מדוע מוצרי HIGH END AUDIO נמדדים מאד גרוע?

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
לדעתי מיצינו את הדיון..... מציע לכולנו לשמוע מעט מוסיקה לניקוי הראש. (ורד)

אני מאוד אוהב מוסיקת אמביינט, לדעתי לא ג'אנר מוכר לאודיופילים.....יותר מוסיקה של קלאברים שאחרי לילה של טראנסים (וקצת אקסטזי ;)) "מצננים את עצמם" מדופק של 180 BPM לדופק נורמאלי.

כל זה קורה לפנות בוקר, לפני שחוזרים הביתה לשינה של איזה 15 שעות ברציפות.
.

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
חן, חן למתכון.

גיא, מה מסובך כל כך? ...... באלקטרוניקה המדידות הם חזות הכל וברמקולים סט המדידות שמקובל היום (לפחות מה שמופיע ב Stereophile ) לא מנבא על הניואנסים שברמקול כמעט מאומה.......כמובן שחריפות/עמימות קיצונית וכו' המדידות ישקפו.....במידה מסויימת.

הנה באים ואומרים לך בעלי חברות ומתכננים של מוצרים מאוד מכובדים כמו הגל, YG וטידל שמדידות אינן חזות הכל, ואלה אנשים שלהבדיל ממך או ממני מרוויחים איזה יורו או שתיים מהעסק הזה, גם במאה ה21, כלומר הם מבינים על מה הם מדברים.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
YG וטידל (רמקולים ) דעותיהם כדעותי........HEGEL (מגברים ) כבר הבעתי את דעתי.

גיא, לתכנן מגברים - בצעתי זאת במידה מסויימת ובקטנה מאוד בטכניון ,אין לי באמת ניסיון בזה. ....

לבדוק מגברים
עם הציוד המשובח בעולם (Audio Precision) ....זה היה המקצוע שלי!!! ואני כנראה יודע לעשות זאת לא משמעותית פחות טוב מרוב המהנדסים של כל אחת מחברות המגברים שמרגשות אותך.....ואולי אפילו טוב יותר מחלק מאותם מהנדסים.

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
YG וטידל (רמקולים ) דעותיהם כדעותי........HEGEL (מגברים ) כבר הבעתי את דעתי.

גיא, לתכנן מגברים - בצעתי זאת במידה מסויימת ובקטנה מאוד בטכניון ,אין לי באמת ניסיון בזה. ....לבדוק מגברים עם הציוד המשובח בעולם (Audio Precision) ....זה היה המקצוע שלי!!! ואני כנראה יודע לעשות זאת לא משמעותית פחות טוב מרוב המהנדסים של כל אחת מחברות המגברים שמרגשות אותך.....ואולי אפילו טוב יותר מחלק מאותם מהנדסים.

כפרה עליך רוברט, קצת צניעות לא תזיק לך.

EB1000

מושעה
מעורבות
55
נקודות
28
Peter Lyngdorf: "...We would do "exactly perfect". But every time we did "exactly perfect", it didn't sound exactly perfect"

"We are doing things perfectly, but it doesn't sound perfect. It doesn't sound musical. It didn't make us relax"

ראה החל מדקה 4:40

כן, אבל אתה מחציא כאן דברים מהקשרם. הוא אמר את זה לגבי תכנון של RC בהקשר לגרסה ראשונית שלהם ל ROOM PERFECT. הוא לא דיבר על מגברים, מלבד הערה בהתחלה לגבי מגברים יפאנים שתוכננו על סמך עומס התנגדותי ולא עומס שהוא באמת רמקול (גם זה תמוהה, כי אין כל בעיה למדל רמקול עם רשת LRC וגם BACK EMF שהדריבר מחזיר בתנועתו הנגדית בזמן הרפיה).

