arye.gur
חבר משקיען
- מעורבות
- 882
- נקודות
- 113
אפשר לדבר הרבה על תפיסת המציאות הסובייקטיבית וזה בוודאי נושא נכון לתחום שלנו.רק הערונת ברשותך, ללא קשר לגוף הדיון העיקרי, השפעה פסיכולוגית אינה תלויה בשאלה אם הקופסה המנגנת היא שלך או לא, די בידיעה, מכאן שהאמירה " כמובן שאין לי פה איזה ענין פסיכולוגי כי לא אני השקעתי וגו'.. " נחרצת מדי. ומדגיש, אין כאן מסקנה אישית שלי לגבי הענין גופו, יותר לכיוון הלוגיקה המדריכה את הטוענים לאוטוסוגסטיה על ניגזרותיה.
במקרה הספציפי הזה שתיארתי הייתי לגמרי אדיש ומדובר בציוד שלא הכרתי. נאמר לי שהוא יקר, הוא נראה ציוד מאוד מושקע, שמענו מוסיקה במערכת גם מהפטיפון ואיכות הצליל מצאה מאוד חן באוזניי.
האם נוצרה אצלי הטייה שהסיטה את ההתרשמות שלי כלפי מעלה? או שכן או שלא, תמיד אפשר לטעון שכן. אני מדבר על התרשמות חוויתית.
הנקודה החשובה לדעתי היא שצריך להבין, וזה לאור הניסיון שלנו בהאזנה, שאין בהכרח קשר בין מה שמודדים לבין איכות החוויה המתקבלת אצל המאזין. להבין שיש פער גדול בין המדידות האובייקטיביות (שבטח אפשר להתווכח גם על מידת האובייקטיביות שלהן) לבין ההתרשמות הסובייקטיבית שזה עולם אחר.
אני יודע היטב שתפיסת המציאות שלי היא כמעט תמיד סובייקטיבית, לא רק בתחום האודיו. הניסיון להפוך את התפיסה הסובייקטיבית בתחום האודיו לאובייקטיבית על ידי הלבשת תוצאות של מדידות של ציוד אלקטרוני על החוויה הפסיכית מגבילה לדעתי את אלה שנוקטים בגישה הטכנית ולא את אלה שמתרשמים מהאזנה על אף שהתרשמות מהאזנה לא עונה להגדרות של מדע, אבל עם זה אנחנו חיים בסופו של יום, לא עם המדידות.
אריה