בוודאי שהוא לא משוחד......מה אכפת לו ממגברים? הוא יצרן רמקולים.רק מנכ"ל Harbeth מבין ורק הוא לא משוחד...
בוודאי שהוא לא משוחד......מה אכפת לו ממגברים? הוא יצרן רמקולים.רק מנכ"ל Harbeth מבין ורק הוא לא משוחד...
חן, חן למתכון.
גיא, מה מסובך כל כך? ...... באלקטרוניקה המדידות הם חזות הכל וברמקולים סט המדידות שמקובל היום (לפחות מה שמופיע ב Stereophile ) לא מנבא על הניואנסים שברמקול כמעט מאומה.......כמובן שחריפות/עמימות קיצונית וכו' המדידות ישקפו.....במידה מסויימת.
YG וטידל (רמקולים ) דעותיהם כדעותי........HEGEL (מגברים ) כבר הבעתי את דעתי.
גיא, לתכנן מגברים - בצעתי זאת במידה מסויימת ובקטנה מאוד בטכניון ,אין לי באמת ניסיון בזה. ....לבדוק מגברים עם הציוד המשובח בעולם (Audio Precision) ....זה היה המקצוע שלי!!! ואני כנראה יודע לעשות זאת לא משמעותית פחות טוב מרוב המהנדסים של כל אחת מחברות המגברים שמרגשות אותך.....ואולי אפילו טוב יותר מחלק מאותם מהנדסים.
Peter Lyngdorf: "...We would do "exactly perfect". But every time we did "exactly perfect", it didn't sound exactly perfect"
"We are doing things perfectly, but it doesn't sound perfect. It doesn't sound musical. It didn't make us relax"
ראה החל מדקה 4:40
כפרה עליך רוברט, קצת צניעות לא תזיק לך.
כן, אבל אתה מחציא כאן דברים מהקשרם. הוא אמר את זה לגבי תכנון של RC בהקשר לגרסה ראשונית שלהם ל ROOM PERFECT. הוא לא דיבר על מגברים, מלבד הערה בהתחלה לגבי מגברים יפאנים שתוכננו על סמך עומס התנגדותי ולא עומס שהוא באמת רמקול (גם זה תמוהה, כי אין כל בעיה למדל רמקול עם רשת LRC וגם BACK EMF שהדריבר מחזיר בתנועתו הנגדית בזמן הרפיה).
הוא לא אמר שם שמדידות אינן מספקות עבר תכנון מגברים. בתכנון מגבר אין בעיה גם לבסס את התכנון על אות מוסיקה. לוקחים כמה שירים מסגנונות שונים. מנתחים אותם ספקטראלית לפני, מזינים למגבר, ומנתחים את המוצא באופן דומה, ומשווים בין התוצאות. מכיילים את המגבר עד לקבלת תוצאה הכי נאמנה למקור בכל הסגנונות. כך אף אחד לא יוכל לתעון שהמגבר תוכנן על סמך מדידות סינתטיות בלבד.
למעשה כל התהליך הנ"ל נעשה באופן אוטומטי בזמן אמת בכל מגבר CLASS D מודרני. שם מוצא המגבר מושווה לאות המוסיקה במבוא, והמיתוג (אפנון) נעשה בהתאם עם תדר מיתוג משתנה אוטומטית. זה השיטה המקובלת במגברים של HYPEX ו ICEPOWER שהמון חברות משתמשות במודולים שלהם, כמו PS AUDIO ו NAD.
כפי שאמרתי, לא יצא לי לאמת את זה באופן מוחלט, אבל אני יכול להעיד שהמגבר שלי שעל פי פורום ASR נמדד מעולה, נשמע לי טוב מאד. אבל לא יצא לי להשוות אותו מעבר להגברה המובנית בדנון X6400H, וממנה הוא נשמע טוב יותר.שוב. האם אתה יכול לחזות כיצד מגבר ישמע על פי מדידות?
סליחה אבל אני באמת חושב שהשרשור מיותר וכותב הפוסט בא מתוך בוז ולעג לקהילה האודיופילית, ואת זה אפשר להבין גם מתגובות לשרשורים אחרים, בהם הוא טוען שאנשים הוזים הבדלים בין כבלי חשמל, שירותי סטרימינג וכו'...
זה פוסט שהמנהלים צריכים לנעול עם פתיחתו. אני הייתי גם מעיף את המשתמש.
אין מה להתרגש. יש כאלה בכל פורום. זכותם לכתוב את דעתם בדיוק כמוך. באפשרותך להגיב/לא להגיב, להתעלם, לחסום. מה שעולה על רוחך.
תודה, תודה, אבל עזוב אחלה בנאדם.....נראה לי שאנחנו שייכים לאותו זרם אודיופילי שבסכנת הכחדה - "מסדר הפלאנריים"ואם תשיב לב, רוב התגובות הן מרוברט שלא שונה ממנו בהרבה, אבל במציאות הוא אחלה בנאדם. וזה מה שחשוב.
ואם תשיב לב, רוב התגובות הן מרוברט שלא שונה ממנו בהרבה, אבל במציאות הוא אחלה בנאדם. וזה מה שחשוב.
אהרון, 6 דפים - לא ממש מדוייק...... שם לב שנושא המפרום וחשיבותו לקיבת האודיופיל (בין אם הוא שייך לזרם הטכנוקרטי או החוויתי ) תפס לא מעט שטח איחסון בשרתי dtown בשרשור הנוכחי.זה שהפוסט הזה הגיע תוך יום ל6 דפי תגובות