הוא לא אמר שם שמדידות אינן מספקות עבר תכנון מגברים. בתכנון מגבר אין בעיה גם לבסס את התכנון על אות מוסיקה. לוקחים כמה שירים מסגנונות שונים. מנתחים אותם ספקטראלית לפני, מזינים למגבר, ומנתחים את המוצא באופן דומה, ומשווים בין התוצאות. מכיילים את המגבר עד לקבלת תוצאה הכי נאמנה למקור בכל הסגנונות. כך אף אחד לא יוכל לתעון שהמגבר תוכנן על סמך מדידות סינתטיות בלבד.

למעשה כל התהליך הנ"ל נעשה באופן אוטומטי בזמן אמת בכל מגבר CLASS D מודרני. שם מוצא המגבר מושווה לאות המוסיקה במבוא, והמיתוג (אפנון) נעשה בהתאם עם תדר מיתוג משתנה אוטומטית. זה השיטה המקובלת במגברים של HYPEX ו ICEPOWER שהמון חברות משתמשות במודולים שלהם, כמו PS AUDIO ו NAD.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
כפרה עליך רוברט, קצת צניעות לא תזיק לך.

צ'מע, כשאתה מצטט בכזה פאטוס את המומחים של HEGEL גם אני נדרש בתגובה להתהדר בנוצות שלי עצמי;)

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
ולסיום הערב (לילה) אני חושב שיש לציין לשבח את המשתתפים כאן שאף אחד לא דרדר את השרשור לפסים אישיים - כנראה לא נגיע להסכם על התוכן אבל נראה לי שהשתפרנו לא מעט מבחינת הסגנון - לא מובן מאליו:לב:(ורד)

לילה טוב לכולם.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
כן, אבל אתה מחציא כאן דברים מהקשרם. הוא אמר את זה לגבי תכנון של RC בהקשר לגרסה ראשונית שלהם ל ROOM PERFECT. הוא לא דיבר על מגברים, מלבד הערה בהתחלה לגבי מגברים יפאנים שתוכננו על סמך עומס התנגדותי ולא עומס שהוא באמת רמקול (גם זה תמוהה, כי אין כל בעיה למדל רמקול עם רשת LRC וגם BACK EMF שהדריבר מחזיר בתנועתו הנגדית בזמן הרפיה).

הוא לא אמר שם שמדידות אינן מספקות עבר תכנון מגברים. בתכנון מגבר אין בעיה גם לבסס את התכנון על אות מוסיקה. לוקחים כמה שירים מסגנונות שונים. מנתחים אותם ספקטראלית לפני, מזינים למגבר, ומנתחים את המוצא באופן דומה, ומשווים בין התוצאות. מכיילים את המגבר עד לקבלת תוצאה הכי נאמנה למקור בכל הסגנונות. כך אף אחד לא יוכל לתעון שהמגבר תוכנן על סמך מדידות סינתטיות בלבד.

למעשה כל התהליך הנ"ל נעשה באופן אוטומטי בזמן אמת בכל מגבר CLASS D מודרני. שם מוצא המגבר מושווה לאות המוסיקה במבוא, והמיתוג (אפנון) נעשה בהתאם עם תדר מיתוג משתנה אוטומטית. זה השיטה המקובלת במגברים של HYPEX ו ICEPOWER שהמון חברות משתמשות במודולים שלהם, כמו PS AUDIO ו NAD.

שוב. האם אתה יכול לחזות כיצד מגבר ישמע על פי מדידות?

EB1000

מושעה
מעורבות
55
נקודות
28
שוב. האם אתה יכול לחזות כיצד מגבר ישמע על פי מדידות?
כפי שאמרתי, לא יצא לי לאמת את זה באופן מוחלט, אבל אני יכול להעיד שהמגבר שלי שעל פי פורום ASR נמדד מעולה, נשמע לי טוב מאד. אבל לא יצא לי להשוות אותו מעבר להגברה המובנית בדנון X6400H, וממנה הוא נשמע טוב יותר.

אם לקחת את המידע הזמין בפורום ASR, אז מנהל הפורום אמיר, שגם מבצע את המדידות, מעיד שהוא ברוב המקרים שומע הבדלים קורלטיביים לתוצאות המדידה, אבל עד גבול מסויים, שלתענתו הוא גבול יכולת האבחנה של האוזן האנושית. ז"א מגבר עם THD של 3% נשמע טוב יותר ממגבר עם THD של 10%, אבל מגבר של THD של 0.01% לא נשמע יותר טוב ממגבר עם THD של 1%, אך גם לא נשמע פחות טוב. זה מסביר מדוע יש מוצרי אודיו יוקרתיים שנמדדים גרוע, אך נשמעים טוב מאד.

אגב אם משהו רציני ובקיא בבדיקות השוואתיות, אני מוכן להשאיל את ה NC400 שלו שהוא מגבר DIY שהרכבתי של HYPEX כדי שהוא ישווה אותו על פי האוזן לכל מגבר הי אנד הכי מתקדם שיש, בתנאי שהוא בעל אותו הספק מוצא. יש לי הרגשה שבמקרה הגרוע, לא יהיו הבדלים, או שה NC400 ישמע טוב יותר.

לפי פורום ASR משהו השווה את ה NC400 למגבר בוטיק של חברה בשם Electrocompaniet שעולה פי 10 ממנו, ואמר שה NC400 נשמע בדיוק אותו דבר ואף יותר טוב.

ronengolanpt

אוהב את התחום
מעורבות
341
נקודות
63
חברים , אם כל צד בטוח בצדקתו , אין כמו התערבות טובה , כדי להכריע מי צודק ..

אהרון66554

אוהב את התחום
מעורבות
90
נקודות
28
סליחה אבל אני באמת חושב שהשרשור מיותר וכותב הפוסט בא מתוך בוז ולעג לקהילה האודיופילית, ואת זה אפשר להבין גם מתגובות לשרשורים אחרים, בהם הוא טוען שאנשים הוזים הבדלים בין כבלי חשמל, שירותי סטרימינג וכו'...
זה פוסט שהמנהלים צריכים לנעול עם פתיחתו. אני הייתי גם מעיף את המשתמש.

hornless

חבר משקיען
מעורבות
378
נקודות
83
סליחה אבל אני באמת חושב שהשרשור מיותר וכותב הפוסט בא מתוך בוז ולעג לקהילה האודיופילית, ואת זה אפשר להבין גם מתגובות לשרשורים אחרים, בהם הוא טוען שאנשים הוזים הבדלים בין כבלי חשמל, שירותי סטרימינג וכו'...
זה פוסט שהמנהלים צריכים לנעול עם פתיחתו. אני הייתי גם מעיף את המשתמש.

אין מה להתרגש. יש כאלה בכל פורום. זכותם לכתוב את דעתם בדיוק כמוך. באפשרותך להגיב/לא להגיב, להתעלם, לחסום. מה שעולה על רוחך.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
@EB1000 :
״לפי פורום ASR משהו השווה את ה NC400 למגבר בוטיק של חברה בשם Electrocompaniet שעולה פי 10 ממנו, ואמר שה NC400 נשמע בדיוק אותו דבר ואף יותר טוב.״

דוגמה מצויינת לטיעון מנצח...

בטוח מאז שקראו את הפוסט הזה המנהלים של אלקטרוקומפאנייט לא ישנים בלילה...

אריה

נערך לאחרונה ב:

אהרון66554

אוהב את התחום
מעורבות
90
נקודות
28
אין מה להתרגש. יש כאלה בכל פורום. זכותם לכתוב את דעתם בדיוק כמוך. באפשרותך להגיב/לא להגיב, להתעלם, לחסום. מה שעולה על רוחך.

