מבקר המיתוסים מכה שנית

• פותח הנושא kyroz
  • פורסם בתאריך

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אני לא אכנס לנושא מה משפיע יותר, מגבר, כבלים, מקור או אולי הרמקול..
מה שלמדתי ברבות הימים, שאצל אודיופילים, המערכת הנוכחית תמיד נשמעת נפלא, ורכיב ההכחשה העצמית הוא המשפיע העיקרי על אייכות המערכת.

bu13

אוהב את התחום
מעורבות
38
נקודות
28
מה שלמדתי ברבות הימים, שאצל אודיופילים, המערכת הנוכחית תמיד נשמעת נפלא, ורכיב ההכחשה העצמית הוא המשפיע העיקרי על אייכות המערכת.

והשדרוג תמיד מוסיף עוד...:משתומם:

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
יכול להיות שיש אצלך סאונד שמספק אותך ועוד כמה -על זה אין לי עוררין
אבל לא ניתן להצהיר שמגבר של 1500$ טוב יותר ממגברים ברמת מחירים של 25.000$
הרי לא אשאל אותך אילו מגברים הם היו? כי בטוח לא תציין אותם כדי לא "לפגוע" חלילה ביבואנים אחרים.
וזה מה שיעשה את הדיון לעקר מתוכן.

אבל לא משנה מה אני חושב אלא מה אתה שומע. הרי כל אחד חי לפי הסטנדרטים שלו.
ודאי שניתן להצהיר ומשתי סיבות עיקריות, הראשונה שאין מדובר במשהו מופרך על פניו, השניה, שכמובן נסמכת על הראשונה, היא שהוא מדבר על נסיונו והאופן היחיד שבו האמירה שלך תהא תקפה הוא שהוא פשוט שקרן או לא יודע לשמוע. ומכיוון שאני מעריך שאינך מייחס לו אף אחת משתי האפשרויות האלו אז ההצהרה שלו תקפה, אפילו באבוה.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
ודאי שניתן להצהיר ומשתי סיבות עיקריות, הראשונה שאין מדובר במשהו מופרך על פניו, השניה, שכמובן נסמכת על הראשונה, היא שהוא מדבר על נסיונו והאופן היחיד שבו האמירה שלך תהא תקפה הוא שהוא פשוט שקרן או לא יודע לשמוע. ומכיוון שאני מעריך שאינך מייחס לו אף אחת משתי האפשרויות האלו אז ההצהרה שלו תקפה, אפילו באבוה.
ניתן גם להצהיר שמזדה טובה ממרצדס, וקוטג 5% טעים מגבינת שמנת, ויין ב 30 ש״ח ערב לחיך מיין שעולה 3000 ש״ח.
הכל אפשר להצהיר, תשאל את הפוליטיקאים.
ד״א, כדי להצהיר כאילו הצהרות לא חייבים להיות בהכרח שקרנים.....

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
מאזדה יותר טובה ממרצדס. שתיהן יביאו אותך ליעד והמאזדה תשאיר לך כסף לקנות מערכת סטיראו משובחת בהפרש.
ברור שמגבר ב25k ,אם מהונדס טוב ולא פיקציה, ישמע טוב יותר ממגבר ב2.5k. השאלה האם השיפור אצל מיכאל שווה פאקינג 22k דולארים.... כנראה שלא...
ההשוואה היא לא אבסלוטית, אלה יחסית לתוספת במחיר.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
מאזדה יותר טובה ממרצדס. שתיהן יביאו אותך ליעד והמאזדה תשאיר לך כסף לקנות מערכת סטיראו משובחת בהפרש.
ברור שמגבר ב25k ,אם מהונדס טוב ולא פיקציה, ישמע טוב יותר ממגבר ב2.5k. השאלה האם השיפור אצל מיכאל שווה פאקינג 22k דולארים.... כנראה שלא...

אבל זו לא השאלה....!

ההשוואה היא קודם כל אבסולטית, ורק אחר כך יחסית.

אם מישהו היה כותב כאן שברור לו שמגבר אחר שעולה 25,000 ישמע יותר טוב, אבל זה לא שווה לו את הכסף, כמעט ואין לנו ויכוח.
אבל זו בכלל לא השאלה שעלתה כאן על ידי עופר ואולי גם אריה ורוזי. השאלה היא האם מגבר כלשהו שעולה למשל 25,000$ יביא מערכת כלשהי (או את של מיכאל למשל) לביצועים יותר טובים ממגבר שעולה 2500$ ?

וכאן התשובה שלי היא, שכמעט בהכרח כן. אלא אם מדובר במצב תאורטי של מגבר באמת מעאפן ובהכרח לא מוכר, או במערכת שכל חלקיה שווים שני שקל.
ברור לנו שזה לא המצב אצל מיכאל.

האם ההבדל שווה את המחיר? שאלה אחרת לגמרי. לאחד כן לשני לא (ומן הסתם זו הסיבה שרבים לא רוכשים במחירים כאלה). האם יש הבדל והיקר נשמע יותר טוב ויותר "נכון"? בוודאי שכן.

אגב, זה לא משנה את העובדה שלפעמים ציוד זול משמעותית נשמע יותר טוב או יותר נכון לאוזניו של מישהו. אבל לדעתי לא בהפרשים של 2500$ מול 25,000$.

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
צחוקים איתך.
למה אתה מזכיר את מיכאל בהקשר של ההודעה שלי?
מרוב שאתה עסוק בלבדר, אתה לא מרוכז בכתוב.

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28

ואולי יש כאלו שסתם מרוצים גם אם לא משכנו את הבית עבור המערכת?

לא על זה השרשור גם ככה, מדובר על אותו 'כתב אודיו' שמבייש את התחום בכל פעם מחדש

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
בוא ניתן לקוראים להחליט מי מרוכז ומי לא.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
בהנחה כמובן שהמגבר היקר שווה את מחירו
רק שההנחה הקטנה הזו מפילה את התיאורייה המגוחכת שלך על האף.

גם בחו"ל אין יחס פשוט בין עלות ל"איכות", ולא נדירים המצבים שבהם מכשיר מסויים נשמע "טוב" יותר לאדם מסויים (וממילא אין כאן משהו מוחלט) מאשר מכשיר שעולה פי 3.

וכשמגיעים לארץ, נכנסים ענייני הובלה (באויר, בים), פערי רווחים ליבואנים ולסוחרים, ואלה, בשיעור של הרבה עשרות אחוזים, מה שעשוי לעוות את יחסי המחירים בין מוצרים שונים מארצות שונות בשיעור חסר שחר.

רכיבים כדאי לבחור לפי טעם במסגרת תקציב, לא לפי שיקולים "לוגיים" -- ועוד לוגיקה עקומה ביותר -- לפי יחסי עלויות.

עמיר

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
עמיר,

יפה שאתה מצטט משפט אחד קצר שלי ובאמצעותו טוען שהלוגיקה שלי לא נכונה.

אם זה גורם לך הנאה אז קבל: הלוגיקה שלי לא נכונה.

אריה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
עמיר,

יפה שאתה מצטט משפט אחד קצר שלי ובאמצעותו טוען שהלוגיקה שלי לא נכונה.

אם זה גורם לך הנאה אז קבל: הלוגיקה שלי לא נכונה.

אריה
גם כאן הלוגיקה שלך לא נכונה!

מאיפה לקחת את זה שמהמשפט המצוטט הבודד הסקתי שהלוגיקה לך לא נכונה?! :(

קראתי גם את הסיפורים על "גבולות הרמקול" ו"גבולות המגבר" וכו', ולא נכנסתי לזה, אלא רק אמרתי שאפילו הנחת היסוד הבסיסית האחת הזו כבר מפילה את העניין, שלא לדבר על שאר הכשלים הלוגיים והמחשבתיים.

עמיר

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
עמיר,
שוב אני נפעם למקרא הלוגיקה שלך.

אני מבין שגם לדעתך אין הבדל נשמע בין מגבר של 2000 דולר למגבר של 25000 דולר?

אריה

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
דיסלקסיה או חוסר הבנה בסיסית?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מה שמיכאל מנסה להגיד הוא שהוא מקבל את הדלתא הזו שבהחלפת מגבר בהחלפה של דברים אחרים זולים יותר/יקרים יותר או כאלה שבכלל קשורים לאקוסטיקה.
לי זה נשמע הגיוני. גם אצלי זה מתרחש.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
עמיר,

אני מבין שגם לדעתך אין הבדל נשמע בין מגבר של 2000 דולר למגבר של 25000 דולר?

אריה

לדעתי יכול להיות הבדל ניכר בין מגבר אחד של $2,000 למגבר אחר של $2,000, מה הקשר למחיר דווקא?

אולי בהפרש מחיר של פי 10 אפשר להניח שהיקר יישמע טוב יותר, אבל לאו דווקא האם המכפלה היא של פי 2 או פי 3, ולעשות סלקצייה בעיקר על סמך המחיר נשמע לי כיוון עקום במקצת...

לי נראה שמה שהכי משפיע על אופי הצליל זה הרמקול, ולכן כדאי לבחור רמקול שנותן את האופי שרוצים, ואז לבחור מגבר שיתאים לו, שזה לא לפי המחיר אלא לפי אופי הרמקול והרגישות שלו והווליומים שרוצים להגיע אליהם וסוג המוסיקה ששומעים וכו' -- המחיר נקבע בהתאם.

למשל, לחלק מהרמקולים/מוסיקה/רגישות וכו' נדרשים מגברים עתירי סטרואידים שבהכרח עולים הון תועפות, ולחלק מספיקים מגברי single ended מנורות במחירים שונים לגמרי (ולא שאין כאלה יקרים, אבל כן יש גם לא יקרים).

אז כל העניין של יחסי עלויות, ועוד מעוותים ע"י הבדלי תימחור, שלא לדבר על חלק יד שנייה וחלק לא, בתלות בגיל המוצרים, בכלל עקום מהמסד עד הטפחות כולל האמצע.

אבל הכי טוב בכלל לקנות מערכת מחברה עראקית ידועה ושם יחליטו עבורך מה טוב בשבילך ונגמר עניין.
בשביל זה אפילו לוגיקה לא צריך, עדיף סתם לוותר על ההיגיון.

די, נמאס מהוויכוחים חסרי-הטעם האלה.

עמיר

Tamir Ivan

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
206
נקודות
43
רגע, לא הבנתי.
איזה מכפלה אני צריך?
לקנות המגבר ב- 2000$ או ב- 20,000$?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
רגע, לא הבנתי.
איזה מכפלה אני צריך?
לקנות המגבר ב- 2000$ או ב- 20,000$?
מגבר -- לאו דווקא אחד מאלה! -- שבשילוב עם הרמקול שלך "עושה לך את זה", ושאתה יכול להרשות לעצמך לקנות אותו, אם מיידית ואם בלחכות ולחסוך.

אם זה ב-$2K לא "עושה לך את זה", אל תיקח אותו, ואם כן אז כן.

וכנ"ל בדיוק גם עם זה של ה-$20K -- או שייתכן שתחשוק דווקא באחד אחר -- ב-$5K או ב-$30K -- אבל חפש אותו לפי האוזן והלב, לא לפי שיקולים אפריוריים של חלוקות תקציב!!

עכשיו כבר כן הבנת? :) :)
עמיר

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
ברוך שובך, עמיר.(ורד)
תמשיך לכתוב...

ארז

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור