לקנות אופנוע או קדם עצבני?

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
הכל טוב ונכון, ואני עם יואל, וכולנו זוכרים שגם "הארוך" הלא הוא טל שביט הכל יכול, נמרח על הכביש והלך בגלל נהג שלא שם לב.
א ב ל - אם אדם בגיל של שניצל קונה קאסטום, שמשמש אותו לטיולי שישי-שבת נינוחים, ולא ככלי יום יומי לעבודה ולסידורים, תסכימו איתי שהסיכון פוחת משמעותית. למרות שתמיד יהיה יותר מסוכן מרכב.
וההנאה....אין מה להשוות.

ומילה לגבי הקדם של NAT - שמעתי אותו אולי פעמיים ומאוד נהיתי מהסט שלוני הרכיב.הלכתי עכשיו לקרוא שתי סקירות שנכתבו בארץ על הקדמים של NAT, האחת של נמר, שיצא מגדרו לשבח ולהלל את הקדם הפשוט יותר (פלסמה נדמה לי), והבהיר שזה אחד הטובים ששמע אם לא הטוב ביותר. השנייה של אלוני, שסקר קדם אחר בסדרה - וגם הוא, כל כולו שבחים והתפעלות על אחד הקדמים הכי טובים ששמע.
ואני חושב לעצמי, איך זה שקדמים כאלה טובים לא נחטפים כאן? איך קורה שקדם שלוני מציע כבר הרבה זמן מתצוגה ב 16,000 במקום 24,000 מחיר רגיל עדיין לא נמכר? ואני מרשה לעצמי להמר שזה אחד הקדמים הטובים בארץ, בטח במחיר הזה.
המסקנה שלי - בדיוק כמו בשוק המכוניות, שוק האודיו שלנו שמרן. אנשים מעדיפים שמות מוכרים שגם יימכרו אחר כך ביד שנייה, על פני שמות פחות מוכרים, שיכולים להשמע פי כמה יותר טוב. כלומר, רבים מוכנים לוותר על סאונד ולהסתפק בפחות, בתמורה לשמירה על ערך ומניעת הפסד כספי. אין לי הסבר יותר מוצלח מזה.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
לקח אחד
אז זהו, הדגם שבנידון הוא ממש לא קאסטום לטיולי שבת נינוחים, הנימוק לקנייתו הוא בדיוק מה שמסוכן, והשילוב של שניהם מתכון רע מאוד בכלל, לאדם שמזמן לא רכב ודווקא עם הרעיון הזה עולה לכביש עם אופנוע כזה - על אחת כמה וכמה

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
אה אתה יואל פלרמן מאוטו מוטו וכו'??
לכבוד הוא לנו!
:)

אבנר

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
כנראה יש חוט מקשר בין אופנועים לאודיו...
מעניין.
כנראה שיש.

אני אופנוען ואודיופיל מושבע (למרות שבאף אחד מהתחומים אין לי, כרגע(!), ציוד קצה)

אפשר בבקשה הסבר מה זה קדם, מה זה פרה ?

תודה

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
,אבל העצבים בשמיים ,צריך איך שהוא לפרוק אותם ,חוץ מזה ,עם מנוע 1700 לפחות יש לך כלי כלי בין הרגליים.
שווה לך לשקול לרכב על חמור, גם טוב לעצבים וגם יהיה לך כלי כלי בין הרגליים…… :)
אגב, אם טוב למשיח אז כנראה יספק גם אותך

נערך לאחרונה ב:

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
אה אתה יואל פלרמן מאוטו מוטו וכו'??
לכבוד הוא לנו!
:)
אני זה ההוא.
חן חן

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
שווה לך לשקול לרכב על חמור, גם טוב לעצבים וגם יהיה לך כלי כלי בין הרגליים…… :)
בדיחה -
החמור של המלך היה עצוב ובכה כל הזמן ,המלך בצערו כי רב על חמורו ,פרסם כרוז שמי שישמח ויצחיק את חמורו יקבל ממון רב ,
בני הממלכה ניסו וכשלו עד שהגיע תימני קטן ,ניגש התימני את החמור ולחש משהו על אוזנו ,והחמור לא הפסיק לצחוק שבועות ,עד שחששו לחייו וקראו שוב לתימני לעצור את הצחוק ,התקרב התימני לחמור פתח את רוכסן מכנסיו לשניה ומיד סגר ,והחמור הפסיק לצחוק ופרץ שוב בבכי ,
תמהו המלך ועוזריו איך זה יתכן והצעו כסף על מנת להבין הפלא ,
אמר להם התימני ,שהחמור בכה בהתחלה ,באתי ולחשתי על אוזנו שהמה שמו שלי יותר גדול משלו ,ואז הוא התחיל לצחוק ,
נו ,הקשו מחצר המלך ,ואיך הפסקת את הצחוק,אז זהו ,בפעם השנייה פתחתי את הרוכסן והראיתי לו שזה נכון ,ואז הפסיק לצחוק .

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
מעניין.
כנראה שיש.

אני אופנוען ואודיופיל מושבע (למרות שבאף אחד מהתחומים אין לי, כרגע(!), ציוד קצה)

אפשר בבקשה הסבר מה זה קדם, מה זה פרה ?

תודה
הסבר - קדם סטייק זה פרה.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
לאבנר

פרה הכוונה לפרה אמפליפייר, preamplifier, או pre amplifier

קדם מגבר בעברית.

מטפל באות המגיע מהמקור, ומשגר אותו למגבר ההספק. בנוסף, משמש "מרכז בקרה" למערכת (עוצמה, מיתוג מקורות וכו').

יכול לתפקד כיחידה נפרדת או חלק ממגבר משולב (הכולל גם את יצרן ההספק).
*************************************************************************************************************************
כנראה שזו הייתה טעות להיכנס לפוסט הזה.
טועים, טעיתי, טעות, הבן אדם לפעמים טועה.
קורה. עובדה

a_yaron

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
בצעירותי הייתי אופנוען ,מזה שנים אני חולם לקנות V-MAX של ימהה משומש ,ותמיד בסוף קונה איזה קדם או משהו אחר ,עכשיו בא לי לקנות מלוני איזה קדם של NAT ,אבל ילך האופנוע ,מה אתם אומרים?

שניצל תקנה את פרה עזוב את האופנוע, לפי השאלה שלך אתה לא באמת רוצה אופנוע
מי שבאמת רוצה אופנוע אבל באמת באמת רוצה אופנוע לא ישאל שאלה מסוג זה
לא הסיכון בכבישים, לא העלויות הכספיות, לא מה שאחרים חושבים על אופנועים ולא כל ההסברים המלומדים שהיו לאורך הדיון הזה לא ישנו למי שבאמת (אבל באמת) רוצה אופנוע

* יום אחד יהיה לי VMAX !!! (הבעיה שאני יותר מדי אוהב את האופנוע הנוכחי שלי)

ירון

אבנר

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
יואל, תודה.

אז בכל הפוסטים פה שהיה כתוב לסירוגין פעם פרה ופעם קדם, הכוונה בעצם לאותו דבר ?

בשביל מה צריך לטפל באות מהמקור, לפני שהוא נכנס למגבר ?

יש גם ציוד שמתחבר אחרי המגבר (פוסט :) ), בינו לבין הרמקולים ?

תודה ושנה טובה

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
שניצל, שאלת ביניים: האם מה שמדגדג לך זה הווי מקס ספציפית, או משהו מסוגו? כי בסוף ההכרעה תגיע מהבטן ולא מהראש או מהשכנועים פה לכאן או לכאן.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
ההכרעה תגיע מהבטן ולא מהראש או מהשכנועים פה לכאן או לכאן.
זה לא חוק טבע שההכרעה תגיע מהבטן -- זו רק ברירת המחדל.

לא חייב להיות כאן מחדל, ואפשר, במקרה הצורך, כמו כאן,, כשהוצורך מאוד ברור, לתת לראש הגדול באופן מודע לקבוע מה לעשות, ולא לתת לראש הקטן [או לאשלייה שלו] לנהל את העניינים.

עמיר

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
השקיקה היא ל VMAX בלבד ,איזה יפני מודרני או אפילו בנדיט 1200 לא עושים לי את זה בכלל ,אבל איזה
מגנטוסטט של NAT יכול לשבש העסק ,רק מה יקר פחד ,במיוחד המודל SE
nat_preamp_front.jpg

תמונות מצורפות

• nat_preamp_front.jpg
    nat_preamp_front.jpg
    KB 25.5 · צפיות: 466
נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
הכל תלוי איך יצליח לי עם ה,טאונשנד אלגרי
צפה בקובץ המצורף 20228
צפה בקובץ המצורף 20229
אם יתישב לי בול ,אז הוא ישב גם יותר טוב מהNAT למרות שהוא פשוט וזול ,אבל נתקע לי במכס בינתיים ,שמעתי אותו קצת שיאיר הלווה לי אותו ,ישב מופלא ,אבל צריך עוד זמן להחליט ,אחרי החג אני אקבל אותו ,
הרי כולם יודעים שאם פסיבי מתישב ,אז הוא ללא תחרות.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
ואז נשמע בקול המוח הקטן (רק כזה יש לי) ,ונלך לקנות אופנוע גדול ,זה לפחות מרגיע אותי שאני נמצא במרכז דוידוף בבילינסון ,שאו שאני אשיג אותם ,או לפחות יגיע לשם ציק צאק

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
עמיר, כמו באודיו, גם בצעצועים אחרים זה הכל מהבטן. אין היגיון. כשקניתי את הסוזוקי וואן וואן הקטן שלי, זו היתה רכישה לגמרי מהבטן. לא מתחרט לשניה אחת, למרות שהוא איטי. לכן שניצל צריך לחשוב אם זו השקיקה למפלצת הווי מקס או השקיקה לאופנוע כבד, בכלל.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
ואז נשמע בקול המוח הקטן (רק כזה יש לי) ,ונלך לקנות אופנוע גדול ,זה לפחות מרגיע אותי שאני נמצא במרכז דוידוף בבילינסון ,שאו שאני אשיג אותם ,או לפחות יגיע לשם ציק צאק
שניצל מה קרה? הכל בסדר, ישנם דברים גרועים יותר.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
מה זה הסוזוקי הזה שאתה מדבר עליו?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
שניצל מה קרה? הכל בסדר, ישנם דברים גרועים יותר.
מה נשמע באילת כפרה ? דווקא בחג נעלמת? בינתיים מגיעים פה מגברי שפופרות של VAC ,לאיתן יש גינה (ככה יש לו מקום לברוח) ,ביקור אצל נמר - בואנה ,חתיכת סאונד יש לו שם בבית ככה בשקט בשקט ,
הלכנו לנורדיה לשמוע הסיר חמין עם הפונו המדהים מקוריאה ,(נראה זוועה הסיר)
שוני מבטל לי ביקור ברגע האחרון ומזמין את שלמה במקום (מה זה נעלבתי!!)
החלקים של הרסונטורים לסטנד פוליקרבונט שמכינים לי (גיא) מוכנים ,
בקיצור הרבה דברים קרו בזמן שאתה משתזף שם (תשמור על העור......)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור