@אמיר
מה זה בדיוק נגן CD? מכשיר הממיר מידע דיגיטלי (סידרת מספרים) למידע אנאלוגי (זרם).
לכן החלק המשמעותי בנגן CD הוא ה DAC.
במקרה שלנו, ה DAC הוא חיצוני. ה DAC הופך את סידרת המספרים לזרם.
ההבדל היחידי בינו ובין נגן CD, הוא ש DAC חיצוני מקבל את מידע הדיגיטלי ממקור חיצוני, כרטיס הקול.
אם אתה לא מכיר בכך שמחשב יכול לקרא את המידע הדיגיטלי, בדיוק כמו נגן CD, אז זהו שורש אי ההסכמה.
אני בהחלט מקבל את זה שכרטיס קול פשוט יוציא אות אנאלוגי נחות בהשוואה לנגן איכותי, אבל
אם כל מה שהמחשב עושה זה להעביר את המידע הדיגיטלי מה CD-ROM אל ה DAC דרך הממשק האופטי (וכן, אתה יכול לקרא לזה סטרימר, וכן אתה תדייק) אז הוא יעשה זאת בדיוק כפי שנגן CD יעשה זאת. במילים אחרות במקרה דנ"ן ה DAC של אודיו פידליטי, וה DAC של נגן ה CD ייקבלו בדיוק את אותה סידרת המספרים. ולדעתי זה עונה על השאלה המקורית בשירשור.
...... ובכל זאת אתה צודק בדבריך כי עקרונית נגן CD, אפילו עם אותה יחידת DAC (במקרה של אודיו פידליטי המוזכר בשירשור, ה DAC חולק רכיבים עם נגן ה CD) יישמע יותר טוב.
נראה כי אני סותר את עצמי (ושומו שמיים מסכים עם מכובדי :מה??????????
ומדוע שאעשה זאת?
התשובה היא תכונותיו של ממשק ה s/pdif.
s/pdif הוא חלק מסטאנדארט AES/EBU. הסטנדראט הנ"ל ממומש בפרוטוקול connectionless, כלומר פרוטוקול שלא תומך ב packet resend ו error correction.
בסוף בלוק המידע הדיגיטלי שבספיסיפקציית הפרוטוקל, (AES/EBU) יש byte של CRC. הבייט הזה מסמן אם הייתה הפרעה בסטרים, ובמקרה שהייתה הפרעה כזאת, ה DAC (הצד ה"מקבל" בפקוטוקול) יתעלם מבלוק המידע, או במילים אחרות לא יינגן אותו.
ממשק ה s/pdif לא ישלח את המידע בשנית.
(ואם יש כאן תוכניתן שכל העניין מזכיר לו את ההבדל בין TCP ל UDP אז הוא צודק)
כלומר אם הכבל האופטי לא מאיכות איי איי איי, או כרטיס הקול לא משהו (יירחם השם אני מצטט את סבתי הפולנייה בפורום אודיו) אז פחות מידע יגיע אל ה DAC.
כמובן שזה יתבטא באיכות הצליל הסופית (יש פחות מספרים להמיר לזרם=שיחזור פחות טוב),
וייתכן שזה מה ש PONI מתכוון כשהוא מדווח על הפרעות בצליל (מספיק פאקטות מידע אבודות תשמענה כמו הפרעות, סאונד מקוטע וחלקי משהו).