exupgh12
חבר משקיען
- הודעות
- 5,105
- מעורבות
- 3,114
- נקודות
- 113
אתה זורק אותם כשנוח (בחירת רמקולים) ונצמד למדידות המקרה אחר (מגבר)... השארת אותי מבולבל, טוב, לא באמת.מסייה גיא, תסתכל בבקשה על 2 פוסטים מעל (#68) , תראה איך שאני זורק את המדידות לכל הרוחות כאשר המציאות מחייבת זאת.
בכל מקרה הנה לך מתכון לקרוקמבוש.... אני ממתין לתוצאה שלך (אחרי הכל רק לעקוב אחר המתכון)
בהצלחה!
המצרכים :
לפחזניות:
- 125 מ"ל חלב
- 125 מ"ל מים
- 100 גרם חמאה
- כפית סוכר
- קורט מלח
- 140 גרם קמח
- 4 ביצים
- חצי ליטר חלב
- מקל וניל, חצוי
- 5 חלמונים
- 100 גרם סוכר
- כף קורנפלור
- מיץ וקליפה מגוררת מתפוז אחד
- 200 גרם סוכר
- 8 כפות מים
- 4 כפות חומץ 5%
- 70 גרם שומשום לבן קלוי
אופן ההכנה:
1הפחזניות: מחממים בסיר חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח עד לרתיחה. מורידים מהאש, מוסיפים קמח ומערבבים היטב.
2מחזירים את הסיר לאש ל-3-4 דקות, כדי לייבש את הבצק. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר, מתחילים לערבב עם וו גיטרה ותוך כדי מוסיפים בהדרגה ביצים.
3מחממים תנור ל-170 מעלות.
4מעבירים את הבצק לשקית זילוף ומזלפים פחזניות בקוטר 2 ס"מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 20-23 דקות בלי לפתוח את דלת התנור.
5קרם פטיסייר תפוז: מחממים בסיר חלב יחד עם מקל וניל. בקערה טורפים יחד את החלמונים, הסוכר והקורנפלור.
6מוסיפים לקערה מעט מהחלב החם שבסיר ומערבבים, כדי להשוות טמפרטורות. לאחר מכן מעבירים את כל התערובת שבקערה לסיר עם החלב. מערבבים בלי הפסקה עד שמתחילות להיווצר בועות, ומורידים מהאש.
7מוסיפים מיץ מתפוז אחד ומעבירים את הקרם במסננת. מוסיפים את קליפת התפוז המגוררת, מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
8הנוגטין: מבשלים בסיר את הסוכר, המים והחומץ עד שהסוכר נמס ומתקבל צבע של קרמל. מוסיפים את שני סוגי השומשום ומערבבים. אחרי 2-3 דקות משטחים את התערובת על דף סיליקון ויוצרים את הצורה הרצויה. מניחים לקירור וייבוש.
9הקרמל: מחממים סוכר במחבת בעדינות עד שנוצר קרמל.
10הרכבת המנה: טובלים את הפחזניות בקרמל כך שנוצרת שכבה יפה.
11מעבירים את קרם הפטיסייר לשקית זילוף וממלאים את הפחזניות בקרם מהצד.
12מניחים את הנוגטין על צלחת הגשה ומתחילים לסדר עליו את הפחזניות בערימה. משתמשים בקרמל כדבק. כשמערום הפחזניות מוכן מזלפים בעזרת מזלג שערות קרמל דקיקות מסביב לו.
נערך לאחרונה ב: