מחשב מכניס רעשים לאות הדיגיטלי?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
פרוטולס זו תוכנה וחומרה, לא שמעת עליהם כי הם עובדים רק עם מק ובשנה האחרונה או אולי שנתיים הוציאו פרוטולס ל-PC .

RME 800 הוא כרטיס קול מיקצועי ואיכותי למדי והוא זול משמעותית מהפרוטולס. פרוטולס HD מתחיל ב-6K דולר כולל חומרה.

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
ProTools זה מוצר של דיגידזיין. בגדול יש להם כרטיסים שמכילים יחידות רבות DSP , ומגיעים עם תוכנה שבני כת המק נשבעים שהיא הכי נוחה לעריכת מוזיקה. למדתי ברבות השנים לא להתווכח עם מקיסטים, כי זה עלול להיגמר בבכי (שלי).

מה שמעניין (וקשור איך שהוא לשירשור) זה שדיגידזיין רכשו את M-AUDIO שמייצאת כרטיסים חיצוניים ברמה ביתית (פייר וייר או USB) הן אומנם מוכרים את זה גם כחלק מחבילת ProTools M-Audio (נמר מעקם את פרצופו), אבל גם ככרטיס קול חיצוני נפרד. אם מישהו מעוניין רק בחומרה, אז זה סיפור של כמה מאות דולרים. http://www.m-audio.com/index.php?do=products.list&ID=mobileinterfaces

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ל-M-AUDIO ישנה בעיה לעבוד עם תוכנה אחרת מלבד פרוטולס, הוא עובד בסדר עם הקיובייס אם כי אתה עלול להיתקל בבעיות מהירות ורעשים דיגיטלים וצריך לבצע הסרה של התוכנה מידי פעם על מנת לסנכרן אותם ביחד.

אני אישית עבדתי איתו תקופה באולפן המידי שלי {בו אני עושה מוסיקה ללא הקלטה} ויש לו את החסרונות שלו מול הקיובייס, עם הפרוטולס הוא חמוד אך לא יותר מזה.

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
לדעתי זה להיפך, פרו טולס יכולה לעבוד רק עם חומרה שלה (ׁHD ו M-AUDIO)
מה שאתה מתאר נשמע לי כמו פאשלה בגירסת תוכנה, או בדרייבר.
M-AUDIO הוא רמה מיד לבל. הוא לא חומרת protools ועולה עשירית.
דווקא הסתדרתי עם M-AUDIO סביר,
על מק ניסית אותו עם Motu (ממשק זוועה) , LogicAudio (אחלה פלאג אינים, פחות נוח מ protools)

דווקא אהבתי את השילוב של קיובייס עם M-AUDIO בסביבת XP.
לקיו בייס יש ממשק נוח מאוד לדעתי, ואתה יכול להוסיף כל מני חבילות פלאגאינים (כמו של חברת ווייב הישראלית).
הבעייה הייתה עם הקיו בייס שהמיקסר שלהם דפוק לדעתי.
גם כשאתה מעביר ערוץ דרך המיקסר, ולא נוגע בווליום או שום דבר אחר, משהו בצליל משתנה. חשבתי שזה הכרטיס בהתחלה אבל לא ראיתי תופעות כאלה בתוכנות אחרות.

רוב הנסיון שלי עם M-AUDIO הוא עם תוכנות פשוטות יותר
סוקוייה, ובעיקר סאמפליטוד. פחות מקצועניות, אבל יותר ממספיקות לי (נמר, אני שומע אותך צוחק עד לכאן. לא יפה ;) )

מאחר ואני משתמש בעיקר בתוכנות GPL תחת לינוקס, אז התחלתי להתעסק עם ardour, חינמית ומצויינת. גירסא 2 שלה מציגה מנוע חזק, ומיקסר מצויין. אבל יש מעט פלאגאינים (מי שמייצר פלאגאינס רוצה כסף)

נערך לאחרונה ב:

ron_a

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
לנמר ולכל השאר,
האם משהו יכול לתת המלצה לכרטיס קול טוב יותר מה EMU 1212M שישמש רק לסטראו,

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
תשובות לכמה חברים בתרד

לאורי , יש לך בעיה אתה מדבר עם מהנדסים שיודעים את המתמטיקה אלקטרוניקה בנושא הספציפי שלהם , ואתה חושב ע"פ דיברהם שזו המציאות . הבעיה היא שגם הם יודעים רק את הקטע הצר שלהם ויוצא שאתה מעביר שטויות ברשת
לאמיר מארמה אודיו , שרצה לדעת היכן באודיוגון קובעים שהCD מת . הנה לך קישור :
ושם אומנם אומרים מה שדג רקק ניסה להביע שיש יתרון למאק , אבל אני לא הולך להתמודד עם וואדיה ולכן אסתפק בPC (מה נעשה המזומנים אצלי כ"כ קצרים שצריך פתרון לעניים ).

בנושא כרטיס הקול , אני בהחלט מצטרף לשאלה מה באמת כדאי לקנות , ואני מתלבט בשאלה הזו כבר המון זמן , אז אולי נמר ודג רקק יואילו להעניק מתובנותיהם על מה מומלץ בתקציבים שונים .

דרך אגב אם מדברים , אני קצת בבעיה כי אני רוצה לקנות מגבר אוזניות נייד ופשוט יחסית שישמש אותי גם לאייפוד וגם לאוזניות מהמחשב (שם זה אוזניות בעייתיות כמו AKG או אחרות מה שאמצא משומש במחיר טוב ), ולכן לגבי אני לא יודע אם להשקיע הרבה בכרטיס קול , או לחלק את הסכום לכרטיס קול וDAC שיזין את המגבר אוזניות כשארצה לשמוע מהמחשב .
אם למישהו יש דעות בנושא אני אשמח לשמוע

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
המלצות לכרטיסים בתקציב שפוי....
TerraTec Electronic PHASE 22, מרשים מאוד למחירו. רוב מה ש TerraTac עושים, מרשים.

כרטיסי סטריאו PCI של M-AUIDO, מיועדים לחיבור למערכת טובה:
M-Audio AudioPhile 2496
ואחיו הבכיר
192 M-Audio audioPhile רון, יותר מזה את לא צריך.

EchoAudio MIAMidi, כרטיס מצויין, גם למי שרוצה גם קצת להקליט בבית (מקליט לא רע בכלל, כמובן שזה לא כרטיס מקצועי.)

ron_a

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
המלצות לכרטיסים בתקציב שפוי....
TerraTec Electronic PHASE 22, מרשים מאוד למחירו. רוב מה ש TerraTac עושים, מרשים.

כרטיסי סטריאו PCI של M-AUIDO, מיועדים לחיבור למערכת טובה:
M-Audio AudioPhile 2496
ואחיו הבכיר
192 M-Audio audioPhile רון, יותר מזה את לא צריך.

EchoAudio MIAMidi, כרטיס מצויין, גם למי שרוצה גם קצת להקליט בבית (מקליט לא רע בכלל, כמובן שזה לא כרטיס מקצועי.)

הי, תודה על התשובות,
אך האם הכרטיסים האלה לא ברמה נמוכה יותר מה EMU1212M
אשמח לדעת האם יש כרטיס טוב אם איכויות סטראו טובות יותר מאשר ה EMU
( אין לי צורך בפיצ'רים אחרים כגון הקלטה)
תודה

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
הי, תודה על התשובות,
אך האם הכרטיסים האלה לא ברמה נמוכה יותר מה EMU1212M
אשמח לדעת האם יש כרטיס טוב אם איכויות סטראו טובות יותר מאשר ה EMU
( אין לי צורך בפיצ'רים אחרים כגון הקלטה)
תודה

- לא שמעתי את ה EMU, אבל עברתי עכשיו על הספסיפיקציות באתר, ועיקר גאוותם היא דווקא
יכולות הקלטה ועיבוד (DSP למיקסים, ADC וכו..).
- ה 192 M-Audio שהמלצתי לך עליו, יודע לעשות בעיקר סטראו טוב (מעגל אנאלוגי מצויין, DAC מצויין, מחברים ברמה גבוהה. שני ערוצים אמיתי.) הוא אומנם יקר באיזה 70$ יותר מה EMU שאתה שוקל, ות'כלס יודע לעשות הרבה פחות, אבל את מה שהוא מתוכנן לעשות, ונדמה לי שמעניין אותך, הוא עושה ממש טוב.

אם התקציב פחות מוגבל ובא לך להוציא קצת כסף ... לך על זה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
דג ידידי.

אני חלילה לא צוחק על אף אחד ומעריך ומוכיר כל אומן שעוסק במוסיקה ולא משנה איזה ציוד יש לו בית/באולפן . מה שקובע זה המעוף בראש, היצירתיות והנשמה. ציוד פחות מעניין ותמיד אפשר להשכיר שעות אולפן ולעבוד על ציוד נוח וידידותי יותר {לרוב יקר יותר}.

רון.

ההצעות. שקיבלת מדג רקק מצויינות עם יתרון ברור ל-192 M-Audio audioPhile שהוא משמעותית יותר טוב מה- EMU1212M. אני משער שתחוש בהבדל ברגע שתחבר אותו.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
דג , יש לך מושג כמה עולה הRME שנתת קישור אליו ואם הוא נמכר בארץ ?
ושאלה שניה אם נקודת הייחוס זה הESL GULIDA איך הכרטיסים שנתת מבחינה אודיופילית ?
האם יש כרטיס קול USB מעולה ? או שכולם PCI ? כי אני די מפחד אפילו עם הRME שאולי אם אשתמש בSPDIF שאקבל תוצאות גרועות (פשוט שמעתי שכמה אנשים באודיוגון קיבלו תוצאות די גרועות , והם עוד עם DAC יותר יקר ממה שאני מתכנן )
כמו כן התוספת של השעון בדף שהבאת קישור אליו , היא נראית לך חשובה ? כי זה אמור למנוע ג'יטר , השאלה היחידה היא עד כמה בכרטיס כזה יכול להיות ג'יטר

ניסיתי לחפש חנות שמוכרת אותו כדי לדעת כמה הוא עולה , אבל לא מצאתי שום חנות באינטרנט שמוכרת (אפילו לא בארה"ב ), אולי החיפוש שלי לוקה בחסר , אבל זה מאוד מסקרן אותי לדעת כמה
זה עולה וכמה עולים התוספות שניתן לרכוש איתו ? לך תידע אולי נשדוד בנק או שנשבור את קופת החסכון בשביל דבר כזה
דרך אגב מישהו מכם מכיר את המוצר הזה ? האם כדאי לדעתכם להשקיע את הכסף הזה על עיוור ?

עוד דבר נמר דיבר על קירור מיים , ניסיתי לחפש בפורום של המחשבים , ולא שמעתי על מארז עם קירור מיים . יש מארזים שקטים , אבל כולם עם קירור אוויר
מישהו יודע איך לחפש וכמה זה עולה
ותודה על האינפורמציה וסליחה על החפירה

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
לאורי , יש לך בעיה אתה מדבר עם מהנדסים שיודעים את המתמטיקה אלקטרוניקה בנושא הספציפי שלהם , ואתה חושב ע"פ דיברהם שזו המציאות . הבעיה היא שגם הם יודעים רק את הקטע הצר שלהם ויוצא שאתה מעביר שטויות ברשת לאמיר מארמה אודיו , שרצה לדעת היכן באודיוגון קובעים שהCD מת . הנה לך קישור :
ושם אומנם אומרים מה שדג רקק ניסה להביע שיש יתרון למאק , אבל אני לא הולך להתמודד עם וואדיה ולכן אסתפק בPC (מה נעשה המזומנים אצלי כ"כ קצרים שצריך פתרון לעניים ).

בנושא כרטיס הקול , אני בהחלט מצטרף לשאלה מה באמת כדאי לקנות , ואני מתלבט בשאלה הזו כבר המון זמן , אז אולי נמר ודג רקק יואילו להעניק מתובנותיהם על מה מומלץ בתקציבים שונים .

דרך אגב אם מדברים , אני קצת בבעיה כי אני רוצה לקנות מגבר אוזניות נייד ופשוט יחסית שישמש אותי גם לאייפוד וגם לאוזניות מהמחשב (שם זה אוזניות בעייתיות כמו AKG או אחרות מה שאמצא משומש במחיר טוב ), ולכן לגבי אני לא יודע אם להשקיע הרבה בכרטיס קול , או לחלק את הסכום לכרטיס קול וDAC שיזין את המגבר אוזניות כשארצה לשמוע מהמחשב .
אם למישהו יש דעות בנושא אני אשמח לשמוע

מעניין.
לאורי , יש לך בעיה אתה מדבר עם מהנדסים שיודעים את המתמטיקה אלקטרוניקה בנושא הספציפי שלהם , ואתה חושב ע"פ דיברהם שזו המציאות .

כן מהנדסים,פיזיקאים,אלקטרונאים. הם לא יודעים . כלום.באמת.
רק אתה יהודה הגדול והדגול שיושב בביתו כל היום כי הוא "חולה" יודע.

בקיצור, מהיום בכל המבחנים שלי אני כותב ש TRUEJOKER אמר שאתם לא יודעים. באמת. הוא כתב את זה ברשת.
שכל הניסויים שלנו "נכונים מתמטית" אבל שוב דבר לא באמת נכון. היה כתוב בפורום אתם לא מבינים.

נערך לאחרונה ב:

ron_a

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
דג ידידי.

אני חלילה לא צוחק על אף אחד ומעריך ומוכיר כל אומן שעוסק במוסיקה ולא משנה איזה ציוד יש לו בית/באולפן . מה שקובע זה המעוף בראש, היצירתיות והנשמה. ציוד פחות מעניין ותמיד אפשר להשכיר שעות אולפן ולעבוד על ציוד נוח וידידותי יותר {לרוב יקר יותר}.

רון.

ההצעות. שקיבלת מדג רקק מצויינות עם יתרון ברור ל-192 M-Audio audioPhile שהוא משמעותית יותר טוב מה- EMU1212M. אני משער שתחוש בהבדל ברגע שתחבר אותו.

הי,
דיברתי כרגע עם חלילית ואמרו לי שיש כרטיס LYNX ONE שמבחינת סטראו הרבה יותר טוב מה M-Audio 192, דרך אגב הוא גם עולה הרבה יותר,
האם משהו מכיר את הכרטיס ?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
לא יצא לי לבדוק אותו אבל שמעתי עליו.

כמה הוא עולה לעומת ה-M-Audio 192?

ron_a

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
הוא עולה 3000 ש"ח לעומת M-audio שעולה 1100 ש"ח

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
מעניין.
לאורי , יש לך בעיה אתה מדבר עם מהנדסים שיודעים את המתמטיקה אלקטרוניקה בנושא הספציפי שלהם , ואתה חושב ע"פ דיברהם שזו המציאות .

כן מהנדסים,פיזיקאים,אלקטרונאים. הם לא יודעים . כלום.באמת.
רק אתה יהודה הגדול והדגול שיושב בביתו כל היום כי הוא "חולה" יודע.

בקיצור, מהיום בכל המבחנים שלי אני כותב ש TRUEJOKER אמר שאתם לא יודעים. באמת. הוא כתב את זה ברשת.
שכל הניסויים שלנו "נכונים מתמטית" אבל שוב דבר לא באמת נכון. היה כתוב בפורום אתם לא מבינים.
העיניין הוא שאתה מביא מהדברים שלהם דברים שאינם נכונים לאוזן . העובדה היא שע"פ העיצות שלך /של ה"מומחים" שלך אני לא רוצה לחשוב איך היה הסאונד המתקבל . תודה לאל שלא המהנדסים שאתה מדבר איתם בונים לנו את המערכות סטריאו .
ונכון רובם לא מבינים במערכות ובסאונד , הם יודעים טוב את כול הנוסחאות והחומר התיאורטי , במבחן המציאות הם נכשלים כשלון חרוץ
ואתה יודע מה זה לא רק הם , כשעבדתי בתור מבצע בבורסה לחברה בורסאית אחת , למדנו מהר מאוד שאם הפרופסורים שלימדו כלכלה היו הולכים לנהל חברה או לעבוד בתור ברוקרים הם היו פושטים רגל תוך כמה חודשים . זה ההבדל בין תיאורטי למעשי . ולכן מה שאתה מביא זה לפעמים שטויות

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
לנמר ולדג רקק מה ההבדל בין השניים ?

משום מה אתמול לא עבד לי טוב החיפוש בגוגל (אולי טעיתי במשהו ) היום מצאתי חנות שמוכרת שני כרטיסים של RME ורציתי לדעת מה ההבדל בינהם
הראשון [B]מה שהמלצתם עליו [/B]

השני יותר זול http://kellysmusicandcomputers.com/productinfo~id~968695876.htm

כמו כן מצאתי חנות אחת בארץ שמוכרת את הכרטיסים האלו אבל ב3300-3850 ש"ח
ורציתי לדעת אם אני קונה מחו"ל ב550 דולר כמה זה יוצא להערכתכם ? האם כדאי לרכוש מחו"ל או לקנות בארץ ?
האם אתם מכירים חנות זולה שיש לה כרטיסים כאלו ?
כי 3300 מתחיל להראות לי מאוד יקר ה1212 עולה בסביבות ה1400 ש"ח אאל"ט כך שלהגיע ל2000-2300 זה עוד נורמאלי עבורי , אבל להגיע ל3300 זה יהיה קשה
אז מאוד הייתי רוצה לקבל את חוות דעתכם על הנושא
בתודה מראש

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
דג , יש לך מושג כמה עולה הRME שנתת קישור אליו ואם הוא נמכר בארץ ?
ושאלה שניה אם נקודת הייחוס זה הESL GULIDA איך הכרטיסים שנתת מבחינה אודיופילית ?
האם יש כרטיס קול USB מעולה ? או שכולם PCI ? כי אני די מפחד אפילו עם הRME שאולי אם אשתמש בSPDIF שאקבל תוצאות גרועות (פשוט שמעתי שכמה אנשים באודיוגון קיבלו תוצאות די גרועות , והם עוד עם DAC יותר יקר ממה שאני מתכנן )

- ה RME זה סיפור של 500-600$ http://www.google.com/products?q=Hdsp+9632&btnG=Search&show=dd
- לא יודע אם מייבאים לארץ, אםשר להזמין מחו"ל , ואין מכס על מוצרי מחשוב
- יש גם כרטיסי USB מצויינים, אבל הסיבה לשימוש USB או FireWire זה שיש הרבה חיבורים חיצוניים (כניסות ויציאות , אמאלוגיות ודיגיטליות . וכו..) ולכן פיזית ה PCI לא מספיק. כאשר מדובר בכרטיס סטריאו, כמו שעלה בשירשור, אז פשוט אין בזה צורך.
- לגבי Lynx one יש לי כמה אזהרות:
- הכרטיס הוא משנת 1998, כלומר די מיושן
- הוא לא תומך בוויסטה, או במערכות 64 ביט.
- חיבורי האודיו שלו, הם לא מיציאות סטאנדארטיות, אלא ע"י כבל מתפצל מיציאה שלהם.
- הממשק הוא pci ולא PCIe, ותוך שנה שנתיים לא יהיו יותר לוחות PCI ,אני מניח כי כרטיס המחיר כזה "ינדוד איתך" בכמה מחשבים.
- הוא עולה פי 2 או 3 ממחיר ה emu או ה m-audio

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
כרגע בדקתי באתר של lynx ואם הייתי הולך על משהו אז זה על lynxTwo , ולא one
@תומר
-הכרטיס הזה http://kellysmusicandcomputers.com/productinfo~id~968695876.htm הוא מעולה, פשוט מכיל פחות חיבוריות ממה שהמלצתי. אבל בהחלט שווה בדיקה.
-אני לא כל כך יודע לענות לך לגבי הזמנה מחו"ל. אין מכס, זה בטוח, אבל יש מע"מ + משלוח, והאחריות זה קצת סיפור.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
תגיד דג רק איך הגעת לתוצאת חיפוש הזו ?

אני מצטער שאני צריך להסיט טיפה את השירשור אבל זה פשוט חשוב . אני מודע לזה שיש לי מגבלות בידע בחיפוש , אבל את זה פשוט לא ידעתי בכלל .
כלומר איך מחפשים בצורה שמקבלים תוצאות של מחיר ? זו פעם ראשונה שראיתי את זה

שאלה נוספת , המודולים האלו שמופיעים בדף המוצר , אתה מבין מה הם עושים ? האם כדאי (אם כבר משקיעים ) לקנות אחד מהם , או שזה רק למוסיקאים שרוצים אולפן בייתי ? ואם כן איזה מהם ?
אם בכלל תוכל להרחיב טיפה על המודולים שם אני אשמח
ותודה מראש

עריכה
אחרי חיפוש באינטרנט הגעתי לכמה שמות שרציתי את חוות הדעת שלכם עליהם

1 - Esl Waveterminal 192m
2 - Edirol UA25 http://www.halilit.com/index.php?action=recshow&subcat_id=22&item_id=570
3 Echo Gina 3g http://www.halilit.com/index.php?action=recshow&subcat_id=22&item_id=563

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור