אז אם אתה מסכים שאיכות הולכת עם מחיר (וכמובן שלא כל מה שיקר הוא גם טוב ) אז ככה:
מה שהמגבר לא מסוגל לתת לא תוכל לשמוע ברמקולים. באופן ציורי הייתי אומר שאפשר לדמיין נקודת איזון דמיונית שבה גבולות הרמקול זהים לגבולות המגבר. אם גבולות הרמקול רחבים מגבולות המגבר - לא רק שאתה לא מקבל ערך מעשי למחיר הגבוה, מה שהרמקול עושה זה להדגיש את הבעייתיות של המגבר יחסית לרמקול ואז ההאזנה הופכת למאוד לא נעימה. ובסרט הזה הייתי הרבה פעמים. אם אתה הופך את הסדר וגבולות המגבר רחבים יותר מגבולות הרמקול - אומנם גם אז לא תשמע יותר ממה שהרמקול מסוגל לו אבל לא תיווצר אותה הפרעה שנוצרת כאשר הרמקול טוב מידי למגבר.
וכמו שרבים אומרים ולדעתי בצדק, הכי נכון זה לחלק את התקציב באופן שווה - אבל אם יש בעיה תקציבית, עדיף לחסוך ברמקול מהסיבה שתיארתי.
לדעתי, אם רמקול שאיכותו (איכותו) 27,000$ נשמע טוב עם מגבר שאיכותו 5,000$ ואני מרגיש פה לארג' במרווח שאני נותן למגבר הדמיוני, אז אחת מהשתיים:
או שהמגבר מנגן ברמה של 27,000$ (על פי "חוק השוויון בהשקעה...") או שהרמקולים מסיבה כזו או אחרת מנגהים ברמה של
5,000$. ושכל אחד יאמין למה שבא לו.
אריה,
אני מבין את ההגיון שלך ומאיזה מקום זה מגיע, אבל לדעתי, אתה מייחס חשיבות מאוד גדולה למחירים כמדד לאיכות.
כלומר כן יכולות להיות תוצאות מדהימות, כאשר יש דיספרופורציות מבחינת החלוקה בין מחיר הרמקול למגבר.
אני טוען שבמקרים כאלו, הרמקול היקר יתן לך דברים שהרמקול הזול (יחסית) עם המגבר היקר לא ייתנו (כלומר במצב ההפוך).
הרעיון כאן הוא לא שמגבר ב 2500$ הוא הכי טוב או לא, אלא בהנתן תקציב איך לחלק אותו בין הרכיבים.
בסופו של דבר, אתה מקבל את מה שהרמקול שלך יכול לתת, אבל נכון שאתה שומע את צוואר הבקבוק.
לכן, צריך גם Source טוב והגברה טובה, חשמל טוב, כבילה טובה ואפילו סטנד.
אממה, לא מזמן יצא לי לשמוע רמקולים של 20,000 דולר לערך (Piega דגם גבוה) עם המגבר שלי (1,500$) Exposure 2010s.
הרמקול הזה היה מחובר לפני כן ל ASR Emitter 1 - שמענו איזה שעתיים, אח"כ חיברנו את המגבר שלי.
התוצאה עם המגבר שלי, היתה סה"כ טובה, אפילו פנטסטית, אבל רחוקה שנות אור מהתוצאה שנתן ה ASR.
העניין הוא שעל מנת למצות את הרמקול הזה, צריך הגברה בהתאם, העניין הוא שלפעמים, עדיף לקבל 60-70 אחוז מרמקולים כאלו מאשר לקבל 100 אחוז מרמקול אחר.
העקרון של "אתה שומע את צוואר הבקבוק" מן הסתם עובד גם כאן.
(לי יצא לשדרג את המערכת פעמיים, בכל פעם התפנה סכום של 10-15 אלף שקל שבו הסתכלתי על התוצאה אצלי בראיית מאקרו ובדקתי מה אפשר לשפר במערכת, יצא פעמיים, ששידרוג הרמקול נתן את השיפור הגדול ביותר בתוצאה, אח"כ יצא ששדרגתי מקור וחשמל. אצל כל אחד הסדר יהיה שונה.
גם אצלי בבית, עם הרמקולים שלי (שהריטייל שלהם 11,000$) למרות הדיספרופורציה במחיר בין הרמקול למגבר (1500$), אני מקבל המון מהרמקול ואני בספק אם הייתי מקבל תוצאה כזו עם תקציב יותר "מאוזן" בין הרכיבים.
אבל באמת, כל מקרה לגופו, אין כאן צודקים וטועים... זה עניין של התאמת רכיבים ועוד כמה פרמטרים שיכולים להשפיע על התוצאה.