יש ויש, לא כל אחד מגיע מאותה נקודה.
הכותב מגיע עם לעג לתחום וכולם פה מבחינתו הוזים.
זה שהפוסט הזה הגיע תוך יום ל6 דפי תגובות אומר שהבחור עשה את שלו.
אם היה מגיע ללא הלעג לאנשים כאן זה בסדר, אבל זה לא המקרה.

hornless

חבר משקיען
מעורבות
378
נקודות
83
ואם תשיב לב, רוב התגובות הן מרוברט שלא שונה ממנו בהרבה, אבל במציאות הוא אחלה בנאדם. וזה מה שחשוב.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
ואם תשיב לב, רוב התגובות הן מרוברט שלא שונה ממנו בהרבה, אבל במציאות הוא אחלה בנאדם. וזה מה שחשוב.
תודה, תודה, אבל עזוב אחלה בנאדם.....נראה לי שאנחנו שייכים לאותו זרם אודיופילי שבסכנת הכחדה - "מסדר הפלאנריים" ;)

נערך לאחרונה ב:

אהרון66554

אוהב את התחום
מעורבות
90
נקודות
28

אכן רוברט הוא דוגמא טובה לאדם שמחזיק בדעה, אבל מכבד את האחר ודעתו, מה שלא קורה אצל פותח השרשור.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
זה שהפוסט הזה הגיע תוך יום ל6 דפי תגובות
אהרון, 6 דפים - לא ממש מדוייק...... שם לב שנושא המפרום וחשיבותו לקיבת האודיופיל (בין אם הוא שייך לזרם הטכנוקרטי או החוויתי ) תפס לא מעט שטח איחסון בשרתי dtown בשרשור הנוכחי.

קונצנזוס כזה (לגבי המפרום כמובן) לדעתי נמר לא חווה כאן באתר מעולם.;)

נערך לאחרונה ב:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
הינה סיפור.
אני לא מזכיר את שמו של של חבר הפורום בו מדובר מפני שבמפגשים בארבע עיניים אני לא יודע אם הוא רוצה או לא רוצה ש״אקשקש״ עליו, הוא כמובן יכול להוסיף פה אם בא לו.

לפני כמה שבועות קניתי וגם סיפרתי פה סטרימר יד 2 מאחד מחברי הפורום. מדובר Pioneer N 50A, שילמתי עליו 2,000 שח, בואו נניח שהוא שווה כפול מזה.
כשהגעתי לחבר הפיוניר היה מחובר למערכת, מערכת יקרה עם צליל משובח תענוג אמיתי. החבר שאל מה אני רוצה לשמוע וביקשתי את הקטע Duke’s Place בביצוע של ארמסטרונג ואלינגטון. ביצוע שאני אוהב בין השאר כי הם מבצעים אותו בצורה מאוד שמחה ועליזה.
שמענו את הקטע בפיוניר, היה מצויין, שמענו עוד קטעים וכמה תקליטים על הדרך, וכך החלטתי לקנות את הפיוניר כי היה לי ברור שב 2,000 שח אין לי מה לחפש טוב יותר.
לפני שהחבר ניתק את הפיוניר, הוא הציע לשמוע את הקטע בסטרימר החדש שלו שעולה עשרות אלפי שח.
בשניות הראשונות הוא אמר לי - זה נשמע אותו הדבר. לי לא. הפניתי תשומת ליבו לכך שכל העליצות והעליזות של הקטע באה לביטוי הרבה יותר טוב במכשיר היקר בהשוואה לפיוניר.
במילים אחרות, הסטרימר היקר העביר את המסר המוסיקלי הרבה הרבה יותר טוב מהפיוניר.
כמובן שאין לי פה איזה עניין פסיכולוגי כי לא אני השקעתי את הכסף בסטרימר היקר. גם אין פה עניין של השפעה חיצונית של חדר או אקוסטיקה כי הדבר היחיד שהוחלף זה המקור.
העברת המסר המוסיקלי באמצעות המערכת הוא לא מדיד. זו התרשמות של המאזין. כל אודיופיל נתקל בטח פעם אחת בחייו לפחות במערכת שבאופן מדיד נותנת הכל - נמוכים, ביניים, גבוהים, במה פנטסטית, רק מה לא נותנת? מוסיקה. הכל נמצא אבל מוסיקה אין.

נאחל הרבה בריאות ואושר למודדים ואנחנו נישאר אודיופילים.

אריה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור