס עם מעגל איכותי, וממירים איכותיים, ומחברים טובים, בתוספת כבל s/pdif אופטי איכותי יעביר היטב את המידע
שתרצה ל DAC החיצוני. כרטיסים של "מחשב קומפלט ב 2000 ש'ח" עם כבל אופטי שמתאים יותר לתפקד כשרוך צריך להדאיג אותך, אבל לא נראה לי שאתה הולך לשם.

@רון ו@ג'וקר, מלבד מה שהזכרנו אפשר לשקול גם

מצויין, יקר אבל בתקציב
Aardvark Direct Pro LX6

עוד אחד לשקול
M-Audio Fast Track USB

אוהבים לרדת על כריאייטיב, אבל הדגם הזה נשמע טוב מאוד, ומכיל רכיבים איכותיים (אבל כמובן יקר מהרגיל אצלם)
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Elite Pro

אם אהבת את הג'ינה, אז זאת גירסה לסטריאו מאותו יצרן, ללא אפשרות עריכה, במחיר טוב מאוד.
echo AudioFire2

נערך לאחרונה ב:

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
יש כמה דברים שלא הבנתי

@ג'וקר
-ווינדווז די אסארטיבי עם טכנולוגיות ה DRM שלו, כך שטוב כי אתה מכוון ל asio.
אני חושש כי עם וויסטה, ווינדווז 7 הבאה, יהיה בלתי אפשרי להתחמק מהלייטנסי המוסף ע"י מערכת ההפעלה.

echo AudioFire2
אני מאוד מקווה שאוכל להשאר עם הXP, אני מתכנן להשאר איתה עד כמה שאוכל
-אכן, אפשר להמתין עם high res audio.
לא ממש הבנתי מה אתה אומר במשפט הזה

-כרטיס עם מעגל איכותי, וממירים איכותיים, ומחברים טובים, בתוספת כבל s/pdif אופטי איכותי יעביר היטב את המידע
שתרצה ל DAC החיצוני.
כן . אבל ,אני הבנתי מהסבר שניתן בפורום הכחול ,שכול הנושא של S/PDIF הוא בעייתי ,כי יש לפעמים שביט נמצא במה שנקרה הנקודת היפוך ,ולא יודעים אם הוא 0 או 1 , ולכן יש בעיות . הבנתי שיש כול מיני חישובים בתוכנה לתקן את זה , אבל כול הנושא הזה של ל"שער" מה היה , לא ממש נראה לי שנותן איכות אודיו קסימלית .
כמו כן אני מעדיף לא לקנות DAC אלא להשתמש בDAC על כרטיס . כי אם אני קונה DAC חיצוני , אז משהו טוב באמת גם עולה המון כסף , ויתכן והסינרגיה של הכרטיס קול והDAC לא תהיה מספיק טובה , ואז יצא שאשלם יותר ואקבל פחות
אני מעדיף כרטיס טוב עם DAC מעולה
אני חושב פשוט שאם הDATA תצא החוצה מהמחשב , אזי גם בוויסטה (אם אאלץ לשדרג בעל כורחי ) , אקבל את הDATA בתור RAW DATA ואז הכרטיס החיצוני יעבד אותה , ולכן חשבתי שאולי הגינה הזה יהיה יותר טוב
אם לא הבנתי משהו כאן , או שיש לי טעות אשמח אם תתקן אותי
לגבי הפייר , אני לא ממש יודע (מצטער אני לא ממש מבין במחשבים ) אם בכלל יש לי את זה במחשב שלי (יש לי מחשב די ישן AMD אתלון 2800 ) , אם תגיד לי איך אפשר לבדוק (יש לי תוכנה בשם SYSTEM INFO ) אני אנסה לבדוק
ולגבי הקריאיטיב , אני מבין שאולי הם טובים אבל לעשות מהמחשב מכונת מוסיקה שיכוה להיות שווה לCDP או לעלות עליו , לא ממש נראה לי לסמוך עליהם
לגבי הEMU הוא יותר טוב מה1212 ? כי זה המינימום אצלי אני מעדיף משהו יותר טוב

אם תוכל לומר לי על משהו בין ה1400 ש"ח שעולה ה1212 וה3300 שעולה הRME , ושתוכל לומר בלב שקט שאני לא ממש מפסיד מבחינת סטראו מה RME , אני אשמח

כמו כן אם תוכל להסביר לי אם טעיתי לגבי ההעדפה של החיצוני , ושאני אדע כבר מה באמת יותר טוב אני גם אשמח , כי אני שומע המון דעות בנושא ברשת
ותודה על העזרה

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
-אכן, אפשר להמתין עם high res audio זו תגובה ל
SACD וDVD-A היא טובה לשדרוג עתידי אבל זה לא מה שחשוב כרגע

ואני חושב שנוצר בנינו קצת בתקשורת, אני לא ממליץ על DAC חיצוני, כיוונתי בדברי להניח את דעתך בעניין אי אמינות העברת המידע ב s/pdif
..... ושל ביטים שלא יודעים מה הם ועושים להם SRC
הנחתי כי התכוונת ל CRC.

כן . אבל ,אני הבנתי מהסבר שניתן בפורום הכחול ,שכול הנושא של S/PDIF הוא בעייתי ,כי יש לפעמים שביט נמצא במה שנקרה הנקודת היפוך ,ולא יודעים אם הוא 0 או 1 , ולכן יש בעיות .

התופעה הזאת של היפוך פאזה בלי כוונה היא ג'יטרינג.
אחד המודולים של RME ששאלת עליהם הוא WORLD CLOCK שאמור למנוע את זה.
בכל מקרה אפשר להשתמש ביציאה הקואקסלית הדיגיטלית, ושם לא תהיה בעייה כזאת.

... אבל באמת אין בכך כל צורך, עדיף בהחלט להשתמש בממירים על הכרטיס.

הנה עוד כמה רעיונות, אבל קח בחשבון שאני לא יודע מה המחירים בארץ, רק בחו"ל.
(נ.ב אין מכס על כרטיסים ..)
RME DIGI 96/8 PAD , עולה לדעתי משהו כמו 380$. פשוט מעולה. להביא אותו לכאן דרך האינטרנט יעלה סה"כ בול התקציב שלך.

EDIROL FA-101, גם יעלה משהו כמו 350-400$ , נחשב מאוד, למדתי על הכרטיס הזה בפורום של head-fi. מחשיבים אותו למעולה.

אם אני אחשוב על עוד רעיונות אני אחזור ואכתוב.
אל "תאמין" למחירים שאני מנפיץ, אני עובד קצת מזיכרון... לך ל www.froogle.com ובדוק אותי.
אני עוד פחות סגור על המחירים בארץ. אבל לאור מצבו העגום של הדולר, 400$ זה פחות מ 1600 ש"ח, תוסיף מע"מ, משלוח + ביטוח ומכס ועדיין אתה בתקציב.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
מבינהם האחרון נראה מבטיח , אבל אני צריך עוד לבדוק את זה , שמעתי על כרטיס חדש של אונקיו אאל"ט שאני מחפש לו נתונים ברשת . מהמעט ששמעתי יש לו את היציאה האנלוגית הכי טובה , עכשיו צריך לוודא שיש לו גם יכולות הקלטה וסימפול מינמאליות .
אבל תודה על הרעיונות . כשאקנה אני מבטיח לעדכן

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
לא יודע איך העזתי לשכוח את זה
http://diyparadise.com/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=62
זה הטוב שבשני העולמות. נחשב לתותח ובמחיר מעולה.
זה מחברת DIY אמנם, אבל הרכיב מוכן לשימוש.
למי שבא קצת להיות הרפתקן

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
עברתי על הדף שלו , ולפחות הבנתי לאשורו מדוע SPDIF זה לא בסדר , הבעיה היא שגם USB זה לא בסדר כי שום חברה לא מוכנה לתת 96 על USB , כול החברות עם DAC שהDAC שלהם תומך ב96 הן מוכנות לכך בכניסות האחרות בUSB זה יורד ל44 או 48 . היוצאת דופן היחידה היא הבנצ'מארק עם הDAC שלה . אני יודע שכולם מהללים אותו והוא נחשב אחד הטובים , אותו DAC בלי כניסת USB עולה 950 דולר , עם הכניסת USB המחיר קופץ ל1250 . כך שכנראה באמת יש בעיה עם הקלוקינג בUSB .
האמת היא שאני עדיין לא יודע מה לקנות כי כרגע התקציב הוא די קלוש , אני כנראה אצטרך לשלם עוד פעם כסף לרופאים , כך שהסכום שחשבתי להוציא ילך עליהם . אבל ככול שאני קורא על הנושא אני נעשה יותר מבולבל .

לכרטיס קול יש בעיות של רעש פנימי
USB יש בעיות משלו ולא כול הכרטיסים DAC חיצוניים יכולים לקבל קואקס

נראה לי שאמתין עוד קצת ,למרות שאני מאוד רוצה לשדרג משהו ,ולהעלות גם את המצב רוח השפוף , אבל אולי אקנה לי זוג אוזניות חדש לבנתיים ,ואדחה את זה עד שיהי תקציב מכובד לעשות נסיונות .

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
http://www.ipcrepublic.com/silverstone_sound_controller_ssteb01b_1880_624.html

ע"פ ביקורות שקראתי, והמלצה מחבר זה מוצר לא רע.
***** אני לא שמעתי אותו ****.
צריך לעלות בחו"ל בסביבות 100$.
לא תומך ב sampling rate מעבר ל 48 (איכות CD, או ריפים
lossless שבוצעו מ CD )
מחד ציינת שזה בעייה פוטנציאלית, אבל בהודעה קודמת אמרת
ש High Resolution Audio לא חשוב לך.

יש לו מייצב זרם מול ה USB, שזה נחמד וחשוב (כי יש Mother Boards די רעים לפעמים).
נראה כמו פתרון מעניין תחת אילוצי תקציב צנוע. לכל הפחות זה חומר קריאה שווה.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור