מחשב מכניס רעשים לאות הדיגיטלי?

Reckoner

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
לאחרונה קניתי dac מעולה של musical fidelity יד שנייה מדגם a 324,קניתי את ה-dac בגלל שכל המידע שלי על המחשב ב-wav/flac/ape ואני רוצה לשמוע טוב מבלי צורך ב-7999 דיסקים,לאחרונה שמעתי מכמה אנשים שזה צורה מאוד גרועה ושאפילו אם המידע הוא דיגיטלי וה-dac הוא ברמה גבוהה ובנוסף כל הקבצים הם ריפ מ-cd מקורי ללא שום שגיאות אני ישמע הרבה פחות טוב כי המחשב מכניס כל מיני רעשים קטנים שהורסים את התוצאה הסופית,אני באמת שומע בחלק מהפעמים טיפה רעש מתמשך לאורך כל השיר אבל יש מצב זה בגלל איכות ההקלטה של האלבום ולא דווקא רעש מהמחשב כי רוב האלבומים החדשים נשמעים ללא רעש רקע מתמשך בכלל.
האם dac טוב בתור ממיר ומחשב בתור טרנסופורט דיגיטלי לא יוכלו אף פעם להתחרות בנגן דיסקים איכותי וטוב קב הכנסת רעשים מהמחשב?או שאני סתם אוכל סרטים?

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
אם, לפני הקניה,

היית שומע את הסט הנוכחי שלך מול מכשיר קומפקט טוב באותו תחום מחיר, היית יודע עכשיו את התשובה...

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
מחשב יכול להיות מקור לא רע - חוץ מכרטיסים מחברת קריאייטיב שמשום מה עושים המרה גם לאות הדיגיטלי מ-44.1khz ל-48khz

הדרך הכי טובה לוודא את איכות המחשב תהיה לחבר נגן CD רגיל לכניסה אחת ב-DAC ואת המחשב לכניסה השניה, לנגן את אותה ההקלטה (דיסק משוכפל או RIP למחשב) ולהשוות.

Reckoner

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
במידה והמידע עובר דיגיטלית ל-dac ללא כל המרה בכרטיס עצמו,האם יהיו הבדלים בין חיבור קוקסיאלי ל-dac של כרטיס ob זול לבין חיבור קוקסיאלי ל-dac של כרטיס מתקדם ויקר?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
כאן זה כבר נכנס לויכוח ידוע של "האם יש הבדלים בין טרנספורטים": יש שיגידו שאין ויש שיגידו שיש הבדל.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
הבעיה שלך ידועה

יש PLUGIN שנקרא ASIO4ALL ויש נגן בשם FOOBAR2000 , אם תשתמש בPLUGIN הזה , אתה חוסך את המיקסר הפנימי של חלונות שפוגע באיכות הקול
לחילופין אתה יכול להשתמש בDAC מקצועי למחשב שמכיל את הASIO הזה בחומרה , ו/או כרטיס קול כמו זולידה שיש לו את הדבר הזה

לאייל , אני מצטער אבל אני חושב שאתה טועה , אם תקח DAC מקצועי של אפוג'י (שעולה אמנם 1000 דולר ) , אני מהמר שלא תמצא נגן CD שיהיה יותר טוב .
אבל בשביל להגיע לזה צריך מחשב שמתוכנן מההתחלה . שזה אומר מחשב עם XP וכשאתה מוריד ממנה את כול הפיצ'רים שאינם נחוצים , כרטיס קול טוב DAC ונגן FOOBAR וכמובן HD גדול ושקט יחסית . התוצאה הסופית לפי המון חברים באודיוגון היא מעל טרנספורט שעולים גם 5K-10K בדולרים

Reckoner

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
יש PLUGIN שנקרא ASIO4ALL ויש נגן בשם FOOBAR2000 , אם תשתמש בPLUGIN הזה , אתה חוסך את המיקסר הפנימי של חלונות שפוגע באיכות הקול
לחילופין אתה יכול להשתמש בDAC מקצועי למחשב שמכיל את הASIO הזה בחומרה , ו/או כרטיס קול כמו זולידה שיש לו את הדבר הזה

לאייל , אני מצטער אבל אני חושב שאתה טועה , אם תקח DAC מקצועי של אפוג'י (שעולה אמנם 1000 דולר ) , אני מהמר שלא תמצא נגן CD שיהיה יותר טוב .
אבל בשביל להגיע לזה צריך מחשב שמתוכנן מההתחלה . שזה אומר מחשב עם XP וכשאתה מוריד ממנה את כול הפיצ'רים שאינם נחוצים , כרטיס קול טוב DAC ונגן FOOBAR וכמובן HD גדול ושקט יחסית . התוצאה הסופית לפי המון חברים באודיוגון היא מעל טרנספורט שעולים גם 5K-10K בדולרים
שאני מחבר את ה-dac החיצוני למחשב מפעיל את היציאה הדיגטלית בכרטיס קול והסאונד עובר דיגיטלית ל-dac,המיקסר של חלונות לא עושה פה כלום לא ככה?

arama-audio

עוסק מסחרי
מעורבות
0
נקודות
16
סלח לי truejoker אבל לדעתי אתה מגזים .
ממיר של אפוגי מחובר למחשב ישמע יותר טוב מקומפקט High End ב 10,000$ ,מאיפא
זה בא, תחכים אותנו אולי?

...לפני כשנה וחצי , הגיע אליי בחור מגיבעתיים עם מחשב כטרנספורט וממיר של אלקטרוקומפנייט , כמבחן מול קומפקט של Sim audio שעלה כ 6,000$ . לאחר
שטען שהוא שומע יפה ומאמין שהמחשב כטרנספורט יתן פייט ל CD ברמה גבוהה.

התוצאה היתה לטובת ה CD באחוזים ניכרים ולעין שעור , כך שאני מניח שלא ניסית את מה שאתה טוען.

אמיר ארמה

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
מחשב מכניס הרבה רעש .
אם אתה עובד עם מחשב ולא סטרימר אתה מקבל אות מעוות גם אם הוא דיגיטלי .

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
מחשב מכניס הרבה רעש .

אתה מדבר שטויות.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
הסבר נמק פרט.
לי יש הסבר שניתן לי רק ע"י מישהו שעבודתו היא ב 40 שנה האחרונות להקליט אלבומים , לתכנן פלאגינים,כרטיסי קול וציוד ,מהנדס באינטל שעבד על רוב המעבדים החדשים שיצאו לשוק ועוד אי אילו ירקות .
אבל אני אשמח לקבל הסבר.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
הסבר נמק פרט.
לי יש הסבר שניתן לי רק ע"י מישהו שעבודתו היא ב 40 שנה האחרונות להקליט אלבומים , לתכנן פלאגינים,כרטיסי קול וציוד ,מהנדס באינטל שעבד על רוב המעבדים החדשים שיצאו לשוק ועוד אי אילו ירקות .
אבל אני אשמח לקבל הסבר.

ההסבר הוא פשוט,
כרטיסי הקול היום זולים וטובים מאוד. היציאות הדיגיטליות נקיות לגמרי וחלקם גם יכולים להתמודד מול ממירים של אלפי $$$.

הנחרצות שלך לא היתה במקום ובטח ובטח אם מדובר על שמועה ולא על נסיון אישי.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
שמועה?
ממש לא .
אין שום קשר בין זה לבין זה.
תתן לי הסבר מלא ומפורט כמו שלי הסבירו בכמה מאות שעות הרצאות שעברתי ואני עוד אעבור בנושא, ונדבר.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
שמועה?
ממש לא .
אין שום קשר בין זה לבין זה.
תתן לי הסבר מלא ומפורט כמו שלי הסבירו בכמה מאות שעות הרצאות שעברתי ואני עוד אעבור בנושא, ונדבר.

בוודאי שיש קשר, כל עוד שמעת את זה מאדם צד ג' ואין לך נסיון אישי אל תיעץ לאחרים, או לפחות תדאג לדווח שאתה מתבסס על מידע ממקור אחר.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אני בשוק.
אני בהלם אני המומה.

מהיום כל מי שלא בדק ש F=ma אסור לו לדווח על זה גבירותי ורבותי.
כל מי שלא בדק ש E-mc^2 אסור לו לטעון שזה עובד.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
גם לי קשה לקבל את הטענה שכרטיס קול איכותי לא יכול להוציא אות דיגיטלי נקי.
אל תשכח אורי, שגם ממיר DAC טוב בנגני CD ייעודיים עובד בצמוד למנוע חשמלי (שגורם לרעשים) אבל לא נראה שזה מהווה בעיה כל שהיא.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
...לפני כשנה וחצי , הגיע אליי בחור מגיבעתיים עם מחשב כטרנספורט וממיר של אלקטרוקומפנייט , כמבחן מול קומפקט של Sim audio שעלה כ 6,000$ . לאחר
שטען שהוא שומע יפה ומאמין שהמחשב כטרנספורט יתן פייט ל CD ברמה גבוהה.

התוצאה היתה לטובת ה CD באחוזים ניכרים ולעין שעור , כך שאני מניח שלא ניסית את מה שאתה טוען.

ומה הוכחת כאן בדיוק ?
רוצה לבדוק באמת אם מחשב יכול לשמש כטרנספורט איכותי? קח נגן CD ותשווה אותו מול ממיר DAC זהה מתוצרת אותה החברה מחובר למחשב.
כשרוצים לבדוק באמת איכות של טרנספורט יש לחבר אותו ל-DAC זהה כמו נגן ה-CD הייעודי.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
הבעיה היא לא בזה!
לא המנוע זה הרעש. כמו כן לא רק רעש זו הבעיה.
אם תסתכל שוב תראה מה כתבתי על הסיגנל עצמו.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
מחשב מכניס הרבה רעש .

זה מה שכתבת.
ולא כל כך מובן לי איך אולפני הקלטה מכובדים עובדים עם מחשבים ושם לא "מתעוות" האות? למה בכלל שאות דיגיטלי שמורכב מספרות 0 ו-1 יתעוות (במיוחד ברכיבים מודרנים)

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
בשביל זה נמר כאן.
אגב תקשיב להבדל בסאונד בין כל דיסק רגיל היום לדיסק למשל של הוויט סטרייפס השניים האחרונים שהוקלטו אנלוגית לגמריי. אין בכלל השוואה. זה לא מתקרב אליהם אפילו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור